Ξέρει κανείς από Smart?

 Νίκος

Supreme Member
Μου μπήκε η ιδέα να παρω ένα Smartάκι για μέσα στην πόλη(με το Astra αγανακτώ καθώς έχω συνηθίσει σε μετακινήσεις με τη μηχανή), αλλά και μέχρι Χαλκιδική το καλοκαίρι (όπου στο πάνε-έλα αλλά και στις παραλίες γίνεται heizel με το που μπει το καλοκαίρι)

Βρήκα ένα μοντ.01 το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάμπριο όπως το θέλω αλλά με 73.000 χλμ,στην τιμή των 6.500 ευ.

Επειδή δεν το έχω ψάξει και πολύ, είναι καλό για τα λεφτά του και τί πρέπει να προσέξω? Εχουν κάτι το ιδιαίτερο στα σέρβις?

Έχουν το ιδιαίτερο ότι στα 100.000 km θέλουν τουρμπίνα. Περισσότερα επ'αυτού αλλά και για όλες τις απορίες σου περί Smart μπορούν να σου πουν τα παιδιά στο www.smartmania.gr

Νίκο, καλύτερα είτε να ξοδευτείς (καινούργιο), είτε να περιμένεις (μεταχειρισμένο) για να πάρεις smart νέας γενιάς, που είναι 1000άρι και χωρίς τούρμπο. Αρκετά πιο αξιόπιστο, κατά τη γνώμη μου.

Καλυτερα να παρεις ενα μικρο αυτοκινητο πολης (πχ. Τοyota Aygo , Ηuyndai Atos) αλλα να ειναι καινουργιο και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Τα Smart δεν ειναι και οτι καλυτερο σε αξιοπιστια ενω και τα εξοδα (σερβις, ανταλλακτικα) εχω ακουσει οτι ειναι υψηλα για την κατηγορια.

Nικο απο φιλο φαναρτζη που σεβομαι και εκτιμω γνωριζω οτι ειναι απο τα πιο επικινδυνα αυτοκινητα που κυκλοφορουν απο πλευρας παθητικης προστασιας.

Αν αγαπας τον εαυτο σου και οποιον αλλο βαζεις μεσα αστο......... και παρε κατι αλλο.....

Κάποιος γείτονας που έχει (είχε) ένα τέτοιο μαραφέτι χτύπησε με ένα μικρό Νιssan Micra σε ένα "χαλαρό" ατύχημα αλλά διαλύθηκε σε βαθμό που είναι για πέταμα.
Δεν συμφέρει με τίποτα η επισκευή του.
Ψεύτικο σαν πλαστικό παιχνιδάκι.

Παιδιά δεν ξέρω αν σάς λέει τίποτα αυτό, αλλά το καλοκαίρι, τον Ιούνιο που ήμουν 15 ημέρες στην Ελβετία στην αδερφή μου πού μένει μόνιμα εκεί, όσα χιλιόμετρα και αν κάναμε, όσο και αν γυρίσαμε είδα μόλις 2 (δύο ολογράφως) smart και αυτά βαμμένα διαφημιστικά.

Σίγουρα δεν είναι το ποιο ασφαλές αυτοκίνητο, απλά είναι εναλακτικό της μηχανής όπου είναι χειρότερη απο αυτό σε αυτόν τον τομέα.
Είναι και αυτοκίνητο πόλης οπότε τα ταξίδια θα τα κάνω με το άλλο.
Αλλά το οδήγησα και κόλλησα ..

Καλυτερα να παρεις ενα μικρο αυτοκινητο πολης (πχ. Τοyota Aygo , Ηuyndai Atos) αλλα να ειναι καινουργιο και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Τα Smart δεν ειναι και οτι καλυτερο σε αξιοπιστια ενω και τα εξοδα (σερβις, ανταλλακτικα) εχω ακουσει οτι ειναι υψηλα για την κατηγορια.

:SFGSFGSF:-bye-

Απάντηση: Re: Ξέρει κανείς από Smart?

Καλυτερα να παρεις ενα μικρο αυτοκινητο πολης (πχ. Τοyota Aygo , Ηuyndai Atos) αλλα να ειναι καινουργιο και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αυτά παθαίνει όποιος ρωτάει... Από 6.500 θα πάμε στα 9-12.000 για να πάρουμε καινούργιο (λογικό ).. Αλλά αν παμε εκεί για να πάρουμε κάτι που θα μας αρέσει και να χαιρόμαστε να το οδηγάμε θα σκάσουμε ενα 15άρι χαλαρά+...Γιατί σαν ανταγωνιστές τα μόνα που σκέφτομαι σε παρόμοιο στυλ είναι κάνα 206cc,Μini cabrio,Beetle Cabrio...(αλλα στερούντε της πρακτικότητας του smart)
Δηλαδή ψάχνω χαζοχαρούμενο αυτοκίνητο πόλης...-bye-

Μου μπήκε η ιδέα να παρω ένα Smartάκι για μέσα στην πόλη(με το Astra αγανακτώ καθώς έχω συνηθίσει σε μετακινήσεις με τη μηχανή), αλλά και μέχρι Χαλκιδική το καλοκαίρι (όπου στο πάνε-έλα αλλά και στις παραλίες γίνεται heizel με το που μπει το καλοκαίρι)

Βρήκα ένα μοντ.01 το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάμπριο όπως το θέλω αλλά με 73.000 χλμ,στην τιμή των 6.500 ευ.

Επειδή δεν το έχω ψάξει και πολύ, είναι καλό για τα λεφτά του και τί πρέπει να προσέξω? Εχουν κάτι το ιδιαίτερο στα σέρβις?

Αν παρεις μεταχ. θα παρεις το πολυ 2ετιας και οχι πανω απο 10000-15000 χιλιομετρα. Διαφορετικα πας για καινουργιο. Μην κανεις το λαθος να παρεις με τοσα πολλα χιλιομετρα. Οταν το εψαχνα και εγω αυτα εμαθα. Για κοιτα και Γερμανια μερια. Θα τα βρεις φθηνοτερα και με 1000 ευρουλακια καθαρισες και με τα λοιπα εξοδα.

Μην ξεχνας οτι οσο μικρες και να ειναι οι 4 ρόδες ποτε μα ποτε δεν θα μπορεσουν να πλησιασουν ουτε στο ελαχιστο τα πλεονεκτηματα που δινουν οι 2 ρόδες.
Κοινως και στο φαναρι θα περιμενεις στην ουρα και στο παρκαρισμα δεν θα γλιτωσεις τους κυκλους.

Προτείνω μεταχειρισμένο Matiz. Μικρό πολύ μικρό. Το smart είναι κουβάς, πιο ασφαλής είναι η μηχανή.

Re: Απάντηση: Ξέρει κανείς από Smart?

Ορίστε και μια σύγκριση για τα επίπεδα ασφαλείας ορισμένων μοντέλων αυτής της κατηγορίας από το Euro NCAP.

Μπορείτε στο site να δείτε και μερικά ανατριχιαστικά βιντεάκια για την "ασφάλεια" του αυτοκινήτου σας...

Matizάκι ε? Καθόλου άσχημη ιδέα.. Να βολευτώ με ένα τέτοιο, και του χρόνου να πάμε μια και καλή για κάτι καλύτερο (500 ή Μini μάλλον)..

φίλε Νίκο για Mini να μην πας!

έχει μηδαμινούς έως ανύπαρκτους χώρους, ειδικά στο χώρο αποσκευών, χώρια που για να βάλεις πίσω να καθίσει άνθρωπος θα πρέπει να είναι ακρωτηριασμένος!

Επιπλέον, τα προηγούμενης γενιάς ήταν απίστευτα προβληματικά και με Service Stations στην Θεσσαλονίκη(να μην αρχίσω να λέω εταιρίες τώρα γιατί θα κράξω πολύυυυ άσχημα!!!!) που είναι επιεικώς για μπάτσες!:slapface:

Για τα Mini καινούργιας γενιάς για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω, αλλά στην τελική είναι πολλά λεφτά για το τίποτα, ειδικά αν θες να κινείσαι αποκλειστικά και μόνο εντός πόλης!

Για ότι άλλο χρειαστείς για Mini, σφύρα κλέφτικα.....-bye-