ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ.....KEROSUN?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ.....KEROSUN?

Aυτή είναι η γλίτσα που αναφέρθηκε πιό πάνω, και εκεί οφείλεται κατα μεγάλο μέρος η μυρωδιά... Πράγματι αυξάνει την υγρασία του χώρου, δεν τον ξεραίνει...

Σε κάθε περίπτωση όλες οι συσκευές τέτοιου τύπου είναι λύσεις ανάγκης και ποτέ δεν αποτελούν μακροχρόνια λύση

Εται ακριβώς είναι, αγοράσαμε μια Omni 105 πριν απο πολλά χρόνια οταν μέσα στον χειμώνα χάλασε ο καυστήρας και θα είμαστε για δυο εβδομάδες χωρίς θέρμανση. Την βάλαμε στον διάδρομο και ζέσταινε ικανοποιητικά ολο το σπίτι (110 τ.μ.). Την σβήναμε μόνο οταν έπρεπε να συμπληρώσουμε κηροζίνη. Μεταφέρθηκε στο εξοχικό και χρησιμοποιείται ελάχιστα. Εχει μεγάλη κατανάλωση καυσίμου, και η κηροζίνη είναι ακριβή.Το μπετόνι των 18 λίτρων κστίζει τώρα 30+ ευρώ.

Την πήρα πρόπερσι που μπήκα στο νέο σπίτι. Δε μπορώ να πω πως είμαι δυσαρεστημένος. Ζέσταινε άνετα σαλόνι και τραπεζαρία (περίπου 70τμ).

Την έχω παρατήσει για δύο χρόνια και ενώ έλεγα να τη σκοτώσω, την άφησα γιατί αποτελεί καλή οικονομική λύση για μικρή περίοδο.
Όπως έχω γράψει ξανά, πετρέλαιο ούτε λόγος. Να το βάλουν εκεί που ξέρουν για κάνα κλυσματάκι, οπότε ας υπάρχει...

δεν ξέρω για τους άλλους, άλλα δε μου αρέσει όταν οι απαντήσεις είναι "απόλυτες" και "καταστροφικές" και χωρίς τις ανάλογες αιτιολογίες.
Γενικότερα οι κεροσαν είναι καθαρού πετρελαίου, βάσει της ιστοσελίδας του Κωτσόβολου (για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης με την απορία του συμφορίτη) μόνο το "μεγάλο" μοντέλο "rainbow" με το οποίο και έζησα στα παιδικα μου χρόνια, είχε θέμα μυρωδιάς. Θυμάμαι τους γονείς μου να την άναβαν και να την έσβηναν πάντα σε εξωτερικό χώρο! Όχι γιατί έτσι τους τη βάρεσε απλά μέχρι "να πιασει" θερμοκρασία το συγκεκριμένο καύσιμο έχει μία έντονη μυρωδία (καθώς και όταν κρυώνει/την έχουμε σβήσει). Μετά από 5 λεπτά την έβαζαν μέσα και μας ζέσταινε. Επίσης θυμάμαι ότι είχε και διακόπτη ασφαλείας! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ο μπόμπιράς σας, δοκιμάσει να την ρίξει κάτω, αυτή θα σβήσει αλλα και δεν θα έχει διαρροή πετρελαίου.

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα θερμαντικά μέσα "ξηρένουν" την ατμόσφαιρα, είτε είναι το γνωστό καλολιφερ, είτε οποιαδήποτε σόμπα. Για αυτό και πολύς κόσμος με ευαισθησία σε αυτό, τοποθετούν πάνω στο θερμαντικό σώμα κάποιο μικρό κατσαρολάκι/δοχείο μεταλικό/αλουμινένιο, λίγο νερό με κάποιο μυρωδικό μέσα, όπως ένα ξυλάκι κανέλας, λίγες φλούδες λεμόνι ή πορτοκάλι, γαρύφαλο, λεβάντα κλπ ώστε να υγραίνεται η ατμόσφαιρα και να μην γίνεται ενοχλητική η αναπνοή.

Εν τέλει, μόλις χθές έτυχε να ζήσω την εμπειρία σε ένα φίλο με το νέο και "μικρότερο" μοντέλο (τύπου ΟΜΝΙ βάσει της ιστοσελίδας Κωτσόβολος) και μάλιστα έμεινα έκπληκτος όταν είδα να την ανάβει εντός χώρου, χωρίς το παραμικρό ίχνος μυρωδιάς! Η ιδέα για λίγο νεράκι με ένα κομάτι ξύλου κανέλλας , ξετρέλλανε όλους τους παρευρισκόμενους!
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ορισμένα πρατήρια της ΕΚΟ πωλούν χύμα την συγκεκριμένη μπλέ κηροζίνη σε αισθητά χαμηλότερη τιμή.
Την λειτουργώ κάθε χειμώνα εδώ και 8 χρόνια
Μοντέλο Double Clean 90. To καλό με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι εκτός απο την ζέστη, φωτίζει κι όλας, σημαντικό για μένα που ζω στην επαρχία και οι διακοπές ρεύματος τις βραδυνές ώρες είναι must!

συγγνώμη που ξαναεπεμβαίνω αλλά τί κηροζίνες κλπ λέτε? το σωστό καύσιμο προϊον δεν είναι η κηροζίνη , (πετάνε ολόκληρα αεροπλάνα με αυτό!) αλλα αυτό που λέμε φωτιστικό πετρέλαιο. Συνήθως είναι διαφανές και όπως επισης συνηθίζεται να λέγεται "φωτιστικο" και μάλιστα είναι και άοσμο. Αρα κρίνω πώς μάλλον στις περιπτώσεις δυσοσμίας έχει γίνει προμήθεια λάθους "πετρελαίου".

συγγνώμη που ξαναεπεμβαίνω αλλά τί κηροζίνες κλπ λέτε? το σωστό καύσιμο προϊον δεν είναι η κηροζίνη , (πετάνε ολόκληρα αεροπλάνα με αυτό!) αλλα αυτό που λέμε φωτιστικό πετρέλαιο. Συνήθως είναι διαφανές και όπως επισης συνηθίζεται να λέγεται "φωτιστικο" και μάλιστα είναι και άοσμο. Αρα κρίνω πώς μάλλον στις περιπτώσεις δυσοσμίας έχει γίνει προμήθεια λάθους "πετρελαίου".
Κηροζίνη είναι και έχει χρώμα μπλέ για να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα καύσιμα. Έτσι ονομάζεται και κηροζίνη θέρμανσης.
Η μυρωδιά της δε χαρακτηριστική.

To φωτιστικό πετρέλαιο που αναφέρεις έχει και αυτό έντονη μυρωδιά. Αυτό που λές άοσμο δεν είναι πετρέλαιο αλλά παραφινέλαιο.

Last edited:
Κηροζίνη είναι και έχει χρώμα μπλέ για να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα καύσιμα. Έτσι ονομάζεται και η μυρωδιά της δε χαρακτηριστική.
To φωτιστικό πετρέλαιο που αναφέρεις έχει και αυτό έντονη μυρωδιά. Αυτό που λές άοσμο δεν είναι πετρέλαιο αλλά παραφινέλαιο.

όντως πήγα και ξανρώτησα και το ονομάζουν πλεον κηροζίνη. Από εκεί και πέρα θέλω να παραμείνω στο δεδομένο ότι η δική μου εμπειρία με τις σόμπες αυτές δεν μου έχει αναμνήσεις με μυρωδιές κλπ, ούτε καν με "καπνίλα". Μόνο από τα υπέροχα ροφήματα που σιγόβραζαν στο τσαγερό πάνω στη σόμπα σιγά-σιγά....