Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Απάντηση: Re: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Κρασάκι παίρνω έτοιμο...
:grandpa: Να φέρω ένα λικέρ βύσσινο που φτιάχνω μόνος μου κύριε; :p

Βύσσινο???

Και τότε τι μας μπλαμπλαδίζεις τόση ώρα με τα αμπελόφυλλα??

Καλά...φέρε τίποτα χρυσά καλώδια να την ακούσουμε μια και καλή!!!:laugh:

Λες και δε θα το γυρίσετε σε κρασοκατάνυξη καλοκαιριάτικα....:ADFADF1::food-smiley-005:

Όχι κρασοκατάνυξη!
Μία degustation ανάμεσα σε ελεγχόμενο και μη ελεγχόμενο κρασί όμως το κανονίζουμε. :p

Eίχαμε θίξει το θέμα με τα μεταλλαγμένα....και το πέρασμα τους στην Ευρώπη και την θυγατρική της Monsanto που άνοιξε πριν καιρό στην Σουηδία(αν δεν κάνω λάθος)....

Κάνουν τα πάντα οι πολυεθνικές και απο ότι φαίνεται κερδίζουν το έδαφος...

Τα GMO της Monsanto κυκλοφορούν ελεύθερα στην Αμερική.
Στην Ευρώπη δεν κυκλοφορεί GMO ούτε για δείγμα.

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κλπ έχουν απαγορεύσει ρητά ακόμη και σπόρους που κυκλοφόρησε η Monsanto με επικάλυψη imidacloprid γιατί είναι διασυστηματικό και τοξικό στις μέλισσες.
Που δεν θεωρείται GMO.

Βέβαια, εδώ στο Ελλαδιστάν κυκλοφορούν με διπλή επικάλυψη. Σε περίπτωση που τους ξεφύγει καμιά μελισσούλα και έχουν επικονίαση και του χρόνου...

Απάντηση: Re: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Όχι, για να μη λέτε ότι δεν μας προσέχουν οι ................. φιλελεύθεροι..........

Προτεινω στη θεση των αμπελιων να φυτεψουμε τους φιλελευθερους των Βρυξελλων μαζι με τους εδω προδορουφιανουποστηριχτες τους

Τα GMO της Monsanto κυκλοφορούν ελεύθερα στην Αμερική.
Στην Ευρώπη δεν κυκλοφορεί GMO ούτε για δείγμα.

Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κλπ έχουν απαγορεύσει ρητά ακόμη και σπόρους που κυκλοφόρησε η Monsanto με επικάλυψη imidacloprid γιατί είναι διασυστηματικό και τοξικό στις μέλισσες.
Που δεν θεωρείται GMO.

Βέβαια, εδώ στο Ελλαδιστάν κυκλοφορούν με διπλή επικάλυψη. Σε περίπτωση που τους ξεφύγει καμιά μελισσούλα και έχουν επικονίαση και του χρόνου...

http://www.biotechwatch.gr/EfsaMon810

http://thegreenblogspot.blogspot.com/2011/08/blog-post_521.html

Επίσης....

Συμφωνώ Μιχάλη, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα αντιστέκεται η ΕΕ.....

Υ.Γ Sorry Ελβετία είναι η χώρα....

Last edited:
Ίσως το 0.06% που πήρε άδεια να είναι καθαρά για ερευνητικούς σκοπούς, σε ελεγχόμενο χώρο. Δεν το γνωρίζω.
Σαν γενικός κανόνας, τα GMO έχουν απαγορευτεί.

Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, υποθέτω πρώτες θα πατήσουν το πόδι Basf και Bayer για να ελευθερωθούν οι σπόροι με επικάλυψη (που δεν είναι γεννετικά τροποποιημένα προϊόντα) και μετά, ίσως τα τροποποιημένα της Monsanto που στην τελική είναι Αμερικάνικη.
Αν και δεν το νομίζω, γιατί όσο πάει, πιο πολύ σφίγγουν οι κανονισμοί με τα ΑΝΝΕΧ παρά χαλαρώνουν...
Και δεν νομίζω ότι καίγεται η Monsanto να κινήσει γη και ουρανό για να βάλει τα συγκεκριμένα προϊόντα στην Ευρώπη όταν έχει τον υπόλοιπο κόσμο. :p

Τι σημαινει απαγορευεται η φυτευση ?

θα κανουν τεστ ποικιλιας για να δουν αν η πατατα αυτη ειναι απο την απαγορευμενη ποικιλια ?

Τι καραγκιοζιλικια θα δουμε ακομα ....(εκτος αν εννοει οτι ειναι επιβλαβες για τον ανθρωπο :D)

Καλά, αυτά θέλουν και τα γράφουν;
Λες και αν αποφασίσεις να φυτέψεις πατάτες θα πας να τις αγοράσεις από τον Βασιλόπουλο... :smile:

Κάποιες που έχω στο μπαλκόνι ξεχασμένες και φύτρωσαν, θεωρείται φύτευση;

Ευτυχώς γράφω με νικ, πώς μου 'φεξε όταν γράφηκα...

Αν τις αγόρασες από το Βασιλόπουλο κινδυνεύεις να ακούσεις την αστυνομία να σου χτυπάει την πόρτα εντός 24 λεπτών... :p

ενα ντοκυμαντερ για το τι μπορει να ερθει ειναι το Food
View attachment 79906
Δυστυχώς όταν ένα μεταλλαγμένο είδος γονιμοποιήσει την φυσική ποικιλία τότε μεταλλάσει και τους απογόνους του.
θεωρητικά απαγορεύεται να φυτευτεί και να μολύνει τις φυσικές ποικιλίες.
αλλά ειδικά στην Αμερική με καλαμπόκια και σιτηρά το πρόβλημα είναι τεράστιο!
και ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι οι μεταλλαγμένοι σπόροι είναι συνήθως .... "μιας χρήσεως"!!!
Ο σπόρος που θα συλλέξεις για σπορά, απλά δεν θα φυτρώσει! ,για να αναγκαστείς να ξαναγοράσεις απο αυτούς !!!
επίσης : Έπεσε και η Ευρώπη:
http://www.guardian.co.uk/environment/2012/may/22/french-ban-gm-maize-rejected
http://www.commondreams.org/headline/2012/05/22-4

Το πόσο ελεύθερες είναι οι καλλιέργειες και το δικαίωμα σου να φυτεύεις ακόμη και στον κήπο σου 2-3 βασικά προϊόντα για πάρτη σου, έχει να κάνει με το πόσο εξαρτημένο και φοβισμένο σε θέλουν.
Και αν το προεκτείνουμε ,σκέφτομαι μία χώρα που θέλει να κάνει restart στη γεωργική της παραγωγή. Τραγωδία.

Re: Απάντηση: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

Ο εφιαλτης για μενα ειναι η επιμολυνση και ηδη υπαρχουν εδω και ενα χρονο μαρτυριες για βιολογικο μελι που εγινε μεταλλαγμενο εξ'αιτιας επιμολυνσης απο μεταλλαγμενο αραβοσιτο στην Βαυαρια.(Για την επιμόλυνση ευθύνεται το ομόσπονδο κράτος της Βαυαρίας, που σε ιδιόκτητα γεωτεμάχια του, σε απόσταση 500 μέτρων από τις κυψέλες, καλλιέργησε γενετικά τροποποιημένο.....)....αυτα για την δημοκρατικη Ευρωπη των λαων , των τεχνων και του πολιτισμου.

http://www.biozo.gr/node/15

Last edited:
Καλά...
Αν αρχίσω και εγώ να γράφω για τις βλακείες που κάνει το Ελληνικό κράτος στον γεωργικό τομέα σύντομα θα ψάχνω για δουλειά... :rofl:

Καλά...
Αν αρχίσω και εγώ να γράφω για τις βλακείες που κάνει το Ελληνικό κράτος στον γεωργικό τομέα σύντομα θα ψάχνω για δουλειά... :rofl:

Η βλακεια οδηγει σε ατυχηματα η δυστυχηματα που προσωπικα τα αποδεχομαι και τα συγχωρω για να μην πω οτι συμπασχω .
Το κακο ειναι οτι τα σημαδια γυρω μας μονο σε βλακεια δεν παραπεμπουν οσο αφορα την χειραγωγηση των "νεκρων χωριατων" .
Μου ειναι βεβαια αδυνατο να πιστεψω πως γενετιστες φυτεψαν μεταλλαγμενα σε μη ελεγχομενο εξωτερικο χωρο εχοντας αγνοια του κινδυνου της επιμολυνσης.

Αυτά είναι βλακείες που κάνουν οι ίδιοι οι γεωργοί.
Και φυσικά δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον. Δεν γίνεται ποτέ εν αγνοία τους!
Όταν βάζουν όμως το κέρδος πάνω από το περιβάλλον ας μην βγαίνουν μετά να κλαίνε γιατί τους πήρε την άδεια το κράτος και τους ξερίζωσε τις φυτείες!

Εγώ μιλάω για βλακείες του Ελληνικού κράτους. Και κάνει χοντρές.

Συμφωνώ Μιχάλη, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα αντιστέκεται η ΕΕ.....

Καλά, δεν έλεγες καλύτερα "Συμφωνώ Μιχάλη, αλλά όταν πιάσεις το Τζόκερ..."; :slapface:

Επειδή έψαξα λίγο παραπάνω τον καινούργιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με έγκυρες (δυστυχώς) πηγές, είναι GMO oriented.
Σκούρα τα πράγματα...