ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Είναι μερικά πράγματα,που χρόνια τώρα δεν μπορώ και δεν θέλω να τα αποδεχτώ.Ενώ συνήθως ερίζουμε μεταξύ μας για ανούσια θέματα τίποτα δεν έχει αλλάξει στον ευρύτερο χώρο που αφορά στο χόμπυ μας.Θα μου πείτε:"κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας"...Εντάξει,δεν πρόκειται να μπώ στον πειρασμό για κοινωνιολογικές αναλύσεις.Το θέμα είναι,ότι στο χώρο μας κινούνται πολίτες υψηλού πολιτιστικού-μορφωτικού επιπέδου και διάολε!
Καπου-κάποιος πρέπει να κάνει κάτι....

Ενώ είμαστε χιλιάδες χομπίστες στην χώρα μας κι εκατομύρια στον κόσμο(που τα ακουμπάμε χοντρά),καμία ουσιαστική τεχνολογική εξέλιξη δεν υπήρξε στις τελευταίες δεκαετίες,οι εταιρείες εξακολουθούν να καθωρίζουν αυτές τις όποιες πολιτικές κι όχι η αγορά κι ο πελάτης,το εμπορικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο (ιδιαίτερα εδώ) σε υψηλό ποσοστό αποτελεί την αποθέωση της αρπαχτής και της προχειρότητας,συνεχίζουμε να πληρώνουμε αδικαιολόγητα εξωφρενικά ποσά για "αντίκες" κι ανύπαρκτες υπηρεσίες....................................................................................

Μας έλειπε και συνεχίζει να μας λείπει,η "κατεύθυνση".Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με την ουσία κι όχι με αμπελοφιλοσοφίες και κοκκορομαχίες;Θεωρώ,ότι τεχνηέντως (δεν εννοώ κάποιους απο εμάς τους απλούς χομπίστες και καταναλωτές) καθωρίζουν-καλλιεργούν ένα τέτοιο συμφερτικό κι ανώδυνο γι' αυτούς περιεχόμενο και κλίμα στα φόρουμ-έντυπα που μας αφορούν.

Τα μέσα κι οι τρόποι αντίδρασης είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να αναμασώ χιλιοειπωμένα πράγματα.

Εσείς τι θέλετε;

Υπάρχουν εταιρίες με @@ και @@ εταιρίες. Το ότι έχουμε κάνει κάτι κατασκευαστές που δεν τους ήξερε η μάνα τπυς γκουρού, που η λέξη έρευνα δεν τους λέει τίποτα, που έχουν μια εταιρεία με 1-2 Αλβανούς για υπαλλήλους και πουλάνε τεχνολογίες 20ετίας και βάλε, φταίμε εμείς και μετά οι δημοσιογράφοι του "ειδικού" τύπου.
Απ την άλλη όμως υπάρχουν οι εταιρείες που κάνουν πραγματική έρευνα (βλέπε B&W, Focal κλπ) και δίνουν πραγματικά τεράστια ποσά για αυτήν.
Αν εμείς όμως νομίζουμε ότι ο μπαρμπαγιάννης ο κανατάς, επειδή κάποτε τον ονόμασαν γκουρού, και τα υλικά που χρησιμοποιεί, μόλις τα πιάνει στα χέρια του γίνονται ως δια μαγείας καλύτερα, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον χώρο.

Προσωπικά πιστεύω οτι πρώτα φταίμε εμείς και μετά οι εταιρείες και ο τύπος. Επίσης πιστεύω οτι κάποιος που ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε μηχανήματα, οφείλει να έχει και τεχνικές γνώσεις επ' αυτών ή τουλάχιστο ένα έμπιστο άτομο με τεχνικό background κι όχι τις προτάσεις του τύπου. Όταν μια εταιρεία, έστω μικρή, συμβουλεύεται τους μηχανικούς της για να αγοράσει εξοπλισμό αξίας 10,000 Ευρώ πχ, ο καταναλωτής δεν πρέπει να κάνει κάτι ανάλογο οταν εκταμιεύει τα αντίστοιχα για ηχοσύστημα;

Κάθε φορά δημιουργείται εντέχνως μια καινούργια μόδα.
Πως αλλιώς θα δικαιολογήσει ο Χ κατασκευαστής ένα ενισχυτή 2 Χ 10 W με 10% συνολική αρμονική παραμόρφωση στα 3 W που έχει 3.000 ευρώ ?

Βρίσκονται και μερικά παπαγαλάκια ... τα γνωστά, τα γνωστά ...

Πράγματι έχουμε κολλήσει στις "ενδο-τεχνικές" παραμέτρους...

Το νόημα του θέματος που άνοιξα,έχει να κάνει όχι με το επιμέρους,αλλά με την ουσία των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο και την άποψη σχετικά με την προσωπική-ομαδική αντίδραση για την επίλυσή τους.

-Πως αντιδρούμε στις εξωφρενικές τιμές για προϊόντα παρωχημένης τεχνολογίας ή ευτελούς αξίας,την ελλειψη έρευνας κι επενδύσεων,την έλλειψη προδιαγραφών τυποποίησης;(πχ κατακλύζοντας με χιλιάδες mails διαμαρτυρίας τα εγχώρια και διεθνή φόρουμ και τις εταιρείες).
-Πως αντιδρούμε στην έλλειψη διαθεσιμότητας προϊόντων κι υποστήριξης, απο το μεγαλύτερο μέρος των αντιπροσώπων;(πχ άς βγούμε να πούμε ανοιχτά ποιοί είναι σωστοί επαγγελματίες και ποιοί όχι-μαύρη λίστα).
-Τι κάνουμε για τα "σεσημασμένα" λαμόγια κι αετονύχηδες;(πχ υποστηρίζουμε οργανωμένα την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων των θυμάτων τους).
-Πως υποστηρίζουμε-υποστηρίζει η πολιτεία τους ελληνες κατασκευαστές, που το αξίζουν;Τι περιθώρια παρέμβασης σε προσωπικό κι ομαδικό επίπεδο υπάρχουν;

Θα μπορούσα να έγραφα σελίδες,αλλά το θέμα είναι εσείς τι νομίζετε.......

Αν πάλι είμαι έξω απο τις επιδιώξεις και το πνεύμα του φόρουμ(ή του νεοιδρυμένου σωματείου),πέστε μου το για να συνεχίσω "ως είθισται".

Σχετικά με τα σχετικά προϊόντα, νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά.

Αν νομίζουμε ότι μια εταιρία δε δικαιολογεί το κόστος της για αυτά που πουλάει, απλά δεν αγοράζουμε.
Μεγαλύτερη αντίδραση δε νομίζω να υπάρχει.

Θα ήθελα να παρακαλέσω την διαχείριση να το κλειδώσει.

Μετα απο το διάβασμα-αλλού-"ανταλλαγής απόψεων" απείρου κάλλους,θα προτιμούσα να αποκλειστεί η όποια περίπτωση χρησιμοποίησης του παρόντος θέματος,σαν συγκοινωνούντος δοχείου νυκτός...

Ευχαριστώ.

Θα ήθελα να παρακαλέσω την διαχείριση να το κλειδώσει.

Μετα απο το διάβασμα-αλλού-"ανταλλαγής απόψεων" απείρου κάλλους,θα προτιμούσα να αποκλειστεί η όποια περίπτωση χρησιμοποίησης του παρόντος θέματος,σαν συγκοινωνούντος δοχείου νυκτός...

Ευχαριστώ.

Διονύση μην στεναχωριέσαι προκαταβολικά.

Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα επιλυθεί από τους αρμόδιους διαχειριστές.

Αν και ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "αλλού".

Ελα τώρα...

Μην με τσιγκλάς...

Δε τσιγκλάω κανέναν αγαπητέ μου.

Απλά δεν είναι υποχρεωμένα τα μέλη να διαβάζουν μισόλογα.

Γιατί δέχομαι ότι ίσως κάποιοι να κατάλαβαν αυτά που έγραψες, αλλά οι περισσότεροι...δεν (όπως κι εγώ).

ΟΚ σε πιστεύω...Αλλά δεν είμαι αναγκασμένος να γράφω δελτία τύπου,γι' όσους δεν ξέρουν τι εννοώ.Ζήτησα κάτι εκφράζοντας μιά προσωπική ανησυχία,μου απάντησες,καλύφθηκα.

Οπως και νάχει,δεν θέλω ν' επεκταθώ παραπέρα.Μου αρκεί η διαβεβαίωσή σου απο πλευράς διαχείρισης.Ας το κλείσουμε εδώ.

Αν και ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "αλλού".[/quote]

Για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση δεν εννοώ κάπου αλλού στο av club.
Αλλού έξω απο το φόρουμ αυτό.

Τέλος.

Και επειδή γίνονται αλλού, τί σημαίνει?
Το θεωρώ υποτίμηση των μελών και των διαχειριστών αυτό που είπες.