Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Θα πρότεινα να μην το βάλετε,έχει bugs με πιο ενοχλητικό το ότι στέλνει ταυτόχρονα ήχο και στην οπτική και στο hdmi οπότε πρέπει να κλείνω τον ήχο στην tv. Λένε ότι είναι πολύ πιο γρήγορο στα μενού αλλά έτσι και αλλιώς ήταν γρήγορο,εμένα μου φάνηκε το ίδιο. Έχει picture in picture σε live TV channels και κάποια άλλα +, αλλά εγώ δεν τα δουλεύω. Πιστεύω στην τελική έκδοση θα είναι εξαιρετικο αλλά αν βάλουν auto framerate change, που δε το βλέπω, θα είναι σχεδόν τέλειο.

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

...αλλά αν βάλουν auto framerate change, που δε το βλέπω, θα είναι σχεδόν τέλειο.

Ειναι θεμα 'αδυναμιας sOC' ή θεμα λογισμικου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Λογισμικού νομιζω.
Άρα λοιπόν πρέπει να κάνουμε..'υπομονη'
Πιστεύω ότι θα το στρώσουν κάποια στιγμή.
Μεγάλη εταιρία είναι, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό έχει, όποτε είναι θέμα χρόνου.
Νομιζω πάντως ότι είναι η μόνη εταιρία που έχει δηλώσει την πρόθεση να μεταβεί κάποια στιγμή σε nougat και από ότι φαίνεταιειναι. Στα σχέδια της να πράγματοποιησει τη υπόσχεση...

Πρέπει να προσέξω κάτι με το που θα το παραλάβω;
Λογικά δεν θα έχει την τελευταία stable όποτε ένα update θα επιβάλλεται να γίνει...
Το kodi έρχεται ή κατεβάζω το krypton?
Το προόριζω ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ για θέαση ταινιών και θα κάνει παρέα το -πραγματικά καλό- x9s

Με το που θα το συνδέσεις, λογικά, θα αρχίσει να κατεβάζει το τελευταίο firmware, αλλιώς μέσα από τα μενού μπορείς να τσεκάρεις αν υπάρχει νέα ενημέρωση . Το kodi το κάνεις εγκατάσταση εσύ, από το playstore.

Μαζί με το kodi βάλε και το spmc (fork του kodi 16, απο τον υπολογιστή σου στο play store της google στείλτο κανονικά για εγκατάσταση στο mi box).. με το σωστό σετάρισμα θα έχεις κανονικά dts (θέλει λίγο σετάρισμα εκεί) και θα είναι πιο γρήγορο και εκτός του dts θα έχεις και άψογο φωνητικό search σε plugins όπως exodus κτλ. Βάλε φυσικά στις ρυθμίσεις στο φωνητικό search Ελληνικά (θα έχει Ελληνικά και Αγγλικά μετά)

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Παρελαβα χθες (με 3 τελωνειο..).
Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.
Το μηχανακι ειναι πραγματικο πολυ κομψο και ομορφο και η συσκευασια κλασικη xiaomi (δηλαδη κατι σας apple)
Δειχνει προσεγμενη κατασκευη σε βαθμο που ειναι να απορει κανεις γιατι δινουμε-πεταμε χρηματα σε αμφιβολου ποιοτητας και υποστηριξης 'κινεζιες'.
Εκανε τρεις στη σειρα αναβαθμισεις (Οκτ-Ιανουρ) και μια πολυ προσφατη για καποιο προβλημα με το netflix.
Ολα γρηγορα και απροβληματιστα οπως και το υπολοιπο σεταρισμα.
Για αρχη περασα το kodi17.1 διχως προβλημα.
Λειτουργιες audio HD & οποια προβληματα δεν ειδα μια και δεν εχω εδω τον ενισχυτη (κατι που θα ελεγξω το Σαββατο με ανεση).
Εχω ακουσει ομως οτι στο ΜΙ3 με το τελευταιο update ενεργοποιηθηκαν κανονικα τα HD-audio στο Kodi17.1 χωρις κανενα προβλημα..
Υπαρχει καμια ιδιαιτερη λειτουργια που πρεπει να προσεξω στο kodi17.1 ωστε το παιξημο να ειναι οσο το δυνατον ομαλο?
Το spmcδεν το εχω δοκιμασει ποτε μου...
Ειναι καλυτερο-ανωτερο του KODI?
Γενικα -και μεχρι στιγμης- ειμαι πολυ ευχαριστημενος και πιστευω οτι μαζι με το πολυ καλο x9s θα ειμαι ανετα καλυμεμνος για πολυ καιρο..

Μετά το τελευταίο, όπως διαβάζω marshmallow update αλλά και στην Beta nougat που έχω, πλέον δουλεύει και ένα usb Hub lan ανταπτορακι που πριν δούλευε μόνο το usb κομμάτι. Προφανώς πρόσθεσαν και άλλα drivers. Αν έχουν κάποιοι ένα που δεν τους δούλευε ας ξαναδοκιμάσουν.

Πάντως αν και είμαι ευχαριστημένος με το μηχανάκι σαν streaming device για διάφορους λόγους δεν το χαίρομαι. Το Netflix app, μέσω οπτικής, θέλει να έχεις DD+ συμβατό ενισχυτή για 5.1 ήχο. Η nba app για League pass έχει θέματα συν χρονισμού εικόνας-ήχου. Το Amazon prime video δεν παίζει... βέβαια και στο ps4 που κατάφερα να παίζουν αυτά τα τρία, έπρεπε να κάνω αμερικανικό λογαριασμό για το prime app και... καναδικό για να βρω nba app που να κάνει log in με τους κωδικούς εκτός Αμερικής.

Υ. Γ Άσχετο αλλά τώρα πού δοκιμάζω το Amazon prime στο ps4, η εικόνα είναι καλύτερη από το Netflix HD και για τους πρώτους 5-6 μήνες χρεώνει 2.99 ευρώ το μήνα και μετά 5.99. Έχει μια εβδομάδα δοκιμής αλλά δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους, τουλάχιστον σε ότι είδα μέχρι τώρα.

To netflix σε 4κ παίζει τελικά καλά στο mi box?
Παλιά είχε θέμα αλλά πρόσφατα έβγαλαν και σχετική αναβάθμιση.

Πρέπει να έκανε κάποιο αυτόματο update που δεν πήρα χαμπάρι. Πλέον πατώντας το power button η συσκευή κλείνει (σαν suspend είναι γιατί μόλις ξαναπατήσεις power δεν φορτώνει το Google από την αρχή, αλλά τουλάχιστον σβήνει το Led λειτουργίας και σε γυρνάει αυτόματα σε input τηλεόρασης ).
Μία ερώτηση επειδή δεν έχω δει ακόμα ταινία από σκληρό αν θέλω 23.976 frames πρέπει να αλλαζω την επιλογή από το μενού του mi box στα 1080p 24hz? Χρειάζεται μετά κάποια άλλη ρύθμιση μέσα από το kodi η αυτή φτάνει?

Μέσω wifi έχεις την δυνατότητα Ναπολιτάνο παίξεις τα αρχεία σου;
Η τουλάχιστον μέσω USB?

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Αυριο θα βαλω ενα access point διπλα στο box γιατι το router ειναι μακρια και θα δοκιμασω!Με usb θα το τσεκαρω τωρα!Αυτα τα boxakia πολυ πονοκεφαλος τελικα!Ειχα mede8er και popcorn τα εβαζα και επαιζαν!Εδω φτιαχνεις το ενα χαλαει το αλλο!Ποιο πολλες ωρες ασχολουμαστε με το σεταρισμα παρα με την θεαση!

Εμένα το router είναι δίπλα από το Mi Box και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα μέχρι τώρα.

Τελικα οπως και να δοκιμασα να παιξω ταινια απο δισκο με usb και δικτυακα με ethernet και wifi το ιδιο πραγμα!Το ιδιο μου κανει και σε online ταινιες!Και με τον VLC δοκιμασα και MKV και AVI το ιδιο πραγμα!Η εικονα κανει σαν να πηδαει προς τα μπροστα καθε δυο δευτερολεπτα περιπου!Εβαλα το zidoo x6 και παιζει ομαλα!

Τελικα οπως και να δοκιμασα να παιξω ταινια απο δισκο με usb και δικτυακα με ethernet και wifi το ιδιο πραγμα!Το ιδιο μου κανει και σε online ταινιες!Και με τον VLC δοκιμασα και MKV και AVI το ιδιο πραγμα!Η εικονα κανει σαν να πηδαει προς τα μπροστα καθε δυο δευτερολεπτα περιπου!Εβαλα το zidoo x6 και παιζει ομαλα!

δεν ξέρω για το zidoo αλλά το mi box δεν έχει auto refresh rate, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις από τις ρυθμίσεις 24 όταν παίζεις ταινίες και σειρές

Οταν το βαζω 24 το μενου δεν εχει καλη ανταποκριση!Χανει την ομαλοτητα!Το ιδιο και το μενου του kodi!Εγω το εχω στα 1080 60ΗΖ.Οταν το βαζω να επιλεξει αυτοματα μου το παει στα 720!Η τηλεοραση ειναι 1080.

Είναι λογικό να σέρνεται το μενού γιατί του δίνεις την εντολή να δουλεύει όλο το μηχάνημα στα 24 και όχι μόνο όταν παίζει ταινία. Είναι λίγο σπαστικό αλλά αφού δεν έχει αυτόματη εναλλαγή δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πάντως να πω την αμαρτία μου δεν έχω παρατηρήσει κάποια τεράστια διαφορά στην κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο mede8er 600 που είχα . Μου φαίνεται το ίδιο mi box 1080/60 με med600 1080/23.976 . Μπορεί το μάτι μου να μην καταλαβαίνει τη διαφορά.
Όσον αφορά την αυτόματη ανάλυση και έμενα στα 720 τη ρίχνει και ας είναι 1080 η τηλεόραση.
Τέλος το HDMI self adaption τι κάνει? Κάπου κάπως κάποτε διάβασα ότι πρέπει να είναι ενεργό και από τότε το άφησα στο on.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Είναι λογικό να σέρνεται το μενού γιατί του δίνεις την εντολή να δουλεύει όλο το μηχάνημα στα 24 και όχι μόνο όταν παίζει ταινία. Είναι λίγο σπαστικό αλλά αφού δεν έχει αυτόματη εναλλαγή δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πάντως να πω την αμαρτία μου δεν έχω παρατηρήσει κάποια τεράστια διαφορά στην κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο mede8er 600 που είχα . Μου φαίνεται το ίδιο mi box 1080/60 με med600 1080/23.976 . Μπορεί το μάτι μου να μην καταλαβαίνει τη διαφορά.
Όσον αφορά την αυτόματη ανάλυση και έμενα στα 720 τη ρίχνει και ας είναι 1080 η τηλεόραση.
Τέλος το HDMI self adaption τι κάνει? Κάπου κάπως κάποτε διάβασα ότι πρέπει να είναι ενεργό και από τότε το άφησα στο on.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Το εβαλα στα 24 και καπως σαν να βελτιωθηκε!Τωρα καταλαβενω γιατι τα παιδια πιο πανω λεγανε για το auto refresh rate!Δεν περιμενα οτι θα ειχε επιπτωσεις και στο kodi!