Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Και έρχομαι στο μεγάλο ερώτημα.. το usb3 ή το usb2? ξέρω πως το mi box έχει usb2.0 αλλά υπάρχει περίπτωση το 3.0 με το gigabit να έχει έστω και λίγο καλύτερες ταχύτητες ή θα ήταν τσάμπα αγορά?
Τα προβλήματα με το να μην το βλέπει και να θέλει restart κτλ, υπάρχουν και στην usb 2 και στην usb 3 έκδοση?

Τέλος.. επειδή έχω κάποια ξαφνικά θέματα με το wifi δυστυχώς σοβαρά, να κάνω μια δύσκολη ερώτηση ΜΗΠΩΣ ξέρει κάποιος κατά τύχη (χλωμό).
Στο αρχικό setup του mi box, αν έχει πάνω το ethernet adapter, θα προχωρήσει κανονικά το setup με την σύνδεση ethernet ή και πάλι θα προχωρήσει ΜΟΝΟ αν βρει wifi δίκτυα και συνδεθείς σε κάποιο?..

Κανείς δεν γνωρίζει έστω για την πρώτη παράγραφο?

Θα σου πω από την δίκη μου εμπειρία...
Πήρα ένα usb3 to LAN gigabit (ΟΧΙ αυτό που λεν τα παιδιά) με σκοπό να το χρησιμοποιώ παράλληλα και στο mac book pro όταν θα υπήρχε ανάγκη αλλά βασικά για το mibox3.
To laptop το είδε κανονικά και παίζει άψογα αλλά το xiaomi ότι και αν του κανα απλά δεν το βλέπει..
Διαβάζω ότι στο επερχόμενο nougat πολλές παρόμοιες συσκευές που πριν δεν έπαιζαν αναγνωρίστηκαν κανονικά...
Όποτε θα σουλεγα πάνε στη 'πεπατημένη' (usb2 με το δοκιμασμένο τσιπάκι που λεν τα παιδιά) για σιγουριά..

Δυστυχώς το δικό μου για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί πλέον το wifi του (πήγαινε μόνο του στο off) και μετά απο επαναφορά στις εργοστασιακές (και clear cache και τα πάντα όλα) στο setup δεν προχωράει απ το βήμα όπου πρέπει να ορίσεις wifi για να συνεχίσεις μιας και πάλι το wifi δεν δουλεύει. Δοκίμασα να βάλω nougat και πλέον και στο ίδιο σημείο δεν προχωράει αλλά και πίσω στο 6 δεν μπορώ να γυρίσω :)
Δεν ξέρω αν το wifi και το bt είναι μαζί στο ίδιο IC (αν ναι φαντάζομαι το πρόβλημα θα είναι software μιας και το bt remote δουλεύει) αλλά επειδή δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτα παραπάνω, ΑΝ κάποιος που έχει κάποιο ethernet adapter που του παίζει στο Mi Box είναι κοντά στην Νίκαια, θα με βοηθούσε να δοκιμάζαμε αν μπορώ τουλάχιστον να προχωρήσω το setup με τον adapter ώστε να δω αν έχει νόημα η αγορά του ή αν θα πρέπει να κάνω το mi box freezbee

Επειδή τόσες μέρες πραγματικά έχω δοκιμάσει τα πάντα, αφού το wifi έμενε στο off χωρίς να βρίσκει δίκτυα και έκανα εργοστασιακές ρυθμίσεις, κόλλησα στην setup διαδικασία αφού και εκεί δεν έβρισκε ασύρματα δίκτυα να συνεχίσει, έβαλα nougat απο το recovery και πάλι κόλλησα στην setup διαδικασία πάλι δεν έβρισκε ασύρματα δίκτυα. Δοκίμασα με "setup my device" απο android και εκεί όλως περιέργως, το tablet μου έβγαζε το mi box κανονικά και ξεκινούσα το setup (πιθανόν μέσω bluetooth φαντάζομαι) αλλά ΠΑΛΙ δεν προχωρούσε όταν επέλεγα ασύρματο δίκτυο απ το tablet.
Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Πριν προβώ σε παραγγελία που θα κάνει κάνα δίμηνο με αμφίβολα αποτελέσματα (αφού έκανα την ανοησία να κολλήσω στο setup που πιθανόν να θέλει αναγκαστικά ασύρματο δίκτυο ακόμα και με αντάπτορα), υπάρχει κάποιος κοντά στην Νίκαια και γύρω περιοχές (που είναι το σπίτι μου) ή κοντά στην Καλλιθέα (για να ρθω εγώ μετά την δουλειά) με κάποιον adapter που να δουλεύει με mi box για να δοκιμάσουμε την επόμενη βδομάδα αν θα περάσει την διαδικασία του setup για να με βοηθήσει ώστε να δω μετά πως θα προχωρήσω? θα του ήμουν ευγνώμων :)

Ps. αν κάποιος έχει κάποιον δοκιμασμένο αντάπτορα και δεν τον θέλει, σαν έσχατη λύση ας μου πει να το δούμε για αγορά αν κάνει...

Πάντως εγώ όταν είχα πρόβλημα με τη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο, έφταιγε το router μου που είχε παλιότερο firmware. Με το που το αναβάθμισα όλα δούλεψαν ρολόι.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα όπως λέω δεν βλέπει ΚΑΝΕΝΑ ασύρματο δίκτυο (καμιά 20ριά υπάρχουν) ούτε το κινητό σε hotspot τίποτα... δεν ειναι ότι βλέπει αλλά δεν συνδέεται. Σαν να μην μπορεί να ξεκινήσει το wifi σαν συσκευή (πριν το restore το wifi γύρναγε σε off από μόνο του)

Είμαι έτοιμος να το πάρω, θα αντικαταστήσω ένα Raspberry Pi Model B απλώς είμαι
σε δίλημμα να πάρω το mi box ή το καινούργιο Raspberry;
Για βοηθήστε να ρίξω την παραγγελία.

Είμαι έτοιμος να το πάρω, θα αντικαταστήσω ένα Raspberry Pi Model B απλώς είμαι
σε δίλημμα να πάρω το mi box ή το καινούργιο Raspberry;
Για βοηθήστε να ρίξω την παραγγελία.

Το xiaomi θα αγοραζα...

Και εγώ για το mi έχω αποφασίσει, αλλά έλεγα μήπως χάνω κάτι που έχει το Raspberry.

Και εγώ για το mi έχω αποφασίσει, αλλά έλεγα μήπως χάνω κάτι που έχει το Raspberry.

Δεν ξερω τι παραπανω κανει το Pi, αλλα τη χαρα του DRM (Netflix και σια), HD youtube και voice search δεν την αλλαζεις με τιποτα.

Δεν ξερω τι παραπανω κανει το Pi, αλλα τη χαρα του DRM (Netflix και σια), HD youtube και voice search δεν την αλλαζεις με τιποτα.
DRM μόνο το netflix δεν έχει;
(από αυτά που υποστηρίζει το mi box)

HD YouTube δεν παίζουν όλα τα media player?

Το voice search λένε ότι δουλεύει πολύ καλά!

Ακόμα περιμένω το δικό μου.

Το μονο που μπορω να σκεφτω οτι εχει το πι και δεν εχει το μι ειναι αυτοματη αλλαγη σε 24ρ. Αυτο ομως μου φαινεται φοβερα μικρο μειονεκτημα σε σχεση με ολα τα υπολοιπα που προσφερει το mi.

- android tv με ολα τα καλουδια (netflix, amazon video, youtube, chromecast, voice search)
- hd audio passthrough

και ολα αυτα σε τιμη παραπλησια (ισως και χαμηλοτερη) με το πληρες κοστος ενος raspberry.

Το αλλο αρνητικο που θεωρητικα εχει το mi ειναι η ελλειψη ethernet, αλλα αφου εχει ac δεν εγινε και τιποτα. Το πολυ πολυ να επενδυσεις σε ενα καλυτερο wifi ap αν δεις οτι δεν κανεις δουλεια με το τρεχον σου ασυρματο.

HD YouTube δεν παίζουν όλα τα media player?

παιζει και το pi youtube hd απο οτι θυμαμαι, αλλα το youtube addon του kodi δεν ειναι καθολου καλο. Στο mi, διαλεγεις το βιντεακι στο κινητο σου και κανεις cast. Ακομα και απο την εφαρμογη του android tv να πας, ειναι παλι πολυ καλυτερο το interface

παιζει και το pi youtube hd απο οτι θυμαμαι, αλλα το youtube addon του kodi δεν ειναι καθολου καλο. Στο mi, διαλεγεις το βιντεακι στο κινητο σου και κανεις cast. Ακομα και απο την εφαρμογη του android tv να πας, ειναι παλι πολυ καλυτερο το interface
Ναι γνωρίζω ότι έχει chromecast inside, αλλιώς δεν θα το έπαιρνα...

Αν είναι να ανοίγεις το YouTube app στο kodi και να γράφεις από εκεί... με το τηλεκοντρόλ ή το virtual πληκτρολόγιο...

Όλο το search και η επιλογή του υλικού προς αναπαραγωγει γίνεται από το smartphone ευκολότερα, απλά το mi box αναπαράγει αυτό που θέλεις. Έτσι θα πρέπει να είναι όλα τα streaming devices.