Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

τη συνδρομή στο real debrid μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε μια συσκευή ή σε παραπάνω;vpn χρησιμοποίτε;

Την χρησιμοποιώ σε 3 συσκευές χωρίς πρόβλημα. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα, κατά τα άλλα δεν έχεις κάποιον περιορισμό.

Παιζει σε καποια το θεμα ειναι οτι δε με αφηνει να κανω εγκατασταση απο το playstore.Μετα αν δεν παιζει σου πετα το μηνυμα

Android TV και όχι android όπως το κινητό σου ή όπως ένα noname έχει το mi box, απ το playstore μπαίνουν μόνο οι συμβατές με android tv εφαρμογές (ελάχιστες δηλαδή στην ουσία... συμβατές = συμβατές με το περιβάλλον, την οθόνη, τον χειρισμό με το remote κτλ).
Αν θες να βάλεις κάτι παρόλο που δεν είναι "συμβατό" (πχ μια εφαρμογή σαν το novago που πιθανόν θα χρειαστείς κάποιο mouse για να την δουλέψεις) τότε όπως έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές εδώ πέρα, πρέπει να γίνει με sideload (google is your friend σε αυτό). Υπάρχει μετά στο playstore sideload launcher για να βλέπεις τα shortcuts γιατί δεν πρόκειται να σου τα δημιουργήσει στην αρχική οθόνη και θα ψάχνεσαι.

Την χρησιμοποιώ σε 3 συσκευές χωρίς πρόβλημα. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα, κατά τα άλλα δεν έχεις κάποιον περιορισμό.

Μια χαρά παίζουν ταυτόχρονα και μάλιστα όσες θες (τα parallel downloads που επιτρέπονται είναι μέχρι 32 αν θυμάμαι καλά) ΑΛΛΑ στο ίδιο δίκτυο!
Αν την μοιράζεσαι με φίλους (ή αν εσύ είσαι εκτός σπιτιού και κάποιος στο σπίτι βλέπει) τότε ναι δεν μπορείτε ταυτόχρονα καθώς κινδυνεύετε να σας γίνει η συνδρομή suspend.

Σωστή παρατήρηση. Αυτό έπρεπε να έχω γράψει και εγώ. Οι 3 συσκευές μου χρησιμοποιούνται σε άλλο δίκτυο.

Κανένα καλό ( μάλλον σε λογική τιμή ήθελα να γράψω ) Bluetooth keyboard που να είναι συμβατό χωρίς να μου πιάσει την θυρα usb?

Same Sh1t...Different Day

Επειδή δεν γνωρίζω και δεν έχω καταλάβει έχει αναφερθεί αρκετές φορές και σε αυτό το topic και σε άλλα ποια είναι η χρησιμότητα όλων αυτών των 24p και 23.976; Από ότι ξέρω είναι ότι οι ταινίες έχουν τραβηχτεί σε 23.976 ενώ οι τηλεοράσεις παίζουν 24p , σωστά; Άρα αυτή η διαφορά προκαλεί κάποια καθυστέρηση στην εικόνα; κάποιο stuttering? Εμάς τι μας ενδιαφέρει πιο πολύ και τι πρέπει να κοιτάμε; Ευχαριστώ

Last edited:
Καλησπέρα, επειδή σήμερα παρέλαβα ένα mi box ήθελα να γράψω πάνω σε αυτό που ρώτησες περί auto refresh rate.

Κάνω την σύγκριση με το zidoo x9s που επίσης έχω και το οποίο έχει auto refresh rate switch και βλέπω ότι δυστυχώς στο mi box υπάρχει αυτό το φαινόμενο του stuttering ακόμα και όταν αλλάζω χειροκίνητα σε 24/50/60 hz.

Προσωπικά γίνεται εύκολα αντιληπτό από εμένα άμεσα και το βρίσκω ενοχλητικό. Σαν ένα "σκάλωμα" στην κίνηση κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Στο zidoo x92 δεν το κάνει καθόλου.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαλειφθεί το φαινόμενο στο mi box ίσως με την αναβάθμιση σε Android 7.0 που έπεται; Σας ευχαριστώ.

Στις beta μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι σχετικά με το refresh rate, αν υπάρξει στην κανονική ΟΤΑΝ βγει (που θα έπρεπε να χει βγει), κανείς δεν ξέρει.
Δοκίμασες στις ρυθμίσεις (playback settings νομίζω) να βάλεις ON το hdmi self-adaptation (αν το θυμάμαι καλά τον τίτλο) να δεις αν διορθώνει λίγο τα πράγματα?
Θεωρητικά πρέπει να βελτιώνει κάπως το φαινόμενο του stuttering.

Craven σε ευχαριστώ και φυσικά έχεις δίκιο δεν προκύπτει από κάπου ότι όταν βγει η αναβάθμιση θα φτιάξει και το auto refresh.

Δοκίμασα με τις ρυθμίσεις της tv μου + το hdmi self adaptation δυστυχώς εξακολουθώ να μην μένω ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Βασικά την πάτησα, ήμουν ενήμερος ότι δεν έχει auto refresh rate ούτως ή άλλως απλά νόμιζα ότι διαλέγοντας τα σωστά Hz + ανάλυση θα δούλευε στο χειροκίνητο, πράγμα που δεν ισχύει.

Το έχω πακετάρει ήδη για επιστροφή πίσω και θα πάρω τα χρήματά μου πίσω. Τα σταλτικά μου τα καλύπτει το ebay μέσω shipping refund οπότε κανένα πρόβλημα ευτυχώς.

Ευχαριστώ και πάλι.

Παιδιά επειδή κ εγώ φαίνεται να έχω θέμα με το ασύρματο παρόλο που είναι πολυ μικρή η απόσταση μεταξύ τους ....ένα οποιοδήποτε usb to Ethernet adapter θα κάνει την δουλειά μου η θα χρειαστώ κάτι ιδιαίτερο...κάποια παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα με μένα κ κατέληξαν κάπου συγκεκριμένα ?

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Παιδιά επειδή κ εγώ φαίνεται να έχω θέμα με το ασύρματο παρόλο που είναι πολυ μικρή η απόσταση μεταξύ τους ....ένα οποιοδήποτε usb to Ethernet adapter θα κάνει την δουλειά μου η θα χρειαστώ κάτι ιδιαίτερο...κάποια παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα με μένα κ κατέληξαν κάπου συγκεκριμένα ?

Αν ψάξεις προς τα πίσω, θαρρώ πως θα βρεις links.

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Έψαξες για usb to ethernet και δεν βρήκες κάτι; Γιατί εγώ αμέσως βρήκα 3 αποτελέσματα. Εκτός άμα δεν κατάλαβα τι ψάχνεις Λοιπόν έχουμε:
1)https://www.aliexpress.com/item/USB...lgo_pvid=0dd8e3fd-3ff2-414e-92e7-cda02c522a07
2)https://www.aliexpress.com/item/Ugr...id=d54d8cd3-65fa-43b3-a70c-a692eca3e465&tpp=1
Και το 3ο μαζί με μια άποψη 3)https://www.aliexpress.com/item/Ugr...lgo_pvid=2736450a-0cc1-49bf-9004-7d1772769423
Εγω που εχω το μαυρο ναι μεν παιζει,αλλα καποιες φορες δεν το βλεπει και πρεπει να το βγαλω το usb και να το ξαναβαλω για να το δει!Αλλιως θελει restart!Αυτο το προβλημα εχει αναφερθει σε προηγουμενο post!

Δεν χρειαζεται ρευμα!Παιρνει απευθειας απο το usb!

Το remote εμένα μου δουλεύει άψογα πάντως και δεν το αλλάζω με τίποτα

Tiniakos, αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν ασχολείσαι.. είναι κάτι που κάποιον μπορεί να ενοχλεί αρκετά, κάποιος άλλος μπορεί να μην το παίρνει καν χαμπάρι..
Σε αυτά ότι δεν το βλέπουμε δεν "υπάρχει" και καλό είναι να μην ψάχνει καν κάποιος κάτι που μπορεί να μην το βλέπει γιατί μετά το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια και μπορεί να είναι πάντα εκεί :)

akis73 νομίζω η μόνη λύση είναι επιπλέον του hdmi self-adaptation να παίξεις και με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για το judder κτλ ώστε να μειώσεις το φαινόμενο αφού σε ενοχλεί τόσο.
Εγώ πχ στις sony δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερο.. αλλά απ την άλλη τον καθένα τον ενοχλεί διαφορετικά (εμένα πχ ποτέ δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα είτε σε παλιότερα players, nucs κτλ).

Αν επιμένεις πως δεν το θες τότε εφόσον το ρίσκαρες και το πήρες απο ebay τότε νομίζω πως δεν θα δυσκολευόσουν να το δώσεις σε μια παρόμοια τιμή στην Ελλάδα μιας και ο περισσότερος κόσμος (και εγώ μαζί) δεν ενοχλείται ιδιαίτερα με αυτό το φαινόμενο.

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Οντως υπαρχει αυτο το stuttering στα 24, που ομως χανεται οταν πας 50/60 - στα ματια μου τουλαχιστον.

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Σκαλωμα στην εικονα, σα να χανει ενδιαμεσα frames

Re: Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Σκαλωμα στην εικονα, σα να χανει ενδιαμεσα frames

Δεν χάνει, απλά κάθε ~42" επαναλαμβάνει ένα frame δύο φορές και αυτό φαίνεται οπτικά σαν σκάλωμα. Αν τύχει σε στατικό πλάνο μπορεί και να μην γίνει αντιληπτό, αλλά αν τύχει σε πλάνο με κίνηση της κάμερας, είναι εμφανέστατο.

Αν κάποιος θέλει να το παρατηρήσει άμεσα και επί τούτου, μπορεί να χρησιμοποιήσει την αρχική σκηνή του La La Land, που έχει ένα αρκετά μακρόσυρτο πλάνο με συνεχόμενο travelling της κάμερας...