Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Δοκίμασε το εξής. Με τον ενισχυτή σε λειτουργιά και επιλεγμένη είσοδο (HDMI) αυτήν του box πήγαινε στις ρυθμίσεις ήχου του mi και επέλεξε auto αμέσως μετά κανε επανεκκίνηση του mi.

Αν κάποιος, που πήρε την νέα beta, τσέκαρε ότι όντως έκοψε το HD passthrough ήχου στο kodi, όπως δυστυχώς πολλοί φοβόμασταν, ας το επιβεβαιώση ώστε εμάς που μας ενδιαφέρει να μην κάνουμε την αναβάθμιση όταν έρθει.

Αλήθεια πως μπορούμε να μπλοκαρουμε μόνιμα το update ;

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Δοκίμασε το εξής. Με τον ενισχυτή σε λειτουργιά και επιλεγμένη είσοδο (HDMI) αυτήν του box πήγαινε στις ρυθμίσεις ήχου του mi και επέλεξε auto αμέσως μετά κανε επανεκκίνηση του mi.

Eυχαριστω! Τελικά συνήλθε μετά από ένα βάλε -βγαλε στα καλώδια hdmi και αποσύνδεση του mi box από το ρεύμα.
Το παράλογο ήταν ότι το είχα ξανακάνει και δεν είχε φτιάξει.
Μάλλον κατάλαβε ότι ζήτησα βοήθεια από το forum και υποτάχθηκε...

Αν κάποιος, που πήρε την νέα beta, τσέκαρε ότι όντως έκοψε το HD passthrough ήχου στο kodi, όπως δυστυχώς πολλοί φοβόμασταν, ας το επιβεβαιώση ώστε εμάς που μας ενδιαφέρει να μην κάνουμε την αναβάθμιση όταν έρθει.

Αλήθεια πως μπορούμε να μπλοκαρουμε μόνιμα το update ;

Ναι περνάει πλέον μόνο ότι περνάει και το S.
Μονό αν γεμίσεις την εσωτερική μνήμη π.χ με φωτογραφίες η μια ταινια και αφήσεις ελεύθερό χώρο γύρω στα 500 Mb για να μην μπορεί να κατεβάσει το update.

Το προβλημα που δεν ανοιγει με το τηλεκοντρολ και πρεπει να το βγαλεις απο ρευμα λυνεται με την 9?Το ασταθες wifi που μια πιανει 22mbps και μια 12?

Εγώ δεν έχω αντιμετωπισει εδώ και καιρό το πρόβλημα που αναφέρεις. Παλιότερα το είχα κι εγώ αλλά μετά από μια αναβάθμιση είχε λυθεί. Κάποιες φορές χρειάζεται να πατήσω το κουμπί 2-3 φορές ,αλλά δεν το βγάζω πλέον από την πρίζα.

Μια από τα ίδια με ότι λέει ο Κώστας. Δεν ξέρω αν το update γίνει force, αν γίνει, χωρίς να το επιλέξω, το πετάω και πάω για shield.

Το θέμα με το Remote το έχω κι εγώ. Πρέπει να το πατήσω 20 φορές για να ανοίξει και μετά κάνω restart γιατί σέρνεται. Σε ημερήσια βάση αυτό, κυρίως από όταν σύνδεσα το eth usb converter.

@ vertical

Δεν κάνει ακριβώς force update αλλά δεν μπορείς και να το αποφεύγεις για πάντα.Τι εννοώ? Το box κάποτε θα κατεβάσει το αρχείο αλλά δεν θα κάνει την εγκατάσταση μέχρι που να του πεις εσύ να το εγκαταστήσει ΑΛΛΆ (αυτός που είπε ότι πάντα υπάρχει ένα αλλά είχε απόλυτο δίκιο) στην πρώτη επανεκκίνηση του mi που θα γίνει από σένα η για οποιοδήποτε άλλο λόγο π.χ διακοπή ρεύματος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση της αναβάθμισης είτε το θέλεις είτε όχι χωρίς να έχεις την δυνατότητα να κάνεις κάτι.Αν το mi κάλυπτε τις ανάγκες σου δεν είναι ανάγκη να σκάσεις 200 plus ευρώ για το shield νομίζω ότι και ένα fire tv stick 4κ θα σε καλύψει.

Last edited:
Nakata σκέφτομαι γιά άγορά τό μοντέλο s...είναι άναγκαίο νά συνδεθώ μέ ethernet καί τί νά άγοράσω γιά άξιοπιστία χωρίς άποσυνδέσεις? Επίσης ποιό μοντέλο είναι καλύτερο γιατί βλέπω διάφορα μοντέλα μήπως είναι ένδεδειγμένο αυτό πού έχει έγγύηση άπό infoguest;

Το S που το μετακίνησα για το καλοκαίρι στην κρεββατοκάμαρα αργεί λίγο μέχρι να συνδεθεί πάντως σε σχέση με το σαλόνι που είναι στα δύο μέτρα απ το ρούτερ.

Πάνο καί Κωστή σάς ευχαριστώ...ρώτησα τόν φίλο τόν nakata γιατί βλέπω ότι έχει μεγάλη έμπειρία μέ τά xiomi καί σίγουρα βοηθάει πολύ αυτό, οί άπαντήσεις βρίσκονται στίς πολλές σελίδες τού νήματος άλλά ύπάρχουν καί πολλά άρνητικά σχόλια γιά τίς περιορισμένες συνδέσεις όπότε χρειάζομαι hub, access point κοκ καί ψάχνω τήν ευκολία άλλά μάλλον όπως γράφει είναι άκριβό τό shield καί καλό είναι νά γραφτεί άπό κάποιον πού γνωρίζει τί χρειάζεται γιά νά δουλεύει άπρόσκοπτα γιατί τό χρειάζομαστε όλοι νά τό δείξουμε σέ άλλους στήν οικογένεια πού δέν είναι έξοικειωμένοι μέ τήν τεχνολογία.Νά'στε καλά όλοι.Προσωπικά άσχολούμαι μέ τά βιβλία τήν άκρόαση μουσικής καί τήν φωτογραφία άλλά καλό είναι νά σκεφτόμασται καί τούς άλλους πού τούς άρέσουν οί ταινίες καί τά άθλητικά.

τούς

Εγώ το πρόβλημα που είχα με την ταχύτητα του internet το έλυσα αρχικά με σύνδεση μέσω Ethernet και μετά λόγω αλλαγής ρούτερ από την εταιρεία τηλεφωνίας το συνδέω στην συχνότητα 5GHz

@timaios
Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός μας ξεχωριστά όποτε θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θέλεις να βλέπεις,τι wifi και λοιπό εξοπλισμό έχεις κτλ.

Last edited:
Πάνο καί Κωστή σάς ευχαριστώ...ρώτησα τόν φίλο τόν nakata γιατί βλέπω ότι έχει μεγάλη έμπειρία μέ τά xiomi καί σίγουρα βοηθάει πολύ αυτό, οί άπαντήσεις βρίσκονται στίς πολλές σελίδες τού νήματος άλλά ύπάρχουν καί πολλά άρνητικά σχόλια γιά τίς περιορισμένες συνδέσεις όπότε χρειάζομαι hub, access point κοκ καί ψάχνω τήν ευκολία άλλά μάλλον όπως γράφει είναι άκριβό τό shield καί καλό είναι νά γραφτεί άπό κάποιον πού γνωρίζει τί χρειάζεται γιά νά δουλεύει άπρόσκοπτα γιατί τό χρειάζομαστε όλοι νά τό δείξουμε σέ άλλους στήν οικογένεια πού δέν είναι έξοικειωμένοι μέ τήν τεχνολογία.Νά'στε καλά όλοι.Προσωπικά άσχολούμαι μέ τά βιβλία τήν άκρόαση μουσικής καί τήν φωτογραφία άλλά καλό είναι νά σκεφτόμασται καί τούς άλλους πού τούς άρέσουν οί ταινίες καί τά άθλητικά.

τούς

εαν θες πιστοποιημενο player που παιζει netflix,novaflix,otetv,paoktv,amazontv κτλ,χωρις παρατραγουδα και kodi που παιζει ακομα και μεσω 5GHz wifi 4K ταινιες(σε ενα λογικο μεγεθος)το περνεις με κλειστα ματια.
το επομενο..level,που κανει ολα αυτα και ειναι και σαφως πιο δυνατο,ειναι το shield της nvidia,που εκει βεβαια πας σε 6πλασιο κοστος..!
ζυγιζεις και αποφασιζεις...

Καλησπερα σε ολους,παρακαλω πολυ μια βοηθεια για το πως να περασω το Nova Go στο Xiaomi Mi Box ,δυστυχως ειμαι εντελως αρχαριος και δεν βγαζω ακρη με οσα εχω διαβασει, αν μπορει καποιος να μου γραψει αναλυτικες οδηγιες. Ευχαριστω πολυ!!

εαν θες πιστοποιημενο player που παιζει netflix,novaflix,otetv,paoktv,amazontv κτλ,χωρις παρατραγουδα και kodi που παιζει ακομα και μεσω 5GHz wifi 4K ταινιες(σε ενα λογικο μεγεθος)το περνεις με κλειστα ματια.
το επομενο..level,που κανει ολα αυτα και ειναι και σαφως πιο δυνατο,ειναι το shield της nvidia,που εκει βεβαια πας σε 6πλασιο κοστος..!
ζυγιζεις και αποφασιζεις...

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.

@timaios
Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός μας ξεχωριστά όποτε θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θέλεις να βλέπεις,τι wifi και λοιπό εξοπλισμό έχεις κτλ.
Φίλε μου nakata θέλω νά σέ ευχαριστήσω δημόσια γιά τήν έπικοινωνία πού είχαμε καί μού έλυσες όλες τίς άπορίες...καλή συνέχεια σέ ότι κάνεις.