Xindak Dac's

_notis

New member
3 February 2010
40
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Δεν γνωρίζω αν έχει ανοιχτεί άλλο πόστ σχετικά με τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτά?

Η εταιρία διαθέτει 3 μοντέλα dac5,8,9 έχω ακούσει το 8 αλλά χωρίς να έχω κάποιο άλλο ως βάση για να το συγκρίνω. Γενικά μου ακούστηκε πολύ "ζεστό" και αναλυτικό αν και δεν ξέρω αν το τελικό αποτέλεσμα το επηρέαζε η λάμπα στον προενισχυτή (XA3200 MKII). Απο ότι βλέπω στα spec έχουν όλα την ίδια ανάλυση ως προς το σήμα και έχουν δυνατότητα επιλογής λάμπα/τρανζίστορ.

Ευχαριστώ

Προσωπικά έχω ακούσει μόνο το 5 και σε σύγκριση με το Μ1 της Musical Fidelity. Το 5 σε σχέση με το Μ1 ακούστηκε και αυτό πιο ζεστό, με μεγαλύτερα σώματα και ίσως ένα κλικ περισσότερη ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση θα το προτιμούσα στα δικά μου αυτιά αντί του Μ1 σε ένα σύστημα που θα ήθελε κάποιος να δώσει λίγο χρώμα στον ήχο του, ενώ το Μ1 για αυτούς που θα ήθελαν ένα dac που δε θα χρωματισει τον ήχο της πηγής.

Προσωπικά έχω ακούσει μόνο το 5 και σε σύγκριση με το Μ1 της Musical Fidelity. Το 5 σε σχέση με το Μ1 ακούστηκε και αυτό πιο ζεστό, με μεγαλύτερα σώματα και ίσως ένα κλικ περισσότερη ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση θα το προτιμούσα στα δικά μου αυτιά αντί του Μ1 σε ένα σύστημα που θα ήθελε κάποιος να δώσει λίγο χρώμα στον ήχο του, ενώ το Μ1 για αυτούς που θα ήθελαν ένα dac που δε θα χρωματισει τον ήχο της πηγής.

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Γνωρίζεις κάποια διαφορά μεταξύ του 5 με το 8 η 9?

Δυστυχώς πέρα από ότι μπορείς και εσύ να βρεις στο site της εταιρείας, όχι δε γνωρίζω κάτι. Και δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ακούσω κάποια από τα 8 ή 9. Με τον φίλο μου πήγαμε να δοκιμάσει το βασικό cd player της xindak, το οποίο και πήρε τελικά και επειδή είχε μαζί του το Μ1 τα συγκρίναμε με τον αντιπρόσωπο μιας και ήθελε και αυτός να ακούσει το δικό του dac της xindak με κάποιο του ανταγωνισμού. Να διευκρινίσω εδώ ότι η ακρόαση με το 5 έγινε κάνοντας χρήση του σταδίου της λάμπας και όχι των τρανζιστορ. Αν σε ενδιαφέρει πάντως μια ακρόαση θα σε πείσει. Ο υπεύθυνος, δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομα του, είναι πολύ εξυπηρετικος.

Δυστυχώς πέρα από ότι μπορείς και εσύ να βρεις στο site της εταιρείας, όχι δε γνωρίζω κάτι. Και δυστυχώς δεν είχα την τύχη να ακούσω κάποια από τα 8 ή 9. Με τον φίλο μου πήγαμε να δοκιμάσει το βασικό cd player της xindak, το οποίο και πήρε τελικά και επειδή είχε μαζί του το Μ1 τα συγκρίναμε με τον αντιπρόσωπο μιας και ήθελε και αυτός να ακούσει το δικό του dac της xindak με κάποιο του ανταγωνισμού. Να διευκρινίσω εδώ ότι η ακρόαση με το 5 έγινε κάνοντας χρήση του σταδίου της λάμπας και όχι των τρανζιστορ. Αν σε ενδιαφέρει πάντως μια ακρόαση θα σε πείσει. Ο υπεύθυνος, δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομα του, είναι πολύ εξυπηρετικος.

Καλημέρα,

Το έχω ακούσει είδη με την επιλογή λάμπας στο τελικό στάδιο και έχω πολύ καλή εντύπωση απλά δεν είχα με τι να το συγκρίνω και όπως φαίνεται δεν το έχουν πολλοί το συγκεκριμένο dac για να πάρω γνώμες.

Επίσης στο site δεν αναφέρει κάποια εμφανή διαφορά μεταξύ 5,8,9

Αν θέλεις μας λες από τι αποτελείτε το υπόλοιπο σύστημα σου, σε τι χώρο ακούς (διαστάσεις) και τι είδους μουσική.

Καλημέρα,

Τα τετραγωνικά μου είναι περίπου 16 και έχω το προενισχυτή της ίδιας εταιρίας ΧΑ3200 ΜΚΙΙ τελικό AMC 2445 και ηχεία clipsch rb81 τα οποία όμως θα αλλάξουν με τα Aurum cantus v3m ή v6f ανάλογα με το budget , Τα άκουσα και έπαθα πλάκα..

Απο μουσική κυρίως έντεχνη, jazz όχι ορχηστρική, και με ενδιαφέρει το dac γιατί μεγάλο κομμάτι από τα ακούσματα είναι σε υπολογιστή

Απάντηση: Re: Xindak Dac's

....τα οποία όμως θα αλλάξουν με τα Aurum cantus v3m ή v6f ανάλογα με το budget , Τα άκουσα και έπαθα πλάκα..

Έχω το mid-woofer τους στα μεσαία μου.Πάρα πολύ καλό.
Γλυκό μεγάφωνο,ιδανικό για χαμηλομεσαίες.

Απάντηση: Re: Xindak Dac's

Είχα ακούσει στον αντιπρόσωπο αρκετές φορές το 8 και πιό λίγες το 5.
Και τα δύο έχουν ''γλυκό'' ήχο απο την έξοδο της λάμπας.
Εμένα μου άρεσαν και τα δύο,καθώς έχω και 'γώ το Xindak-cd player(Muse Deluxe-1) με λαμπάτη έξοδο,οπότε ήταν λίγο-πολύ γνώριμος ήχος.
Αν μπορούσα τότε να αγοράσω ένα θα είχα πάρει σίγουρα το dac 8,λόγω πολύ καλού για τα αυτιά μου ήχου αλλά και ίδιας εμφάνισης με το cd-player και με τον ενισχυτή (XA-6950 I).
Δυστυχώς δεν το αγόρασα τότε και έμεινα με την όρεξη.
Επίσης έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών,κάτι που φαίνεται και με την πρώτη ματιά στο εσωτερικό του και πολύ καλό αναλογικό τμήμα απ' ότι βλέπω αλλά και έχω διαβάσει στο διαδύκτιο.

έχω το προενισχυτή της ίδιας εταιρίας ΧΑ3200 ΜΚΙΙ

Οπότε είσαι γνώστης του ήχου της xindak και προφανώς σου αρέσει η λαμπάτη και γλυκιά χροιά που βγάζει, οπότε "βουρ στον πατσά". Πήγαινε, άκουσε, σύγκρινε και αποφάσισε για το αν το 8 και το 9 αξίζουν τα παραπάνω χρήματα και αγοράζεις ανάλογα. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Επίσης κατά τη γνώμη μου, το dac θα υποστηρίξει και τον προ-ενισχυτή σου στην προσπάθεια να "τιθασεύσει" το ribbon tweeter του aurum οπότε κουτί θα σου κάτσει πιστεύω.

Ναι και γενικά σαν πακέτο νομίζω είναι πάρα πολύ καλό απλά δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία απο άλλους συνδυασμούς με dac και γιαυτό τον λόγο ρωτάω.

Προσωπικά ο προενισχυτής που έχω με οποιαδήποτε πηγή της ίδιας εταιρίας εμένα με ικανοποιεί, απλά δεν τον έχω ακούσει πχ με ενα άλλο dac πως θα έπαιζε...

- Επίσης εντύπωση μου έκανε ο ψηφιακός διακομιστής d1 που έχει η εταιρία χωρίς να γνωρίζω χαρακτηριστικά, τιμή κτλ.

Πιστεύω έτσι όπως το λέτε θα ταιριάξει καλύτερα η λαμπάτη χροιά του dac με τον προ μου..

Νομίζω ότι σαν μπούσουλα θα πρέπει να έχεις τη σκέψη αν θέλεις πιο "γλυκό" το άκουσμα σου ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση πας στο xindak (λόγω λάμπας), στη δεύτερη προσπαθείς να ακούσεις κάποια μηχανήματα και αποφασίζεις, αν και νομίζω στα χρήματα που κοιτάς από τα κορυφαία dac είναι Audiolab M-DAC
AH_MDAC0.jpg

Χωρίς να έχω ακούσει τον Xindac,μιά γενική παρατήρηση.
Το ότι το κύκλωμα κάποιου μηχανήματος διαθέτει λυχνία δεν σημαίνει ότι θ'ακούγεται γλυκά.

Re: Απάντηση: Xindak Dac's

Χωρίς να έχω ακούσει τον Xindac,μιά γενική παρατήρηση.
Το ότι το κύκλωμα κάποιου μηχανήματος διαθέτει λυχνία δεν σημαίνει ότι θ'ακούγεται γλυκά.

Δίκιο έχεις, αλλά μιλούσα για το συγκεκριμενο dac που το έχω ακουσει και όντως παίζει γλυκά κατα τη γνώμη μου πάντα.

Θα προσπαθήσω να ακούσω το Audiolab M-DAC όπως μου προτείνεις και βλέπουμε. Πιστεύω σε αυτό που λέμε παίζει ρόλο και προ (που διαθέτει λάμπα) ο οποίος επηρεάζει αρκετά το τελικό αποτέλεσμα. Με πηγή ενα "απλό" cd player που έχω συνεχίζει και σου δίνει την "γλύκα" της λάμπας.

Δεν ξέρω πια είναι η γνώμη σας αλλά ο συνδιασμος xindak - aurum cantus μου ακούγεται πολύ καλός σε γενικές γραμμές χωρίς να έχω ακούσει τα ακριβά ηχεία της εταιρίας.

Πιστεύω σε αυτό που λέμε παίζει ρόλο και προ (που διαθέτει λάμπα) ο οποίος επηρεάζει αρκετά το τελικό αποτέλεσμα. Με πηγή ενα "απλό" cd player που έχω συνεχίζει και σου δίνει την "γλύκα" της λάμπας.

Εννοείται!