XLD

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω το πρώτο μου rip.
Διαβάζοντας προσεκτικά το guide που προτείνατε, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά ελληνικά το παρακάτω;

7. Save your .cue file with a file name that matches the artist - album name of your CD. Save the .cue to the folder you are ripping your files to. The new folder name should follow What.CD's music naming format standards such as "Artist - Year - Title." More information can be found on the uploading rules page.. Make sure to append the .cue extension to the file name. Select the "separated track files" option. This will create a proper EAC-style non-compliant cue sheet for CD burning. The "For single file" option is for album images ripped as one file, not for multiple-track rips allowed on What.CD.

Ποιά πρέπει δλδ να είναι η σωστή ονομασία του .cue? Και ποιό πρέπει να είναι το σωστό path που θα το σώσω?

Εγώ ας πούμε αυτή τη στιγμή ριπάρω το album: Rage Against The Machine από τους: Rage Against The Machine
Έφτιαξα λοιπόν φάκελο: Rage Against The Machine (Artist) και μέσα υπο-φάκελο: 1992 - Rage Against The Machine (Year-Album)

Έτσι είναι η μορφή όλης μου της αϋλης δισκοθήκης και έτσι θέλω και τα ριπαρισμένα μου.

Μέσα στον υπο-φάκελο Rage Against The Machine λοιπόν, έβαλα να σωθεί το .cue με ονομασία αρχείου ίδια με εκείνη του υποφακέλου, δλδ: 1992 - Rage Against The Machine

Σωστό ή λάθος?

Απάντηση: Re: XLD

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω το πρώτο μου rip.
Διαβάζοντας προσεκτικά το guide που προτείνατε, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά ελληνικά το παρακάτω;

Ποιά πρέπει δλδ να είναι η σωστή ονομασία του .cue? Και ποιό πρέπει να είναι το σωστό path που θα το σώσω?

Εγώ ας πούμε αυτή τη στιγμή ριπάρω το album: Rage Against The Machine από τους: Rage Against The Machine
Έφτιαξα λοιπόν φάκελο: Rage Against The Machine (Artist) και μέσα υπο-φάκελο: 1992 - Rage Against The Machine (Year-Album)

Έτσι είναι η μορφή όλης μου της αϋλης δισκοθήκης και έτσι θέλω και τα ριπαρισμένα μου.

Μέσα στον υπο-φάκελο Rage Against The Machine λοιπόν, έβαλα να σωθεί το .cue με ονομασία αρχείου ίδια με εκείνη του υποφακέλου, δλδ: 1992 - Rage Against The Machine

Σωστό ή λάθος?

Το παραπάνω guide είναι αλλουνου … έτσι τα θέλουν εκείνοι…

Αλλά να σου πω την αλήθεια και εγώ έτσι τα προτιμώ

Artist Name – Album Name (1992) [FLAC] {Any Other Info}

Σωστο μου φαινεται,αλλα θα το δεις σιγουρα αν κανεις διπλο κλικ sto cue λογικα θα παιξει το αλμπουμ στο player αν ειναι συμβατος με cue.

Σας μερσώ πολύ!

Κάτι μικρό ακόμα...
Έχει σημασία η ονομασία του .cue αρχείου? Εννοώ, πρέπει να έχει το ίδο όνομα με κάτι άλλο ώστε να "λειτουργήσει"? Πρέπει ας πούμε να έχει ίδια ονομασία με το folder στο οποίο σώθηκε, ή κάτι άλλο?
Κάτι σαν τους υπότιτλους σε ματρόσκες ας πούμε, που πρέπει το .srt να έχει ίδιο όνομα με αυτό της ταινίας...

Last edited:

Σας μερσώ πολύ!

Κάτι μικρό ακόμα...
Έχει σημασία η ονομασία του .cue αρχείου? Εννοώ, πρέπει να έχει το ίδο όνομα με κάτι άλλο ώστε να "λειτουργήσει"? Πρέπει ας πούμε να έχει ίδια ονομασία με το folder στο οποίο σώθηκε, ή κάτι άλλο?
Κάτι σαν τους υπότιτλους σε ματρόσκες ας πούμε, που πρέπει το .srt να έχει ίδιο όνομα με αυτό της ταινίας...

Εάν είναι να δουλέψεις βάση προδιαγραφών άλλων κάνε το. Διαφορετικά ότι σε βολεύει. Το να έχεις κοινές προδιαγραφές με εμένα δε λέει και πολλά, αλλά εάν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι δουλεύουν βάση προδιαγραφών, πιθανά να θες και εσύ.

Αποτέλεσμα:

adm46VaT.jpg

Bitrate 991kbps
Sample Rate 44.1khz

Ακούγεται ωραία.

ΑΛΛΑ.... έχω επίσης το ίδιο album από "φίλο" σε 24/96.
Αυτό (και άλλα τέτοια) πως έχουν προκύψει? Φαντάζομαι όχι από CD Rip, σωστά?

Re: Απάντηση: Re: XLD

Εάν είναι να δουλέψεις βάση προδιαγραφών άλλων κάνε το. Διαφορετικά ότι σε βολεύει. Το να έχεις κοινές προδιαγραφές με εμένα δε λέει και πολλά, αλλά εάν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι δουλεύουν βάση προδιαγραφών, πιθανά να θες και εσύ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και όχι, δεν με ενδιαφέρουν οι προδιαγραφές αλλωνώνε! -bye-

Αποτέλεσμα:

adm46VaT.jpg

Bitrate 991kbps
Sample Rate 44.1khz

Ακούγεται ωραία.

Τα 24/96 θα είναι αγορασμένα σαν 24/96 αρχεία, ή προέρχονται από SACD με conversion-downsampling etc. (αν και θα τα περίμενα να είναι 88.2) ή από κάποιο vinyl rip που έγινε σε 24/96.

Τα Vinyl Rip δλδ μπορούν να ριπαριστούν "ανώτερα" από ένα CD?
Τα λέω μπακαλίστικα... μην παρεξηγείτε... είμαι πολυ φρέσκος σε όλο αυτό αλλά έχω τρελή όρεξη με όλο αυτό... :2thumb22sup:

Τα Vinyl Rip δλδ μπορούν να ριπαριστούν "ανώτερα" από ένα CD?
Τα λέω μπακαλίστικα... μην παρεξηγείτε... είμαι πολυ φρέσκος σε όλο αυτό αλλά έχω τρελή όρεξη με όλο αυτό... :2thumb22sup:

Ότι υποστηρίζει ο εγγραφές – κάρτα ήχου. Και ότι επιλέξει αυτός που ριπάρει.
Κοιτά το να είναι 24/96 δεν σημάνει ότι θα είναι απαραίτητα καλύτερο. Λχ. Αν το vinyl rip έχει γίνει με πικάπ και προ της πλάκας και 24/192 να είναι αποθηκευμένο … πάλι τις πλάκας θα είναι ο ήχος… και θα πιανει και περισσότερο χώρο στο σκληρό δίσκο.
Γενικά μιας και οι περισσότερες κάρτες ήχου ακόμα και οι Onboard υποστηρίζουν 24/96 νομίζω οι περισσότεροι κάπου εκεί ηχογραφούν σε 24/96 που δεν έχει συνήθως καμία ιδιαίτερη διαφορά από την απόδοση σε 24/192. Φυσικά κάποιοι ηχογραφούν και σε DSD.

Re: Απάντηση: Re: XLD

Ότι υποστηρίζει ο εγγραφές – κάρτα ήχου. Και ότι επιλέξει αυτός που ριπάρει.
Κοιτά το να είναι 24/96 δεν σημάνει ότι θα είναι απαραίτητα καλύτερο. Λχ. Αν το vinyl rip έχει γίνει με πικάπ και προ της πλάκας και 24/192 να είναι αποθηκευμένο … πάλι τις πλάκας θα είναι ο ήχος… και θα πιανει και περισσότερο χώρο στο σκληρό δίσκο.

Αυτό το έχω διαπιστώσει πολλάκις... έχω απλά 320/44.1 mp3 που πατάνε κάτω "υπερπαραγωγές" 24/96 +...
Οι ερωτήσεις μου έχουν περισσότερο να κάνουν με το να καταλάβω καλύτερα το "παιχνίδι" και να καταλάβω καλύτερα τα δικά μου rips...

Σας ευχαριστώ όλους... :ernaehrung004:

Αποτέλεσμα:

adm46VaT.jpg

Bitrate 991kbps
Sample Rate 44.1khz

Ακούγεται ωραία.

Μια χαρα ειναι,
για το δευτερο που ρωτας οχι δεν ειναι απο ριπ δεν ειναι δυνατον αυτο αφου το σιντι εχει χαμηλοτερη δειγματολειψια,ειναι απο τα master βασικα, αλλα εχω ακουσει και διαφορες ιστοριες για oversampling