XLR ή RCA?

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Θελω την γνωμη σας για κατι.

Στον προενισχυτη με μετασχηματιστες εξοδου που φτιαχνω,θελω να περασω το σημα στον τελικο.

Ερωτηση:
1.Αφηνω το secondary αγειωτο ,και μεταφερω το σημα στον τελικο με rca,ή

2.Γειωνω το τελος του secondary και μεταφερω παλι με rca ή

3.Αφηνω αγειωτο το sec και με XLR συνδεω με τον τελικο(δηλ 2 για balanced και μια γειωση.

Σημ.Ο τελικος δεν χρειαζεται balanced σημα,αλλα ισως να συνδεσω την αρχη του sec στο grid και το τελος στην αρνητικη ταση πολωσης.

Ποια η γνωμη σας?

Μπορείς να γειώσεις το δευτερεύον μόνο στον τελικό.

Απ την στιγμή που ο τελικός δεν έχει ΜΤ στην είσοδο το δευτερεύον θα γειωθεί θες δεν θες. Κατά τ άλλα δεν έχει και πολύ νόημα η επιλογή παρά μόνο όσο αφορά τις διαφορετικές δυνατότητες σύνδεσης του δευτερεύοντος.

Γιατι θα γειωθει οπωσδηποτε?

Δεν μπορει να ειναι floating,και τα rca να ειναι μονωμενα?

Ετσι θα μπορω να να συνδεσω το τελος του δευτ σε αρνητικη ταση και την αρχη στο grid.Δεν γινεται?

Πρέπει να προσέξεις να μην "επιβάλλεται" στο 2ον κάποια διαφορά δυναμικού (να μην είναι παράλληλα συνδεδεμένο με άλλη πηγή τάσης) .
Το ένα άκρο μπορεί θεωρητικά να συνδεθεί σε ένα σημείο με δυναμικό Χ αλλά το άλλο άκρο θα πρέπει να μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τιμή.

Yes i know.Ευχαριστω.

Απλα δεν καταλαβα γιατι πρεπει να γειωθει.Εκτος αν ο προεδρος εννοουσε αυτο που ειπες και δεν το καταλαβα.

Γιατι η λυση του xlr μου φαινεται καλυτερα??Στο κατω κατω κανω μια xlr και μια με rca οπυ θα ειναι μονωμενα απο το σασι....

Δεν είναι απαραίτητο να γειωθεί αλλά να συνδεθεί σε ένα σημείο με σταθερό δυναμικό (με αναφορά τη γείωση του τελικού) το ένα άκρο του δευτερέυοντος. Και XLR μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά η θωράκιση-γείωση του XLR δεν θα συνδέεται στον τελικό αλλά μόνο στον προ και το ένα άκρο (αυτό που αναστρέφει τη φάση) του XLR θα πηγαίνει στη γείωση ή σε άλλο σημείο με σταθερό δυναμικό.

Last edited:
Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Αλλά δεν τρέχει κάστανο. Τις περισότερες φορές δεν καταλαβαίνω ούτε τα δικά μου κείμενα : )

:flipout:

Κι ομως εγω καταλαβα

Δεν θα γειωσω το δευτερευων οπως και να κανω τη συνδεση,για να εχω τη δυνατοτητα να εχω το grid σε αρνητικη ταση......αν το αποφασισω

ΥΓ.Εχω ενα προβλημα με την γραπτη εκφραση.Δεν τρεχει τιποτες.Απορια λυθηκε.

Λεγαμε και οι τρεις το ιδιο με το δικο μας τροπο.

Όπως έγραψε και ο Morfeas, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει floating το secondary του μετ/τη του προ, αφού ο τελικός δεν έχει μετ/τή εισόδου.

Προσπάθησε να το ζωγραφίσεις και θα το καταλάβεις.

Το που θα γειώσεις τι, εξαρτάται από το αν γειώνεται το τροφοδοτικό του προενισχυτή σου (τριπολικός ρευματολήπτης) ή όχι (διπολικός ρευματολήπτης).

Απάντηση: Re: XLR ή RCA?

:flipout:

Κι ομως εγω καταλαβα

Δεν θα γειωσω το δευτερευων οπως και να κανω τη συνδεση,για να εχω τη δυνατοτητα να εχω το grid σε αρνητικη ταση......αν το αποφασισω

ΥΓ.Εχω ενα προβλημα με την γραπτη εκφραση.Δεν τρεχει τιποτες.Απορια λυθηκε.

Λεγαμε και οι τρεις το ιδιο με το δικο μας τροπο.

Λυπάμαι αλλά λάθος κατάλαβες. Την αναφορά στο "0" δεν τη γλιτώνεις. Αρνητικά στο grid μπορείς παρόλ' αυτά να βάλεις.

Απο οτι καταλαβα,εκφραστκα λαθος.Βεβαιως δεν θε μεινει floating,εννοουσα οτι θα φευγει απο τον προ floating(καταχρηση του ορου,εννοω να μην ειναι συνδεδεμενο πουθενα),και στον τελικο θα εχω την ευελιξια,να μην γειωσω το τελος του δευτ αλλα να το βαλω σε μια αρνητικη ταση.

:a0210:

This?:smash:

aaa.JPG

Last edited:
Δεν βλέπω το λόγω να βάλεις XLR .είτε το 1 είτε το 2 γίνονται με rca που έχεις μεγαλύτερο εύρος επιλογών και πολύ καλή επαφή .το 3 για μένα δεν έχει λόγω .

Το XLR θα χρειαζόταν μόνο στην περίπτωση που το δευτερεύον του μετασχηματιστή σου είχε μεσαία λήψη και μόνο τότε θα έπαιρνες πραγματικά ζυγισμένο σήμα. Κατά τ'άλλα μπορείς να εφαρμόσεις την ιδέα(περι αρνητικών) σου απλούστατα με ένα μονωμένο RCA που όμως με ένα διακοπτάκι πρός τη γη που θα γειώνεις και θα ανασηκώνεις από τη γη το ένα μέρος του τυλίγματος κατά βούληση.