XLR-RCA adaptor

Απάντηση: Re: XLR-RCA adaptor

Ρε παιδια τα συγχυσατε λιγο....
Το μπαλανσ εχει 3 ποδαρακια.Το ενα ειναι το σημα,το δευτερο ειναι το σημα αντεστραμμενο και το τριτο ειναι η γειωση.
"Μετατρεποντας το "σε rca απλα σκαρταρεις το ενα(το αντεστραμμενο)και ετσι εχεις το σημα και την γειωση.

Τι σχεση εχει το μηκος και το ποδαρακι που εξεχει κτλ οπως ακουστηκε?

Δεν υπαρχει λογος χρησιμοποιησης του αν δεν υπαρχει εισοδος μπαλανσ.

Επισης η συνδεση μπαλανσ εχει λογο υπαρξης κυριως οταν υπαρχει μεγαλο μηκος καλωδιων(λογω απορριψης θορυβου)και οταν ολα τα μηχανηματα δουλευουν σε διαφορικη τοπολογια.

Θορυβο θα εχεις με τον αναπτορα γιατι δεν αναιρουνται τα παρασιτα(θορυβος)αφου χρησημοποιειται μονο το ενα καλωδια σηματος.

Η balanced συνδεση χρησιμευει για μεγαλα μηκη καλωδιων καθως επισης και για ευαισθητα σηματα ( mic ).

:grandpa: Όπως επίσης η φιλοσοφία κατασκευής του βύσματος είναι σαφώς σωστότερη από αυτή του πανηλίθιου RCA...

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου έρθει το woofer καπέλο ακόμη και αν κάνεις το λάθος να συνδέσεις προ με τελικό ενώ είναι αναμένοι...

Σωστα τα λες
Και ομως η NEUTRIC ειχε ριξει στην αγορα , πριν 15 χρονια , ενα αρσενικο βυσμα rca το οποιο ειχε την γειωση (με αναρτηση) πιο μπροστα απο το καρφι του σηματος ετσι εφαρμοζοντας το αρσενικο στο θηλυκο πρωτα παταγε η γειωση και μετα το σημα.

Και αυτό σωστό... :grinning-smiley-043

Η Neutric είναι η μοναδική εταιρία όμως που κατάλαβε πόσο ηλίθια σχεδιασμένο είναι αυτό το βύσμα; :slapface:

Έχω ένα ζευγαράκι RCA από δαυτα… και δηλώνω….. χμμμμμ… biased ;-)

Αγόρασα χθές τέσσερεις αντάπτορες XLR-RCA που ήθελα. Πήγα σε 2 μαγαζιά και είχαν την ίδια ακριβώς ποιότητα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά αυτά είναι κουκουρούκου. Εσωτερικά, υπάρχει ένα καλώδιο που συνδέει την θέση 2 του XLR με το πιν του RCA και σαν γείωση χρησιμοποιήται το σασί του αντάπτορα.

Μάλον το ξέρετε, αλλά ας το αναφέρω γιατί αξίζει:
Το κλώδιο που είχε μέσα ο αντάπτορας, είναι πολύ χειρότερο από αυτά που βρίσκει κανείς στα λαμπάκια των Χριστουγεννιάτικων δέντρων που πουλάνε στα Jumbo και σαφέστατα ποιό λεπτό από αυτό που έχουν τα ακουστικά ψίρες των 10 Ευρώ που πουλάνε χύμα.

Με βλέπω να ξεθαύω σύντομα το κολητήρι για αλλαγή του καλωδίου... το κακό είναι ότι βαριέμαι...

Αγόρασα χθές τέσσερεις αντάπτορες XLR-RCA που ήθελα. Πήγα σε 2 μαγαζιά και είχαν την ίδια ακριβώς ποιότητα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά αυτά είναι κουκουρούκου. Εσωτερικά, υπάρχει ένα καλώδιο που συνδέει την θέση 2 του XLR με το πιν του RCA και σαν γείωση χρησιμοποιήται το σασί του αντάπτορα.

Υπάρχουν καλύτερα της Neutric. Βέβαια η τιμή τους τσούζει λίγο.
Τα είχα πάρει από το γερμανό θείο 10 ευρώ το κομμάτι. :violent-smiley-030:
Ηχητικά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα, κατασκευαστικά όμως είναι η μέρα με τη νύχτα με αυτά που πήρες.

Βασικά μου περισσεύει ένα μέτρο καλώδιο της OEHLBACH που έβγαλα από το DVD, το ίδιο που έχω και σαν interconnect, κανόνισα πριν λίγο με έναν μάστορα κάτω απ' το σπίτι μου (ποιό εύκολο ήταν από το να κάνω ανασκαφές για το κολητήρι), θα του τα πάω όλα αύριο, γιατί τώρα δεν μπορώ να κουνηθώ απ' τον καναπέ και σε 5 λεπτά θα είμαι τζετ. Οπότε δεν αξίζει να κάνω κίνηση για καινούριο. Ακόμα και καλύτερο καλώδιο να έχει, δε θα ακούσω διαφορά -bye-

Λοιπόν. Μόλις έκανα την αλλαγή στα καλώδια εσωτερικά των βυσμάτων και το έβαλα να παίξει. Δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Έλεγα, άντε μωρέ 10 εκατοστά καλώδιο τί διαφορά μπορούν να κάνουν. Κι όμως.

Εκεί που είχα απογοητευτεί και έλεγα πάει ο ήχος και τσαμπα τα λεφτά για τα καινούρια equalizer, ξαναήρθαν οι μουσικοί στο σαλώνι μου. Ο ήχος "καθάρισε". Το μπάσο έγινε ποιό δυνατό, ποιό "παχύ" και καθαρό. Τα όργανα απέκτησαν πάλι τις φυσικές τους χρειές! Άνοιξε η στερεωφωνική εικόνα.... από που να αρχίσω και που να τελειώσω..

Δεν πιστεύω στ' αυτιά μου! Τόση διαφορά και οφείλεται σε λιγότερο από 10 εκατοστά καλωδίου!!

Δεν πιστεύω στ' αυτιά μου! Τόση διαφορά και οφείλεται σε λιγότερο από 10 εκατοστά καλωδίου!!

Τόσο μικρό και να κάνει τόση ζημιά.....

:chinscratch: Πρέπει να είναι πανούργος ο κατασκευαστής.

Μην παρεξηγηθούμε. Πλάκα κάνω.

Τόσο μικρό και να κάνει τόση ζημιά.....

:chinscratch: Πρέπει να είναι πανούργος ο κατασκευαστής.

Μην παρεξηγηθούμε. Πλάκα κάνω.

Καμία παρεξήγηση μην το συζητάς. Κι εμένα αν μου το έλεγε κάποιος και δεν το είχα ακούσει με τα αυτιά μου θα του έλεγα το ίδιο πράγμα, μπορεί και χειρότερα. Μπορεί να ήταν και η ιδέα μου, αλλά δε νομίζω. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι λόγο την μη καλής αγωγιμότητας και μη καλής μόνωσης εξωτερικά του παλιού καλωδίου, προλάβαινε και έκανε "ζημιά". Τι άλλο να πώ...

Εκεί που είχα απογοητευτεί από την φυσικότητα κυρίως του ήχου και την έκταση του μπάσου και προσπαθούσα να βρώ δικαιολογίες του τύπου πρέπει να ρυθμίσω καλύτερα τα equalizer, είδα το φώς το αληθηνό!

Last edited:
Η ιδέα σου δεν ήταν. Και που ναρχίσεις να αλλάζεις τέτοια καλοκαλωδιάκια
αριστερά δεξιά στο σύστημα (και ρεύματος, όχι μόνο σήματος και μέσα, όχι μόνο έξω από τα μηχανήματα)

Ωχ, κάτι βλέπω νάρχεται....

Πές τε μου κι άλλα να με αρωστήσετε, γουστάρω....

Δεν θέλω και πολύ....

Last edited: