xlr to rca ?

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλημερα! Εχω την εξης απορια. Ο ενισχυτης μου εχει balanced εξοδους ειναι ο marantz pm11s1 το cd player ομως οχι marantz sa7001.. μπορω με εναν adaptora ή κατι αλλο να τα συνδεσω μεταξυ τους? Θα υπαρξει διαφορα στον ηχο? Μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα?

Νομίζω ότι δεν συνίσταται τέτοια μετατροπή... θα σου πούν και οι πιο ειδικοί όμως... :ernaehrung004:

Mην μπαίνεις στον κόπο. Αν δεν είναι και τα δύο μηχανήματα balanced (και πραγματικά σε τοπολογία, όχι να έχουν απλά τα βύσματα) δεν κερδίζεις τίποτα.

καταρχάς ο ενισχυτής σου έχει balanced εξόδους ή εισόδους?
Εισόδους μάλλον σωστά?
Κοίτα θεωρητικά ουσιαστικό όφελος δεν πρόκειται μάλλον να δεις αφού πραγματική balanced τοπολογία δεν έχεις. Μάλιστα θα παρεμβάλεις και ένα ακόμα αντάπτορα. Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο. Και να πεις "παίρνω ένα φτηνό αντάπτορα και αν δε μου αρέσει τελικά δε χάνω και τίποτα" δε γίνεται αφού μετά θα έχεις ψύλλους πως μπορεί να φταίει ο φτηνός αντάπτορας. βέβαια αφού σκέφτεσαι να αγοράσεις dac, ίσως να αξίζει τον κόπο να βρεις dac με balanced συνδέσεις και να ενώσεις το cd με το dac μέσω coaxial.

Eκτός του ψυχολογικού,κανένα απολύτως όφελος,συνέδεσε με τα rca
Πολλές φορές ακούγεται και χειρότερα με xlr,τα οποία προτιμούνται σε συνδέσεις άνω του 1-1,5 μέτρου
Ο κανόνας είναι γενικός,υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα

Last edited:
Η αλήθεια είναι πως έχω ξαναακούσει από αρκετούς ότι οι unbalanced είναι πιο "μουσικές" ας πούμε.
Υπάρχει και το αντίθετο ρεύμα το οποίο λέει ότι οι balanced είναι καλύτερες.
Βάσει προδιαγραφών στα μηχανήματα το γεγονός είναι πως με τις balanced βγάζεις περισσότερα db και έχεις και μικρότερη παραμόρφωση.
Γιαυτό και αν τελικά πάρεις balanced dac θεωρώ πως θα έχεις κέρδος.

Last edited:
Re: Απάντηση: xlr to rca ?

Eκτός του ψυχολογικού,κανένα απολύτως όφελος,συνέδεσε με τα rca
Πολλές φορές ακούγεται και χειρότερα με xlr,τα οποία προτιμούνται σε συνδέσεις άνω του 1-1,5 μέτρου
Ο κανόνας είναι γενικός,υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα

Καθόλου ψυχολογικό δεν είναι, αν σκεφτείς πως οι xlr συνδέσεις έχουν επιπλέον ένα αγωγό
σε σχέση με τις rca...

Τα υπόλοιπα συν, τα περιγράφει ο Panoramious..

Κάπταιν,ναι συμφωνώ,αλλά:
Απάντησα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου την προσαρμογή αντάπτορα,που ρώτησε ο συμφορουμίτης,όπου ακόμα και κανονικό balanced να είναι ...με τον αντάπτορα χάνονται αυτές οι ιδιότητες
Η πλειονότητα των συσκευών φέρει ψεύδοbalanced-έχω πολλά παραδείγματα-άρα κατά τη γνώμη μου είναι ανούσια η σύνδεση με xlr

Απάντηση: Re: xlr to rca ?

Η αλήθεια είναι πως έχω ξαναακούσει από αρκετούς ότι οι unbalanced είναι πιο "μουσικές" ας πούμε.
Υπάρχει και το αντίθετο ρεύμα το οποίο λέει ότι οι balanced είναι καλύτερες.
Βάσει προδιαγραφών στα μηχανήματα το γεγονός είναι πως με τις balanced βγάζεις περισσότερα db και έχεις και μικρότερη παραμόρφωση.
Γιαυτό και αν τελικά πάρεις balanced dac θεωρώ πως θα έχεις κέρδος.

Αρκεί να είναι κανονική balanced

Ωραία οπότε απο οτι καταλαβα δεν εχει νοημα θα το αφήσω rca to rca. Εφόσον ψάχνομαι για dac στο μέλλον η ερωτηση μου είναι o marantz pm11s1 και το dac της teac ud-h01 εχουν πραγματικα balanced τοπολογία ή απλα τις υποδοχές?

Απάντηση: Re: xlr to rca ?

καταρχάς ο ενισχυτής σου έχει balanced εξόδους ή εισόδους?
Εισόδους μάλλον σωστά?
Κοίτα θεωρητικά ουσιαστικό όφελος δεν πρόκειται μάλλον να δεις αφού πραγματική balanced τοπολογία δεν έχεις. Μάλιστα θα παρεμβάλεις και ένα ακόμα αντάπτορα. Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο. Και να πεις "παίρνω ένα φτηνό αντάπτορα και αν δε μου αρέσει τελικά δε χάνω και τίποτα" δε γίνεται αφού μετά θα έχεις ψύλλους πως μπορεί να φταίει ο φτηνός αντάπτορας. βέβαια αφού σκέφτεσαι να αγοράσεις dac, ίσως να αξίζει τον κόπο να βρεις dac με balanced συνδέσεις και να ενώσεις το cd με το dac μέσω coaxial.

Εισόδους ναι μπερδεύτηκα. Γιατι να ενώσω το cd με το dac μέσω coaxial?

Re: Απάντηση: xlr to rca ?

Κάπταιν,ναι συμφωνώ,αλλά:
Απάντησα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου την προσαρμογή αντάπτορα,που ρώτησε ο συμφορουμίτης,όπου ακόμα και κανονικό balanced να είναι ...με τον αντάπτορα χάνονται αυτές οι ιδιότητες
Η πλειονότητα των συσκευών φέρει ψεύδοbalanced-έχω πολλά παραδείγματα-άρα κατά τη γνώμη μου είναι ανούσια η σύνδεση με xlr

Ναι βέβαια, δεν το συζητάμε!..Καλύτερα να αποφεύγονται οι αντάπτορες οι οποίοι
είναι μια μέση λύση ανάγκης, μέχρι να αποκτηθούν xlr ic.

Επίσης δίκιο έχεις για τις ψεύδοbalanced εισόδους-εξόδους που φέρουν πολλές συσκευές χαμηλής κυρίως τιμής.

επειδή το cd player σου τα έχει τα χρονάκια του στην πλάτη (νομίζω εφταετίας είναι?) και γενικά στα dac η τεχνολογία έχει κάνει τις προόδους της πολύ πιθανόν να ακούγεται καλύτερα έτσι. Το cd θα διαβάζεται από το cd player και αυτό θα στέλνει ψηφιακά την πληροφορία στο dac ώστε στη συνέχεια να το μετατρέψει αυτό σε αναλογικό, να περάσει από τα αναλογικά στάδια του dac (εδώ δεν ξέρω μήπως το marantz σου κάτσει καλύτερα από το teac) και να φτάσει στον ενισχυτή σου.

Δοκιμάζει και μας γράφει την εμπειρία του,να μάθουμε
Από δοκιμές που έχω κάνει,συμπέρανα ότι τα dac των 300-500 ευρώ,αποδίδουν καλύτερα σε σύκριση με cdp του χιλιάρικου και φυσικά εξαιρέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν!

Last edited:
Λέτε να πάρω το teac που έχει και balanced και να τελειώνουμε ? να απορρίψω το rDac της Arcam λογω έλλειψης balanced?

Πώς εξακριβώνουμε το "true" balanced από το... "fake"?
icon_scratch.gif