Re: Απάντηση: XORO HRT 7520 DVB-T HD - Μεγάλη Πτώση της στάθμης έντασης του ήχου

Αν σε ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα νομίζω ότι μπορείς να επιστρέψεις τον δέκτη μέσα σε μία (ή δύο, δεν είμαι βέβαιος) εβδομάδες και να πάρεις πιστωτικό. Για χρήματα πίσω δεν είμαι σίγουρος. Γενικότερα μιλώντας πάντως το μηχάνημα από την λίγη επαφή που είχα μαζί του μου φαίνεται συνολικά αρκετά καλό. Για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεις βέβαια δεν το είχα εξετάσει.
To έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό. Μάλλον όμως θα το "ξεχάσουμε" στις 17/8 όπου θα σταματήσει εντελώς η αναλογική εκπομπή (τουλάχιστον από Υμηττό). Παρακολουθώντας δλδ μόνο μέσω του αποκωδικοποιητή δεν υπάρχει ιδιαίτερη διακύμανση στην ένταση (ίσως και καθόλου). Υπομονή μέχρι τις 17 δλδ.Γεια σας. Είμαι νέος κάτοχος του δέκτη αυτού, ως δεύτερου (για σύνδεση σε επιτρ. dvd/HDD Recoeder, ώστε να μπορώ να γράφω & να βλέπω διαφορετικά κανάλια).
Χθες που τον εγκατέστησα (πολύ εύκολα), η πρώτη παρατήρησή μου και συγκρίνοντας με τα 3 κρατικά κανάλια (που συνεχίζουν ακόμα αναλογικά) είναι η πολύ εμφανής πτώση της έντασης του ήχου μέσω του ψηφιακού δέκτη.
Ενώ, η αντίστοιχη σύγκριση με τον άλλο δέκτη μου (Crystal Audio διετίας cidigi-hd), είναι κατά πολύ-πολύ μικρότερη.
Δηλαδή: αν παρακολουθώ πχ. την ΕΤ1 σε αποδεκτή (υποκειμενικά) ένταση και η μπάρα ένδειξης έντασης ήχου TV βρίσκεται σε χ%, όταν γυρίσω στην ΕΤ1 μέσω του xoro-7520, θα πρέπει να ανεβάσω την ένταση κατά 4 κλικ (στην μπάρα ήχου), για να φθάσει στην ίδια υποκειμενικά αποδεκτή ένταση.
Η αντίστοιχη μετάβαση μέσω του παλιότερου δέκτη CAudio, απαιτεί άνοδο το πολύ 1 κλικ (και σε 1-2 κανάλια, απ'αυτά που σταμάτησαν τώρα να εκπέμπουν αναλογικά χρειαζόταν ίσως 2 κλικ).
Η διαφορά είναι μεγάλη και γίνεται εμφανέστερη όταν επιστρέφω στο αναλογικό σήμα του ίδιου καναλιού, οπότε η ένταση σε ξεκουφαίνει!!!
Τί εμπειρία έχετε επί τούτου; (Γνωρίζω ότι η ψηφιακή εκπομπή των καναλιών από την digea δεν γίνεται απευθείας, αλλά μέσω αναμετάδοσης... και υπάρχει πτώση τάσης του σήματος - μου το είχε εξηγήσει κάποιος προ καιρού αλλα δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες - αλλά στον Xoro βλέπω ότι η διαφορά είναι τεράστια).
Αν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει περισσότερους του ενός δέκτες, αν θα είχε να προτείνει κάποια λύση, ή κάτι άλλο... (κι αν δεχθούν στο e-shop να τον αλλάξουν -DOA- μιας και δεν είναι με αυσστηρά τεχνικά κριστήρια τουλάχιστον "ελαττωματικός").

Αν σε ενοχλεί ιδιαίτερα το θέμα νομίζω ότι μπορείς να επιστρέψεις τον δέκτη μέσα σε μία (ή δύο, δεν είμαι βέβαιος) εβδομάδες και να πάρεις πιστωτικό. Για χρήματα πίσω δεν είμαι σίγουρος. Γενικότερα μιλώντας πάντως το μηχάνημα από την λίγη επαφή που είχα μαζί του μου φαίνεται συνολικά αρκετά καλό. Για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεις βέβαια δεν το είχα εξετάσει.