Xoro HRT 7600

Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Σωστό κι αυτό..
Εχω δύο σεντούκια γεμάτα καλώδια διαφόρων τύπων. (και RF είχα, αν και δυσκολεύτηκα να το βρω)

Η ουσία είναι πως όλα τα ηλεκτρονικά είδη θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον μια σύνδεση μέσα στη συσκευασία. Οι σοβαρές εταιρίες τα παρέχουν αυτά.

Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Παιδια γεια σας
Θα ηθελα να ρωτησω για κατι το οποιο δεν εχει αναφερθει απο κανενα.
Μου εχει παρουσιασει (οπως και σε 3 αλλους φιλους που πηραμε μαζι τον αποκωδικοποιητη - περιοχη Κατερινης) προβλημα pixelιασματος στα Mega, Star, Skai (τα οποία είναι και στην ιδια συχνοτητα αν αυτο λεει κατι) συνηθως οταν αλλαζω καναλι απο τα plus της ΕΡΤ.
Εχει συμβει σε καποιον αλλο?
Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Είναι θέμα ποιότητας σήματος, όχι μηχανήματος....

1) Επειδη ειναι δελεαστικη η τιμη και ειμαι στο τσακ να τον παραγγειλω αλλα το παραπανω ειναι λιγακι απογοητευτικο , εντυπωσεις απο αλλα παιδια πανω σε αυτο ?

2) Υπαρχει καποιοι δεκτες (μεχρι τα 70-80 Ε ) που πραγματικα υπερεχουν σε αυτο το σημειο η ολοι παιζουν πανω κατω στα ιδια επιπεδα ?

3) Επισης εχει συγκρινει κανεις την εικονα απο αυτον τον δεκτη (η αλλους σε παραπλησια τιμη ) με την καρτα της neotion ?

1) Αναφέρθηκε μεν ότι ο δέκτης παρουσιαζει πρόβλημα στο upscaling,αλλά αυτό εξαρτάται και από την τηλεόραση που έχεις.Οποιο είναι ανωτερο επικρατεί στην σύνδεση.

2)Σιγουρα υπάρχουν διαφορές,κάθε μηχάνημα δεν είναι το ίδιο.Ψάξε να δείς στα υπόλοιπα θέματα τι έχει αναφερθεί για δέκτες

3)Ενας καλός εξωτερικός δέκτης είναι πάντα καλύτερος από τον ενσωματωμένο της τηλεόρασης.Η κάρτα της neotion εκτός ότι έχει πολλές ασυμβατότητες,μετατρέπει το σήμα σε Mpeg2 για να το δείς και ανάλογα την τηλεόραση είναι ορατό ή όχι.Επίσης συνήθως η κάρτα δεν υποστηρίζει Ελληνικά και συνήθως όλες οι πληροφορίες είναι στα Αγγλικά. (ίσως εξαρταται και από το λογισμικό της τηλεόρασης)

Last edited:
Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Παιδια γεια σας
Μου εχει παρουσιασει (οπως και σε 3 αλλους φιλους που πηραμε μαζι τον αποκωδικοποιητη - περιοχη Κατερινης) προβλημα pixelιασματος στα Mega, Star, Skai (τα οποία είναι και στην ιδια συχνοτητα αν αυτο λεει κατι) συνηθως οταν αλλαζω καναλι απο τα plus της ΕΡΤ.
Το σύμπτωμα που αναφέρεις εμφανίζεται σε περιπτώσεις οριακής λήψης, δηλαδή οριακού σήματος..

Παιδια γεια σας
Μου το έκανε και μενα στην αρχικη του ρυθμιση (1080i) απο το κουτι του, μολις κατέβασα την αναλυση 720p η 576p/i όλα Ok

Eχει αναφερθεί ότι ο δέκτης παρουσιαζει πρόβλημα στο upscaling,αλλά αυτό εξαρτάται και από την τηλεόραση που έχεις.Οποιο είναι ανωτερο επικρατεί στην σύνδεση.

Eχει αναφερθεί ότι ο δέκτης παρουσιαζει πρόβλημα στο upscaling,αλλά αυτό εξαρτάται και από την τηλεόραση που έχεις.Οποιο είναι ανωτερο επικρατεί στην σύνδεση.

Εξηγεις το προβλημα που εχεις εντοπισει?

Σε 3 τηλεοράσεις (Samsung,Sharp,Philips) φίλων με τα ψηφιακά της ΕΡΤ Αθήνα και άριστη λήψη με τα εσωτερικά tuner,με ρύθμιση του XORO στα 1080i είναι τραγική η εικόνα (κοκινίλες ,μπλεδιασματα).

Με 720p μέτρια σε τηλεοπτικό σήμα (αλλά καλύτερη όμως αναπαραγωγή σ'αρχεία ) ενώ σε τηλεοπτικό σήμα μόνο 576p αποδίδει καλά χρωματικά (προφανώς επεμβαίνει ο scaller της τηλεόρασης σε HDMI) αλλά βλέπουμε ότι με scart είναι παρόμοια εικόνα....(το ίδιο έχει αναφέρει αν δεν κάνω λάθος και άλλος σε προηγούμενα...)

Επίσης ο ένας δέκτης έμαθα ζητήθηκε αντικατάσταση γιατί κολλούσε συνεχώς και δεν έκλεινε off,αλλά στο eshop είπαν θα το δώσουν σε service του και βλέπουμε,όχι αντικατάσταση DOA ή ότιδήποτε άλλο...
Μετά από 8 ωρη συνεχή χρήση και οι υπόλοιποι κολλάνε,αλλά συνήθως επανέρχονται με απλό on-off στο standby.

Περισσότερα Σαββατοκύριακο που θα δώ κάποιους και θα ρωτήσω παραπάνω...

Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Καλά, το eshop διαφημίζει το doa την ώρα που είναι αυτονόητο και δεν το προσφέρει κιόλας όταν το χρειάζεσαι. Τι να πεις?

Είναι μάλλον ανάλογα το προιόν ή που θα πέσεις (κάθε κατάστημα έχει και προιστάμενο ) .

Εχω παρατηρήσει ότι τα προιόντα που παίρνει από άλλους εισαγωγείς δεν έχει πρόβλημα για αντικατάσταση κλπ,αυτά που φέρνει μόνο του προφανώς θέλει να τα ελέγχει (υποθέτω) για να μειώνει την χασούρα του.Μπορει όμως και να συμβαίνει και το αντίθετο επίσημα,όποτε τότε ισχύει το πρώτο που ανέφερα..

Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να γίνει εγγραφή από το video ή από τον αποκωδικοποιητή της nova που συνδέονται με το xoro με scart?

μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει κάτι...

Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει τρόπος να γίνει εγγραφή από το video ή από τον αποκωδικοποιητή της nova που συνδέονται με το xoro με scart?

μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει κάτι...

Για να γίνεται αυτό πρέπει το XORO να έχει Scart IN. Αν δεν έχει, δεν γίνεται. Και νομίζω πως δεν έχει είσοδο scart.

Το scart για VCR στις περισσότερες συσκευές της αγοράς,έχουν αμφίδρομη σχέση.

Αν δείχνει εικόνα κανονικά ,και δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή αυτό οφείλεται σε φραγή του decoder της Nova

Re: Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Μα καλά, ούτε το RF καλώδιο δεν έχει στη συσκευασία??

τι είναι αυτό και πόσο κάνει?
δηλαδή, όταν είναι ανοικτός ο δέκτης και χωρίς αυτό το RF καλώδιο, δεν θα βλέπω άλλα κανάλια εκτός digea?
επίσης... το καλώδιο κεραίας που έχω τώρα στην tv θα πάει στο xoro? και αν πρέπει να πάρω και αυτό το RF για τα άλλα κανάλια η συνδεσμολογία πως θα είναι?
μπορεί να δώσει κάποιος link για RF καλώδια? πχ. στο πλαίσιο θα βρω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

τι είναι αυτό και πόσο κάνει?
δηλαδή, όταν είναι ανοικτός ο δέκτης και χωρίς αυτό το RF καλώδιο, δεν θα βλέπω άλλα κανάλια εκτός digea?
επίσης... το καλώδιο κεραίας που έχω τώρα στην tv θα πάει στο xoro? και αν πρέπει να πάρω και αυτό το RF για τα άλλα κανάλια η συνδεσμολογία πως θα είναι?
μπορεί να δώσει κάποιος link για RF καλώδια? πχ. στο πλαίσιο θα βρω?

Είναι ένα απλό καλώδιο σύνδεσης κεραίας. Η κεραία σου (το καλώδιο που τώρα το έχεις στην tv) θα συνδεθεί στον αποκωδικοποιητή. Από εκεί και πέρα, μπορείς να συνδέσεις άλλο ένα καλώδιο κεραίας από τον αποκωδικοποιητή στην tv, ώστε να συνεχίσεις να έχεις και το αναλογικό σήμα στην τηλεόρασή σου (άλλωστε μπορεί να σε ενδιαφέρουν κάποια μικρά ή τοπικά κανάλια που δεν εκπέμπουν στην digea). Για να βλέπεις από την αναλογική, δεν είναι απαραίτητο να είναι ανοικτός και ο αποκωδικοποιητής. Τέλος, έχε κατά νου πως υπάρχει ενδεχόμενο παρεμβολής και να μην βλέπεις καλά το αναλογικό σήμα από την παραπάνω σύνδεση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Είναι ένα απλό καλώδιο σύνδεσης κεραίας. Η κεραία σου (το καλώδιο που τώρα το έχεις στην tv) θα συνδεθεί στον αποκωδικοποιητή. Από εκεί και πέρα, μπορείς να συνδέσεις άλλο ένα καλώδιο κεραίας από τον αποκωδικοποιητή στην tv, ώστε να συνεχίσεις να έχεις και το αναλογικό σήμα στην τηλεόρασή σου (άλλωστε μπορεί να σε ενδιαφέρουν κάποια μικρά ή τοπικά κανάλια που δεν εκπέμπουν στην digea). Για να βλέπεις από την αναλογική, δεν είναι απαραίτητο να είναι ανοικτός και ο αποκωδικοποιητής. Τέλος, έχε κατά νου πως υπάρχει ενδεχόμενο παρεμβολής και να μην βλέπεις καλά το αναλογικό σήμα από την παραπάνω σύνδεση.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση... κάτι τελευταίο... το RF καλώδιο, είναι το γνωστό απλό καλώδιο κεραίας? δηλαδή πρέπει να έχω 2 καλώδια κεραίας για έχω και σήμα για το δέκτη και για τα αναλογικά?
για παράδειγμα... http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ema-Cables/Clicktronic-Antenna-10-M-50821.htm αυτό χρειάζεται να έχω?

Το πηρα σημερα, το συνδεσα, εκανα και την αναβαθμιση, ολα μια χαρα.

Εκτος απο ενα προβληματακι.

Στην αναζητηση δεν βρισκει καναλια.

Δοκιμασα και αλλες χωρες εκτος απο Ελλαδα, και παλι δεν βρισκει.

Ειναι κατι προφανες που παρελειψα ή θα πρεπει να τα βαλω με το θηριο (eshop εξυπηρετηση πελατων)?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDM

Ευχαριστώ για την ενημέρωση... κάτι τελευταίο... το RF καλώδιο, είναι το γνωστό απλό καλώδιο κεραίας? δηλαδή πρέπει να έχω 2 καλώδια κεραίας για έχω και σήμα για το δέκτη και για τα αναλογικά?
για παράδειγμα... http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ema-Cables/Clicktronic-Antenna-10-M-50821.htm αυτό χρειάζεται να έχω?

Κάτι τέτοιο, ναι.
(το συγκεκριμένο είναι 10 μέτρα. Ίσως θέλεις κάτι μικρότερο, ανάλογα το χώρο σου και το πως έχεις τοποθετήσει τις συσκευές)

Το πηρα σημερα, το συνδεσα, εκανα και την αναβαθμιση, ολα μια χαρα.

Εκτος απο ενα προβληματακι.

Στην αναζητηση δεν βρισκει καναλια.

Δοκιμασα και αλλες χωρες εκτος απο Ελλαδα, και παλι δεν βρισκει.

Ειναι κατι προφανες που παρελειψα ή θα πρεπει να τα βαλω με το θηριο (eshop εξυπηρετηση πελατων)?

Εφόσον εκπέμπει η digea στην περιοχή σου, θα έπρεπε να τα βρίσκει. Έλεγξε πάλι μια φορά όλη τη συνδεσμολογία σου (κεραία, scart/hdmi) σε όλες τις υποδοχές.