Xoro HRT 7600

Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

kaneis voithia giati troei tin deuteri seira ton upotitlon otan einai sto megalo????

τελικα εχει προγραμματισμενη εγγραφη?
Να του πεις δηλαδη την ταδα ωρα ξεκινα να γραφεις απο αυτο το καναλι?

Έχει, αλλά πρέπει να τον αφήσεις ανοιχτό. Αν τον βάλεις στο standby, δεν ξυπνάει.

Σε ευχαριστώ πολύ nikpap! Ακόμαι και το διπλάσιο bitrate να γράφει από MPEG4, είμαι καλυμμένος. Βάζω ένα ξεχασμένο USB stick 8GB για PVR οπότε φαντάζομαι ένα τρίωρο το χωράει άνετα και είμαι έτοιμος :)

[FONT=Arial, sans-serif]Κάτι ακόμα σχετικά με το μέγεθος των αρχείων που δημιουργεί σε λειτουργία PVR είναι ότι αυτό δεν είναι σταθερό. Προφανώς κάποιος αλγόριθμος μετρά τη συνθετότητα κάθε καρέ, σε σχέση με το προηγούμενο και το επόμενο του, και αποφασίζει ανάλογα, με πόση συμπίεση θα εγγράψει το συγκεκριμένο καρέ.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Έχω γράψει πολλές ταινίες από το σινε+ και αν ανάγω τα επιμέρους αρχεία ανά ώρα τοτε η 1ώρα έχει μέγεθος μεταξύ 1.05GB και 1.45GB!!![/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Το ξέρω ότι είναι μεγάλη η διαφοροποίηση αλλά τόσο βγαίνει![/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Κάτι ακόμα σχετικά με το μέγεθος των αρχείων που δημιουργεί σε λειτουργία PVR είναι ότι αυτό δεν είναι σταθερό. Προφανώς κάποιος αλγόριθμος μετρά τη συνθετότητα κάθε καρέ, σε σχέση με το προηγούμενο και το επόμενο του, και αποφασίζει ανάλογα, με πόση συμπίεση θα εγγράψει το συγκεκριμένο καρέ.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Έχω γράψει πολλές ταινίες από το σινε+ και αν ανάγω τα επιμέρους αρχεία ανά ώρα τοτε η 1ώρα έχει μέγεθος μεταξύ 1.05GB και 1.45GB!!![/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Το ξέρω ότι είναι μεγάλη η διαφοροποίηση αλλά τόσο βγαίνει![/FONT]

Ναι, βέβαια, ο αλγόριθμος φυσικά και έχει να κάνει με την πολυπλοκότητα της ακολουθίας των frames και πολύ εξαρτάται από την κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, ένα USB stick των 16GB χωράει πάνω από 8 ώρες, οπότε ότι και να θές να γράψεις είσαι καλυμμένος!

Παιδιά για να καταλάβω πρίν παραγγείλω, το μηχανάκι σηκώνει σύνδεση μόνο με USB stick ή και με σκληρό δίσκο αν είναι φορμαρισμένος σε FAT?

Από ότι νομίζω σηκώνει κ εξωτερικό, αρκεί να έχει εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος...Αλλά καλύτερα ας απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει κ όλας!

Εγώ έχω μια πιο εξειδικευμένη ερώτηση...Έχω μία οθόνη PLASMA (όχι τηλεόραση) με VGA υποδοχή κ θέλω να ενώσω τον αποκωδικοποιητή...Θα τα καταφέρω μέσω της HDMI με ένα τέτοιο καλώδιο...?

20091062315186320.jpg

Γνωρίζω τα θέματα περί ψηφιακού/αναλογικού σήματος αλλά από ότι είδα ψάχνοντας, οι απόψεις διίστανται! Οπότε θα ήθελα μία τεχνικά τεκμηριωμένη γνώμη, και αν γίνεται και δοκιμασμένη!

Παιδιά για να καταλάβω πρίν παραγγείλω, το μηχανάκι σηκώνει σύνδεση μόνο με USB stick ή και με σκληρό δίσκο αν είναι φορμαρισμένος σε FAT?

Σε 2.5" δίσκο που δοκίμασα, δεν χρειάστηκε εξωτερική τροφοδοσία, απλά τον σύνδεσα με διπλό καλώδιο usb (και από μπρος και από πίσω που λένε...)

Σε 2.5" δίσκο που δοκίμασα, δεν χρειάστηκε εξωτερική τροφοδοσία, απλά τον σύνδεσα με διπλό καλώδιο usb (και από μπρος και από πίσω που λένε...)

Η ταχύτητα ενγραφής του δίσκου 2,5" ήταν επαρκής για να δουλέψει το PVR?

Από ότι νομίζω σηκώνει κ εξωτερικό, αρκεί να έχει εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος...Αλλά καλύτερα ας απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει κ όλας!

Εγώ έχω μια πιο εξειδικευμένη ερώτηση...Έχω μία οθόνη PLASMA (όχι τηλεόραση) με VGA υποδοχή κ θέλω να ενώσω τον αποκωδικοποιητή...Θα τα καταφέρω μέσω της HDMI με ένα τέτοιο καλώδιο...?

20091062315186320.jpg

Γνωρίζω τα θέματα περί ψηφιακού/αναλογικού σήματος αλλά από ότι είδα ψάχνοντας, οι απόψεις διίστανται! Οπότε θα ήθελα μία τεχνικά τεκμηριωμένη γνώμη, και αν γίνεται και δοκιμασμένη!

Χρειάστηκαν 2 USB για επιπλέον τροφοδοσία, οπότε ουσιαστικά λέμε το ίδιο πράγμα ;)

Σχετικά με την απορία μου βρήκα ένα ακόμη καλώδιο/αντάπτορα

hdmi-to-vga-3-rca-av-cable-5ft-01.jpg

Η ταχύτητα ενγραφής του δίσκου 2,5" ήταν επαρκής για να δουλέψει το PVR?

Δες το ποστ #336. Με μέσο bitrate 2150 Kbps ακόμα και ένα αργό USB stick (write speed ~3 MB/sec) αρκεί. Για ένα USB 2.0 εξωτερικό δίσκο με write speed ~30MB/sec μάλλον παραφτάνει.

Άλλωστε εαν δεν έφτανε ούτε δίσκος τότε δεν θα έβαζαν κάν PVR (πού θα γράψει;;)

:2thumb22sup:

Παιδια ξαφνικα το epg του xoro τρελαθηκε
Δειχνει ολα τα προγραμματα +1 ωρα..πρεπει να εγινε λογω της αλλαγης της ωρας...πως διορθωνεται αυτο ?
Μηπως ειναι προβλημα της Digea?

Last edited:

Κατι εχει ο xoro τελικα το διασταυρωσα
Αν το εχεις αυτοματο (+2 ωρες) παει +3 στην πραγματικοτητα
Αν το βαλεις χειροκινητο +2 ωρες ολα οκ

παιδια ξερει κανενας να μου πει εαν ο ενισχυτης κεραιας δημιουργη προβλημα στην εικονα ,γιατι εφαγα μεγαλο ξενερομα με τη ποιοτητα που ηταν χαλια!!!!μηπως μπουκονι το σημα?στην εισοδο της κεραιας στη τηλεοραση εβαλα ενα Τ οπου εκει συνδεω την κεραια που ερχετε απο τη ταρατσα και απο εκει το στελνω και στο xoro.το xoro τον εχω συνδεση με hdmi στη τηλεορ....μηπως κανω καμια λαλακια!!!!!!!ευχαριστω!!!!!!!!!!!!

τελικα οπως εγραψα και στο thread του turbo-x (γιατι και εκει ειπωθηκε το προβλημα) επανηλθε το epg . Προφανως ηταν προβλημα της digea

παιδια μηπως ξερει κανενας γιατι βγαζει τετραγωνακια???????ειναι απο τον ενησχυτη η φταιη κατι αλλο???? το επαθε και κανενας αλλος?????μια απαντηση παρακαλω!!!!!!!!!!!

παιδια ξερει κανενας να μου πει εαν ο ενισχυτης κεραιας δημιουργη προβλημα στην εικονα ,γιατι εφαγα μεγαλο ξενερομα με τη ποιοτητα που ηταν χαλια!!!!μηπως μπουκονι το σημα?στην εισοδο της κεραιας στη τηλεοραση εβαλα ενα Τ οπου εκει συνδεω την κεραια που ερχετε απο τη ταρατσα και απο εκει το στελνω και στο xoro.το xoro τον εχω συνδεση με hdmi στη τηλεορ....μηπως κανω καμια λαλακια!!!!!!!ευχαριστω!!!!!!!!!!!!

Υπαρχει πιθανοτητα το σημα απο τον ενισχυτη να ειναι υπερβολικα δυνατο . Κατ αρχην δοκιμασε να συνδεσεις ενα καλης ποιοτητας ταφ με το καλωδιο απο την κεραια και μετα απο την καθε εξοδο του ταφ το ενα καλωδιο στην tv και το αλλο στον δεκτη . Αν εχεις γενικα καλο ψηφιακο σημα στην περιοχη σου δοκιμασε και με μια φορητη κεραια να δεις τελικα αν φταιει η ενισχυση απο την κεντρικη η οχι . Επισης ψαξε μηπως εχεις κανει καποιο λαθος στις ρυθμισεις του δεκτη αναλογα με το αν εχεις επανω σκαρτ η hdmi .

φιλε droulis τη ενοεις οταν λες ρυθμισης?το εχω συνδεση με hdmi στη τβ,,εκτος απο τη ρυθμιση 1080,720κ.τ.λ πρεπει να πειραξω και κατι αλλο?????

Ρε παιδια εσεις που εχετε τον εν λογω δεκτη, μπορειτε να μας πειτε αν παιζει αρχεια mkv (h.264) και avi (divx/xvid) και αν κανει downmix το ηχο DD?
Ξερω το μηχανημα δεν αποσκοπει να ειναι media player αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε.