Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Καλημέρα σε όλους!!!

...φίλοι μου για βάλτε ένα χεράκι βοήθειας γιατί έχω..μπερδευτεί...
η ερώτηση είναι πως βάζουμε στην σειρά που θέλουμε τα κανάλια...πχ. στο 0001 την ΕΤ1...στο 0002 την ΝΕΤ...κλπ....έχω μπερδευτεί...κάτι δεν καταλαβαίνω από το μενού....

σας ευχαριστώ...
Βγάζεις το LNC εκτός και μετά πηγαίνεις settings ->tv channels list -> πατάς το κίτρινο κουμπί στο Τ/Χ και ενεργοποιείται το "MOVE" στην επιλογές (πηγαίνει λίγο πιο πάνω από τα άλλα)->μετά πατάς οκ π.χ. στην ΕΤ1 και από 10 τόσο που είναι την πας στο 1. Συνεχίζει έτσι και μόλις τελειώσεις πατάς εξιτ και θα σε ρωτήσει να αποθηκευσει, πατάς οκ και είσαι εντάξει.

Άσχετο. Άρχισαν τα :
mousika_organa.jpg

έκανα μερικές δοκιμές για εγγραφή καναλιών. 10-15 δευτερόλεπτα η κάθε μια. Δυστυχώς φαίνεται ότι "χάνει" κάποιες. Π.χ. από 10 εγγραφές οι 3-4 δεν αποθηκεύτηκαν. Δεν υπήρχαν δλδ στο στικάκι καν σαν αρχεία. Και από το ίδιο κανάλι αλλά και από άλλα. Σκέφτομαι μήπως επειδή είναι λίγα τα δευτερόλεπτα δημιουργείται κάποιο θέμα στην αποθήκευση και πρέπει να το ξαναψάξω. Το στικάκι είναι 32άρι, φορμαρισμένο σε φατ32 από τον δέκτη.

Γενικότερα μετά από 2-3 ,μέρες χρήση (και εκτός του θέματος με την εγγραφή που αναφέρω) θεωρώ ότι είναι καλό μηχανηματάκι. Δεν έχει πολλές επιλογές σαν Player (+το θέμα των υποτίτλων) αλλά σαν δέκτης κάνει καλά αυτό που πρέπει. Το Τ/Χ είναι από τα συνηθισμένα και πιάνει αρκετά καλά (πιστεύω ότι στο κάλο "πιάσιμο" δεν ευθύνεται μόνο το Τ/Χ αλλά και τι ποιότητας ματάκι έχει ο δέκτης). Για το ίδιο Τ/Χ ακριβώς έχω διαβάσει παράπονα σε άλλα νήματα.
Επίσης, μιας και ερωτήθηκε κάπου αλλού όταν γράφει εκτός από το πράσινο/κόκκινο λεντάκι που αναβοσβήνει γράφει και REC στην οθονούλα.

Φίλε μου σ´ευχαριστώ πολύ :worshippy:...μου έσπασε τα νεύρα :twoguns:....έπρεπε να απενεργοποιήσω το LCN....

ΥΓ: χμμμ....για να δοκιμάσω αυτό που λες....να δω τι κάνει σε μένα....

Επειδή μου φαίνεται πως το χάσιμο της σειράς των καναλιών είναι γενικό πρόβλημα των δεκτών, διαβάζω για πολλούς δέκτες ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα και σήμερα μου έχασε την σειρά για πρώτη φορά ένας no-name πρόχειρος δέκτης που έχω, θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν το xoro, αν υπήρξε έστω και μία φορά να χάσει την σειρά των καναλιών.

...λοιπόν...έκανα το εξής πείραμα:

προγραμμάτισα 10 εγγραφές-10 διαφορετικών καναλιών-του ενός λεπτού (η μικρότερη δυνατότητα εγγραφής είναι το 1 λεπτό...στην επιλογή duration σου δίνει το 00:00 για ώρες και λεπτά) και έγιναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και οι δέκα προγραμματισμένες εγγραφές...)...τις αναπαρήγαγα κανονικά πριν από λίγο...κάθε μία εγγραφή ήταν των 28-30ΜΒ....

να σημειώσω ότι του έχω καρφώσει σκληρό WD των 250GB-με εξωτερική τροφοδοσία-φορμαρισμένο κατά NTFS....

Τότε είναι πιθανό να μην αρκει η ταχύτητα του USB stick που χρησιμοποίησε ο flask (ωραίο avatar, BTW)

...λοιπόν...έκανα το εξής πείραμα:

προγραμμάτισα 10 εγγραφές-10 διαφορετικών καναλιών-του ενός λεπτού (η μικρότερη δυνατότητα εγγραφής είναι το 1 λεπτό...στην επιλογή duration σου δίνει το 00:00 για ώρες και λεπτά) και έγιναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και οι δέκα προγραμματισμένες εγγραφές...)...τις αναπαρήγαγα κανονικά πριν από λίγο...κάθε μία εγγραφή ήταν των 28-30ΜΒ....

να σημειώσω ότι του έχω καρφώσει σκληρό WD των 250GB-με εξωτερική τροφοδοσία-φορμαρισμένο κατά NTFS....
Όντως μερικοί δέκτες έχουν ελάχιστη διάρκεια εγγραφής. Αυτός ο δέκτης λες ότι έχει ελάχιστο χρόνο 1 λεπτό. Ο F&U 2205 ας πούμε έχει 30 sec.

Τότε είναι πιθανό να μην αρκει η ταχύτητα του USB stick που χρησιμοποίησε ο flask (ωραίο avatar, BTW)
Νομίζω ότι έλυσα το μυστήριο. Τουλάχιστον κατά πάσα πιθανότοτητα. Ίδια συμπεριφορά έχει και ο Edision SD που δοκίμασα το ίδιο πράγμα. Για εγγραφή κάτω από 15 δευτερόλεπτα ΔΕΝ το αποθηκεύει παρόλο που γράφει REC. Δεν ξέρω ακριβώς το όριο αλλά πρέπει να είναι τα 15-20 δευτερόλεπτα. Από εκεί και πάνω και ο Xoro και ο Εdision αποθηκεύουν κανονικά. Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο αλλά μέχρι να τσεκάρω και στον εντίσιον έλεγα ότι είχε κάποιο πρόβλημα ο Ξόρο. (Ευχαριστώ για το άβαταρ :-) )

Επειδή μου φαίνεται πως το χάσιμο της σειράς των καναλιών είναι γενικό πρόβλημα των δεκτών, διαβάζω για πολλούς δέκτες ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα και σήμερα μου έχασε την σειρά για πρώτη φορά ένας no-name πρόχειρος δέκτης που έχω, θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν το xoro, αν υπήρξε έστω και μία φορά να χάσει την σειρά των καναλιών.
Ο Ξόρο φαίνεται "σταθερός" σαν λειτουργία. Με 3-4 μέρες λειτουργία και αρκετό σκάλισμα δεν έχει χάσει καθόλου τα κανάλια ούτε έχει κάνει κάτι άλλο παλαβό (έχει firmware Μαίου). Το ίδιο και ο Εντισιον SD (με το τελευταίο firmware). Ο Ξορο αν είχε και ελληνικά θα ήταν πιστεύω ο ιδανικός δέκτης και για όποιν θέλει να σκαλίσει αλλά και για μεγαλύτερους ανθρώπους όπου μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το πάλαι ποτέ βίντεο (λόγω του ότι μπορείς να γράφεις ένα κανάλι και να βλέπεις όποιο άλλο θέλεις). Λογικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα στήσω αρκετούς Ξορο 7520 για γνωστούς οπότε θα δω αν και ο μικρός αδελφός είναι εξίσου καλός. Επίσης το Τ/Χ μπορεί να είναι συνηθισμένο αλλά έχει τρομερή λήψη όπως πρόσεξα σήμερα. Πιάνει ακόμη και ανάποδα. Δλδ ακόμη και να σημαδεύεις τον δέκτη με το πίσω μέρος του Τ/Χ πιάνει κανονικά. Προφανώς το ματάκι του δέκτη είναι πολύ ευαίσθητο.

Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

έκανα μερικές δοκιμές για εγγραφή καναλιών. 10-15 δευτερόλεπτα η κάθε μια. Δυστυχώς φαίνεται ότι "χάνει" κάποιες. Π.χ. από 10 εγγραφές οι 3-4 δεν αποθηκεύτηκαν. Δεν υπήρχαν δλδ στο στικάκι καν σαν αρχεία. Και από το ίδιο κανάλι αλλά και από άλλα. Σκέφτομαι μήπως επειδή είναι λίγα τα δευτερόλεπτα δημιουργείται κάποιο θέμα στην αποθήκευση...
Αυτός είναι ο λόγος flaski. Το έχω παρατηρήσει και σε άλλους δέκτες.

Είναι πρόβλημα μόνο των Mstar 7818.

Όντως μερικοί δέκτες έχουν ελάχιστη διάρκεια εγγραφής. Αυτός ο δέκτης λες ότι έχει ελάχιστο χρόνο 1 λεπτό. Ο F&U 2205 ας πούμε έχει 30 sec.
Έχω κάνει και πολύ μικρότερη, νομίζω 10 ή 15, αλλά δεν θυμάμαι με ποιό firmware.

Ο Ξορο αν είχε και ελληνικά...

Αν μου στείλουν το αρχείο μετάφρασης του Strong 8105 ECO, ίσως μπορέσω να βοηθήσω και σε αυτόν. Θα χρειαστώ την συνεργασία της Xoro αλλά και κάποιου με τον 8300 από το φόρουμ.

Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Α...

Αν μου στείλουν το αρχείο μετάφρασης του Strong 8105 ECO, ίσως μπορέσω να βοηθήσω και σε αυτόν. Θα χρειαστώ την συνεργασία της Xoro αλλά και κάποιου με τον 8300 από το φόρουμ.
Εγώ είμαι "μέσα". Υπάρχει ενδεχόμενο εκτός από ελληνικό μενού να διαβάζει και ελληνικό EPG. Δλδ μιλάμε για ενδεχόμενο πλήρη εξελληνισμό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Εγώ είμαι "μέσα". Υπάρχει ενδεχόμενο εκτός από ελληνικό μενού να διαβάζει και ελληνικό EPG. Δλδ μιλάμε για ενδεχόμενο πλήρη εξελληνισμό?
Αν βάλουν υποστήριξη ελληνικών, υποθέτω πως ναι. Αυτά πρέπει να πηγαίνουν πακέτο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Αν βάλουν υποστήριξη ελληνικών, υποθέτω πως ναι. Αυτά πρέπει να πηγαίνουν πακέτο.

Οκ, προχωράμε! Με ελληνικά θεωρώ ότι θα είναι ο "καλύτερος" δέκτης της αγοράς και με διαφορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Οκ, προχωράμε! Με ελληνικά θεωρώ ότι θα είναι ο "καλύτερος" δέκτης της αγοράς και με διαφορά.
Φυσικά, αν μου στείλουν το αρχείο μετάφρασης του Strong 8105 ECO. :smile:

Σε εγγραφές με τη χρήση του EPG μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα ακόμα και αν τις κάνω edit εκ των υστέρων και αλλάξω τα όρια έναρξης και λήξης της εγγραφής.
Σε εγγραφές που δημιουργώ εγώ από το timer τελείως χειροκίνητα δεν δουλεύει πάντα σωστά. Για την ακρίβεια ο δέκτης ανάβει στα προκαθορισμένα χρονικά όρια της εγγραφής αλλά δεν κάνει record ... απλά δείχνει το κανάλι και δεν σβήνει όταν περάσει το όριο λήξης της εγγραφής. Firmware έχω το V1.1.4_20120515. Οι ρυθμίσεις του event εγγραφής είναι ελεγμένες και δοκιμασμένες κατ' επανάληψη.

Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

... και δεν σβήνει όταν περάσει το όριο λήξης της εγγραφής...

Πρέπει να υπάρχει επιλογή στο μενού, τι να κάνει μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Πρέπει να υπάρχει επιλογή στο μενού, τι να κάνει μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Δεν έχει τέτοια επιλογή. Όταν τελειώσει η εγγραφή και δουλέψουν όλα σωστά ... βγάζει ένα μήνυμα για Auto-shutdown με αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων και επιλογές αποδοχής ή κατάργησης. Η επιλογή της αποδοχής (του Auto-shutdown ) είναι προεπιλεγμένη έτσι ώστε να ειναι αυτή που θα εκτελεστεί εαν δεν παρέμβει ο χρήστης. Όταν κάτι δεν λειτουργήσει δεν βγάζει το μήνυμα.

Παρατήρησα στο επίσημο site ότι αναφέρει πως υπάρχουν δύο revisions του δέκτη. Στην revision 1 υπάρχει firmware update με version V1.1.4_20120515, ενώ στην revision 2 δεν υπάρχει ακόμα νέο firmware αλλά μόνο το αρχικό.

Όσοι έχετε πάρει τον δέκτη, ποιά έκδοση αναφέρει στο ταμπελάκι από πίσω; Αναφέρει model HRT8300 ή HRT8300v2;

Παρατήρησα στο επίσημο site ότι αναφέρει πως υπάρχουν δύο revisions του δέκτη. Στην revision 1 υπάρχει firmware update με version V1.1.4_20120515, ενώ στην revision 2 δεν υπάρχει ακόμα νέο firmware αλλά μόνο το αρχικό.

Όσοι έχετε πάρει τον δέκτη, ποιά έκδοση αναφέρει στο ταμπελάκι από πίσω; Αναφέρει model HRT8300 ή HRT8300v2;

Το δικό μου είναι Revision 1

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Για να γραψα και εγω καποια αρνητικα του δεκτη που δεν εχει γινει αναφορα ακομα καθως και καποιες αποριες. Τα θετικα ειναι ήδη γνωστα.
1) Το μηχανημα ζεσταίνετε παρα πολυ
2) Σε αναλυση 1080i ,p στην οθονη βλεπω κατα διαστηματα κατι οριζοντιες γραμμες και κατι σαν μινι διακοπες. Στα 720 ολα οκ. Τι μπορει να συμβαίνει? (hdmi συνδεση)
3) Δεν σου βγαζει τις αναλυτικες πληροφοριες το τι παιζει. Παταω info και βγαζει μόνο τίτλο για τωρα και μετα. Για να δω το τι παιζει ακριβως
πρεπει να πατησω epg, kai μετα μπλε κουμπι details. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να κανεις ολοκληρη ιστορια για ενα απλό nfo. Εκτος
αν κατι δεν κανω καλα
4) Πες ειναι βραδυ βλεπεις ταινια και σε πιανει υπνος, θες να γραψεις την ταινια να την δεις αυριο. Απαξ και πατησεις record ο δέκτης μετα την εγραφη
πχ μετα απο 1 ώρα ΔΕΝ θα σβήσει. Θα παιζει ολη νύχτα.

Μία διαφορά που βλέπω άμεσα στο Version 2 είναι οι μικρότερες καταναλώσεις.
Πάντως το μηχάνημα πραγματικά ζεσταίνετε πάρα πολύ όταν είναι σε λειτουργία και είναι χλιαρό σε κατάσταση αναμονής !!