Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Για να γραψα και εγω καποια αρνητικα του δεκτη που δεν εχει γινει αναφορα ακομα καθως και καποιες αποριες. Τα θετικα ειναι ήδη γνωστα.
1) Το μηχανημα ζεσταίνετε παρα πολυ
2) Σε αναλυση 1080i ,p στην οθονη βλεπω κατα διαστηματα κατι οριζοντιες γραμμες και κατι σαν μινι διακοπες. Στα 720 ολα οκ. Τι μπορει να συμβαίνει? (hdmi συνδεση)
3) Δεν σου βγαζει τις αναλυτικες πληροφοριες το τι παιζει. Παταω info και βγαζει μόνο τίτλο για τωρα και μετα. Για να δω το τι παιζει ακριβως
πρεπει να πατησω epg, kai μετα μπλε κουμπι details. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να κανεις ολοκληρη ιστορια για ενα απλό nfo. Εκτος
αν κατι δεν κανω καλα
4) Πες ειναι βραδυ βλεπεις ταινια και σε πιανει υπνος, θες να γραψεις την ταινια να την δεις αυριο. Απαξ και πατησεις record ο δέκτης μετα την εγραφη
πχ μετα απο 1 ώρα ΔΕΝ θα σβήσει. Θα παιζει ολη νύχτα.
Όλα αυτά τα έχω και εγώ σε άλλους δέκτες. (δεν έχω τον Xoro). Η απάντηση μου σημαίνει... "δεν μπορούν οι εταιρίες να τα κάνουν όλα τέλεια".

Για το 1) δεν μπορουμε να κανοθμε κατι
Θα ηθελα βοηθεια για το 2),3),4)

Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Για το 1) δεν μπορουμε να κανοθμε κατι
Θα ηθελα βοηθεια για το 2),3),4)
Εγώ έχω το "απλό" (δλδ Xoro 8300 γράφει πίσω σκέτο) με την αναβάθμιση του Μαίου.
1) δεν μου ζεσταίνεται πολύ. Μάλλον λίγο θα έλεγα. Και σαν δέκτης και σαν εγγραφή από κανάλι σε στικάκι. Δεν έχω δοκιμάσει σαν player αν ανεβάζει παραπάνω θερμοκρασίες.
2) δοκίμασε με δεύτερο καλώδιο. Αυτό που έχεις τι έκδοση είναι 1.2, 1.3? Ίσως χρειάζεσαι κάποιο πιο ποιοτικό ή ανώτερης έκδοσης αν είναι 1.2.
3) για το epg με το ίνφο βλέπεις κάποιες πληροφορίες. Με δεύτερο πάτημα βγάζει και άλλες (Information
You will have the access to various of information by pressing the INFO button once or a multiple of
times.
στις οδηγίες). Το epg λογικό το βρίσκω να είναι μέσα σε μενού.
4) η default διάρκεια εγγραφής του δέκτη είναι 2 ώρες. Στις οδηγίες για το αυτόματο κλείσιμο γράφει:
Auto Standby
To save energy according the the EU Regulation (EuP), the receiver switches off after 3 hours
without user interaction (such as pressing the buttons etc.) There will be a message on the screen
informing you about the switch off shortly before it happens.

Εφόσον στο σενάριο που ανάφερες είναι ανοικτός ο δέκτης και πατάς εγγραφή αυτή θα γράψει για 2 ώρες. Ενδεχομένως εφόσον η εγγραφή ξεκίνησε με ανοικτό το δέκτη να μην κλείνει αμέσως μετά και να περιμένει τις τρεις ώρες. Δοκίμασε να το προγραμματίσεις για μικρή διάρκεια και άσε τον κλειστό λίγο πριν την προγραμματισμένη εγγραφή. Δες έτσι τι συμπεριφορά θα έχει.
Οδηγίες : http://data.xoro.de/Bedienungsanleitungen/HRT8300/HRT8300_DE_EN_FR_ES_V1_12345www.pdf

....το έχω δοκιμάσει εγώ...ανοίγει και κλείνει αμέσως μετά την προγραμματισμένη εγγραφή...

Re: Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Έχω κάνει και πολύ μικρότερη, νομίζω 10 ή 15, αλλά δεν θυμάμαι με ποιό firmware.
Αναφέρεσαι στον ελάχιστο χρόνο εγγραφής του F&U 2205. Δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μιά που αναφέρθηκε, ο F&U 2205 με την έκδοση λογισμικού 2.04 όταν πας να σταματήσεις εγγραφή σου βγάζει μήνυμα μην διακόπτεις εγγραφή λιγότερο των 30sec. Την πρώτη φορά που το είδα άρχισα να βρίζω, ποιος είσαι εσύ που θα μου κάνεις κουμάντο κτλ.

oTAN παταω Info βγαζει τι παιζει τωρα και μετα, με δευτερο πατημα βγαζει τις μπαρες με την ποιοτητα σηματος και στοιχεια το σταθμου και ΟΧΙ πληροφοριες
με το περιοεχομενο με αυτο που παιζει τωρα όπως θα έπρεπε. Πειτε μου εσεις πως βλεπετε τις αναλυτικες πληροφοριες με το τι παιζει.
Διαπιστωσα στις εγραφες , κατα την αναπαραγωγη οτι ΔΕΝ εχει πληκτρο Time search δηλαδη να σε παει εκει που θες. Απαξ και κοψεις αυτο που βλεπεις για καποιον λογο
και θες να δεις την συνεχεια την έβαψες!. Ξανα η ταινια απο την αρχη και τσουκου-τσουκου χειροκινητα να βρεις το σημειο που ήσουν. Πολυ απαρχιομενο
αυτο το συστημα. Κανονικα θα επρεπε απο μονο του να συνεχιζει απο το τελευταιο σημειο , αντε να σου εχει επιλογη σε ποιο χρονικο σημει να παει.

Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Παραδόξως μετά από ακριβώς μία εβδομάδα παρέλαβα από amazon.de τα 3 κομμάτια που είχα παραγγείλει. Η πρώτη παρατήρηση είναι πως είναι version 1 και όχι 2. Το remote δεν μου πολυγέμισε το μάτι...

Παραδόξως μετά από ακριβώς μία εβδομάδα παρέλαβα από amazon.de τα 3 κομμάτια που είχα παραγγείλει. Η πρώτη παρατήρηση είναι πως είναι version 1 και όχι 2. Το remote δεν μου πολυγέμισε το μάτι...
Είναι σαν μια γυναίκα που δεν σου γεμίζει αρχικά το μάτι αλλά μετά ... ;-)
Πιάνει απίθανα (ακόμη και σημαδεύοντας το δέκτη με το κάτω μέρος) και τα πατήματα είναι σαφή. Μόλις μάθεις και τα πλήκτρα με τυφλό σύστημα θα αρχίσεις να το ξανασκέφτεσαι για εκείνο το universal που είχες βάλει στο μάτι.

Παραδόξως μετά από ακριβώς μία εβδομάδα παρέλαβα από amazon.de τα 3 κομμάτια που είχα παραγγείλει..
Είχα παραγγείλει πριν 4 εβδομάδες και εγώ τρία κομμάτια, και όπως είχα γράψει στο παρόν νήμα, ήρθαν σε 6 ημέρες με courier, αντί για τα ΕΛΤΑ όπως συνήθως συνέβαινε με άλλες παραγγελίες που είχα κάνει από τη Γερμανία στο παρελθόν (όχι amazon). Σαν να συμφέρει το courier αντί των ΕΛΤΑ για τα μεγάλα πακέτα με το ένα επιπλέον ευρώ χρέωση... ;

Ψάχνοντας τα menu είδα ότι έχει πολλές ελλείψεις. Για παράδειγμα ενώ έχει auto stand-by δεν έχει να ρυθμίσεις τον χρόνο ενεργοποίησης. Βλέποντας όμως το firmware να λέει Νοέμβριος του 2011 σταμάτησα να το ψάχνω. Ελπίζω με το νέο firmware του Μαΐου να προστέθηκαν αρκετές δυνατότητες που έλλειπαν από το προηγούμενο.

Μιά παράκληση προς όσους κάνανε αναβάθμιση, να περιγράψουνε με λίγα λόγια τα βήματα που πρέπει να γίνουν γιατί στα Γερμανικά είμαι σκράπας...

Είχα παραγγείλει πριν 4 εβδομάδες και εγώ τρία κομμάτια, και όπως είχα γράψει στο παρόν νήμα, ήρθαν σε 6 ημέρες με courier, αντί για τα ΕΛΤΑ όπως συνήθως συνέβαινε με άλλες παραγγελίες που είχα κάνει από τη Γερμανία στο παρελθόν (όχι amazon). Σαν να συμφέρει το courier αντί των ΕΛΤΑ για τα μεγάλα πακέτα με το ένα επιπλέον ευρώ χρέωση... ;

Δεν ήξερα πως υπήρχε επιλογή μεταφορικής εταιρίας στο amazon. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως χρέωσε για μεταφορικά και στα 3 κομμάτια 8 ευρώ και το φορτηγάκι ήταν της DHL.

Δεν ήξερα πως υπήρχε επιλογή μεταφορικής εταιρίας στο amazon. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως χρέωσε για μεταφορικά και στα 3 κομμάτια 8 ευρώ και το φορτηγάκι ήταν της DHL.

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής - αυτό λέω. H DHL αποφασίζει μόνη της αν θα τα δώσει στα ΕΛΤΑ για παράδοση (όταν είναι ένα κομμάτι, γι' αυτό παίρνει μια εβδομάδα ακόμα) ή θα τα παραδώσει μόνη της όπως συνέβει σε σένα και μένα που είχαμε πακέτα των τριών αποκωδικοποιητών. Το ενδιαφέρον/περίεργο είναι ότι η διαφορά στον τρόπο παράδοσης αντιστοιχεί σε χρέωση με διαφορά μόλις 1 (από 7 στα 8) - αν η διαφορά στα μεταφορικά ήταν πχ 10 θα ήταν εύλογο να αναμένει κανείς ότι με την επιπλέον χρέωση καλύπτεται το κόστος του courier έναντι των ΕΛΤΑ.

oTAN παταω Info βγαζει τι παιζει τωρα και μετα, με δευτερο πατημα βγαζει τις μπαρες με την ποιοτητα σηματος και στοιχεια το σταθμου και ΟΧΙ πληροφοριες
με το περιοεχομενο με αυτο που παιζει τωρα όπως θα έπρεπε. Πειτε μου εσεις πως βλεπετε τις αναλυτικες πληροφοριες με το τι παιζει.
Διαπιστωσα στις εγραφες , κατα την αναπαραγωγη οτι ΔΕΝ εχει πληκτρο Time search δηλαδη να σε παει εκει που θες. Απαξ και κοψεις αυτο που βλεπεις για καποιον λογο
και θες να δεις την συνεχεια την έβαψες!. Ξανα η ταινια απο την αρχη και τσουκου-τσουκου χειροκινητα να βρεις το σημειο που ήσουν. Πολυ απαρχιομενο
αυτο το συστημα. Κανονικα θα επρεπε απο μονο του να συνεχιζει απο το τελευταιο σημειο , αντε να σου εχει επιλογη σε ποιο χρονικο σημει να παει.

Μην με ξεχνατε.....

Oτι αφορα την αναβαθμιση δεν ειναι τιποτα, copy firmaware to usb stick, το βαζουμε, μυνημα επιβεβαιωσης αναγνωρισης usb, μενου ->Wartung (συντηρηση ή κατι τετοιο,βρητε κατι αντιστοιχο στα αγγλικα), καπου εχει επιλογη Modus που πρεπει να ειναι στο AllCode , βρησκει το αρχειο και οκ

...Καλημέρα....
παρέλαβα χθες και τον δεύτερο 8300...μετά από 17 ημερολογιακές μέρες με ΕΛΤΑ....δεν τον έχω ανοίξει ακόμα για να δω τι version είναι...κλπ....

ΥΓ: η διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού είναι πολύ απλή...όπως την περιέγραψε ο statik παραπάνω...στικάκι...το βλέπει και τα κάνει όλα μόνο του....

Σε πολλούς ALI σε προβολή εγγραφής ή αρχείου, όταν πατάς INFO σου βγάζει ένα παράθυρο με μπάρα προόδου της εκτέλεσης του αρχείου. Πατώντας τότε την διεύθυνση δεξιά ή αριστερά του πολυπλήκτρου κινείται ένας κέρσορας πάνω στην μπάρα με χοντροκομμένα βήματα. Πατώντας ΟΚ εκεί που έχεις βάλει τον κέρσορα σε πάει στο σημείο εκείνο. Πολύ πιο γρήγορο από το ff. Μόνο όμως όταν εμφανίζεται η μπάρα, γιατί αλλιώς κάνει απλά την λειτουργία που έχει το πλήκτρο, πχ volume. Δοκίμασε μήπως δουλεύει και εδώ.
Το να κρατάει στην μνήμη το σημείο που ήσουν είναι θέμα λογισμικού. Άλλα το έχουν και άλλα όχι.

Τελικα δεν μου αρεσει ο δεκτης. Τσαμπα η υπομονη μου. Λεω να τον δώσω...

Last edited by a moderator:

Τελικα δεν μου αρεσει ο δεκτης. Τσαμπα η υπομονη μου. Λεω να τον δώσω ....

Τι ακριβώς δεν σου αρέσει? Η εικόνα, οι λειτουργίες, κάτι άλλο?

Last edited by a moderator:

Σχεδον τα παντα , δεν μου αρεσουν οι λειτουργειες του, οτι ζεσταινετε