Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

....καλησπέρα...
κανένα απολύτως πρόβλημα με την Παρασκευή βράδυ και στα δύο xoro 8300 που έχω...έχω προγραμματίσει τις working days βράδυ να γράφει από Δευτέρα έως Παρασκευή 22:00-24:00 χωρίς κανένα θέμα...

το ξαναγράφω: συσκευές σαν τα dvd recorders που αγοράσαμε πριν χρόνια ΔΕΝ υπάρχουν πλέον...είτε μας αρέσει είτε όχι...δεν έχει νόημα να τα νοσταλγούμε...

προσωπικά με έχουν καλύψει απόλυτα τα xoro σε αυτά που θέλω να κάνω και γι αυτό τα θεωρώ πολύ πετυχημένη αγορά!! :)

Last edited:
Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Αν κατάλαβα καλά προσπάθησες Παρασκευή να γράψεις κάτι και απέτυχε. Κάπου έχω ξαναακούσει για αποτυχημένη εγγραφή μόνο Παρασκευή. Κοίτα εδώ, μήνυμα 85:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91790-CRYPTO-210AD-MP/page9
Τι γίνεται τελικά τις Παρασκευές; Πρόκειται για περίεργο bug των ALI; Πάντως ο δικός μου ALI δεν εμφάνισε ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Ή μήπως δεν έτυχε ποτέ να προγραμματίσω εγγραφή Παρασκευή;

Μου θυμίζει το Παρασκευή και 13... Το προγραμμάτισα να ανοίγει καθημερινά την ίδια ώρα στο ίδιο κανάλι. Θα πρέπει κάθε Παρασκευή να είμαι stand-by!

Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

....καλησπέρα...
κανένα απολύτως πρόβλημα με την Παρασκευή βράδυ και στα δύο xoro 8300 που έχω...έχω προγραμματίσει τις working days βράδυ να γράφει από Δευτέρα έως Παρασκευή 22:00-24:00 χωρίς κανένα θέμα...

Ίσως γιατί το έβαλες μέχρι τις 24:00. Στην δική μου περίπτωση ήταν καθημερινά (Working days) από 23:10 έως 01:20.

Όσο για σοβαρά PVR από σοβαρούς κατασκευαστές στις μέρες μας, σίγουρα υπάρχουν! Αλλά με το άτιμο το DRM τι κάνουμε...

Έκανα σήμερα κάποιες δοκιμές για τον τρόπο σύνδεσης και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Το είχα συνδέσει με ένα σάπιο scart στην τηλεόραση (HD Ready και ΟΧΙ fullHD) γιατί στην μία είσοδο HDMI Που έχει έχω τον Media player (μάλλον πρέπει να πάρω διακλαδωτή αλλά όλο το αναβάλλω για λόγους) αλλά είπα να δοκιμάσω και τις άλλες. Αρχικά δοκίμασα την HDMI. Σαφώς η ευκρίνεια του μενού βελτιώθηκε ΠΑΡΑΠΟΛΥ αλλά στα κανάλια ή παίζουν τα μάτια μου ή είναι χάλια η ποιότητα τους, η εικόνα δεν μου αρέσει. Εντάξει, τα σκαι, erthd φαίνονται αρκετά καλά αλλά τα άλλα χειροτέρεψαν κατά κάποιο τρόπο. Το hdmi μήπως αποκαλύπτει τη γύμνια τους?

Δεύτερη δοκιμή ήταν με τα composite/component :

Component_video_jack.jpg

622735

είχα διαβάσει παλαιότερα ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο "ποιοτικός" αναλογικός τρόπος σύνδεσης. Ισχύει αυτό? Είναι καλύτερος από σκαρτ? Και αν ναι (άσχετο με τον 8300) γιατί ισχύει αυτό, αφού και το σκαρτ ξεχωριστά καλώδια δεν έχει μέσα? Τα καλώδια που έχω τα έχω χρόνια και μάλλον δεν είναι σπουδαίας ποιότητας. Ένα καλό/ακριβό σκαρτ καλώδιο φτάνει την ποιότητα (αν όντως υπάρχει η διαφορά που ανάφερα) την composite σύνδεση ή εγγενώς η composite είναι ανώτερη από την σκαρτ? Στην ουσία, η εικόνα που παίρνω είναι καλή (δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν είναι καλύτερη από του σκαρτ) και στο μάτι σχεδόν ισάξια του hdmi και ίσως "κρύβει" κάποιες ατέλειες των καναλιών. Με το μάτι μου φαίνεται λίγο πιο "σκοτεινή" από του HDMI. Ένα αρνητικό και του hdmi και του composite είναι ότι δεν "γυρνάει" αυτόματα η τηλεόραση σε αυτά. Το θετικό είναι ότι κρατάει εκεί που έκλεισε οπότε μάλλον ξεπερνιέται.

Συνοψίζοντας, ποιον τρόπο θεωρείται πιο καλό/σωστό/αποδοτικό για σύνδεση σε hdready τηλεόραση? Κυρίως για θέαση καναλιών και όχι για αρχεία βίντεο.

Λεπτομέρεια. Ο δέκτης βγάζει την εικόνα του είτε στο σκαρτ είτε στο Hdmi/composite. Οπότε αν είναι να κάνετε δοκιμές πριν αλλάξετε τα καλώδια κάντε την ρύθμιση στον δέκτη πριν τον κλείσετε για να είστε έτοιμοι μετά την αλλαγή.

Ήμουν λίγο βιαστικός. Υπάρχει πολλή πληροφορία στο φόρουμ και δεν το είχα σκαλίσει αρκετά. Βρήκα αυτό το πολύ χρήσιμο νήμα ΕΔΩ που τα εξηγεί πολύ καλά. Θα ρωτήσω εκεί ένα δύο πράγματα ακόμη.

Σήμερα το βράδυ είχα και δεύτερο κρούσμα να μην κάνει ο δέκτης ακριβώς ότι του έχω προγραμματίσει.

Από 22:00 έως 23:00 είχε να κάνει μία εγγραφή στον Sky και σε καθημερινή βάση έχει να κάνει υπενθύμιση (Channel) 23:10 έως 01:20 στο Mega. Ενώ όλα πήγαν καλά στην πρώτη εγγραφή (υποθέτω ότι πήγε καλά η πρώτη εγγραφή γιατί ακόμα δεν έκατσα να ελέγξω αυτό που έγραψε), στην δεύτερη περίπτωση παρέμεινε ανοικτός αλλά ΔΕΝ θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει κανάλι και έτσι παρέμεινε στον Sky και έτσι το pioneer pvr έγραψε sky αντί για mega. :angry:

Άντε να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιο μηχανάκι...

Θυμίζω ότι έχω περάσει την τελευταία version firmware.

Απάντηση: Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Καλημέρα....

@flaski....

η καλύτερη ψηφιακή σύνδεση είναι-εννοείται-η HDMI...και η καλύτερη αναλογική είναι η component (όχι composite...μη μπερδεύεσαι..) και η scart/RGB...αν η τηλεόραση σου έχει component τη χρησιμοποιείς..αν όχι scart/RGB...και τελείωσες...να σημειώσω ότι όταν λέμε καλύτερη αναλογική μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο...στην πράξη component και scart/RGB γι αυτές τις ίντσες(40-50ίντσες)´δεν έχουν διαφορά...η διαφορά είναι στην HDMI...

Ευχαριστώ Νάσο. Τελικά έχω αφήσει την component προς το παρόν αφού έχω αφήσει την HDMI με τον AcRyan (εχει μόνο μία HDMI η τηλεόραση και δεν θέλω προς το παρόν να μπλέκω με hdmi διακόπτες). Με το μάτι και μόνο η component δείχνει καλύτερη από την σκαρτ και αυτό φαίνεται και πολύ στο μενού και την ευκρίνεια του. Τα component/composite όντως τα μπέρδευα αλλά τα ξεκαθάρισα στο νήμα που παράθεσα πιο πάνω. Μόνο composite του έχω συνδέσει τώρα και το άσπρο/κόκκινο του ήχου.

@alefgr, σίγουρα θα είναι μεγάλο μείον του firmware αν ισχύει αλλά στις οδηγίες δεν αναφέρει ότι μπορεί να κάνει διπλή εγγραφή μέσω προγραμματισμού. Ίσως βέβαια να μην το έχω προσέξει εγώ στις οδηγίες.

@alefgr, σίγουρα θα είναι μεγάλο μείον του firmware αν ισχύει αλλά στις οδηγίες δεν αναφέρει ότι μπορεί να κάνει διπλή εγγραφή μέσω προγραμματισμού. Ίσως βέβαια να μην το έχω προσέξει εγώ στις οδηγίες.

Μα δεν έβαλα να κάνει διπλή εγγραφή. Δεν σύμπιπταν χρονικά τα δύο προγράμματα που είχα βάλει στο timer.

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

...Καλημέρα σε όλους....

πάντως σε αυτό το σημείο δεν με έχει προδώσει το μηχανάκι.....διπλές προγραμματισμένες εγγραφές κάνει κανονικά...είτε συμπίπτουν χρονικά,είτε όχι....αυτό και στις δύο συσκευές που έχω...ό,τι του έχω ζητήσει τόχει κάνει....

Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

...Καλημέρα σε όλους....

πάντως σε αυτό το σημείο δεν με έχει προδώσει το μηχανάκι.....διπλές προγραμματισμένες εγγραφές κάνει κανονικά...είτε συμπίπτουν χρονικά,είτε όχι....αυτό και στις δύο συσκευές που έχω...ό,τι του έχω ζητήσει τόχει κάνει....
Ο alefgr πρόσεξα από την τελευταία απάντηση του ότι απλά ήθελε με την "υπενθύμιση" να αλλάξει κανάλι για να γράψει το recorder που έχει συνδεδεμένο και αυτό δεν του έκανε ο δέκτης. Θα το τσεκάρω και εγώ με την πρώτη ευκαιρία.

Σήμερα το βράδυ είχα και δεύτερο κρούσμα να μην κάνει ο δέκτης ακριβώς ότι του έχω προγραμματίσει.

Από 22:00 έως 23:00 είχε να κάνει μία εγγραφή στον Sky και σε καθημερινή βάση έχει να κάνει υπενθύμιση (Channel) 23:10 έως 01:20 στο Mega. Ενώ όλα πήγαν καλά στην πρώτη εγγραφή (υποθέτω ότι πήγε καλά η πρώτη εγγραφή γιατί ακόμα δεν έκατσα να ελέγξω αυτό που έγραψε), στην δεύτερη περίπτωση παρέμεινε ανοικτός αλλά ΔΕΝ θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει κανάλι και έτσι παρέμεινε στον Sky και έτσι το pioneer pvr έγραψε sky αντί για mega. :angry:

Άντε να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιο μηχανάκι...

Θυμίζω ότι έχω περάσει την τελευταία version firmware.
Έκανα δοκιμές και αναφέρω.

1) Του έβαλα 20:30 να γράψει erthd και 20:31 να γυρίσει στο σταρ και τον έκλεισα. Άνοιξε στις 20:29 στο κανάλι που το είχα αφήσει, 20:30 γύρισε στο erthd και άρχισε να γράφει και 20:31 γύρισε στο σταρ.
2) Ίδιο μοτίβο αλλά αυτό που δοκίμασα είναι στο μεσοδιάστημα του ενός λεπτού από την εγγραφή στην υπενθύμιση έκανα ζάπινγκ για να δω μήπως με το που πατηθεί πλήκτρο αγνοεί την υπενθύμιση. Κανονικά όμως γύρισε στην υπενθύμιση στην ώρα του.
3) Έκανα τον προγραμματισμό αλλά άφησα ανοικτό το δέκτη μέχρι την εγγραφή για να δω συμπεριφορά. Κανονικά άλλαξε κανάλι και ξεκίνησε να γράφει και μετά από 1 λεπτό γύρισε στο κανάλι της υπενθύμισης.

Οι δοκιμές έγιναν με το timer και όχι με το epg (δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αλλά το αναφέρω). Λειτουργεί κανονικά δλδ στις αλλαγές που του έχεις προγραμματίσει. Έκανες κάποια καινούρια δοκιμή? Στην διάρκεια της υπενθυμισης είχες βάλει το διάστημα που ήθελες? Επίσης μια απορία, αφού μπορείς να γράψεις και δεύτερο κανάλι κατευθείαν γιατί προτιμάς το εξωτερικό recorder?

Έκανα δοκιμές και αναφέρω.

1) Του έβαλα 20:30 να γράψει erthd και 20:31 να γυρίσει στο σταρ και τον έκλεισα. Άνοιξε στις 20:29 στο κανάλι που το είχα αφήσει, 20:30 γύρισε στο erthd και άρχισε να γράφει και 20:31 γύρισε στο σταρ.
2) Ίδιο μοτίβο αλλά αυτό που δοκίμασα είναι στο μεσοδιάστημα του ενός λεπτού από την εγγραφή στην υπενθύμιση έκανα ζάπινγκ για να δω μήπως με το που πατηθεί πλήκτρο αγνοεί την υπενθύμιση. Κανονικά όμως γύρισε στην υπενθύμιση στην ώρα του.
3) Έκανα τον προγραμματισμό αλλά άφησα ανοικτό το δέκτη μέχρι την εγγραφή για να δω συμπεριφορά. Κανονικά άλλαξε κανάλι και ξεκίνησε να γράφει και μετά από 1 λεπτό γύρισε στο κανάλι της υπενθύμισης.

Οι δοκιμές έγιναν με το timer και όχι με το epg (δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αλλά το αναφέρω). Λειτουργεί κανονικά δλδ στις αλλαγές που του έχεις προγραμματίσει. Έκανες κάποια καινούρια δοκιμή? Στην διάρκεια της υπενθυμισης είχες βάλει το διάστημα που ήθελες? Επίσης μια απορία, αφού μπορείς να γράψεις και δεύτερο κανάλι κατευθείαν γιατί προτιμάς το εξωτερικό recorder?

Και εγώ το timer δουλεύω και όχι το epg. Ακόμα και στην υπενθύμιση μπορείς να ορίσεις διάρκεια που στην δική μου περίπτωση είναι προγραμματισμένο καθημερινό άνοιγμα στις 23:10 με διάρκεια 2:10. Δεν ξέρω τι κάνει στο record αλλά στην υπενθύμιση δεν κλίνει αμέσως μόλις τελειώσει αλλά μετά από 10 με 15 λεπτά άγνωστο γιατί αυτή η καθυστέρηση.

Όσο γιατί δουλεύω το παλιό pvr .... άμα έχεις συνηθίσει κάποιες ευκολίες ενός καλού pvr δεν μπορείς εύκολα να κάνεις χωρίς αυτές. Για παράδειγμα μία ευκολία που έχω κατά την διάρκεια των διαφημίσεων στο pioneer να έχω jumps 0:30, 1:00, 1:30, 2:00, 3:00, 5:00 και 10:00 λεπτά. Φυσικά οι Γερμανοί το θεωρούν μάλλον πολυτέλεια κάτι τέτοιο...

Μπορεί να μην χάνει τα κανάλια "αυτόματα" όπως ο Mstar 7818 αλλά σήμερα ανακάλυψα ένα άλλο κουσούρι που το κάνει να τα χάνει. Πήγα να φτιάξω την ώρα για να δοκιμάσω αν μπορεί να μου φέρνει τις πληροφορίες του epg αργότερα, και δοκίμασα άλλη χώρα από την Σλοβακία που είμαστε στην ίδια time zone. Τα κανάλια πάπαλα. Μπερδεύονται. Μάλιστα παρατήρησα ότι αλλάζει και η σειρά σε συνάρτηση με την χώρα που βάζεις στην ώρα. Επίσης, όταν αλλάζει χώρα στην ώρα αυτομάτως αλλάζει στην ίδια γλώσσα και το ... μενού οπότε απομνημονεύστε που είναι η επιλογή γλώσσας του μενού για να ξαναπάτε εκεί και να βάλετε αγγλικά.

Στην Ελλάδα με τα 32 ελεύθερα κανάλια είναι μιά σχετική χρονοβόρα διαδικασία να τα ξαναβάλεις στην σειρά προτίμησής σου. Η απορία μου είναι το τι κάνει κάποιος που είναι σε χώρα που τα free κανάλια υπερβαίνουν τα 100. Μάλλον από την δεύτερη φορά που κάνει, το ξεχνάει το σπόρ...

Δοκίμασα με το tsMuxer να κάνω ένωση στα αρχεία του xoro. Σκέτη αποτυχία! Με το που πας εκεί που αρχίζει χρονικά το δεύτερο αρχείο, ο ήχος είναι εκτός συγχρονισμού. Άραγε να υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για την ένωση αυτού του τύπου ts αρχείων και να λαμβάνει υπ’ όψην και κάποια έξτρα αρχεία που φτιάχνει ο xoro;

Καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το εξής: Σύνδεσα το νέο μου XORO 8300 στην CRT οθόνη της μητέρας μου (είναι γιαγιούλα πια)... Στη συνέχεια η αυτόματη ανίχνευση/εγκατάσταση των καναλιών ολοκληρώθηκε κανονικά και όλα τα κανάλια εμφανίζονται στο μενού... Τα ιδιωτικά παίζουν όλα κανονικά... Μόλις όμως γυρίσω σε 1 από τα 3 κρατικά κανάλια εμφανίζεται μήνυμα "No Signal" και δεν λαμβάνω εικόνα και ήχο... Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα? Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια από τις ρυθμίσεις? Αν ναι ποιά? Ευχαριστώ για όποια βοήθεια...

Καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με το εξής: Σύνδεσα το νέο μου XORO 8300 στην CRT οθόνη της μητέρας μου (είναι γιαγιούλα πια)... Στη συνέχεια η αυτόματη ανίχνευση/εγκατάσταση των καναλιών ολοκληρώθηκε κανονικά και όλα τα κανάλια εμφανίζονται στο μενού... Τα ιδιωτικά παίζουν όλα κανονικά... Μόλις όμως γυρίσω σε 1 από τα 3 κρατικά κανάλια εμφανίζεται μήνυμα "No Signal" και δεν λαμβάνω εικόνα και ήχο... Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα? Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια από τις ρυθμίσεις? Αν ναι ποιά? Ευχαριστώ για όποια βοήθεια...
Όταν κάνεις την αναζήτηση τα βρίσκει κανονικά? Πάτησε το ίνφο 2 φορές σε διαφορετικά καναλια για να δεις ένταση και ποιότητα σήματος. Αν εισαι κάπως χαμηλά (60%+-) ίσως να έχεις αδύναμο σήμα. Η πρίζα στον τόιχο είναι οκ. Το καλώδιο από τον τοίχο στον δέκτη? Αν έχεις δεύτερο δοκίμασε το. Αθήνα είσαι? Και αν ναι πιάνεις από Υμηττό ή Αίγινα? Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποια ρύθμιση στο μενού.
Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην λήψη. Ίσως βέβαια να φτάνει στον δέκτη μου και δυνατό σήμα. Γύρω στο 88% είναι περίπου σε όλα τα κανάλια.

Φίλε flaski,

Έκανα επανεγκατάσταση των καναλιών... Τώρα πιάνω σήμα από τα κρατικά με Intensity 79% και κάποια κολλήματα που και που (σε όλα τα κρατικά κανάλια έχω την ίδια ένταση και παρόμοια συμπεριφορά με occassional κολλήματα)... Είναι λίγο σπαστικό για παράδειγμα να βλέπεις μπάσκετ και να παγώνει η εικόνα (για εκατοστά του δευτερολέπτου έστω) λίγο μετά το σουτ και αμέσως πριν δεις αν μπήκε μέσα η μπάλα ή όχι... Τα ιδιωτικά κανάλια είναι super (με ένταση σήματος από 89% έως 90%)...

Το μηχάμημα είναι εγκατεστημένο στην Αθήνα, περιοχή Καλλιθέα... Λογικά πρέπει να παίρνει σήμα από Υμητό (αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά μέχρι τουλάχιστο αύριο που θα πάω να τσεκάρω την κεραία στην ταράτσα)...

Η κεραία φτάνει μέχρι την TV με εξωτερικό μονωμένο καλώδιο (από την ταράτσα)...

Η σύνδεση με την τηλεόραση είναι με SCART...

Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει να σιγουρέψω είναι ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το ίδιο το μηχάνημα (παραγγελία από e-shop που παρέλαβα το απόγευμα του Σαββάτου δηλαδή πριν μερικές ώρες)... Για το μοντέλο είμαι σίγουρος ότι είναι καλό... Άλλωστε παρακολούθησα όλη τη συζήτησή σας εδώ πριν αποφασίσω τι θα αγοράσω... Αν όμως υπάρχει πιθανότητα να φταίει το μηχάνημα και μπορώ να το διαπιστώσω τότε θα τους το πάω πίσω Δευτέρα πρωί για να ζητήσω αντικατάσταση... Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και από τα ακριβά μηχανήματα...

Ευχαριστώ και πάλι...