Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Πάντως η προσωπική μου παρατήρηση είναι πως ο 8300 δεν έχει και τον καλύτερο δέκτη της αγοράς.

Όσο για το no signal μου το έβγαζε και εμένα σταθερά και μόνιμα στο 63 κανάλι μέχρι που από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι εδώ και μιά εβδομάδα έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Φίλε flaski,

Έκανα επανεγκατάσταση των καναλιών... Τώρα πιάνω σήμα από τα κρατικά με Intensity 79% και κάποια κολλήματα που και που (σε όλα τα κρατικά κανάλια έχω την ίδια ένταση και παρόμοια συμπεριφορά με occassional κολλήματα)... Είναι λίγο σπαστικό για παράδειγμα να βλέπεις μπάσκετ και να παγώνει η εικόνα (για εκατοστά του δευτερολέπτου έστω) λίγο μετά το σουτ και αμέσως πριν δεις αν μπήκε μέσα η μπάλα ή όχι... Τα ιδιωτικά κανάλια είναι super (με ένταση σήματος από 89% έως 90%)...

Το μηχάμημα είναι εγκατεστημένο στην Αθήνα, περιοχή Καλλιθέα... Λογικά πρέπει να παίρνει σήμα από Υμητό (αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά μέχρι τουλάχιστο αύριο που θα πάω να τσεκάρω την κεραία στην ταράτσα)...

Η κεραία φτάνει μέχρι την TV με εξωτερικό μονωμένο καλώδιο (από την ταράτσα)...

Η σύνδεση με την τηλεόραση είναι με SCART...

Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει να σιγουρέψω είναι ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το ίδιο το μηχάνημα (παραγγελία από e-shop που παρέλαβα το απόγευμα του Σαββάτου δηλαδή πριν μερικές ώρες)... Για το μοντέλο είμαι σίγουρος ότι είναι καλό... Άλλωστε παρακολούθησα όλη τη συζήτησή σας εδώ πριν αποφασίσω τι θα αγοράσω... Αν όμως υπάρχει πιθανότητα να φταίει το μηχάνημα και μπορώ να το διαπιστώσω τότε θα τους το πάω πίσω Δευτέρα πρωί για να ζητήσω αντικατάσταση... Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και από τα ακριβά μηχανήματα...

Ευχαριστώ και πάλι...
Δεν είμαι ειδικός αλλά για να σου δίνει 10% λιγότερο στα κρατικά ίσως η κεραία σου δεν κοιτάει ακριβώς εκεί που πρέπει. Αν είναι εύκολο σημάδεψε που κοιτάει η κεραία σου τώρα και κάνε δύο δοκιμές. Μία γύρισε την ένα κλικ δεξιά και τσέκαρε πάλι την ένταση στον δέκτη και άλλη μία ένα κλικ αριστερά (τα κλικ 4-5 μοίρες, όχι παραπάνω) και τσέκαρε πάλι να δεις αν βελτιώνεται το σήμα. Δεν μου φαίνεται δλδ για πρόβλημα του δέκτη ειδικά όταν στα υπόλοιπα κανάλια είσαι οκ. Αφού έχεις πρόβλημα στα κρατικά τότε λογικά έχεις πρόβλημα λήψης της συχνότητας τους (νομίζω ότι τα 4 κρατικά έρχονται στην ίδια συχνότητα).
Αν πάντως τον πήρες για την μητέρα σου για το "προσόν" του δεύτερου δέκτη για χρήση της εγγραφής νομίζω ότι έκανες καλή επιλογή. Τον είχα υπολογίσει και για τη δικιά μου αλλά μόνο τα αγγλικά θα δυσκόλευαν την εξοικείωση.
Γενικότερα, κοντεύω περίπου 3+ εβδομάδες και δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο. Μου λειτουργεί απροβλημάτιστα σαν δέκτης. Σαν Player είναι "βασικός" σε σχέση με έναν Ac-Ryan που έχω αλλά δεν έχω παράπονο. Θα βάλω κάτι στην κορούλα να δει από το στικάκι ή θα βάλω κάποια ταινία απλά για να χαζέψω. Αν θέλω κάτι περισσότερο ενεργοποιώ τον player τον κανονικό. Το Τ/Χ του είναι ελαφρύ μεν στο χέρι αλλά αφενός πιάνει καλά και αφετέρου ο σταυρός για τις βασικές λειτουργίες (ένταση, κανάλια) έρχεται καλά στο χέρι (αν και η σύζυγος τον χρησιμοποιεί με Universal T/X γιατι τα δύο Τ/Χ που είχε πριν δεν της άρεσαν και πολύ. Εγώ όμως χρησιμοποιώ το δικό του συνήθως).

Λόγω δουλειάς δε μπόρεσα να κάνω τις δοκιμές που πρότεινες σήμερα... Δευτέρα πρωί - πρωί σίγουρα θα τα προσπαθήσω... Μάλλον το σήμα θα είναι... Ο μόνος λόγος που το μυαλό μου πάει ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή έστω πιθανότητα να φταίει ο δέκτης (δλδ το δικό μου συγκεκριμένο μηχανάκι) είναι το γεγονός ότι τα κρατικά εκπέμπουν MPEG2... Σκέφτομαι λοιπόν ότι ίσως το δικό μου μηχανάκι (και όχι το μοντέλο γενικότερα) να έχει ένα θέμα με το MPEG2 (και τις διαφορές του με το MPEG4)...

Θα ενημερώσω σύντομα...

Προσοχή προς κατόχους.

Αν φορμαριστεί στικάκι σε πισι σε φατ32 ή ntfs ο δέκτης το διαβάζει κανονικά.

Αν όμως φορμαριστεί το στικάκι στον δέκτη σε Ntfs τότε στο πισι ΔΕΝ διαβάζεται καθόλου. Θα δοκιμάσω και φορμάρισμα σε fat στον δέκτη για να δω συμπεριφορά.

Περίεργο... Καταδέχτηκαν οι Γερμανοί να βάλουν Ελληνικά; Είχα την εντύπωση πως μας είχαν στην ξεφτίλα...

Άραγε το νέο firmware λύνει καμία από τις μ@λ@κίες των προηγουμένων;

Νέα αναβάθμιση από την Xoro, με ελληνικό μενού, έκδοση 1.1.5

Ευχαριστώ τον flaski που μου το έστειλε :smile:
Την έκανα την αναβάθμιση. Πλέον υπάρχει πλήρης υποστήριξη ελληνικών στο μενού. Δυστυχώς το epg συνεχίζει να δείχνει αγγλικά. Αυτό είναι το πρώτο κουσούρι που βρήκα.

20120813_192617.jpg

Το epg με άπταιστα αγγλικά:

20120813_193740.jpg

Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι πλέον παίζουν κανονικά οι υπότιτλοι ANSI:

20120813_193918.jpg

αλλά και οι unicode (που παίζανε και πριν βέβαια):

20120813_193957.jpg

το εφέ τύπου powerpoint ξεδιπλώματος προς τα δεξιά δυστυχώς παραμένει αλλά μου δίνει την αίσθηση ότι ξεδιπλώνει λίγο πιο γρήγορα από πριν. Τους utf ΔΕΝ τους διαβάζει καθόλου αλλά δεν δείχνει και ιερογλυφικά που έδειχνε πριν.

Άλλες βελτιώσεις ή αλλαγές δεν παρατήρησα. Το epg που παραμένει στα αγγλικά είναι για μένα φάουλ αλλά τουλάχιστον τώρα πια είναι δέκτης ΜΕ ελληνικά. :a0210:

Προσοχή προς κατόχους.

Αν φορμαριστεί στικάκι σε πισι σε φατ32 ή ntfs ο δέκτης το διαβάζει κανονικά.

Αν όμως φορμαριστεί το στικάκι στον δέκτη σε Ntfs τότε στο πισι ΔΕΝ διαβάζεται καθόλου. Θα δοκιμάσω και φορμάρισμα σε fat στον δέκτη για να δω συμπεριφορά.
Με φορμάρισμα του στιακίου σε φατ στον δέκτη το στικάκι διαβάζεται κανονικά στο πισι. Δυστυχώς το σπάσιμο των εγγραφών σε αρχεία του 1 γίγα παραμένει και δεν μου αρέσει καθόλου.

Last edited:

Περίεργο... Καταδέχτηκαν οι Γερμανοί να βάλουν Ελληνικά; Είχα την εντύπωση πως μας είχαν στην ξεφτίλα...

Άραγε το νέο firmware λύνει καμία από τις μ@λ@κίες των προηγουμένων;
Λογικά ακόμα στην ξεφτίλα μας έχουν. Μάλλον απλά θα είδαν ότι χάνουν πωλήσεις για δουλειά λίγων ωρών. Δεν βάλανε μόνο τα ελληνικά. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες γλώσσες είχε με την προηγούμενη έκδοση, περίπου 7-8 αν θυμάμαι καλά. Τώρα έχει καμιά 15άριά. Βάλανε τούρκικα, ρώσικα, κάτι άλλα σαν ρώσικα και αρκετά ακόμη.
Το αγγλικό όμως epg που ανάφερα και πιο πάνω παραμένει μεγάλο φάουλ. Δείχνει αρκετά παράταιρο τώρα που έχει κανονικά τα ελληνικά σαν γλώσσα. Προφανώς θα είναι κάποιο πρόβλημα λογισμικού.

To EPG έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του μενού, εφόσον υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα. Μήπως θέλει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις, γλώσσα μενού, χώρα λειτουργίας κτλ; Υπάρχει τώρα πια επιλογή Ελλάδα ή ελληνικά; Ελπίζω βέβαια να έχεις κάνει και επανεκκίνηση του δέκτη, γιατί αν δείχνει αγγλικό EPG ότι και να κάνεις θα δείξει ελληνικό μόνο με κλείσιμο και άνοιγμα του δέκτη ώστε να γυρίσει στην ελληνική επιλογή του EPG. Εφόσον έχουν προστεθεί πια τα ελληνικά με κάποιον τρόπο πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει και ελληνικό EPG.

Λόγω δουλειάς δε μπόρεσα να κάνω τις δοκιμές που πρότεινες σήμερα... Δευτέρα πρωί - πρωί σίγουρα θα τα προσπαθήσω... Μάλλον το σήμα θα είναι... Ο μόνος λόγος που το μυαλό μου πάει ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή έστω πιθανότητα να φταίει ο δέκτης (δλδ το δικό μου συγκεκριμένο μηχανάκι) είναι το γεγονός ότι τα κρατικά εκπέμπουν MPEG2... Σκέφτομαι λοιπόν ότι ίσως το δικό μου μηχανάκι (και όχι το μοντέλο γενικότερα) να έχει ένα θέμα με το MPEG2 (και τις διαφορές του με το MPEG4)...

Θα ενημερώσω σύντομα...
Και τα κρατικά είναι MPEG-4 εκτός από δύο ξένα. Συνήθως πρόβλημα λήψης μίας συχνότητας είναι θέμα κακής λήψης του σήματος της συγκεκριμένης συχνότητας. Δεν επιλέγουν οι δέκτες να μην πιάσουν μία από όλες τις συχνότητες. Συνήθως η συγκεκριμένη συχνότητα που δεν πιάνει ένας δέκτης έχει κακό σήμα. Είτε με ευθύνη του παρόχου που έχει πρόβλημα, είτε λόγω κακής κεραίας, κακής τοποθέτησης της κτλ.

To EPG έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του μενού, εφόσον υποστηρίζεται η ελληνική γλώσσα. Μήπως θέλει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις, γλώσσα μενού, χώρα λειτουργίας κτλ; Υπάρχει τώρα πια επιλογή Ελλάδα ή ελληνικά; Ελπίζω βέβαια να έχεις κάνει και επανεκκίνηση του δέκτη, γιατί αν δείχνει αγγλικό EPG ότι και να κάνεις θα δείξει ελληνικό μόνο με κλείσιμο και άνοιγμα του δέκτη ώστε να γυρίσει στην ελληνική επιλογή του EPG. Εφόσον έχουν προστεθεί πια τα ελληνικά με κάποιον τρόπο πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει και ελληνικό EPG.
Έχει και επιλογή εκτός από τα ελληνικά στο μενού και χώρα για Ελλάδα. Για 1ο ήχο κλπ. Όλα τα έχω σε "Ελλάδα/Ελληνικά". Του έχω κάνει πάνω από 4-5 επανεκκινήσεις αλλά δεν έχει "στρώσει". Επειδή έτυχε να διαβάσω ανάλογη συμπεριφορά άσχετου δέκτη ΕΔΩ σκέφτομαι ότι ίσως είναι κάποιο πρόβλημα λειτουργικού σε συνάρτηση με τα μαγικά της Digea.

Αν έκανες όλα αυτά θα έπρεπε να είχε στρώσει. Σε οποιονδήποτε άλλον δέκτη θα είχε στρώσει. Αν είχε πρόβλημα η Digea θα είχαν πρόβλημα και άλλοι δέκτες. Φαίνεται ότι τελικά πρέπει να είναι θέμα λογισμικού.

Με φορμάρισμα του στιακίου σε φατ στον δέκτη το στικάκι διαβάζεται κανονικά στο πισι. Δυστυχώς το σπάσιμο των εγγραφών σε αρχεία του 1 γίγα παραμένει και δεν μου αρέσει καθόλου.
Δοκίμασε του κλώνου από την Πολωνία. Το πήγαν στα 4 με την νεότερη αναβάθμιση.
Αν θέλεις ξαναγυρνάς στης Xoro. Έχει ξαναδοκιμασθεί, δες τις πρώτες σελίδες.

Παιδιά γειά χαρά.
Άλλαξα δυο Xoro 8300 v2 από το E-shop διότι και οι δυο είχαν πρόβλημα στην ευαισθησία του δέκτη.

Με μια κεραία που διακλαδώνεται και σε άλλο δωμάτιο δεν βρήκαν κανένα κανάλι.

Με κεραία μόνη της , χωρίς διακλαδωτήρα, είδαν μόνο τα κανάλια που είναι στις αντίστοιχες συχνότητες του 63 και 65.

Στις ίδιες κεραίες λειτούργησαν κανονικά οι εξής δέκτες που δοκίμασα:
Α\ Ένας POWER PLUS 2000
B\ Ένας Opticum 9w1
Γ\ Ο νέος LV6TBOXHDA.

Επίσης παρατήρησα ότι τα χρώματά του δεν ήταν φυσικά , αλλά φαντάζομαι [σαν άσχετος που είμαι ακόμη] ότι αυτό οφείλεται στην λάθος επιλογή ανάλυσης.

Επειδή παρά τα βάσανα, τον συγκεκριμένο διπλό δέκτη θα τον ήθελα, θα ζητήσω την γνώμη σας ή την γνώση σας.

Αξίζει τελικά ο XORO 83OO την διαδικασία να αρχίσω να ψάχνομαι με κεραίες
καλώδια και ενισχυτές σήματος ;

Ένας από τους λόγους που ρωτώ είναι πως αν τελικά οδηγηθώ στην λύση δυο
ανεξάρτητων δεκτών θα υπάρχουν παραπάνω τα έξοδα ενός switch hdmi με
τηλεκοντρόλ και παραπάνω σκληρού δίσκου, για να πετύχω τα ίδια με τον ΧΟΡΟ μιας
και η TV δεν έχει άλλη HDMI διαθέσιμη.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι, ελπίζω τουλάχιστον να βοήθησα λίγο στο
θέμα της ευαισθησίας του XORO.

ΥΓ Για όποιον ηλεκτρονικό της παρέας. Μπορούμε να ξέρουμε πόσα db χρειάζεται
αυτός ο δέκτης για να λειτουργήσει άψογα ,και από εκεί και πέρα τι γίνεται ;

....

Αξίζει τελικά ο XORO 83OO την διαδικασία να αρχίσω να ψάχνομαι με κεραίες
καλώδια και ενισχυτές σήματος ;

...
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ότι οι άλλοι δέκτες λειτουργούσαν. Σε εμένα στην ίδια εγκατάσταση ο Ξορο μου δίνει ανάλογη ένταση και ποιότητα σήματος με έναν Crystal Audio CDVB-HD, με έναν Grundig AK-04 και με έναν Edision Mini SD. Οι άλλοι δέκτες πατώντας το Info 1-2 φορές τι ένταση/ποιότητα σήματος σου λένε? Αν είναι στο όριο τότε ο Ξορο προφανώς είναι λιγότερο ευαίσθητος από τους υπόλοιπους.

Τώρα για κεραίες/καλώδια/ενισχυτές σήματος δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι το κόστος. Μια φθηνή "εναλλακτική" που σκέφτομαι είναι να έπαιρνες μία εσωτερική ποιοτική κεραία με ενσωματωμένο ενισχυτή (30-40 ευρώ το πολύ). Εγώ με μία που έχω σε μία τηλεόραση πιάνω πολύ καλά και μάλιστα χωρίς να την γυρνάω δεξιά αριστερά όπως με τα αναλογικά. Όπου και αν την αφήσω πιάνει καλά τα ψηφιακά.

Τώρα για τον 8300, προφανώς το μεγάλο του προσόν είναι ο διπλός δεκτής που μπορεί να τον κάνει να υποκριθεί το πάλαι ποτέ βίντεο. Τα ελληνικά που πήρε πρόσφατα είναι ένα σημαντικό μπόνους που πριν υστερούσε. Μετά από περίπου 1 μήνα χρήσης δεν είμαι απογοητευμένος ούτε ενθουσιασμένος. Είμαι όμως μάλλον ευχαριστημένος. Σκέφτομαι μάλιστα σε συνάρτηση με τα οικονομικά να πάρω και έναν δεύτερο για τη μητέρα μου για να της αντικαταστήσω τον Edision γιατί χρησιμοποιεί χρόνια τώρα ένα βίντεο και τώρα μόλις της είπα ότι μπορεί μεν να γράφει από τον δέκτη που έχει αλλά για να δει άλλο κανάλι (μεγκα, αντ1 βασικά ενδιαφέρεται που δυστυχώς είναι σε άλλη συχνότητα. Ατυχία) θα πρέπει απλά...να πάει σε άλλη τηλεόραση, έπαθε κάτιτις. Με τον 8300 μπορεί να κάνει ότι θέλει σε αυτό το θέμα. Αν κυκλοφορούσε ευρέως ο Τελεσυστεμ Τ6520 που είναι ανάλογο μηχάνημα ίσως θα μπορούσες να έκανες μια δοκιμή αν έχει καλύτερο δέκτη αλλά να σου πω την αλήθεια δεν περιμένω θαύματα σε σχέση με τον Ξόρο.

Τελικά το νέο firmware είναι επίσημο; Πήγα στο site και ακόμα έχει το παλιό!

Επίσης λύσανε το θέμα με το EPG όταν κάνεις εγγραφή να το έχεις διαθέσιμο; Επίσης όταν κάνεις εγγραφή πάλι δεν δουλεύει το pvr κουμπί και πρέπει και πάλι να πάς σε ένα από τα κανάλια που γράφεις και να πατήσεις διπλή φορά το info;

Τελικά το νέο firmware είναι επίσημο; Πήγα στο site και ακόμα έχει το παλιό!

Επίσης λύσανε το θέμα με το EPG όταν κάνεις εγγραφή να το έχεις διαθέσιμο; Επίσης όταν κάνεις εγγραφή πάλι δεν δουλεύει το pvr κουμπί και πρέπει και πάλι να πάς σε ένα από τα κανάλια που γράφεις και να πατήσεις διπλή φορά το info;
Όταν κάνεις εγγραφή το epg δεν είναι διαθέσιμο. Φαντάζομαι ότι μάλλον δεν θα γίνει αυτό γιατί στην πρώτη αναβάθμιση στο φάκελο του τι βελτιώθηκε έγραφε ότι τώρα όταν γράφεις και πατήσεις epg σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να στο εμφανίσει ενώ αρχικά το κουμπί ήταν απλά νεκρό. Οπότε για να το ανάφεραν μάλλον δεν θα έχει τη δυνατότητα. Για το pvr kουμπί δεν το έχω δοκιμάσει κατά τη διάρκεια εγγραφής. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις πατώντας το?

Φίλε Flaski ευχαριστώ για την απάντηση.
Σκέφτομαι να τον ξαναπαραγγείλω δίνοντάς του έτσι μια τρίτη ευκαιρία, και να το σκαλίσω πολύ περισσότερο.
Ο νέος LV6TBOXHDA σε συχνότητες που ο XORO δεν έβλεπε τίποτε , μου γεμίζει την μπάρα γύρω στο 75 με 80%
Ειδικά από τον POWER PLUS 2000 είμαι εντελώς ευχαριστημένος σε ότι αφορά σε λήψη, ευχρηστία μενου , και πιστότητα στην απόδοση των χρωμάτων.
Σχετικά με τον XORO τώρα φαντάζομαι η σωστή διαδικασία είναι να σου λέει κάπου με πόσα DB λειτουργεί σωστά αυτός ο δέκτης και αφού του τα εξασφαλίσεις η ευθύνη ειναι πλέον στον δέκτη και στον κατασκευαστή.
Αυτά υποθετικά ,όσο θυμάμαι απο κάτι λόγια που μου είχε πει παλαιότερα φίλος επαγγελματίας ηλεκτρονικός
Άλλωστε δεν έχω ούτε όργανο ούτε ξέρω για αυτό τίποτα.
Το κακό είναι οτι ουσιαστικά δεν υπάρχουν Μάνουαλ για να βρείς τέτοιου είδους στοιχεία.
Και στους 4 δέκτες που πέσαν στα χέρια μου υπήρχαν από 1-2 σελίδες έως 10 γραμμές.
Θα το παλαίψουμε λοιπόν έτσι.
Ευχαριστώ

Θόδωρος

ΥΓ Μιλάω για τον XORO 8300 v2 για τον οποίο δεν ξέρω αν ισχύει η αναβάθμιση.

Last edited:

Για το pvr kουμπί δεν το έχω δοκιμάσει κατά τη διάρκεια εγγραφής. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις πατώντας το?

Όταν πατήσεις το κουμπί pvr στην διάρκεια εγγραφής, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο. Η ηλιθιότητα είναι στο γεγονός ότι πρέπει να πατήσεις δύο φορές το info για να πας σε pvr. Θα μπορούσε η ίδια λειτουργία να ισχύει στο αρχικό κουμπί.

Το νέο firmware 1.15 που μας έδωσε link ο talos_2002 υποθέτω ότι είναι για v1 μόνο hardware.

Οι Γάλλοι έχουν ένα νέο firmware για τον δικό τους κλώνο. Ανάμεσα στα άλλα, προσθέτει ρύθμιση χρώματος, φωτεινότητας, αντίθεσης κτλ, όπως έχει ο Telesystem 6520.
www.cgvforum.fr/cgv_labo/pub/updates/ETIMO_2T/ETIMO_2T_V1.2.8_.rar

Μετάφραση από το Google:
  1. Ability to adjust the image.
  2. 32 Timers are now available.
  3. Ability to set the length of jumps during playback of a recording. Also works on videos.
  4. Improved messages and translations.
  5. Back to sleep if the hard disk becomes full during recording.
  6. Better PS records management.
  7. Contrast enhancement in the list of records
  8. Expansion of the number of characters in a video title.
  9. Improved readability of a video title.
  10. Improved readability of the REC List
  11. Consideration of the long press on the keys FF/FR when playing a MP3.
  12. Best Management timeshift and recording, especially when the hard disk becomes full.
  13. Improved security parental control.
  14. Ability to enable the subtitles during playback of a recording.
  15. When recording and it is desired to read a record, the list old records is no longer automatically closed.
  16. Best management partition selection of work when two Hard disks are connected

Αυτά ίσως περιλαμβάνονται σε κάποιο νεότερο firmware από της Xoro. Αν κάποια δεν τα κάνει του 8300 και αναφερθούν στους Γερμανούς, ίσως βγάλουν νέο firmware που τα έχει. Και ποιός ξέρει, ίσως θα 'χει και ελληνικό EPG.

Last edited: