Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

To αναθεματισμένο μηχάνημα δεν γραφεί. Είτε το βάλεις από epg είτε χειροκίνητα δεν κανει εγγραφή. Την μια φορά παρόλο που έβαλα εγγραφή συμπεριφέρθηκε απλα σαν υπενθύμιση και την άλλη εβγαλε ότι έχει rec limit και δεν μπορει να γράψει, παρόλο που το στικακι έχει 5 ολόκληρα γιγα ελεύθερα και η εγγραφή ήταν 30 λεπτά. Κάτι ακόμη, παρόλο που σβήνω από το μενού του δεκτη κάποια αρχεία από το στικακι η χωρητικότητα δεν φαίνεται να αυξάνει. Δλδ έχω 5 γιγα ελεύθερα, σβήνω 2γιγα και συνεχίζει να δείχνει ότι το στικακι έχει 5 γιγα ελεύθερα. Περίεργα πράγματά. Αυτοί οι Γερμανοί της ξορο πρέπει να είναι μεγάλα γιδια. Με τραγιάσκα και μια ζεστη μπύρα στο χέρι στο οκτομπερφεστ.
Αν σου την έχει βαρέσει το λογισμικό του 8300, κάνε μια δοκιμή του Cabletech 0086 :D

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Χρειάζομαι και τα ελληνικά δυστυχώς. Και για το epg και για υποτιτλους. Μπορει να το δοκιμάσω αλλά απλα για να περάσω τον χρονο μου (το ίδιο τ/χ έχουν φαντάζομαι). Δεν πρόκειται να το αφήσω. Άλλωστε με τα ελληνικά στο μενού παίζει και ansi που δεν έπαιζε με το αγγλικό μενού (πριν αποκτήσει ελληνικά εννοώ). Οπότε τα ελληνικά είναι απαραίτητα ούτως η άλλως.

Last edited by a moderator:

Το τελευταίο λογισμικό του δέκτη δεν είναι αυτό που έχει ελληνικό μενού αλλά όχι ελληνικό EPG; Μήπως αυτό επηρεάζει και την εγγραφή; Πάντως φαίνεται ότι το λογισμικό δεν είναι τελειοποιημένο.

Αυτό ήταν πρόβλημα στο πρώτο λογισμικό με ελληνικά. Υπήρξε αναβάθμιση σε αυτό και πλέον παίζει κανονικά ελληνικά και στο epg. Ότι δεν είναι τελειοποιημένο προφανώς και είναι σίγουρο.

Πάντως εχτές έκανα μιά προγραμματισμένη εγγραφή στης μάνας μου το xoro, σε 8G flash και σε διάρκεια 70 λεπτών και ... παραδόξως όλα πήγαν καλά...

Γιά δοκίμασε να του ξαναπεράσεις το firm μήπως και στρώσει.

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD (Twin Tuner)

Αυτό ήταν πρόβλημα στο πρώτο λογισμικό με ελληνικά. Υπήρξε αναβάθμιση σε αυτό και πλέον παίζει κανονικά ελληνικά και στο epg. Ότι δεν είναι τελειοποιημένο προφανώς και είναι σίγουρο.
Α, βγήκε και επόμενο λογισμικό που έχει εξελληνίσει τελείως τον δέκτη; Καλό αυτό. Αλλά το έχασα όταν έγινε. Αλλά σου βγάζει πρόβλημα στις εγγραφές; Αν δεν βρεις λύση με τις εγγραφές δοκίμασε να ξαναπεράσεις το λογισμικό μήπως δεν πήγε κάτι καλά όπως λέει και ο alefgr. Και με όλες τις επαναφορές εργοστασιακών ρυθμίσεων που χρειάζονται καλού κακού.
Καμία διαφορά έχεις δει στην ποιότητα της εικόνας με τις αναβαθμίσεις; Είναι ένα από τα πρώτα που θέλω να μαθαίνω σε καινούριον ALI ή σε καινούριο λογισμικό του.

Από που τον βρίσκουμε σε καλύτερη τιμή; Στο eshop εχει 79e...

Α, βγήκε και επόμενο λογισμικό που έχει εξελληνίσει τελείως τον δέκτη; Καλό αυτό. Αλλά το έχασα όταν έγινε. Αλλά σου βγάζει πρόβλημα στις εγγραφές; Αν δεν βρεις λύση με τις εγγραφές δοκίμασε να ξαναπεράσεις το λογισμικό μήπως δεν πήγε κάτι καλά όπως λέει και ο alefgr. Και με όλες τις επαναφορές εργοστασιακών ρυθμίσεων που χρειάζονται καλού κακού.
Καμία διαφορά έχεις δει στην ποιότητα της εικόνας με τις αναβαθμίσεις; Είναι ένα από τα πρώτα που θέλω να μαθαίνω σε καινούριον ALI ή σε καινούριο λογισμικό του.
Δυστυχώς καμία βελτίωση. Ευτυχώς αυτός έχει component έξοδο που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και στον συγκεκριμένο δέκτη είναι καλύτερη από usb στα χρώματα και από το σκαρτ στην ευκρίνεια καθαρότητα. Την ιδανική εικόνα μέχρι τώρα την έχω δει σε mstar 7828 με component. Μεγάλη διαφορά σε σχέση με το xAli.

Για τις εγγραφές, δοκίμασα με άλλο στικάκι και την έκανε την εγγραφή. Δεν φταίει βέβαια το πρώτο στικάκι γιατί κανένα μήνα τώρα δούλευε κανονικά. Τώρα δοκίμασα το usb3.0 και είδα ότι έχει και αρκετά μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα στην περιήγηση στα περιεχόμενα του.

Καλησπέρα,
Ως κάτοχος F&U δέκτη και τα γνωστά προβλήματα με την LG τηλεόραση που έχω, αποφάσισα ν'αλλάξω δέκτη και να πάω στον HRT 8300.
Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πει αν υπάρχει πρόβλημα αντίστοιχο με τον F&U και τις LG τηλεοράσεις.
Δηλαδή με λίγα λόγια αν μπλέκονται οι λειτουργίες των δύο remote controls.

Ευχαριστώ

Δυστυχώς καμία βελτίωση. Ευτυχώς αυτός έχει component έξοδο που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και στον συγκεκριμένο δέκτη είναι καλύτερη από usb στα χρώματα και από το σκαρτ στην ευκρίνεια καθαρότητα. Την ιδανική εικόνα μέχρι τώρα την έχω δει σε mstar 7828 με component. Μεγάλη διαφορά σε σχέση με το xAli.
Μάλιστα. Όταν φτιάξει η ALI το πρόβλημα της εικόνας θα βγω στο μπαλκόνι και θα κουνάω σημαίες. Δεν το βλέπω όμως. Μόνο για τον Telesystem 6512 δεν έχω καταλάβει ακόμα τι γίνεται με την εικόνα και μήπως έχουν βρει κάτι εκεί.
Έχω δύο βδομάδες τώρα που χρησιμοποιώ μόνο τον ALI μου και έχω αρχίσει να συνηθίζω την εικόνα. Χθες μάλιστα μου φάνηκε μία χαρά. Αναρωτήθηκα μήπως έφτιαξε από μόνος του. Άρχισα να καταλαβαίνω και όσους λένε ότι δεν βλέπουν πρόβλημα στην εικόνα. Σήμερα όμως λόγω μπάλας άνοιξα τον F&U 2205. Και ξαναείδα αμέσως την διαφορά. Πως θα πείσουμε την ALΙ να ασχοληθεί με το θέμα;

Μάλιστα. Όταν φτιάξει η ALI το πρόβλημα της εικόνας θα βγω στο μπαλκόνι και θα κουνάω σημαίες. Δεν το βλέπω όμως. Μόνο για τον Telesystem 6512 δεν έχω καταλάβει ακόμα τι γίνεται με την εικόνα και μήπως έχουν βρει κάτι εκεί.
Έχω δύο βδομάδες τώρα που χρησιμοποιώ μόνο τον ALI μου και έχω αρχίσει να συνηθίζω την εικόνα. Χθες μάλιστα μου φάνηκε μία χαρά. Αναρωτήθηκα μήπως έφτιαξε από μόνος του. Άρχισα να καταλαβαίνω και όσους λένε ότι δεν βλέπουν πρόβλημα στην εικόνα. Σήμερα όμως λόγω μπάλας άνοιξα τον F&U 2205. Και ξαναείδα αμέσως την διαφορά. Πως θα πείσουμε την ALΙ να ασχοληθεί με το θέμα;
Και εγώ τον συνηθίζω τον χΑλι μου αλλά καμιά φορά βάζω τον 7828 να δω μπας και έκανε καμιά αλλαγή η ΕΡΤ στα κανάλια της και δεν έχω πρόβλημα ΜΟΝΟ σε αυτά και τότε βλέπω ότι ο χΑλι ΔΕΝ βελτιώθηκε. Απλά συνήθισα εγώ στην μέτρια εικόνα. Έχω πάρει στον πατέρα μου έναν 2205 και όλο λέω να του τον "κλέψω" και να του βάλω κανέναν άλλο αλλά όλο το μετανοιώνω. Άλλωστε πέρα από καλή εικόνα θέλω και μια καλή συμπεριφορά σε εγγραφές κλπ (όχι ότι την έχω με τον 8300 αλλά λέμε τώρα).

Για να πειστεί η Αλι δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη πιθανότητα. Μάλλον ανήκει και στην κατηγορία Tv-Star που όπως λέει ο Kostas-Y αντί να βγάζει νέα firmware βγάζει ... νέα μοντέλα. Έτσι και η Αλι αντί να σκοτίζεται με την βελτίωση του 3601 απλά βγάζει τον ... 3801. Ο οποίος όπως μου έχει πει ένας γνωστός έρχεται από την Αλι με πολλές υποσχέσεις για τεράστια βελτίωση στην εικόνα. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι. Αν μπορούσα να έστρωνα τον 7828 μου να δείχνει καλά και τα κρατικά θα συμβιβαζόμουν με το αιωνόβιο χρόνο ζάπινγκ και θα είχα αυτόν για κανονικό δέκτη και θα είχα χeσμενη την Αλι , το γρήγορο ζάπινγκ και τα χάλια της.

...Πως θα πείσουμε την ALΙ να ασχοληθεί με το θέμα;
Έχω κάνει μια νύξη χθες προς την Strong για τον 3601. Δεν είμαι αισιόδοξος για την απάντηση που θα πάρω όμως, λόγω της ηλικίας του τσιπ και του ερχομού του 3801.
Για το 3801 δεν ξέρουμε τίποτα, αλλά αν έχει θέματα με την εικόνα θα είναι πιθανότερο να γίνει κάτι αν πιέσουμε από νωρίς.

Καλησπέρα,
Ως κάτοχος F&U δέκτη και τα γνωστά προβλήματα με την LG τηλεόραση που έχω, αποφάσισα ν'αλλάξω δέκτη και να πάω στον HRT 8300.
Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πει αν υπάρχει πρόβλημα αντίστοιχο με τον F&U και τις LG τηλεοράσεις.
Δηλαδή με λίγα λόγια αν μπλέκονται οι λειτουργίες των δύο remote controls.

Ευχαριστώ
Όχι, δεν έχει αναφερθεί τέτοιο πρόβλημα ποτέ.

θέλω και μια καλή συμπεριφορά σε εγγραφές κλπ (όχι ότι την έχω με τον 8300 αλλά λέμε τώρα).

Αφοτου αλλαξα τον Opticum STB HD N1 με το πρωτο κομματι που ειχα παρει πλεον ειμαι 100% ευχαριστημενος με την εικονα. Κανενα προβλημα, πολυ καλη εικονα.
Βεβαια εχω κρατησει το αρχικο firmware και δεν εκανα καμια αναβαθμιση μιας και φοβαμαι οτι ο δευτερος ισως την ειχε πατησει απο καποια αναβαθμιση.
Ετσι και αλλιως δουλευει τελεια και μονο στο EPG θα ηθελε μια μικρη βελτιωση το συγκεκριμενο firmware. Κατι που συνηθισα και δεν ρισκαρω να κανω αλλαγες.

Απο εγγραφες και λειτουργιες PVR σκιζει.

Επιτελους. Δεν χρειαζεται να βλεπω μεσω του 2205 (που αφου δεν κανει εγγραφες ειναι μονο για παρακολουθηση) και δεν χρειαζεται να κανω εγγραφες ή timeshift μεσω του Η/Υ (που καταναλωνει ρευμα, φθειρει δισκους κτλ, κανει λιγο θορυβο).
Απεκτησα εναν δεκτη που δουλευει σωστα και δειχνει σωστα.

Εχτές συμπτωματικά μετά την αναβάθμιση του firmware στον Epson 9000W, αποφάσισα να βάλω ένα HDMI καλώδιο και να συνδέσω επιτέλους τον xoro με τον Pioneer avr ενισχυτή. Μετά από zapping 5 λεπτών διαπίστωσα πως η μεγάλη οθόνη δεν συγχωρεί. Ενώ μέχρι χθές η εικόνα του xoro μου φαινόταν αρκετά συμπαθητική στην ταπεινή μου CRT τηλεόρασή των 29", στις 92" ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Φυσικά δεν εννοώ την χαμηλή ανάλυση που έχουν έτσι κ' αλλιώς τα κανάλια αλλά στα πολλά προβλήματα στα περισσότερα κανάλια, όπως προβληματική γρήγορη κίνηση, μικρά πιξελιάσματα σε διάφορες μικρές περιοχές της οθόνης και πολλές άλλες παρενέργειες που έκαναν την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε projector απαράδεκτη. Σίγουρα δεν ξέρω αν όλα αυτά τα προβλήματα οφείλονται μόνο στον xoro ή και στο ίδιο το υλικό που στέλνουν τα κανάλια στους mpeg 4 providers. Θα ήθελα πάντως στην πρώτη ευκαιρία να τεστάρω και κανένα δέκτη με Mstar για να δω τις διαφορές.

Σε τί ανάλυση δοκίμασες τον 8300;

Εκτός θέματος; Αν βρεις, δανείσου έναν δέκτη με NEC ;)

Για το πρόβλημα των κατακερματισμένων εγγραφών δοκιμάστε το προγραμματάκι RecTVEdit
http://lg.hc.free.fr/RecTVEdit/download/RecTVEdit_v4.10.1.zip

Απαιτεί να είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας η Java και το μενού είναι στα Γαλλικά.
Έχει υποστήριξη για έναν κλώνο από την Γαλλία, τον Etimo 2T επιλέγοντάς τον από το μενού «Modele Enregisteur», και διάβασα ότι μπορεί να ενώσει τις εγγραφές από τσιπάκια ALi.

Last edited:

Έχω κάνει μια νύξη χθες προς την Strong για τον 3601. Δεν είμαι αισιόδοξος για την απάντηση που θα πάρω όμως, λόγω της ηλικίας του τσιπ και του ερχομού του 3801.
Για το 3801 δεν ξέρουμε τίποτα, αλλά αν έχει θέματα με την εικόνα θα είναι πιθανότερο να γίνει κάτι αν πιέσουμε από νωρίς.
Μου έκανες την καρδιά περιβόλι. Για να λυθεί το πρόβλημα του δέκτη πρέπει να πάρω άλλον δέκτη; Ωραία λογική έχουν αυτοί. Δέκτη με 3801 δεν πρόκειται να πάρω αν δεν περάσει αρκετός καιρός πρώτα για να διαβάσω πως δουλεύει. Αν είναι καλύτερος από τον 3601. Το ίδιο έκανα με τον M-Star 7818 που περίμενα πρώτα να δω αν είναι όντως καλύτερος από τον M-Star 7828 που ήδη έχω. Και μέχρι στιγμής δεν έχει βγει καλύτερος. Και μένω στον M-Star 7828. Δεν θα πέφτω συνέχεια στην παγίδα τους να με βάζουν να παίρνω συνέχεια καινούριο δέκτη. Έχω αρχίσει να αισθάνομαι λίγο κορόιδο. Μένω εκεί που είμαι και περιμένω αυτόν που θα δουλεύει όντως όπως πρέπει!

Αφοτου αλλαξα τον Opticum STB HD N1 με το πρωτο κομματι που ειχα παρει πλεον ειμαι 100% ευχαριστημενος με την εικονα. Κανενα προβλημα, πολυ καλη εικονα.
Βεβαια εχω κρατησει το αρχικο firmware και δεν εκανα καμια αναβαθμιση μιας και φοβαμαι οτι ο δευτερος ισως την ειχε πατησει απο καποια αναβαθμιση.
Ετσι και αλλιως δουλευει τελεια και μονο στο EPG θα ηθελε μια μικρη βελτιωση το συγκεκριμενο firmware. Κατι που συνηθισα και δεν ρισκαρω να κανω αλλαγες.

Απο εγγραφες και λειτουργιες PVR σκιζει.

Επιτελους. Δεν χρειαζεται να βλεπω μεσω του 2205 (που αφου δεν κανει εγγραφες ειναι μονο για παρακολουθηση) και δεν χρειαζεται να κανω εγγραφες ή timeshift μεσω του Η/Υ (που καταναλωνει ρευμα, φθειρει δισκους κτλ, κανει λιγο θορυβο).
Απεκτησα εναν δεκτη που δουλευει σωστα και δειχνει σωστα.
Από ότι διάβασα και στο thread του έχει κάποια διαφορά ανάλογα με την παρτίδα ή το εργοστασιακό λογισμικό που έχει. Άρα μπορεί να πέσουμε και στην προβληματική παρτίδα ή λογισμικό. Αλλά πως θα μπορούμε εξαρχής να προσέξουμε αν είναι από τους καλούς ή όχι; Υπάρχει κάποιο σημάδι άραγε;

Σε τί ανάλυση δοκίμασες τον 8300;

Εκτός θέματος; Αν βρεις, δανείσου έναν δέκτη με NEC ;)

Δοκίμασα σε διάφορες αναλύσεις από 576i έως 1080p. Όλες είχαν θέματα στην μεγάλη οθόνη.

Όσο για NEC μου είναι δύσκολο γιατί δεν τον έχει κανένας γνωστός. Αυτό που μπορώ να βρώ εύκολά είναι Lifeview, την πρώτη version.

Ο δέκτης πάλι αρνήθηκε να γράψει για δύο συνεχόμενες μέρες. Το τι άκουσα που η γυναίκα μου έχασε την Asi δεν λέγεται. Την Δευτέρα έγραψε κανονικά με καθημερινή εγγραφή προγραμματισμένη από την Κυριακή. Την Τρίτη δεν έγραψε τίποτα. Την Τρίτη το βράδυ προγραμματίζω πάλι για Τετάρτη χειροκίνητα. Καμία εγγραφή και σήμερα. Το στικάκι έχει 8 γίγα ελεύθερα και ο δέκτης δεν έκλεισε σε κανάλι χωρίς epg.

Για αύριο προγραμμάτισα και τον 8300 και τον Edision SD τουλάχιστον να μην χάσουμε την Asi...