XRCD κ βινύλιο

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Γεια χαρά σε όλους!
2 ερωτήσεις:
α) Τα XRCD (που μόλις πρόσφατα ανακάλυψα:SFGSFGS5:) σε τι players παίζουν?
β) Αν μπορείτε να μου αναφέρετε κάποια καταστήματα στην Αθήνα που να πουλάνε βινύλια.

Ευχαριστώ πολύ!

Γεια χαρά σε όλους!
2 ερωτήσεις:
α) Τα XRCD (που μόλις πρόσφατα ανακάλυψα:SFGSFGS5:) σε τι players παίζουν?
β) Αν μπορείτε να μου αναφέρετε κάποια καταστήματα στην Αθήνα που να πουλάνε βινύλια.

Ευχαριστώ πολύ!
Βλέπε: www.anakrousis.gr για τα καλύτερης ποιότητας βινύλια και cd. Λ.Σ.

Λοιπόν, για καταστήματα με με audiophile βινύλια:

Discophile, Νεοκλής Μπράβος, τηλ. 210-3600030. Το κατάστημα είναι στη στοά της Ιπποκράτους 13, αλλά τα audiophile βινύλια είναι στο υποκατάστημα στη στοά Πανεπιστημίου, λίγο μετά τα φανάρια της Ιπποκράτους, δίπλα ακριβώς από το τυροπιτάδικο ΜΑΜ. Εκεί πρέπει να εργάζεται ακόμη ο Τάσος Συρίγος, γνώστης, χομπίστας και ευγενέστατος.

Audiophile βινύλια της Speaker's Corner μπορείς να βρεις και στη Λέσχη του Δίσκου, που είναι ο κεντρικός εισαγωγέας, στη Στοά Όπερα, Ακαδημίας 57. Είναι το άλλο σκέλος της στοάς που είναι το κεντρικό κατάστημα Discophile.

Audiophile βινύλια, αλλά και νέες εκτυπώσεις ή επανατυπώσεις σε κανονικό βινύλιο, ειδικά σε τζαζ / ροκ μουσική, υπάρχουν πολλά και στο μικρό ρετρό κατάστημα Record House, Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 933 5466.

Re: Απάντηση: XRCD κ βινύλιο

β. Για τι είδους μουσική ενδιαφέρεσαι; Σε ενδιαφέρουν audiophile βινύλια, καινούργια ή επανεκτυπώσεις σε κανονικό βάρος, ή μεταχειρισμένα;

Ακούω κυρίως classic rock, alternative rock, jazz, blues. Γενικά προτιμώ καινούργια αλλά θα ήθελα να ξέρω που μπορώ να βρώ και μεταχειρισμένα, μήπως πέσω σε κανά "διαμαντάκι".
Για τα υπόλοιπα που με ρωτάς -audiophile, βαρος(!!)- δεν σκαμπάζω και πολλά, οπότε αν κάνεις τον κόπο να μου εξηγήσεις χοντρικά ένα-δύο πραγματάκια θα σου ήμουν υπόχρεος!

Για μεταχειρισμένα κυρίως βινύλια:

- To γνωστό "Σόλωνος και Μασσαλίας" που έχει μεταφερθεί στην Καπλάνων 14. Είναι ενα υπόγειο στο αριστερό μέρος της Καπλάνων η οποία ειναι κάθετη στην Μασαλλίας, πίσω από την Νομική. Οι τιμές του είναι κυριολεκτικά λιώμα κι αν προσέξεις λίγο βρίσκεις καλά βινύλια. Πρόσφατα αγορασα τον δίσκο από το "Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι" σε επανεκτύπωση 180gr με 9.90 Ευρώ... Οσο αφορά στα ειδη, θα βρεις σχεδόν τα πάντα.

- Mr Vinylios, στο βάθος ενός στενού δεξιά στην Ηφαίστου στο Μοναστηράκι(Hφαίστου 24, για την ακρίβεια). Πολύ καλή ποιότητα, λογικές τιμές, έχει και συλλεκτικούς δίσκους αν έχεις λεφτά για ξόδεμα :rolleyes:

- Το μαγαζάκι του discophile στην στοά της Ιπποκράτους, που ανέφερε ο Δαμιανός. Άψογη εξυπηρέτηση, και δίσκοι σε καλή κατάσταση εν γένει. Κυριως κλασσική μουσική και jazz θα βρεις σ' αυτο.

- To γνωστό "Σόλωνος και Μασσαλίας" που έχει μεταφερθεί στην Καπλάνων 14. Είναι ενα υπόγειο στο αριστερό μέρος της Καπλάνων η οποία ειναι κάθετη στην Μασαλλίας, πίσω από την Νομική.

Το οποίο πλέον, ονομάζεται "Το Υπόγειο".

Έχει και πολλά καινούρια, από εκεί πήρα το "Spellbinder", όταν είχαμε πάει μαζί.
Και σε audiophile έκδοση, παρακαλώ.

Το οποίο πλέον, ονομάζεται "Το Υπόγειο".

Έχει και πολλά καινούρια, από εκεί πήρα το "Spellbinder", όταν είχαμε πάει μαζί.
Και σε audiophile έκδοση, παρακαλώ.

Σωστός! Μάλιστα έχει την "συνήθεια" να στρογγυλεύει τις τιμές προς τα κάτω όταν πηγαίνεις στο ταμείο :BDGBGDB55:

- To γνωστό "Σόλωνος και Μασσαλίας" που έχει μεταφερθεί στην Καπλάνων 14. Είναι ενα υπόγειο στο αριστερό μέρος της Καπλάνων η οποία ειναι κάθετη στην Μασαλλίας, πίσω από την Νομική. Οι τιμές του είναι κυριολεκτικά λιώμα κι αν προσέξεις λίγο βρίσκεις καλά βινύλια. Πρόσφατα αγορασα τον δίσκο από το "Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι" σε επανεκτύπωση 180gr με 9.90 Ευρώ... Οσο αφορά στα ειδη, θα βρεις σχεδόν τα πάντα.

Έχω πάρει εκατοντάδες δίσκους από το υπόγειο τα τελευταία 20 χρόνια που τον ξέρω. Τελευταία αγορά Jethro Tull - Passion play σχεδον καινούριο 7ευρώ!!!
Νομίζω ότι είναι το καλύτερο σε μεταχειρισμένα στην Αθήνα, το Μοναστηράκι βέβαια είναι πάντα στο κόλπο.

- Mr Vinylios, στο βάθος ενός στενού δεξιά στην Ηφαίστου στο Μοναστηράκι(Hφαίστου 24, για την ακρίβεια). Πολύ καλή ποιότητα, λογικές τιμές, έχει και συλλεκτικούς δίσκους αν έχεις λεφτά για ξόδεμα :rolleyes:

QUOTE]

ο Mr Vinylios έχει λογικές τιμές όχι όμως σε ελληνικούς δίσκους,Εκεί κυριολεκτικά είναι υπερβολικός συχνότατα .Στα soundtracks ωστόσω δείχνει να μην έχει μεγάλη ενημέρωση σχετικά με την σπανιότητα τους πράγμα που συχνά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον πελάτη.

Για σπάνιους ελληνικούς δίσκους σε πολύ λογικότερες τιμές αλλά ομολογουμένως με όχι τόσο μεγάλη ποικιλία υπάρχει και ο "Μικρός Ερωτικός" στην Αραχώβης.Επίσης είναι πάρα πολύ φιλικός και ευγενικός ο ιδιοκτήτης ο οποίος και προσπαθεί να σου βρει και πράγματα που πιθανότατα ψάχνεις.Καμμία σχέση δηλαδή με τους συχνά αγενείς πωλητές του mr Vinylios.

To Γνωστό "υπόγειο" εκτός απο τους πολλούς και φθηνούς δίσκος έχει και αρκετά σπάνιους δίσκους στην αποθήκη του και μάλιστα τους πουλάει επίσης σε πολυ καλές τιμές.

QUOTE]

ο Mr Vinylios έχει λογικές τιμές όχι όμως σε ελληνικούς δίσκους,Εκεί κυριολεκτικά είναι υπερβολικός συχνότατα .Στα soundtracks ωστόσω δείχνει να μην έχει μεγάλη ενημέρωση σχετικά με την σπανιότητα τους πράγμα που συχνά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον πελάτη.

Για σπάνιους ελληνικούς δίσκους σε πολύ λογικότερες τιμές αλλά ομολογουμένως με όχι τόσο μεγάλη ποικιλία υπάρχει και ο "Μικρός Ερωτικός" στην Αραχώβης.Επίσης είναι πάρα πολύ φιλικός και ευγενικός ο ιδιοκτήτης ο οποίος και προσπαθεί να σου βρει και πράγματα που πιθανότατα ψάχνεις.Καμμία σχέση δηλαδή με τους συχνά αγενείς πωλητές του mr Vinylios.

To Γνωστό "υπόγειο" εκτός απο τους πολλούς και φθηνούς δίσκος έχει και αρκετά σπάνιους δίσκους στην αποθήκη του και μάλιστα τους πουλάει επίσης σε πολυ καλές τιμές.

Όντως στον Mr Vinylio δεν διακρίνονται για την ευγένεια....κάθονται πάνω απ' το κεφάλι σου σαν μπράβοι όσο ψάχνεις :flipout: Πάντως τα περισσότερα βινύλιά τους ειναι σε αριστη κατάσταση και καλές τιμές. Είχα παρει το Through the looking glass των Siouxsie με 7.5Ε μονο.

Απάντηση: Re: XRCD κ βινύλιο

Είχα παρει το Through the looking glass των Siouxsie με 7.5Ε μονο.

Τα περισσότερα των Siouxsie παίζουν αυθεντικά στο ebay με 5-6 ευρώ το πολύ.

Από το υπόγειο έχω πάρει και 'γω εκατοντάδες δίσκους. Περισσότερους την εποχή που ήταν στο υπόγειο του fast-food. Πράγματι τα παιδιά εκεί είναι φοβερά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα βινύλια στην Ελλάδα είναι ότι τα φθηνά βινύλια σχεδόν πάντα είναι ελληνικής κοπής (δηλαδή άθλια). Τα εισαγωγής τα βαράνε όσο θέλουν. Γι' αυτό ξένα βινύλια μόνο από ebay επειδή είναι πάντα ξένης κοπής. (Μου έχει τύχει βέβαια τύπος στην Αμερική να πουλάει ελληνικό βινύλιο των Nits επειδή το είχε πάρει από εδώ όταν είχε έρθει διακοπές! :bang: )

Δε θα ξεχάσω, Γιώργο, το χαρακτηρισμό σου για εκείνο το δισκάκι της Polydor:

"Αυτό δεν είναι βινύλιο, είναι... τσίχλα!" :flipout:

εχει και στην Κυψελη παραληλη της Φωκιωνος στο υψος της αγορας ,και στο μοναστηρακι η καθετος απεναντι απο το jazz rock (υπαρχει ακομη το jazz rock?)

Last edited: