XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

<<Από ότι βλέπω διαθέσιμη και μέσω του ενσωματωμένου firmware update απ'ευθείας από το XT!!!>>τι ενοεις?
την δοκιμασες?
πρεπει να παρουμε backup τα αρχεια απο τον σκληρο δισκο ?

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Την έβαλα την αναβάθμιση ,βλέπω με την 2.4 μεταφρασμένο στα ελληνικά όλες οι επιλογές του μενού.

<<Από ότι βλέπω διαθέσιμη και μέσω του ενσωματωμένου firmware update απ'ευθείας από το XT!!!>>τι ενοεις?
την δοκιμασες?
πρεπει να παρουμε backup τα αρχεια απο τον σκληρο δισκο ?

Εννοώ πως από το menu-Διαδικτυο-Check for Upgrade-Firmware έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις αν υπάρχουν αναβαθμίσεις σε fimware-Jukebox-Live-Radio και να πραγματοποιείς από εκεί απ'ευθείας εγκατάστασή τους.
Βέβαια αυτή η επιλογή υπάρχει από την beta18 του 2.4 και μετά και δε θα τη δεις αν δεν την έχεις εγκατεστημένη.
Πάντως η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω του μενού!
Ούτε Backup χρειάζεται πριν ούτε καμιά άλλη ενέργεια. (το backup πρέπει να το έχουμε πάντα ούτως ή άλλως γιατί ο ... διάολος έχει πολλά ποδάρια)

Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι εν συντομία οι εξής:

1. Εξελληνισμός των μενού και των μυνημάτων σε πολύ μεγάλο βαθμό!
2. Μεγάλη ευκολία με τις νέες επιλογές των μενού, αλλά λίγο πιο "βαριά" αίσθηση των μενού με την προσθήκη τόσων πολλών νέων ρυθμίσεων!
3. Άψογη αναπαραγωγή όλων των αρχείων που δοκίμασα (αναμενόμενο)!
4. Μεγάλη αναβάθμιση με την προσθήκη του Jukebox αλλά νομίζω πως έχει πολλά ακόμη να βελτιώσει και όχι μόνο στην ταχύτητά του!

Συνολικά η βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη επίσημη έκδοση είναι πολύ μεγάλη όχι τόσο σε επίπεδο βελτίωσης αναπαραγωγής που ήταν ήδη εξαιρετικό, όσο σε επίπεδο νέων λειτουργιών και προσθηκών!

Οι κάτοχοι και άλλων μηχανημάτων είναι πιο αρμόδιοι να το πουν αλλά πλέον δε νομίζω να υπάρχει άλλο media player του επιπέδου του με τόσα πολλά επίσημα καλούδια!

Y.Γ.

To "στήσιμο" του movie jukebox είναι εφιάλτης με τη χρήση usb stick!!!

Last edited:

και απο ρυθμισεις σε θεματα ηχου τι υπαρχει?
η αναβαθμιση εγινε και με συνδεση hdmi με την τηλεοραση?

και απο ρυθμισεις σε θεματα ηχου τι υπαρχει?
η αναβαθμιση εγινε και με συνδεση hdmi με την τηλεοραση?

Οι ρυθμίσεις ήχου για το παλιό XT παραμένουν οι ίδιες
DTS/DD 5.1CH
DTS/DD 2.1CH
ACC/FLAC/OGG 5.1 PCM (HDMI)
ενώ έχει προστεθεί και το 7.1CH passthrough στο "νέο" ΧΤ (με το νέο chip)

To μηχάνημα στο θέμα του ήχου πλέον είναι ανάμεσα στα κορυφαία του είδους και μιλώ πάντα για τη δύνατότητα αναπαραγωγής και συμβατότητας χωρίς να μπλέκω στην κουβέντα την ποιότητα του υποσυστήματος ήχου!
Για τις δικές μου ανάγκες ήταν και πριν την 2.4 "υπερβολικό". :D

Όσο αφορά στην αναβάθμιση αυτή γίνεται και με σύνδεση HDMI χωρίς κανένα προβλήματα και πριν και τώρα, και μέσω usb και μέσω του μενού του μηχανήματος.
Μόνο η ασφαλής αποκατάσταση απαιτεί component σύνδεση!!!

και πάλι όμως όχι για όλες τις tv...
εγώ πάντα αναβαθμίζω με το emergency firmware μετά απο κάνα δυό αποτυχίες με παλιότερες εκδόσεις και πάντα με HDMI σύνδεση.
Θέλω να πιστεύω ότι με αυτή τη μέθοδο έχεις πραγματικό clean installation

"νέο" ΧΤ (με το νέο chip) ενοεις το pro?
κι μια ερωτηση παιδια γιατι εχω μπερδευτει
η σωστη ρυθμθση ειναι 16:9 η 16:10 η 4:3 leterbox? ενοω φυσικα σωστη η ποιο φυσικη και οχι τι αρεσει στον καθενα μας

"νέο" ΧΤ (με το νέο chip) ενοεις το pro?
κι μια ερωτηση παιδια γιατι εχω μπερδευτει
η σωστη ρυθμθση ειναι 16:9 η 16:10 η 4:3 leterbox? ενοω φυσικα σωστη η ποιο φυσικη και οχι τι αρεσει στον καθενα μας

το νέο XT είναι το sidewinder, ίδιο με το απλό απλά με το cool kit

η σωστή ρύθμιση είναι αυτή της τηλεόρασης, τι υποστηρίζει

Η σωστή ρύθμιση για τηλεοράσεις lcd 16:9, είναι 16:9.
Άν το σδυνδέσεις με tv 4:3 θα πρέπει να του βάλεις 4:3.

το νέο XT είναι το sidewinder, ίδιο με το απλό απλά με το cool kit

Και συμπληρώνω πως εκτός το cool kit που έρχεται "φορεμένο" από την μαμά εταιρία, "φοράει" το νέο chip που φορά και το pro, αυτό που έχει ξεκλειδωμένη τη δυνατότητα 7.1ch passthrough*

*Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αναφορές από χρήστες που το έχουν ήδη παραλάβει και δοκιμάσει. .. διακοπές βλέπετε!

<<Η σωστή ρύθμιση για τηλεοράσεις lcd 16:9, είναι 16:9.>>
Η δικια μου ειναι led αλλα αν βαλω αυτη την ρυθμιση δειχνει τους χαρακτηρες πολυ μακριους σαν να τους τραβηξες μηπως πρεπει να κανω και ρυθμιση στην tv πχ αυτοματη ευρεια κλπ κλπ ?
<<το νέο XT είναι το sidewinder, ίδιο με το απλό απλά με το cool kit>> οποτε εγω που εχω βαλει μετα το sidewinder μαλλον εχω το παλιο σωστα?

<<Η σωστή ρύθμιση για τηλεοράσεις lcd 16:9, είναι 16:9.>>
Η δικια μου ειναι led αλλα αν βαλω αυτη την ρυθμιση δειχνει τους χαρακτηρες πολυ μακριους σαν να τους τραβηξες μηπως πρεπει να κανω και ρυθμιση στην tv πχ αυτοματη ευρεια κλπ κλπ ?
<<το νέο XT είναι το sidewinder, ίδιο με το απλό απλά με το cool kit>> οποτε εγω που εχω βαλει μετα το sidewinder μαλλον εχω το παλιο σωστα?
H τηλεόρασή σου είναι LCD με led και λογικά 16:9.
Η σύνδεση tv <-> xtreamer πρέπει να είναι μέσω HDMI.
Λογική η τιβι πρέπει να έχει επιλογή όταν βλέπεις από HDMI για ευρεία οθόνη ή χωρίς κλιμάκωση ή κάπως έτσι να το λέει. Δεν ξέρω αν λέγεται αυτόματη ευρεία αφού δεν ξέρω το μοντέλο

με hdmi φυσικα ειναι απλα εχει μια ρυθμιση για αυτοματη ευρεια ετσι το λεει ειναι η samsung 7000 και απο οτι ειδα το xtreamer exei 4 epiloges 4:3-4:3 pan scan-16:9-16:10 αυτο με εχει προβληματισει ενταξει η πρωτη επιλογη δεν παιζει η δευτερη κοβει πο πανω και κατω η τριτη ειπαμε η τεταρτη παλι ειναι λιγο περιεργη αφου δεν την εχω ξανασυναντησει

16:10 είναι πάρα πολλά μόνιτορ για υπολογιστές που κυκλοφορούν εδώ και κάποια χρόνια (αν και τώρα τα περισσότερα νέα είναι 16:9). Προφανώς σε αυτά απευθύνεται αυτή η επιλογή στο xtreamer...

Είχανε βγει και τηλεοράσεις 16:10 οι οποίες δεν "περπάτησαν" πολύ.

ok μαλλον θα το αφησω 16:9 και βλεπουμε και τωρα εχω παλι με το καινουργιο firmware το συνιθησμενο προβλημα να το συνδεσω στον υπολογιστη ειλικρινα εχω παραδοθει απο αυτη την ιδεα με τιπτα δεν συνδεεται αν και του εχω ανοξει στο router λογαριασμο με δικια του ip εχω κονοχρηστο χωρις κωδικο ολο τον δισκο δεν ενοει με τιποτα να το δει

ok μαλλον θα το αφησω 16:9 και βλεπουμε και τωρα εχω παλι με το καινουργιο firmware το συνιθησμενο προβλημα να το συνδεσω στον υπολογιστη ειλικρινα εχω παραδοθει απο αυτη την ιδεα με τιπτα δεν συνδεεται αν και του εχω ανοξει στο router λογαριασμο με δικια του ip εχω κονοχρηστο χωρις κωδικο ολο τον δισκο δεν εννοει με τιποτα να το δει
και συγκεκριμενα ενω καποια στιγμη φτανω να δω το pc απο το xreamer σαν workgroup οταν παω να μπω στο δισκο μουαπο το xtreamer ζηταει ενα ονομα χρηστη και καποιο κωδικο που ομως εγω δεν εχω βαλει πουθενα

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

και συγκεκριμενα ενω καποια στιγμη φτανω να δω το pc απο το xreamer σαν workgroup οταν παω να μπω στο δισκο μουαπο το xtreamer ζηταει ενα ονομα χρηστη και καποιο κωδικο που ομως εγω δεν εχω βαλει πουθενα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=64485

ok παιδια ευχαριστω μια ερωτηση εχω φορμαρει οταν το πρωτοπηρα τον σκληρο δισκο στο pc για να το φορμαρω με το xtreamer τι κανω?το φορμαρω ntfs στο pc και μετα το ξαναφορμαρω με το xtreamer?η το φορμαρω με fat32 με το pc και μετα ξαναφορμαρω με το xtreamer?
και τωρα με το καινουργιο firmware που βρισκω skins και καναλλια internet και ραδιοφωνα?

ok παιδια ευχαριστω μια ερωτηση εχω φορμαρει οταν το πρωτοπηρα τον σκληρο δισκο στο pc για να το φορμαρω με το xtreamer τι κανω?το φορμαρω ntfs στο pc και μετα το ξαναφορμαρω με το xtreamer?η το φορμαρω με fat32 με το pc και μετα ξαναφορμαρω με το xtreamer?
και τωρα με το καινουργιο firmware που βρισκω skins και καναλλια internet και ραδιοφωνα?
και μια τελευταια ερωτηση καπου που λεει χρωμα hdmi 4.4 h 4.2 αυτο τι σημαινει?
οπως και τι σημαινει η μειωση θορυβου?