XTreamer Media Player

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Ο απλούστερος τρόπος, πάτα το info στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στη λειτουργία του από την PX80 που έχω, που όταν το πατάς δείχνει αυτή την πληροφορία.

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Μα αυτο ειναι το προβλημα!Βαζοντας μια ταινια 1080ρ(πχ avatar) πατωντας το i του τηλεκοντρολ βγαζει" εισοδος ec/hdmi 1,576ι ευρεια).Μηπως εχει κολησει στο 576?

Περίεργο, και 576i μάλιστα; Μήπως έχεις ρύθμιση σε pal στο tv system του Xtreamer; Πάντως έτσι κι αλλιώς η διαφορά φαίνεται άμεσα και στην ποιότητα της εικόνας, ακόμα και από τα μενού του Xtreamer.

Kαλα ειμαι απεριγραπτος.Οντως το ειχα βαλει στο παλ (μετα απο καποια επανεκκινηση ισως).1000 ευχαριστω .Πλεον το εβαλα στο 1080ρ 60 hz.Μερικες ερωτησεις ακομη.
1)Την τηλεοραση την εχω βαλει στα 100 hz.Υπαρχει καποιο προβλημα που το xtreamer ειναι στα 60ΗΖ?
2)κΑΤΩ απο τις επιλογες εικονας εχει μια αλλη επιλογηΪκανοτητα 1080 p 24hz).ΤΒΑσικα τι κανει ακριβως>?Την ενεργοποιησα και ειδα οτι οι ταινιες κυριως στο κλεισιμο σα να σκαλωναν.

Kαλα ειμαι απεριγραπτος.Οντως το ειχα βαλει στο παλ (μετα απο καποια επανεκκινηση ισως).1000 ευχαριστω .Πλεον το εβαλα στο 1080ρ 60 hz.Μερικες ερωτησεις ακομη.
1)Την τηλεοραση την εχω βαλει στα 100 hz.Υπαρχει καποιο προβλημα που το xtreamer ειναι στα 60ΗΖ?
2)κΑΤΩ απο τις επιλογες εικονας εχει μια αλλη επιλογηΪκανοτητα 1080 p 24hz).ΤΒΑσικα τι κανει ακριβως>?Την ενεργοποιησα και ειδα οτι οι ταινιες κυριως στο κλεισιμο σα να σκαλωναν.

1. Δε θα έχεις πρόβλημα με τα 100 hz αρκεί η τηλεόρασή σου να επιτρέπει (να μην έχει "κλειδωμένη" συχνότητα) την αλλαγή της συχνότητας ανάλογα με την πηγή αρχείου που παίζει στο xtreamer. Το Xtreamer πάντως έχει τη δυνατότητα να στέλνει σήμα αλλαγής της συχνότητας ανάλογα με το τι παίζει.
2. Το 1080p/24hz ή αλλιώς 24p δεν είναι τίποτε άλλο από μια ταινία ανάλυσης 1080p με 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Το πρότυπο αυτό έχει επικρατήσει ευρέως και πλέον όλες οι πηγές το υποστηρίζουν. Για να το δεις όμως σωστά πρέπει και οι τηλεοράσεις-συσκευές απεικόνισης να υποστηρίζουν αυτή τη συχνότητα. Η συχνότητα των 24p δεν αποτελεί υποδιαίρεση των 100Hz της τηλεόρασής σου αλλά ούτε και των 60hz ή 50hz και έτσι μια τηλεόραση που δεν έχει συμβατότητα με 24p δεν πρόκειται ποτέ να σου αναπαράξει σωστά μια ταινία 24p.
Αν δεν βλέπεις τελικώς σωστά μια ταινία 24p τότε, ή η τηλεόρασή σου είναι "κλειδωμένη" σε άλλη συχνότητα που δεν αποτελεί πολλαπλάσιό της 24p δηλαδή 48Hz, 96hz κλπ, ή δεν υποστηρίζει καθόλου την 24p αναπαραγωγή.
Δες τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης και θα σε συμβούλευα να "ξεκλειδώσεις" της όποια συχνότητα έχεις στην τηλεόρασή σου και να αφήνεις η επιλογή σου να γίνεται από την εκάστοτε πηγή αναπαραγωγής.

Απο οτι ξερω η τηλεοραση μου υποστηριχει τα 24ρ(PAnasonic u20e).Αρα αφηνω ενεργοποιημενο και το 1080p/60hz kai to Ϊκανοτητα 1080 p 24hz και αν η ταινια ειναι στα 24ρ την αναπαραγει αλλιως γυρναει στα 60 hz σωστα?
Και κατι ακομη.Η νυκτερινη λειτουργια που ειναι στο μενου της εικονας τι ειναι ακρινως?

εχει δοκιμασει κανεις CF card με sata adapter αντι για εσωτερικο hdd?
εβαλα μια με ενα πρασινο adapter αλλα δε την βλεπει.

Καλημέρα !
Αποφάσισα σήμερα να βάλω σκληρό στο Sidewinder. 'Ολα καλά αλλά το PC δεν βλέπει τον σκληρό με την έννοια ότι μπορώ να τον ανοίξω και να του στείλω ή να πάρω αρχεία...Βλέπει όλο το μηχάνημα μόνο μέσω του Media Player των Windows όπου μπορώ να παρακολουθήσω υποτίθεται ότι έχει γραμμένο ο σκληρός. Αρχεία μπορώ να ανεβάσω μόνο μέσω του Browser με UPNP...

Το Sidewinder είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με το ρούτερ, και το ρούτερ ασύρματα με το PC (Windows 7).

To Sidewinder βλέπει κανονικότατα όλο το PC και μπορώ να δώ τα πάντα απο όλους τους φακέλους του PC.

'Ετσι δουλεύει ή έχω κάνει κάτι λάθος ? Ελπίζω κάποιος να μπορεί να βοηθήσει...

Καλημέρα !
Αποφάσισα σήμερα να βάλω σκληρό στο Sidewinder. 'Ολα καλά αλλά το PC δεν βλέπει τον σκληρό με την έννοια ότι μπορώ να τον ανοίξω και να του στείλω ή να πάρω αρχεία...Βλέπει όλο το μηχάνημα μόνο μέσω του Media Player των Windows όπου μπορώ να παρακολουθήσω υποτίθεται ότι έχει γραμμένο ο σκληρός. Αρχεία μπορώ να ανεβάσω μόνο μέσω του Browser με UPNP...

Το Sidewinder είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με το ρούτερ, και το ρούτερ ασύρματα με το PC (Windows 7).

To Sidewinder βλέπει κανονικότατα όλο το PC και μπορώ να δώ τα πάντα απο όλους τους φακέλους του PC.

'Ετσι δουλεύει ή έχω κάνει κάτι λάθος ? Ελπίζω κάποιος να μπορεί να βοηθήσει...

Σαν προσωρινή λύση βρήκα ότι η σύνδεση με το PC με slave USB κάνει δουλειά...
Θα ήθελα όμως μια πιο μόνιμη λύση...Να μην χρειάζεται κάθε φορά να παίρνω το Sidewinder στο χέρι για να του βάλω ή να πάρω κάποια αρχεία...

Παιδιά το Xtreamer κυκλοφορεί πλέον στην αγορά;Κι εάν ναι από που μπορώ να το αγοράσω;Η διαφορά του από το Pro είναι ότι εκείνο δέχεται και τους εσωτερικούς σκληρούς;τα updates που βγαίνουνε για το Pro κάνουνε και γι αυτό; Sorry αλλά είμαι λίγο άσχετος με το θέμα και ψάχνω ένα φθηνό media player και το μόνο φθηνό που να καλύπτει τις απαιτήσεις μου είναι το Xtreamer.Το Pro είναι πιο ακριβό και ο χώρος για εσωτερικούς δίσκους περιττός για μένα μιας και θέλω να συνδέω το media player με εξωτερικούς σκληρούς.

Λες το xtreamer pro φτηνό???
Αυτό τώρα είναι ανέκδοτο?

Το wd tv live το εχεις κοιτάξει καθόλου?
Για εμένα προσωπικά που το εχω πολύ φτηνότερο και με πολύ δυνατότερο chipset απ' ότι το chipset του xtreamer pro.

Last edited:

To wd live και το hub ειναι απο τα πιο κακομελετημενα media players που εχουν περασει ποτε.Και ζημιαρικα οσο κανενα αλλο με κακιστη υποστηριξη.Φυσικα θα διαφωνησεις...
Το xtreamer pro ειναι σαφεστατα καλυτερο απο το live.O επεξεργαστης δεν ειναι τα παντα ...

Last edited:

Εννοείτε ότι θα διαφωνήσω γιατί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει ή όχι προβλήματα και εγώ τυχαίνει να εχω και ΤΙΣ ΔΥΟ συσκευές(Xtreamer & wd tv live) και πίστεψε με το xtreamer σε αρκετές ταινίες 1080p & m2ts αρχεια κάνει σκαλώματα ενώ το wd tv live δεν μασάει(Βλέπε chipset του κάθε μηχανήματος και θα καταλάβεις πολλά).

Και εσύ δηλαδη θελεις να μου πεις ότι το xtreamer ΔΕΝ έχει προβλήματα έτσι και είναι το τέλειο media player????

Αν ναι για πες μου ποια από τις δυο συσκευές έχει το δυνατότερο chipset που είναι και υπεύθυνο για την αναπαραγωγή του κάθε βίντεο.

Last edited:

To live το ειχα οταν πρωτοκυκλοφορησε.
Αν εξαιρεσεις κατι demo αρχεια με πολλα reframes οτι παιζει το ενα παιζει και το αλλο.
Στο xtreamer κανεις reset καθε λιγο και λιγακι? Οχι
Στο xtreamer βασιζεσαι σε fw τριτων οπως στο live? Οχι
Το live βγαζει τοσο καλα και συχνα fw οπως το xtreamer? Οχι
Το live εχει καλυτερη κινηση απο το xtreamer?Οχι
Το live υποστηριζει αψεγαδιαστα hd audio οπως το xtreamer?Οχι
Kαι ενταξει τον 8655 φοράει το live οχι κανενα 8642.Καλυτερος στα χαρτιά απο τον 1283+ του xtreamer αλλα η wd φροντισε πολυ καλα να μην το εκμεταλευτει καθόλου αυτό.
Εδω το mede8er 500x/400x mini με το ακομα πιο απλο realtek 1073 αποτελει ΠΟΛΥ καλυτερη υλοποιηση.

Ότι πεις ενώ το xtreamer είναι τέλειο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έχεις δίκιο δεν το συνεχίζω γιατί ότι και να σου πω θα πεις ότι το xtreamer είναι καλύτερο και ότι και να μου πεις θα λέω το αντίστροφο.

όποιος θέλει κοιτάει το sidewinder 2 και μάλιστα μπορεί να μπει στο powerbuy με πάρα πολύ καλή τιμή.

Επειδή κάποιος ρώτησε, πλέον υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Ούτε διακοπές δεν μπορεί να πάει κανείς ? :D
Μα καλά....συγκρίνετε το Xtreamer Pro με το WD Live?
ΔΕΝ υπάρχει αντικειμενικά καλύτερο entry level μηχάνημα από το XT Pro.
Βασικά....πάντα ξεκινούσαμε "ανάποδα" μέχρι τώρα.... Είχαμε όλοι τους εξωτερικούς δίσκους μας....μαθημένοι απο τα PC's και τα laptops...
Τα πράγματα άλλαξαν παιδιά...
Οι περισσότεροι πια δεν θέλουν χιλιάδες καλώδια.
Με 140 ευρώ περίπου που κάνει το Pro .....έχει κανείς μια διαθέσιμη χωρητικότητα 4 Terra και ένα μηχάνημα που τα παίζει ΟΛΑ!!!
Τεσταρισμένα πράγματα ...έχω και τα 2 και το πρώτο μου μηχάνημα ήταν WD. Εχει sleep και NAS mode ,δυνατότητα να μην έχει τους υπότιτλους κάτω από την ταινία με το ίδιο όνομα αλλά χωριστά...όλους μαζί σε έναν φάκελο άμα θέλει...zoom ώστε να γεμίζει την οθόνη του ολοκληρη κι όχι x1 ή x1.1 και x1.2 κτλπ. DTS --MA και TrueHD passthrough και άπειρες ρυθμίσεις που δεν έχει άλλο player καλώς ή κακώς. Αυτόματο σετάρισμα στο δίκτυο ( NFS και Samba) και με το 2.5.2 firmware κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή μέσω δικτύου.
Το νήμα του Xtreamer Pro είναι το πιο "ήσυχο" νήμα. Μόνο απαιτητικώς αναβαθμισμένα requests βλέπεις. Κι αυτό γιατί λόγω προσθέσεων τύπου ....facebook και μερικών VoD (τσοντοειδή κ.α. ) στα τελευταία firmware πειράχτηκε η απόδοση του δικτύου.

Προσωπικά εάν το καταργήσουν θα το θεωρήσω μεγάλη τους βλακεία.

Άποψη σας εμένα με ενδιαφέρει ένα hd media player να μπορεί να παίξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλα τα βίντεο ακόμα και τα ποιο απαιτητικά και όχι να σκαλώνει στα βαριά βίντεο κάτι που το wd tv live δεν κάνει.
Πέρα από αυτό όλα τα άλλα είναι απλά σάλτες.

Ας μου πει κάποιος ποιο είναι δυνατότερο μηχάνημα με γεγονότα και θα τον παραδεχτώ γιατί εγώ σε πολύ παλιότερο μου ποστ εδώ είχα αποδείξει με γεγονότα ότι το wd tv live είναι δυνατότερο από το xtreamer.

Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό έτσι 140 ευρώ έχει το xtreamer pro ενώ 90 ευρώ το wd tv live επομένως...

Εχεις κολλησει σε μια καραμελα και την πιπιλας, συνεχισε ... Ετσι και αλλιως σε αυτα που εγραψα εγω και ο onlinen δεν απαντησες ...

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Άποψη σας εμένα με ενδιαφέρει ένα hd media player να μπορεί να παίξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλα τα βίντεο ακόμα και τα ποιο απαιτητικά και όχι να σκαλώνει στα βαριά βίντεο κάτι που το wd tv live δεν κάνει.
Πέρα από αυτό όλα τα άλλα είναι απλά σάλτες.

Ας μου πει κάποιος ποιο είναι δυνατότερο μηχάνημα με γεγονότα και θα τον παραδεχτώ γιατί εγώ σε πολύ παλιότερο μου ποστ εδώ είχα αποδείξει με γεγονότα ότι το wd tv live είναι δυνατότερο από το xtreamer.

Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό έτσι 140 ευρώ έχει το xtreamer pro ενώ 90 ευρώ το wd tv live επομένως...

Προφανώς μιλάς για το ΜΚ1...κι όχι για το Sidewinder. Το Sidewinder έχει την ίδια τιμή με το Live και....δυστυχώς ή ευτυχώς κάνει περισσότερα...χωρίς να κολλάει πουθενά