XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Φτου φτου, αλλά...

... μια βοήθεια όμως τη θέλω...
Εχω μια LG TV Plasma 50" που βγάζει ήχο σε optical
Εχω ένα sony home cinema που δεν έχει optical αλλά ισχυρίζεται ότι μπορεί να ακούς αυτό που παίζει η TV μέσω HDMI 1... το οποίο όμως δυστυχώς δεν το έχω καταφέρει :(
Το xtreamer το έχω συνδέσει μέσω του HDMI 2 και παίζει μια χαρά στην TV (και ακούγεται μόνο από την TV)
Τί κάνω ρε παιδιά για να μπορέσω να ακούσω από το home cinema? Αγοράζω άλλο? Οι είσοδοί του είναι μόνο το DMPORT που έχει η sony ενώ η TV έχει έξοδο μόνο στην optical και όχι στην HDMI.
Σημείωση ότι όλα συνδέονται στις HDMI (1 & 2)

Ποιο Home cinema έχεις ? Το DAV-F200?

Και είναι κι άλλα πολλά....Επιτέλους παίζει κάποιο media player FLAC 24/96 (να το βλέπω να το γράφει ο ενισχυτής και να το χαίρομαι οπτικώς και ακουστικώς!!)
Η ...Δεν είναι απίθανο να έχεις την Lara Croft - The cradle of life (eureka) 13 g αρχείο 1080p και να θες να το δεις αμέσως ..έτσι για να διαπιστώσεις την ποιότητά του, κι επειδή δεν θες να περιμένεις 15 λεπτά που θέλει να μεταφερθεί στον δίσκο που έχεις συνδεδεμένο σε USB επάνω του ή στον εσωτερικό του , μπαίνεις στην επιλογή "ΝΕΤ" βλέπεις το PC σου, μπαίνεις στα αρχεία σου και πατάς ένα play(περιμένοντας ούτε 1 δευτερόλεπτο για το buffering) και το βλέπεις άνετα χωρίς διακοπές ή σπασίματα στην εικόνα ....την οποία παρεπιπτόντως με το Zoom την κάνεις όπως θέλεις σε ύψος και πλάτος ...όχι ζουμ του στυλ "x 1 , x1.5 ,x2 ktlp. Ε και αφού τελειώσεις την δοκιμή σου και δεν το δεις όλο το έργο , πας στον File manager του Xtreamer και του λες να το κάνει copy από το PC σε όποιο δίσκο θέλεις .
Αυτό λεγεται ευχαρίστηση ή ευκολία ή διαχείριση on demand !!!
Πω πω πολλά είπα και μην μου βγεί σε γρουσουζιά!!

Για να καταλαβω επειδη μπερδευτικα.
Παιζει οντως 24/96 αρχεια?
Απο οπτικη φανταζομαι ετσι?

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ XTREAMER MOD PACK (κυρίως για κατέβασμα torrent)

Κατέβασα το πακέτο από τη διεύθυνση που δίνεται στο πρώτο μήνυμα του link.

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=38&t=5268

(διαβάστε στο ίδιο link κάποια πράγματα που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, ειδικά για «πειραγμένες» εγκαταστάσεις στο xtreamer. Να σημειώσω ότι προσωπικά έχω εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση 2.0.2 του λογισμικού)

Tο αποσυμπίεσα και αντέγραψα τους δύο φακέλους download και xmp (ο download είναι άδειος) σε ένα στικάκι USB.

Έβαλα το στικάκι στο xtreamer, και πήγα στην «Διαχείριση αρχείων». Ως source διάλεξα το USB και Destination τον σκληρό του xtreamer.

Στο επόμενο βήμα διάλεξα (με το κόκκινο κουμπί, «επιλογή») τους δύο φακέλος «download» και «xmp» για μεταφορά μέσα στον σκληρό (c: ). Πάτησα το κίτρινο κουμπί (επόμενο/αντιγραφή) και διάλεξα από το μενού που ανοίγει το «αντιγραφή»

Μετά την μεταφορά στον σκληρό C: είχα τους δύο απαιτούμενους φακέλους μαζί με τα περιεχόμενά τους (ο xmp περιέχει όλα τα αρχεία και προγράμματα).

Μετά την μεταφορά μπορούμε να αφαιρέσουμε το στικάκι από το xtreamer αν θέλουμε, και περνάμε στον υπολογιστή μας. Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας browser (Firefox για μένα, αλλά δεν έχει σημασία η επιλογή) και πληκτρολογούμε την διεύθυνση

http://myxtreamer/media/sda1/xmp/

…η οποία είναι η διεύθυνση του φακέλου xmp στον σκληρό δίσκο του xtreamer (να σημειώσω ότι αν δεν δουλεύει η διεύθυνση με το http://myxtreamer μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με την διεύθυνση ip του xtreamer όπως την βλέπουμε στο τοπικό μας δίκτυο, πχ 192.168.1.50, αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις που θα περιγράψω παρακάτω). Εφόσον η μεταφορά από το στικάκι έχει γίνει κανονικά θα ανοίξει η αρχική σελίδα του mod pack

Αρκετές σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργία και εγκατάσταση του mod pack θα πάρουμε πηγαίνοντας στην επιλογή Readme

Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση, πηγαίνουμε στο Install, και από τις καρτέλες στην πάνω πλευρά της σελίδας πατάμε το «Basic_Install», με αυτό τον τρόπο εισάγεται απευθείας η εντολή στην κονσόλα για να ξεκινήσει το script της εγκατάστασης.

Πατάμε enter και ξεκινάει η εγκατάσταση η οποία χρειάζεται κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, λίγων δευτερολέπτων στην περίπτωσή μου, για να ολοκληρωθεί. Θα εμφανιστεί μία αρκετά μεγάλη λίστα με αρχεία που αντιγράφονται, και στο τέλος θα έχουμε το μήνυμα επιβεβαίωσης ότι η εγκατάσταση τελείωσε κανονικά.

Τώρα μπορούμε (και μάλλον είναι απαραίτητο) να κάνουμε reboot. Πηγαίνουμε στην πρώτη επιλογή της λίστας «MAVVY FS», ανάμεσα στις εντολές που θα δούμε στην πάνω μεριά είναι και το reboot, πατάμε πάνω του, και μετά enter. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα το xtreamer θα κάνει reboot.

[URL=http://s49.photobucket.com/albums/f256/Sotos65/?action=view&current=reboot.jpg]

[/URL]

Last edited:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ XTREAMER MOD PACK (κυρίως για κατέβασμα torrent) - B' μέρος

---------

Έπειτα θα πάμε στην επιλογή «Programs» όπου θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα διάφορα εγκατεστημένα προγράμματα, και στην περίπτωση μας να ξεκινήσουμε το Transmission. Επιλέγουμε από τις καρτέλες της πάνω πλευράς το «TRANSMISSION_START», κάνουμε κλικ πάνω του, εμφανίζεται η εντολή που το ξεκινάει στην κονσόλα, πατάμε enter, και ξεκινάει ο daemon (αντιστοιχεί με τα services των windows) του Transmission.

Αν θέλουμε να τον σταματήσουμε (εφόσον δεν μας χρειάζεται) μπορούμε να το κάνουμε με την ίδια μέθοδο πατώντας το «TRANSMISSION_STOP».

Αφού λοιπόν ξεκινήσει ο Transmission μπορούμε πλέον να μπούμε στο web interface του ώστε να προσθέσουμε, αφαιρέσουμε και γενικότερα διαχειριστούμε τα torrent που θέλουμε να κατεβάσουμε. Η διεύθυνση για να μπούμε στο web interface είναι η http://myxtreamer:9091/transmission/web/

Τα εξ ορισμού user name και password που θα ζητηθούν αρχικά (μπορούμε να τα αλλάξουμε μέσα από τις ρυθμίσεις του web interface) είναι admin και admin1234 αντίστοιχα. Θα μας εμφανιστεί η παρακάτω σελίδα, νομίζω ότι είναι αυτονόητος ο τρόπος λειτουργίας της και δεν χρειάζεται να αναφερθούν ιδιαίτερες λεπτομέρειες (εκτός αν υπάρξουν απορίες)

Αυτά, και καλή τύχη σε όσους κάνουν την εγκατάσταση!

Παιδιά συγνώμη για τις φωτό, αλλά μου χάλασαν τα λινκ με τα κανονικά thumbs και δεν μπορώ να επεξεργαστώ τα μηνύματα πλέον. Γι αυτό έφτιαξα τον οδηγό σε pdf, με τις κανονικές φωτό. Όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει από εδώ,

http://s1.qshare.com/get/874980/Xtreamer.Mod.Pack.zip.html

Last edited:

πολλα μπραβο για την αψογη παρουσιαση και χρησιμη βοηθεια σου

Thanks, αλλά παρέλειψα κάτι στον οδηγό και πολύ βασικό μάλιστα (όταν γράφεις τέτοιες ώρες)!! Μετά την εγκατάσταση του κυρίως πακέτου, πρέπει να εγκαταστήσουμε και το Transmission, πατώντας "TRANSMISSION" (και enter) στο INSTALL, δίπλα ακριβώς από το "BASE_INSTALL". Πατώντας enter περιμένουμε την επιβεβαίωση ότι η εγκατάσταση έγινε κανονικά (το σκριπτ εγκατάστασης κατεβάζει τα αρχεία από το διαδίκτυο, οπότε πρέπει να έχουμε και σύνδεση στο internet).

attachment.php

attachment.php

Attachments

• transmission-install.jpg
    transmission-install.jpg
    77.1 KB · Views: 201
  • transmission-install2.jpg
    transmission-install2.jpg
    143.2 KB · Views: 201

Ωραίος! Συγχαρητήρια!

Και δουλεύει καλά σαν κατεβαστήρι???
τι ταχύτητες έπιασες?
δουλεύει σε private trackers?
πόσα ενεργά torrents?

Συγχαρητήρια για την αναλυτική σου παρουσίαση φίλε sotos65!!! Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!

Οσο και να προσπαθουν καποιοι να κανουν το ασπρο μαυρο, οι αδυναμιες του ειναι εκδηλες. Μην προσπαθειτε να παρασυρετε κοσμο σε αγορες που θα μετανιωσουν αργοτερα...

Τα torrents δεν υποστηριζονται επισημα και εχουν διαφορα προβληματα στο Xtreamer που ειναι θεματα αδυναμου επεξεργαστη. π.χ. με καλωδιο LAN πρεπει να βαλεις οριο κατεβασματος στα 450 kbps για να μην πηγαινει 100% η χρηση της CPU... αν πας να κατεβασεις απο το wifi stick μπουκωνει στα μολις 150κbps... αυτα ειναι πολυ χειροτερα απο το popcornhour110 και το egreat 34A με το ιδιο client το transmission.

Καλες ταχυτητες κατεβασματος πιανουν τα νεα τσιπακια της sigma... ενδεικτικα το 8246/3 στο c-200 πιανει μεταξυ 1200-1600 kbps...

Ίσως για κάποιους μπορεί να τους νοιάζει το seeding και όχι τόσο το κατέβασμα?

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Οσο και να προσπαθουν καποιοι να κανουν το ασπρο μαυρο, οι αδυναμιες του ειναι εκδηλες. Μην προσπαθειτε να παρασυρετε κοσμο σε αγορες που θα μετανιωσουν αργοτερα...

Τα torrents δεν υποστηριζονται επισημα και εχουν διαφορα προβληματα στο Xtreamer που ειναι θεματα αδυναμου επεξεργαστη. π.χ. με καλωδιο LAN πρεπει να βαλεις οριο κατεβασματος στα 450 kbps για να μην πηγαινει 100% η χρηση της CPU... αν πας να κατεβασεις απο το wifi stick μπουκωνει στα μολις 150κbps... αυτα ειναι πολυ χειροτερα απο το popcornhour110 και το egreat 34A με το ιδιο client το transmission.

Καλες ταχυτητες κατεβασματος πιανουν τα νεα τσιπακια της sigma... ενδεικτικα το 8246/3 στο c-200 πιανει μεταξυ 1200-1600 kbps...

Δεν έγραψε κανείς ότι προτείνεται για downloadιέρα νομίζω*, εξάλλου το ίδιο το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται ως client, το Transmission, είναι αρκετά light και δεν αφήνει πολλά περιθώρια ρυθμίσεων (δεν μπορείς να ρυθμίσεις τον αριθμό των ενεργών torrent στο queue για παράδειγμα, ούτε πότε θα σταματάνε το upload), παροχής πληροφοριών κλπ, σε σχέση με ένα πρόγραμμα όπως το uTorrent. Τα περί άσπρου - μαύρου είναι ερμηνεία όποιου θέλει να βλέπει τα πράγματα έτσι (απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι ως νέος στο "χόμπυ" υπάρχει και σε αυτό το θέμα ψιλοκόντρα τύπου "εμείς και οι άλλοι", αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει να εμπλακώ). Το να έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις και σε ελαφρή χρήση για κατέβασμα torrent δεν πιστεύω να στενοχωρεί όσους το έχουν πάντως, μάλλον το αντίθετο. Πάντως βάζοντας για κατέβασμα το αρχείο που φαίνεται στην εικόνα, και ταυτόχρονα βλέποντας μια ταινία 720p, δεν είδα να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, κρατούσε περίπου μια ταχύτητα 600-700KB/s (με ανεβοκατεβάσματα).

kubuntu.jpg

*με την ίδια λογική που κανείς στα σοβαρά δεν θα μπορούσε να προτείνει ένα κινητό, iphone, symbian, winmo ή ό,τι άλλο, για κάτι άλλο πέρα από περιστασιακή περιήγηση στο διαδίκτυο. Εκτός κι αν το συνεχές scrolling, η μεγέθυνση, η πληκτρόλογηση μέσω εικονικών πληκτρολογίων ή μικροσκοπικών κουμπιών κάνει την εμπειρία αυτή ανεπανάληπτη! :flipout:

Last edited:

Εγώ πάντως ξέρω πολλούς που έχουν μετανοιώσει για τις αγορές που έχουν κάνει σε διάφορα media players ..προς το παρόν όμως (δεν ξέρω για αργότερα..) δεν έχω συναντήσει κανέναν που να έχει μετανοιώσει για τα 130 ευρώ που έδωσε για το Xtreamer. Ετσι κι αλλιώς ...το return on investment - που λένε και στα ελληνικά - είναι δυσανάλογα θετικό .....

Τι εννοείς με το "HD"; Οι υπότιτλοι αλλάζουν μέγεθος, χρώμα (εσωτερικό και περιγράμματος) και θέση. Οπότε προσαρμόζονται σε όλες τις απαιτήσεις λίγο πολύ...

Εννοω αν εχουν καλη αναλυση.Πχ το egreat m31 εχει "νορμαλ" υποτιλους που σε 90 ιντσες κανουν μπαμ οτι δεν ειναι για ..blu ray...
Δεν ξερω αν με πιανει κανεις.

εγω πιστευω οτι στα λεφτα αυτα, ειναι μια καλη επιλογη.Και μονο που δε χρειαζεται να ψαχνω ποιο ασυρματο στικ και αν εχει συμβατοτητα με το player, και ποιο αντιστοιχο πατσαρισμα χρειαζεται κλπ κλπ με οδηγησαν στην επιλογη του Χ.

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Εννοω αν εχουν καλη αναλυση.Πχ το egreat m31 εχει "νορμαλ" υποτιλους που σε 90 ιντσες κανουν μπαμ οτι δεν ειναι για ..blu ray...
Δεν ξερω αν με πιανει κανεις.
Από τη στιγμή που οι υπότιτλοι ρυθμίζονται σε θέση μέγεθος χρώμα και περίγραμμα, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ίσως θα μπορούσαν να βάλουν και επιλογή για το πάχος του περιγράμματος για καλύτερη αντίθεση.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ κίτρινους υπότιτλους (στις περισσότερες ταινίες, που δεν έχουν αντίστοιχα χρώματα), χωρίς πρόβλημα.