XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Είπαμε παιδιά, δεν υπάρχει το τέλειο μηχάνημα σε χαμηλή τιμή!!

Ακόμη και το πιο πλήρες, σε κάτι θα πάσχει, άσε που κοστίζει συνήθως διπλά λεφτά!

Το θέμα με τα Vs είναι να μη εκθειάζουμε συστηματικά το μηχάνημα που βρίσκεται κάτω από την τηλεόρασή μας και να θάβουμε αυτό που δεν αγοράσαμε γιατί κάναμε .... λάθος!

Παιδιά καλησπέρα,
Μία σύντομη ερώτηση:
Το Xtreamer το έχω παραγγείλει από το μαμάsite μαζί με τις εξωτερικές ψύκτρες από την 1η Φεβρουαρίου και είναι ακόμα σε κατάσταση "Awaiting Shipment". Επειδή, όπως αναφέρει και στο site η αποστολή γίνεται μέσω Courier, μήπως έτυχε σε κάποιον από εσάς που το πήρατε με τον ίδιο τρόπο να σας επιβάλλουν και φόρο εισαγωγής; (Αν κατάλαβα καλά αποστέλλεται από Κίνα). Επειδή έχω άσχημα προηγούμενα με τα παλληκάρια-εκτελωνιστές της DHL (μου ζητούσαν έξοδα εκτελωνισμού και ..εργασία εκτελωνισμού περισσότερα από την όλη αξία της παραγγελίας), αν είναι έτσι, να ακυρώσω την παραγγελία όσο προλαβαίνω και ας πάνε χαλάλι τα 20 που παρακρατούνε σε περίπτωση ακύρωσης.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Παιδιά καλησπέρα,
Μία σύντομη ερώτηση:
Το Xtreamer το έχω παραγγείλει από το μαμάsite μαζί με τις εξωτερικές ψύκτρες από την 1η Φεβρουαρίου και είναι ακόμα σε κατάσταση "Awaiting Shipment". Επειδή, όπως αναφέρει και στο site η αποστολή γίνεται μέσω Courier, μήπως έτυχε σε κάποιον από εσάς που το πήρατε με τον ίδιο τρόπο να σας επιβάλλουν και φόρο εισαγωγής; (Αν κατάλαβα καλά αποστέλλεται από Κίνα). Επειδή έχω άσχημα προηγούμενα με τα παλληκάρια-εκτελωνιστές της DHL (μου ζητούσαν έξοδα εκτελωνισμού και ..εργασία εκτελωνισμού περισσότερα από την όλη αξία της παραγγελίας), αν είναι έτσι, να ακυρώσω την παραγγελία όσο προλαβαίνω και ας πάνε χαλάλι τα 20 που παρακρατούνε σε περίπτωση ακύρωσης.

Ευχαριστώ.
Μέχρι πρότινος οι φόροι για ευρώπη ήταν μέσα στην τιμή.
Δε γνωρίζω αν άλλαξε κάτι.

Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί..

Μέχρι πρότινος οι φόροι για ευρώπη ήταν μέσα στην τιμή.
Δε γνωρίζω αν άλλαξε κάτι.

Μακάρι να είναι έτσι, γιατί σε κάποιο σημείο γράφουν:

For European Union Residents we use DDP shipment and try to pre-pay taxes that cover your expected taxes but according to our first batch experience we cannot guarantee all will go smoothly and with no additional charges. We try our best.

As a recipient of our device you may be subjected to additional import duties and taxes, which are levied once a shipment reaches your country. Additional charges for customs clearance must be borne by the recipient;

We have no control over these charges and cannot predict what they may be.

Customs policies vary widely from country to country; you should contact your local customs office for further information.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση..

Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί..

Μακάρι να είναι έτσι, γιατί σε κάποιο σημείο γράφουν:

For European Union Residents we use DDP shipment and try to pre-pay taxes that cover your expected taxes but according to our first batch experience we cannot guarantee all will go smoothly and with no additional charges. We try our best.

As a recipient of our device you may be subjected to additional import duties and taxes, which are levied once a shipment reaches your country. Additional charges for customs clearance must be borne by the recipient;

We have no control over these charges and cannot predict what they may be.

Customs policies vary widely from country to country; you should contact your local customs office for further information.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση..

Αυτό έλεγε η εταιρία τότε που το παρέλαβα εγώ (τον Δεκέμβριο του 2009) και δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα και καμία επιπλέον χρέωση!

Ούτως ή άλλως αν πρόκειται για ενδοευρωπαϊκή διακίνηση δεν υπάρχουν δασμοί! Εκτός και αν το στέλνουν από αλλού (κίνα) ... που δε νομίζω!

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

:chinscratch:..Θέλεις..να μας εξηγήσεις....με...δικά σου λόγια..για ποιούς λόγους ας πούμε να πάρω το WD TV live κι όχι το Xtreamer? :D
Με πολύ απλά λόγια λόγο πολύ δυνατότερου chipset ώστε να παιζει άνετα ακόμα και τα ποιο βαριά βίντεο που το κάθε xtreamer θα ζοριζόταν.

Ας φτιάξει πρώτα κανα firmware της προκοπής η WD και μετά συζητάμε για τσιπάκια και ποιο είναι ανώτερο.
Δεν αρκει μονο το chipset αλλα και η υποστηριξη του οπως και καποια αλλα οπως ευκολιες,συμβατοτητες κτλ.
Ο καθε ενας αγοραζει αυτο που του κανει πιο πολυ.
Απάντηση και για τους δυο.
Έχετε δει καθόλου τα ανεπίσημα b-rad firmwares του wd tv live?
Μάλλον όχι για να λέτε κάτι τέτοιο. Δείτε τα λοιπόν και μετά ελάτε να μου πείτε ότι δεν έχει υποστήριξη(Έστω και ανεπίσημη) το μηχάνημα.

Απ'ότι βλέπω στα specifications, το Xtreamer παίζει τα περισσότερα είδη αρχείων (και flv που βρίσκουμε στο youtube).
Με το τελευταίο firmware δε, παίζει και γνήσια DVD με τα menu τους.
Παίζει τους εσωτερικούς υπότιτλους των αρχείων m2ts (αλλά και από τα Bluray.iso) και παίζει και αρχεία flac, μέχρι 192/24, ενώ το WD, μόνο μέχρι 48.
Στο μόνο που υστερεί, προς το παρόν, είναι στη διέλευση του HD ήχου(DTS-HD , TrueHD), αλλά αυτό κανένα από τα τρία παραπάνω δεν το κάνει.
Έχει δε, το πιο πλήρες και παραμετροποιήσιμο firmware από τα τρία, το οποίο βελτιώνεται σταθερά, κάθε ένα δυο μήνες (μέχρι τώρα τουλάχιστον).
Και ποιος σου είπε ότι πέρα από τον flac ήχο που λες τα άλλα δεν τα κάνει και το wd tv live.

Και αυτό που λέει ο φίλος παρακατω είναι απόλυτα αληθές.
Είπαμε παιδιά, δεν υπάρχει το τέλειο μηχάνημα σε χαμηλή τιμή!!

Ακόμη και το πιο πλήρες, σε κάτι θα πάσχει, άσε που κοστίζει συνήθως διπλά λεφτά!

Το θέμα με τα Vs είναι να μη εκθειάζουμε συστηματικά το μηχάνημα που βρίσκεται κάτω από την τηλεόρασή μας και να θάβουμε αυτό που δεν αγοράσαμε γιατί κάναμε .... λάθος!

Φίλε fits79 εγώ κάτω από την τηλεόρασή μου έχω ένα Xtreamer! Εσύ τι μηχάνημα έχεις?

Αυτό που έγραψα ήταν, πιστεύω σαφές και αφορά όλους μας!
Η κριτική οφείλει να είναι καλοπροαίρετη από όπου και αν προέρχεται!

Ειδικώς πάντως το Xtreamer είναι μάλλον δελεαστικότερη περίπτωση από τα υπόλοιπα στην ίδια τιμή προς το παρόν!!

Το wd tv live εχω.
Γιατί ρωτάς?

Και ποιος σου είπε ότι πέρα από τον flac ήχο που λες τα άλλα δεν τα κάνει και το wd tv live.
Το WD δεν παίζει, όχι commercial DVD, αλλά ούτε DVD με μενού.

Dvd με μενού μπορεί να μην παιζει αλλά από ένα dvd iso file παιζει τη βασική ταινία(Που είναι και από τα ποιο κύρια. Ποιος ... για τα μενού κ.τ.λ.) εννοείτε με τον υπότιτλο που θελεις αλλά αν περιμένεις λίγο καιρό όχι μόνο θα παιζει dvd iso files αλλά και bluray iso files.

Dvd με μενού μπορεί να μην παιζει αλλά από ένα dvd iso file παιζει τη βασική ταινία(Που είναι και από τα ποιο κύρια. Ποιος ... για τα μενού κ.τ.λ.) εννοείτε με τον υπότιτλο που θελεις αλλά αν περιμένεις λίγο καιρό όχι μόνο θα παιζει dvd iso files αλλά και bluray iso files.
Εγώ περιμένω μόνο για τον HD ήχο.
Τα άλλα που λες τα κάνει ήδη το Xtreamer, αλλά και το R1.
Εξ'άλλου, το πρόβλημα με όλα αυτά τα μηχανάκια, είναι ότι πρέπει να περιμένεις από την αρχή για λειτουργίες και βελτιώσεις που τις είχαν τα προγενέστερα (και είχες περιμένει και μ' αυτά κάτι μήνες τουλάχιστον), οπότε, όσα περισσότερα έχει από την αρχή, τόσο το καλύτερο.

Mπορεί κάποιος να μου πεί πως να streamάρω τη nova από το pc μέσω lan,στο xtreamer......?To έχει κάπου στο forum αλλά τα αγγλικά μου δε με βοηθάνε και τόσο...
Βλέπω με DVB Dream ,έχω το stream ενεργό...κάποιο hackeμα κάνουν και παίζει...:ears:

@fits79

Από περιέργεια ρωτώ!

Κοίτα όλα τα μηχανάκια σε αυτή την τιμή λίγο πολύ το ίδιο είναι!

Όσα και να υπόσχονται είτε επισήμως είτε ανεπισήμως θα τα υπόσχονται μέχρι να .... κυκλοφορήσει ο αντικαταστάτης τους (βλ. XT2, WD Live 2)

Εδώ και μια δεκαετία που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παρακολουθώ τον χώρο των media players είτε ως DVD, DivX, είτε ώς stand alone μηχανημάτων σε ένα πράγμα έχω καταλήξει: Όλα γρήγορα έρχονται και παρέρχονται όπως άλλωστε όλα τα πράγματα που αφορούν την τεχνολογία!

Ας μείνουμε λοιπόν στα μηχανάκια που έχουμε κάτω από την τηλεόρασή μας, με τα προτερήματα και τα ελλατώματά τους, δεχόμενοι ευχαρίστως, κάθε ανανέωση που θα τα αφορά και ας απολαύσουμε τις ταινίες μας!

Ούτως ή άλλως με το "ψώνιο" που μας κατέχει , αύριο θα αγοράσουμε κάτι άλλο καλύτερο!! Ψέματα λεω?

Υπάρχει καμιά εξέλιξη με το Transmission ? Το δουλεύει κανείς? Πρέπει να κάνω τον εσωτερικό σκληρό του xtreamer fat32 για να δουλεύει? Θα μπορώ να περάσω αρχεία μετά με το usb stick των 5 gb ή θα μου βγάζει σφάλμα :AFADF0:?

Επειδη σκεφτομαι να το παρω κι εγω, μπορειτε να μου εξηγησετε πως λειτουργει, ή ενα site που να λεει πως κανει streaming. Ας πουμε μπορω να κανω stream mkv 720p/1080p HD video απο τον Η/Υ μου μεσω Wi-Fi ή ethernet?

Last edited:

Κατά πάσα πιθανότητα διορθώσανε και το θεματάκι με την αναπαραγωγή σε 24p, όσοι το αντιμετωπίζουν ας κάνουν μια δοκιμή...

P2093691.jpg

εγώ πάντως έχω καινούριο πρόβλημα που δεν το έκανε το 2.1.3
σε όλα τα size του 1080 στα μενού στα preview από ταινία κάνει ένα τρέμουλο όλη η εικόνα πάνω κάτω στο κάτω μέρος δεξιά

όταν βλέπεις την ταινία όλα καλά

δοκίμασα 2 καλώδια και κάνει το ίδιο
έχετε καμιά, ιδέα το κάνει και σε άλλους?
μήπως και τα δεύτερος καλώδια δεν είναι ότι καλύτερο και ζορίζονται
λογικά αν ήτανε κάτι με το καλώδιο θα το έκανε και όταν βλέπεις το έργο

Δεν παρατηρώ τίποτα τέτοιο. Στις ρυθμίσεις AV υπάρχει μία νέα επιλογή "hdmi chroma sub-sampling set", αρχικά (εδώ τουλάχιστον) είναι στο 4:4:4, για δοκίμασε και το 4:2:2.

Είναι το πρώτο.
Συνήθως μέσα στην εβδομάδα βγάζουν άλλα 1-2 που διορθώνουν τα bugs.

Εγώ παρατηρώ, αρχικά, ότι διόρθωσαν το θέμα με τα bluray.iso και πλέον βλέπει ολόκληρες τις ταινίες με περισσότερα από ένα m2ts αρχεία.
Από την άλλη έπεσε πάλι η ταχύτητα μέσω δικτύου (κυρίως NFS που ήταν γρηγορότερο) και δεν μπορείς να δεις τα βαριά αρχεία (πχ bluray).Ελπίζω να το διορθώσουν πάλι, όπως είχαν κάνει και παλιά, με κάποια διορθωτική έκδοση.
Κατά τα άλλα, οι δοκιμές θα συνεχιστούν το βράδυ.