XTreamer Media Player

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Στο ρούτερ μπορείς να προσθέσεις ένα switch με 5-8 θύρες, το οποίο λογικά θα καλύψει και τις υπόλοιπες συσκευές που θέλεις να συνδέσεις στο δίκτυο...

αληθεια τολμησες να διαβασεις τι θελω να κανω?παντως ευχαριστω θα το εχω υποψη μου και αυτο....

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

το χτρεαμερ το θεωρω "αχρηστο" να ειναι στο δικτυο,εκτος και αν εξυπηρετει στο να μπορω να του λειτουργω τον σκληρο του,ομως δεν ξερω αν το ιδιο κανει και αν το εχω μονιμα με το pc.για να τα ξαναπαρουμε απο την αρχη θα σας αναλυσω την σκεψη μου.ως κεντρικο υπολογιστη θελω να λειτουργω το laptop,το οποιο θελω να διαχειριζετα:1. to pc,2. to xtreamer,3. ton 1tb wd εξωτερικο σκληρο που εχω.λογω θεσεως των πραγματων(σαλονι,γαμος,παιδι)ολες οι συσκευες βρισκονται μαζι κατω απο την tv,εκτος του λαπτοπ(διπλα στον καναπε).σκεφτομαι λοιπον να τα λειτουργω ολα αυτα απο το λαπτοπ και να ειναι καπως κρυμμενα ολα τα αλλα μηχανηματα γιατι η γυναικα μου εχει φριξει και θα με χωρισει......το παιδι σκεφτομαι!!
συνεχιζω λοιπον.θελω το λαπτοπ να μπορει να περνα αρχεια απο το pc-στον σκληρο 1tb,το pc να διαχειριζεται τα αρχεια του χτρεαμερ και το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ δλδ το χτρεαμερ να "βλεπει"και να μπορει να αναπαραγει αρχεια και απο το pc και απο τον σκληρο 1tb.το λαπτοπ θελω απλα να κουμανταρει της συσκευες(μεσω του pc,μεσω του δικτυου)για να αποφευγεται το βαλε βγαλε των καλωδιων.τωρα τα μηχανηματα και πως συνδεονται:
1.PANASONIC TX-P42V10E ,οπτικη με το sony home cinema
2. PS3 (συνδεδεμενο με HDMI στην tv και συνδεδεμενο και στο internet,οπτικη με το sony home cinema)
3 . SONY DVD (συνδεση με scart)
4.xtreamer συνδεση με HDMI με την tv,οπτικη με το sony home cinema
σκεφτομαι να συνδεσω
5.το pc με HDMI με την tv

οουυυφφφφ εσκασα....αυτα τα ολιγα......

σημειωση :ολα ειναι συνδεδεμενα στο δικτυο με ethernet.δεν εχει ασυρματη το laptop.

διαβασε και κλαψε μαζι μου.....υπαρχει ενα ps3 και μια τηλεοραση συνδεδεμενα στο δικτυο

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Ναι τα είχα δει, αλλά επειδή είμαι κάπως "οπτικός" τύπος, χάθηκα στην περιγραφή (σαν την ταινία, "χαμένοι στη μετάφραση" :flipout: )

διαβασε και κλαψε μαζι μου.....υπαρχει ενα ps3 και μια τηλεοραση συνδεδεμενα στο δικτυο

Xmmm... και ..γιατί είπαμε δεν τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά μέσω Xtreamer? Αφού file transfer και copy μπορείς να κανεις μέσω του ΧΤ από όπου θέλεις. Π.Χ. Κατέβασες στο σκληρό του PC σου μια ταινία. Από το PC την κάνεις copy στον 1Τ δίσκο. Αρκει...να κάνεις το σωστό σετάρισμα στο sharing.

Xmmm... και ..γιατί είπαμε δεν τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά μέσω Xtreamer? Αφού file transfer και copy μπορείς να κανεις μέσω του ΧΤ από όπου θέλεις. Π.Χ. Κατέβασες στο σκληρό του PC σου μια ταινία. Από το PC την κάνεις copy στον 1Τ δίσκο. Αρκει...να κάνεις το σωστό σετάρισμα στο sharing.

δεν ξερω αν ισχυουν ολες αυτες οι συνδεσεις που σας εγραψα......αν δεις προηγουμενα ποστ θα καταλαβεις.....απο 142 σελ αρχιζει η τρελα......

Last edited:

Έφτιαξα ένα μικρό σχηματικό διάγραμμα, που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στις συνδέσεις που θέλεις να φτιάξεις, με τη διαφορά ότι το Xtreamer θα είναι στο δίκτυο κι όχι στο PC (όπως είπαμε δεν θα δουλεύει σαν media player αν συνδεθεί στο PC). Αν έχεις κι άλλες συσκευές για το δίκτυο, να τις βάλουμε κι αυτές (με το switch που είπα πιο πριν),

attachment.php

Attachments

• MediaCent1.jpg
    MediaCent1.jpg
    66.5 KB · Views: 106

Έφτιαξα ένα μικρό σχηματικό διάγραμμα, που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στις συνδέσεις που θέλεις να φτιάξεις, με τη διαφορά ότι το Xtreamer θα είναι στο δίκτυο κι όχι στο PC (όπως είπαμε δεν θα δουλεύει σαν media player αν συνδεθεί στο PC). Αν έχεις κι άλλες συσκευές για το δίκτυο, να τις βάλουμε κι αυτές (με το switch που είπα πιο πριν),

attachment.php

αδερφε εισαι ΜΑΓΟΣ,αυτο ακριβως ζηταω.εχεις και εσυ τρελο μυαλο(με το συμπαθιο).αρα το χτρεαμερ αν ειναι συνδεδεμενο με την slave usb ΔΕΝ λειτουργει ως media player.αυτο ειναι το ενα σημαντικο που ηθελα να μαθω.τα υπολοιπα τα εχεις σωστα ,μονο που το pc δεν θα εχει οθονη.....και η τηλεοραση δεν θα εναι στο δικτυο και εγω εκει θα κατεληγα...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.........................................

βεβαια το χτρεμερ θα μπορει να αναπαραγει αρχεια απο τον 1tb και να ειναι αυτος συνδεδεμενος στο pc?

Last edited:
Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ grigsgr. Έχω μια εβδομάδα που παρέλαβα το Xtreamer μαζί με sidewinder και κεραιούλα. Ήρθε με εγκατεστημένο το firmware 2.0.2. Τα συναρμολόγησα. Το δοκίμασα, όλα εντάξει εκτός από YouTube. Aναβάθμισα στο 2.2 και πάλι τα ίδια. Το έχω δοκιμάσει και ασύρματα σε δίκτυο και ενσύρματα. Αρνείται με γαϊδουρινό πείσμα να αναπαράγει YouTube...

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το Youtube:chinscratch:και μάλιστα εκεί που δεν υπήρχε ούτε με την 2.0.2 αλλά ουτε και με την 2.2. Μάλιστα πριν μερικές μέρες που το δοκίμασα λειτουργούσε!

Μάλλον κάτι έχει αλλάξει με το Youtube γιατί το Xtreamer δεν άλλαξε!

Αν σας κολλήσει και εσας μη το βγάζετε από την πρίζα, απλά πατήστε το power on/off και θα γυρίσει στο main menu!!!

Τελικά το έχουν κι άλλα άτομα το συγκεκριμένο πρόβλημα (βλ. http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=69&t=12144&hilit=youtube+doesn't+work) . Δεν φαίνεται όμως κάποιος να ασχολείται για τη λύση του.
Να σταματούσε να κολλάει όμως θα ήταν πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά.

Youtube τελος για το xtreamer και ενα σωρο ακομα media players που δεν εχουν πληρωσει για το licence.
Aν δεν κανω λαθος στο wd live πρεπει να παιζει ακομα.

Παντως εχουν δημιουργησει ενα θεμα στο net issues
[Support Request] Need your help: Internet menu crash issue!
για το προβλημα αυτο και ζητουν πληροφοριες απο οσους το παρουσιαζει
Σε μενα δεν ειναι μονο το you tube αλλα και τα αλλα videos (traillers,news κλπ)
(για να δειτε το link χρειαζεται registration.)

Audio Passthrough 5.1 CH : DTS, DTS-HD MA, DTS-HD HR 5.1 CH -
Audio Passthrough 7.1CH - Dolby TrueHD ((7.1 CH passthrough for DTS MA will be announced in firmware update)

Deja vou?

Συνδεοντας ενα σκληρο στο Xtreamer μου δημιουργει παντοτε εναν (κενο) φακελο με το ονομα User Fonts.
Ξερετε γιατι?
Κατα τ'αλλα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος!
Χθες ειδα και την πρωτη μου ολοκληρωμενη ταινια (The Big Blue) Και το καταευχαριστηθηκα!!!

Σύνδεση εσωτερικά και με φόρματ εννοείς; Ο φάκελος χρησιμεύει για την περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις δικές σου γραμματοσειρές για τους υπότιτλους. Τiς τοποθετείς στον φάκελο και τις επιλέγεις από το μενού Ρυθμίσεις>Αναπαραγωγή>User Subtitle Font

Σύνδεση εσωτερικά και με φόρματ εννοείς; Ο φάκελος χρησιμεύει για την περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις δικές σου γραμματοσειρές για τους υπότιτλους. Τiς τοποθετείς στον φάκελο και τις επιλέγεις από το μενού Ρυθμίσεις>Αναπαραγωγή>User Subtitle Font

Ευχαριστω!!!!!!!!!!!

καλημερα σε ολους, σκεφτομαι να αγορασω το xtreamerpro και το
δινουν σε προσφορα για ηδη κατοχους του xtreamer. Υπαρχει
καποιος που δεν εχει σκοπο να το αγοραση εως τις 1.4.2010 που ισχυει η προσφορα? ωστε να μου πει το serial απο το μηχανακι του για να την παρω εγω? Ευχαριστω.

παιδιά σε μερικά εξώφυλλα από ταινίες που έχω βάλει μου βγάζει ένα μήνυμα "Προοδευτικό -DCT" κάτι τέτοιο και δεν μου δείχνει καλά την εικόνα? ξέρει κανείς τι φταίει???

To Xtreamer Pro αποκαλύπτεται και η εταιρία απολογείται για την μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων αλλά και τις μελλοντικές της κινήσεις μέσα από μια εκτενή ανακοίνωση -δήλωση που πόσταρε στην κεντρική σελίδα του site της

Σε αυτή την δήλωση όπως θα διαβάσετε, εκτός των άλλων γίνεται μια αναφορά στα πεπραγμένα και στους λόγους που οδήγησαν την εταιρία να μην δώσει στο απλό Xtreamer της περιβόητη δυνατότητα 7.1ch audio passthrough και να την δώσει τελικά μόνο στο XTpro!

Κατά δήλωσή της, η Realtek (RTL) που είναι υπεύθυνη για τον επεξεργαστή του συστήματος RTL1283 κρατούσε "κλειδωμένη" την υποστήριξη λόγω συμβατικών υποχρεώσεων που είχε με την DTS. Το αποτέλεσμα αυτής της δεσμευσης της RTL απέναντι στην DTS δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανένα RTL based (μεταξύ αυτών και το πρώτο Xtreamer) να έχει "ενεργή" αυτή την υποστήριξη. Ο λόγος της άτυπης "υποβάθμισης" του RTL 1283, το οποίο κατά δήλωση της Realtek και της Xtreamer είναι ικανό να υποστηρίξει 7.1 passthrough είχε να κάνει με την κατεπέκταση δέυσμευση της ίδιας της DTS απέναντι στην βιομηχανία του BluRay που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτή την τεχνολογία.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν πως όλα τα Xtreamer 2,5" δεν είχαν ενεργή την υποστήριξη και πως η RTL και κατ' επέκταση η Xtreamer, που περίμεναν να απελευθερωθεί-αδειοδωτηθεί η υποστητιξη αυτή στο 1283 έμειναν για αρκετό καιρό "ξεκρέμαστοι" και εκτεθειμένοι (η Xtreamer περισσότερο που το είχε ήδη ανακοινώσει σε διαφήμηση) απέναντι στους πελάτες τους παγκοσμίως.

Η εταιρία αναφέρει πως πλέον η άδεια έχει δωθεί και πως οι καινούργιες παρτίδες των επεξεργαστών 1283 που θα συνοδεύουν τα νεα XtreamerPro έχουν ελεύθερη πλέον την υποστήριξη 7.1 passthrough.

Αναφέρουν πως εξέτασαν την δυνατότητα μέσω αποστολής πίσω στην εταιρία όλων των απλών xtreamer απο τους υπάρχοντες πελάτες τους (παγκοσμίως) να προβούν σε αντικατάσταση (έτσι λένε πως λύνεται το πρόβλημα) με επεξεργαστές νέας παρτίδας απολύτως συμβατούς με αυτούς των XTpro αλλά το υψηλό κόστος και για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες τους τελικά τους απέτρεψαν στο να το κάνουν πράξη!!!

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους προβήκαν στην προσφορά προς τους παλαιούς πελάτες με την μείωση κατά 50 από την αρχική τιμή (99 αντί 149) του νέου προϊόντος για όσους θέλανε αυτή τη δυνατότητα στο media player τους.

Νομίζω πως μετά τα παραπάνω είναι σαφές πως θα πάψω να τους "κράζω" πολύ γιατί με έπεισαν με τα λεγόμενά τους σε πολλά θέματα που τους είχα (όχι μόνο εγώ) άχτι!!!

Οι προβληματισμοί μου πάντως συνεχίζουν να υπάρχουν περισσότερο για το eTRAYz και λιγότερο για το Xtreamer!

Τελικά η εταιρία μας αποκαλύπτει πως το Xtreamer Pro θε έχει τις εξής επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με το απλό Xtreamer.

1. Επιπλέον μνήμη 128Mb από το παλιό συνολικά 256Mb με αποτέλεσμα την καλύτερη κίνηση στα νέα HD μενού και καλύτερη αναπαραγωγή λόγω μεγαλύτερου buffer.
2. Σύνδεση eSATA με τους εσωτερικούς και με εξωτερικούς δίσκους έναντι του "αργού" USB (φταίει και ο 1283 για το γεγονός πως είναι αργό)
3. Δυνατότητα προσθήκης 2Χ3,5" αντί 1Χ2,5" εσωτερικών δίσκων με εκτόξευση της αποθηκευτικής δυνατότητας από τα 750Mb (2,5") στα 4Tb (Pro)
4. Νεο HD καλλιτεχνικά σχεδιασμένο Interface.
5. Δυνατότητα εναλλαγής skin μέσα από το μενού.
6. Δυνατότητα εύρεσης και επιλογής μέσω thumbnails εικόνων video και αρχείων ήχου με της χρήση δεικτών και tag, δηλαδή τα περιβόητα video/audio jukebox
7. Δυνατότητα αναπαραγωγής mkv με 16 ref frames.

Για να δούμε

Ναι ! (νομιζα ότι το είχες διαβάσει το pdf....)