XTreamer Media Player

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Απο θεμα δυσκολων mkv?Τα παιζει ολα οσα βαζετε?
Είπαμε, όσα δεν είναι 16 refframes και άλλες τέτοιες "εμπορικές" κωδικοποιήσεις!!!

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Καλησπέρα εχω αγοράσει και εγω πρόσφατα το Xtreamer και προσπαθώ να το συνδέσω ασύρματα αφού το θέλω να είναι σε άλλο δωμάτιο. Εχω βάλει το νεο firmware 1.0.3.1 (και σημερα αναβαθμισα στο 2.0) oλα καλα
Εκανα το εξής αφού το άνοιξα μετά την αναβάθμιση και είδα ότι υποστηρίζονται και τα ελληνικά στο menu πήγα στo menu settings και από εκει στο δίκτυο και πατησα στην επιλογή ασύρματο για να βρω το royter μου. Ολα καλα το βρίσκει βάζω και το κλειδί wap (σε wap δουλευει το router) και συνδεετε κανονικα μου βγαζει on 192.168.2.2 εκεί που πριν έγραφε off.
oλα καλά μέχρι εδώ. Ολα καλά αλλα δεν μπορώ να καταφέρω να δει το δίκτυο μου στο pc τους κοινόχρηστους φάκελους δηλαδή αλλά και από το Pc δεν μπορώ να δώ στις θέσεις δικτύου το xtreamer. με την λειτουργία του upnp oμως το είδα το xtreamer και μπόρεσα και μπήκα στο μενου (με την διευθυνση 192.168.2.2) oλα κανονικά εκεί εκανα και upload μία ταινεία και download. To θέμα είναι όμως να μπορέσω να δω τους κοινόχρηστους φακέλους μου απότο Xtreamer ώστε να παιζω απευθείας ταινία μεσα από εκει. Αλλά και το ανάποδο να δω στις θέσεις δικτύου το xtreamer...

Λέτε να είναι θέμα του router ? να χρειαστεί να ανοίξω καμία πόρτα???
Καμία ιδέα.

Ευχαριστώ

μια παρομοια ερωτηση αλλα λιγο πιο απλη εγω δεν θελω να χρησιμοποιησω το ρουτερ μου αλλα μια ασυρματη καρτα δικτυου σε συνδυασμο με την ασυρματη συνδεση του xtreamer πως μπορω να το κανω αυτο?ετσι ωστε να στειλω η να τραβηξω αρχεια ?

μια παρομοια ερωτηση αλλα λιγο πιο απλη εγω δεν θελω να χρησιμοποιησω το ρουτερ μου αλλα μια ασυρματη καρτα δικτυου σε συνδυασμο με την ασυρματη συνδεση του xtreamer πως μπορω να το κανω αυτο?ετσι ωστε να στειλω η να τραβηξω αρχεια ?

και κατι τρελλο που ειδα αν δεν βγαλεις την αντενα τα βιστα δεν αναγνωριζουν το μηχανημα μολις την βγαλεις ολα οκ

τελικα μια λυση που δουλευει απο οτι ειδα παντα και με οποιοδηποτε ροuτερακι ειναι κατα την διαδικασια ρυθμισεων του ασυρματου δικτυου στο ροuτερ να μπουν οπωσδηποτε οι ρυθμισεις για WPA-PSK με WEP ENCRYPTION απλα δεν δουλευει

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

τελικα μια λυση που δουλευει απο οτι ειδα παντα και με οποιοδηποτε ροuτερακι ειναι κατα την διαδικασια ρυθμισεων του ασυρματου δικτυου στο ροuτερ να μπουν οπωσδηποτε οι ρυθμισεις για WPA-PSK με WEP ENCRYPTION απλα δεν δουλευει
Δοκίμασες με το ασύρματο δίκτυο να δεις τι αρχεία παίζει;
Εγώ χρησιμοποιώ ενσύρματο, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα.

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι το xtreamer etrayz. Ειναι για ψαγμένα πράγματα ή αξίζει να το αγοράσω?

Υπάρχει τρόπος να αναγνωρίζει το υλικό που παίζει και να αλλάζει αυτόματα το "TV Out";
Όταν παίζω κάποια παιδικά dvd πρέπει να το γυρίσω στο PAL για να μου γεμίσει όλη την οθόνη, αν το αφήσω στο 720p ή 1080p το δείχνει σαν 4:3. Όταν παίζω ένα 720p πάλι πρέπει να γυρίσω στο αντίστοιχο κλπ.

Αυτό συνεχίζει να υφίσταται;;
Δηλαδή δεν αλλαζει αυτόματα αναλογα με το υλικο που παίζει;;
Επισης ένα θεμα που ειχε αναφερθεί σε προηγούμενες σελιδες σχετικά με τα 23,976 εχει λυθει;;
Από ότι διάβασα αναγνωριζει μονο 24 και αυτό εχει ως συνέπεια πηδήματα στην εικονα κάθε 40-50 δευτερόλεπτα…

@parisal ετσι βλεπει και παιζει τα παντα και η εποικοινωνια ειναι αμφιδρομη
γιατι με wep key ενω εβλεπε το ρουτερ δεν εποικοινωνουσε με τιποτα μετα βεβαια πρεπει να κανεις και τις ρυθμισεις αν εχεισ vista η 7 που εχουν αναφερθει και πιο πριν απλα αν ειναι βαρυ το αρχειο το παιζει με ψιλικολληματα κανενα προβλημα σε μουσικη φοτο και internet radio
@el_el ναι ειναι καινουργιο firmware αυτο εχω περασει ηδη μια σημαντικη διορθωση ειναι με την βελτιωση λειτουργιας του wifi

Αυτό συνεχίζει να υφίσταται;;
Δηλαδή δεν αλλαζει αυτόματα αναλογα με το υλικο που παίζει;;
Επισης ένα θεμα που ειχε αναφερθεί σε προηγούμενες σελιδες σχετικά με τα 23,976 εχει λυθει;;
Από ότι διάβασα αναγνωριζει μονο 24 και αυτό εχει ως συνέπεια πηδήματα στην εικονα κάθε 40-50 δευτερόλεπτα…
Έχει μια επιλογή HDMI AUTO που δεν είναι σαν αυτή του egreat που αλλάζει μόνο του από 50 σε 60 και σε 24 (εγώ όταν το επιλέγω μου βγάζει σταθερά 1080p στα 60).
Αν ενεργοποιήσεις τα 24, τότε αλλάζει από μόνο του από 60 σε 24 ή από 50 σε 24, ανάλογα τι έχεις επιλέξει, και τι αρχείο παίζεις.
Όσο για το 23,976 και το 24, ναι έχει λυθεί.

τελικα με το νεο fw τα περναει τα hd format ηχου ?Οχι core και αηδιες...

τελικα με το νεο fw τα περναει τα hd format ηχου ?Οχι core και αηδιες...
Δεν τα περνάει ακόμη.
Λένε ότι το έχουν έτοιμο τεχνικά και περιμένουν την άδεια.

Τελικά καταφερα και συνδέθηκε με το νέο firmware 2 με ασύρματο δίκτυο. Παίζει κανονικά ιντερνετ ραδιο και αρχεία youtube. Αλλά δεν μπορώ να δω το δίκτυο ούτε από το xtreamer να δει του pc τα κοινόχρηστα αλλά ούτε και από το pc τα αρχεία του σκληρού στο xtreamer. Aυτό για τα ΧP και από τα win7 τα οποία έχω βάλει σε άλλον σκληρό βλέπει το pc τα αρχεία του xtreamer αλλά όχι απο το xtreamer τα κοινόχρηστα του pc.
Και στα δύο λειτουργικά όταν παταω δίκτυο μου βγαζει
τρεις φακέλους
my shortcuts
WORKGROUP
INTRACOM αλλά μέσα στους φακέλους αυτούς δεν υπάρχει τίποτα η μάλλον όχι στο workgroup υπάρχει ο φάκελος myxtreamer που μπαίνω κανονικά και βλεπω τα αρχεία του σκληρού του xtreamer. Aλλα δεν βλεπει τον φάκελο τον κοινόχρηστο του pc...
Kαμία λύση καθως θελω από το xtreamer και να παίζω απευθείας αρχεία από το δίκτυο αλλά και να μεταφέρω απο και προς το xtreamer αρχεία.
μου χει φάει τα σωθικα στο να το καταφερω μα τίποτα...
εχω βάλει και την εφαρμογή serviceinstall που δίνει υποτίθεται για να βοηθήσει στην δημιουργία του δικτύου αλλά και πάλι τίποτα.
η ρύθμιση ήταν από την αρχή wpa/wpa2 και με Pre-shared Key ασφάλεια.

Last edited:

A ξέχασα να ρωτήσω το ρουτερ μου είναι b,g πρωτόκολο με την κεραία την δικιά του που είναι πρωτόκολου n είναι συμβατή? Εγω τώρα του εβαλα ένα φλασάκι ασύρματου δικτύου με g και συνδεετε αλλα όπως ειπα εχω αυτα τα προβλήματα που αναφέρω ποιο πανω.. Με δοκιμή πάντως με n πριν με firmware 1.03.1 δούλευε πάλι όμως με προβλήματα...

Last edited:

Τελικά καταφερα και συνδέθηκε με το νέο firmware 2 με ασύρματο δίκτυο. Παίζει κανονικά ιντερνετ ραδιο και αρχεία youtube. Αλλά δεν μπορώ να δω το δίκτυο ούτε από το xtreamer να δει του pc τα κοινόχρηστα αλλά ούτε και από το pc τα αρχεία του σκληρού στο xtreamer. Aυτό για τα ΧP και από τα win7 τα οποία έχω βάλει σε άλλον σκληρό βλέπει το pc τα αρχεία του xtreamer αλλά όχι απο το xtreamer τα κοινόχρηστα του pc.
Και στα δύο λειτουργικά όταν παταω δίκτυο μου βγαζει
τρεις φακέλους
my shortcuts
WORKGROUP
INTRACOM αλλά μέσα στους φακέλους αυτούς δεν υπάρχει τίποτα η μάλλον όχι στο workgroup υπάρχει ο φάκελος myxtreamer που μπαίνω κανονικά και βλεπω τα αρχεία του σκληρού του xtreamer. Aλλα δεν βλεπει τον φάκελο τον κοινόχρηστο του pc...
Kαμία λύση καθως θελω από το xtreamer και να παίζω απευθείας αρχεία από το δίκτυο αλλά και να μεταφέρω απο και προς το xtreamer αρχεία.
μου χει φάει τα σωθικα στο να το καταφερω μα τίποτα...
εχω βάλει και την εφαρμογή serviceinstall που δίνει υποτίθεται για να βοηθήσει στην δημιουργία του δικτύου αλλά και πάλι τίποτα.
η ρύθμιση ήταν από την αρχή wpa/wpa2 και με Pre-shared Key ασφάλεια.

Εχεις πάει στον Windows media player,-> Library->Media sharing να κάνεις share to Xtreamer? Εάν όχι, σου το συνιστώ. Εγώ βλέπω το Xtreamer από το PC μου (και τους δίσκους του φυσικά) και αλληλομεταφέρω αρχεία από το ένα μέρος στο άλλο.

πήγα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το προσθέσω καθώς δεν φαινεται στις συνδέσεις δικτύου. Δεν υπάρχει δηλαδή για να το προσθέσω...

πήγα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το προσθέσω καθώς δεν φαινεται στις συνδέσεις δικτύου. Δεν υπάρχει δηλαδή για να το προσθέσω...

Χμμμ.....για δοκίμασε να το αποσυνδέσει από το δίκτυο... να επανεκινήσεις το PC και μετά να το ξανασυνδέσεις ενσύρματα πρώτα για να το βρει και μετά ασύρματα....( Μπας και πιάσει...και στις 2 περιπτώσεις βέβαια πρέπει να διατηρήσεις την ίδια IP)

δυστυχώς είναι μακρια και δεν μπορώ ενσύρματα να το κανω. Επανεκινήσεις και το ενα και το αλλο αλλα τίποτα. Το θέμα ειναι οτι παίζει ιντερνετ κανονικα αρα εχει συνδεθει με ρουτερ αλλα κοινοχρηστα αρχεια δεν βλεπω.

δυστυχώς είναι μακρια και δεν μπορώ ενσύρματα να το κανω. Επανεκινήσεις και το ενα και το αλλο αλλα τίποτα. Το θέμα ειναι οτι παίζει ιντερνετ κανονικα αρα εχει συνδεθει με ρουτερ αλλα κοινοχρηστα αρχεια δεν βλεπω.

Αρα μάλλον είναι αυτό που σου λέω. Εάν δεν γίνει Mediashared από το PC σου πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα άλλο . π.χ. Myihome ktlp.
Εγώ έτσι έχω στήσει το δίκτυό μου και βλέπω το Xtreamer ακόμα και μέσα από το PS3 μου, κάνοντας αναπαραγωγή και από εκεί άμα θέλω...