Xtreamer Pro

Μπα όχι δεν χρειάζεται καμιά ρύθμιση. Είσαι σίγουρος ότι έχεις internet στο μηχάνημα; Για δοκίμασε να μπεις σε άλλες εφαρμογές που θέλουν σύνδεση π.χ. καιρός, θα παίξει;

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Μπα όχι δεν χρειάζεται καμιά ρύθμιση. Είσαι σίγουρος ότι έχεις internet στο μηχάνημα; Για δοκίμασε να μπεις σε άλλες εφαρμογές που θέλουν σύνδεση π.χ. καιρός, θα παίξει;

To internet δουλεύει. Και ο καιρός κανονικά. Μόνο το Xtreamer Live! δε δουλεύει. Βγάζει μηνυμα: "404 Not Found"

Στο youtube μπαίνει κανονικά και στις κατηγορίες που έχει και την αναζήτηση κάποιου βίντεο την κάνει κανονικά. Στην αναπαραγωγή σταματάει. Σε οποιοδήποτε βιντεο επιχειρώ να παίξει βγάζει μηνυμα: "Cannot play this media"

καλησπέρα να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρει κάποιος, πως μπορώ να αναπαράγω ένα .wmv αλλά ο ήχος να αναπαράγεται από ένα αρχείο .dts του ιδιου φακέλου?υπάρχει η δυνατότητα?

έβαλα το 2.4, το upgrade πήγε καλά, κανένα πρόβλημα.

Με το trueHD όλα μία χαρά από το λίγο που είδα.
Με το DTS-MA, προβληματάκια/ζητήματα όπως:
α) ο ήχος δεν πέρασε κατευθείαν. Στην αρχή δεν υπήρχε ήχος. Αφού έκανα εναλλαγή με τον 2ο ήχο του αρχείου τότε σα να ξεμπούκωσε.
β) όταν πάτησα για να διαλέξω υπότιτλο τότε ο ήχος δεν σταμάτησε αμέσως αλλά προχώρησε 1 - 2 δεύτερα. Μετά την επιλογή, η ταινία έτρεξε και συγχρονίστηκε

Δεν είδα κάποιο πρόβλημα που να αποτρέπει τη χρήση του 2.4.0, μία χαρά έπαιξε
Είδα ότι στο αρχικό πάνελ τα wallpapers αργούν να εμφανιστούν
Στις επιλογές του ήχου, στα settings, γράφει DTS/Dolby TrueHD/Dolby D+. Στην b20 έγραφε DTSMA και δεν ξέρω γιατί το άλλαξαν. Πάντως ο ήχος DTS-MA πέρασε στον ενισχυτή και το έγραψε. Επίσης στο info γράφει DTS HD

Last edited:
Τελικά βρήκα το θάρρος και έβαλα την 2.4.0 . Δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο (σε σύνδεση με TV) . Κατέβασα realtime και το Xtreamer Live 9.1 και το Radio μια χαρά.
Μπήκα βέβαια στον πειρασμό και έβαλα και το Jukebox. Κρίμα η δουλειά των παιδιών. Τι ανισόρροπη κοτσάνα είναι αυτή; καλά δεν έχει δει κανένας τους πως δουλεύει το xbmc ή στην χειρότερη ο media browser;
Αχταρμάς έγινε...παρόλο που τα έχω τακτοποιημένα σε folders μία μία ταινία και επέλεξα να το Folder style αυτό έκατσε και ξεχώρισε ένα ένα .m2ts από τα bluray. Αφήστε δε το τραγελαφικό που πάει αυτόματα και διαλέγει τα folders που είναι στα favorites.
Κι αν έχω (που έχω) στα favorites άσχετα folders με mp3, φωτογραφίες , τι γίνεται; πρέπει να τα κάνω remove να τρέξω το jukebox να ψάξει και να τα ξανακάνω add to favorites; κι αν βάζω συνέχεια νέες ταινίες και το βάζω να ξαναψάχνει , αυτή η δουλειά θα γίνεται; θα μπαινοβγάζω τα favorites;

Αφήστε δε το κορυφαίο, που τέλος πάντων μου έφερε πληροφορίες μια χαρά από ταινίες αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ δεν υπάρχει το coverart!!

Πρόσεξα στις ρυθμίσεις ότι τραβάει από το TMDB.org και όχι από το imdb που έλεγαν ότι θα τραβάει. Παίζει ρόλο αυτό λέτε;

Χτες , αμέσως μετά την επιστροφή από διακοπές , έβαλα κι εγώ την 2.04.
Πιο γρήγορη η απόκριση του GUI. Κανένα πρόβλημα αλλού. Οσοι είχαν το Jukebox από πριν φοβάμαι ότι πρέπει να το διαγράψουν πριν...και μετά να κάνουν clear installation γιατί αλλιώς δεν δουλεύει. Για να γίνει πιο γρήγορη η εφαρμογή μετατρέπεται η διάσταση των εικόνων σε μικρότερη από εκείνη που είχαν πριν . Δυστυχώς παραμένει καλύτερος ο τρόπος του offline. Εγώ έκανα scrapping τις ταινίες με το Ember και μετά offline με το Jukebox.

OK το scrapping το φτιάχνεις είτε online είτε offline.

Nα σε ρωτήσω όμως κάτι πιό σημαντικό: Εχεις στα favorites διάφορα folders όπως
-cartoon
-movies
-tv series
Αν ανοίξεις το Jukebox θα σου εμφανίσει τις ταινίες ΑΠΟ ΟΛΑ τα folders που θα βρει στα favorites ναι ή όχι;

Δεν θες όμως μέσα στα movies σου ξαφνικά να υπάρχει η Tinkerbell...

πως επιλέγεις να εμφανίζει τις ταινίες ΜΟΝΟ από το movies folder;

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

OK το scrapping το φτιάχνεις είτε online είτε offline.

Nα σε ρωτήσω όμως κάτι πιό σημαντικό: Εχεις στα favorites διάφορα folders όπως
-cartoon
-movies
-tv series
Αν ανοίξεις το Jukebox θα σου εμφανίσει τις ταινίες ΑΠΟ ΟΛΑ τα folders που θα βρει στα favorites ναι ή όχι;

Δεν θες όμως μέσα στα movies σου ξαφνικά να υπάρχει η Tinkerbell...

πως επιλέγεις να εμφανίζει τις ταινίες ΜΟΝΟ από το movies folder;

Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Γιατί έστω κι αν έχω πάει ΜΟΝΟ στο movies κι έχω κάνει add στα favorites μόνο αυτόν τον φάκελο , αυτό πάει και βρίσκει και τους υπόλοιπους!!!!:rifle:
Ετσι αναγκάστηκα να πάω να κάνω edit από το web GUI του αφαιρώντας τις ταινίες που δεν ήθελα να φαίνονται....

ΥΓ. Που να δεις τι γίνεται εάν έχεις π.χ. το 24 σε όλα τα series και όλα τα επεισόδια......σου βγάζει 8x24 =192 εικονίδια με το ίδιο όνομα!!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

ΥΓ. Που να δεις τι γίνεται εάν έχεις π.χ. το 24 σε όλα τα series και όλα τα επεισόδια......σου βγάζει 8x24 =192 εικονίδια με το ίδιο όνομα!!!!!

Χαίρω πολύ.....το είδα...γι αυτό και λέω κρίμα η όλη προσπάθεια. Τι χαζομάρα είναι αυτό το πράγμα; Αφού υποτίθεται ότι το έφτιαξαν χρήστες/χομπίστες δεν είχαν ιδέα από βασικές λειτουργίες;

Υποτίθεται ότι η όλη φάση γίνεται για τον real time αυτοματισμό για να μην χρειάζεται pc. Αν είναι μετά το jukebox να καθόμαστε και στο pc για να το συνεφέρουμε, δεν χρειαζόταν όλο αυτό. Κατεβάζαμε και μόνοι μας jpg ποστεράκια για κάθε ταινία και τελειώναμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Χαίρω πολύ.....το είδα...γι αυτό και λέω κρίμα η όλη προσπάθεια. Τι χαζομάρα είναι αυτό το πράγμα; Αφού υποτίθεται ότι το έφτιαξαν χρήστες/χομπίστες δεν είχαν ιδέα από βασικές λειτουργίες;

Υποτίθεται ότι η όλη φάση γίνεται για τον real time αυτοματισμό για να μην χρειάζεται pc. Αν είναι μετά το jukebox να καθόμαστε και στο pc για να το συνεφέρουμε, δεν χρειαζόταν όλο αυτό. Κατεβάζαμε και μόνοι μας jpg ποστεράκια για κάθε ταινία και τελειώναμε.

Μόνο αυτό? Που περιμέναμε τόσο καιρό για να το ετοιμάσουν και δεν έδιναν το firmware χωρίς το Jukebox , που το βάζεις αυτό? Τες πα... Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αξιοποιήσουν και τις άλλες δυνατότητες που μένουν ανενεργές ( Series, Music , Photos ktlp) κι ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος να το διορθώσει...

Λοιπόν, παίζει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ και μέσω δικτύου με NAS και μέσω USB με στικάκι. Από εσωτερικό σκληρό δεν το δοκίμασα. Ε δεν νομίζω να παίζει από δίκτυο και από usb και να κολλάει στον σκληρό....

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Είμαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο αρχείο. Ενα είναι το remastered 1080p του CtrlHD. Για δες στον file explorer το μέγεθος. Είναι ακριβώς 12.890.706 KB ;

Υπ'όψιν το δικό μου pro ήρθε με την 2.3.4 και αυτήν εξακολουθώ να χρησιμοποιώ.

Φίλε Τάσο καλησπέρα...
Τελικά το Pro εξακολουθεί να παίζει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και το λάθος κατά την αναπαρωγή παρακαλώ να χρεωθεί αποκλειστικά και μόνο στον γράφοντα.
Χτες, εντελώς τυχαία παρατήρησα ότι είχε παρουσιαστεί ένα σφαλματάκι κατά την αποσυμπίεση των αρχείων από το Cryptload. Αυτό πρέπει να αποτέλεσε την αφορμή κάποιο σημείο της ταινίας να είχει έλλειψη ψηφιακής πληροφορίας, με αποτέλεσμα να μην αναπαράγεται. Αυτό εξηγεί πιθανά και το γεγονός ότι η ταινία έπαιζε κανονικά με το KLMP στον υπολογιστή, αλλά και στο παραθυράκι προ-επισκόπησης του Pro.
Την κατέβασα ξανά από την αρχή και μόλις πριν από λίγο δοκίμασα να αναπαράγω το φρέσκα αποσυμπιεσμένο (χωρίς πρόβλημα) download και... voilà!!! To αρχειάκι έπαιζε μιά χαρά.
Να σε ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον σου Τάσο, σχετικά με τον αρχικό προβληματισμό μου.
Και πριν κλείσω μία ερώτηση. Τι αλλάζει ουσιαστικά με το νέο firmware σε σχέση με το 2.3.3 που χρησιμοποιώ εγώ; Να σημειώσω εδώ ότι jukebox και λοιπά χρονοβόρα καλούδια δε με ενδιαφέρουν καθόλου και η ερώτηση ως προς τις αλλαγές, αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο αναπαραγωγής. Να σημειωθεί εδώ ότι το Pro το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση και ουχί με ενισχυτή, οπότε η αξιοποίηση των νέων φορμά ήχου, επίσης δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση ή δε θα μου δώσει απολύτως τίποτε περισσότερο σε σχέση με το firmware που φοράει ήδη το μηχανηματάκι;

Φίλε Τάσο καλησπέρα...
Τελικά το Pro εξακολουθεί να παίζει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και το λάθος κατά την αναπαρωγή παρακαλώ να χρεωθεί αποκλειστικά και μόνο στον γράφοντα.
Χτες, εντελώς τυχαία παρατήρησα ότι είχε παρουσιαστεί ένα σφαλματάκι κατά την αποσυμπίεση των αρχείων από το Cryptload. Αυτό πρέπει να αποτέλεσε την αφορμή κάποιο σημείο της ταινίας να είχει έλλειψη ψηφιακής πληροφορίας, με αποτέλεσμα να μην αναπαράγεται. Αυτό εξηγεί πιθανά και το γεγονός ότι η ταινία έπαιζε κανονικά με το KLMP στον υπολογιστή, αλλά και στο παραθυράκι προ-επισκόπησης του Pro.
Την κατέβασα ξανά από την αρχή και μόλις πριν από λίγο δοκίμασα να αναπαράγω το φρέσκα αποσυμπιεσμένο (χωρίς πρόβλημα) download και... voilà!!! To αρχειάκι έπαιζε μιά χαρά.
Να σε ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον σου Τάσο, σχετικά με τον αρχικό προβληματισμό μου.
Και πριν κλείσω μία ερώτηση. Τι αλλάζει ουσιαστικά με το νέο firmware σε σχέση με το 2.3.3 που χρησιμοποιώ εγώ; Να σημειώσω εδώ ότι jukebox και λοιπά χρονοβόρα καλούδια δε με ενδιαφέρουν καθόλου και η ερώτηση ως προς τις αλλαγές, αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο αναπαραγωγής. Να σημειωθεί εδώ ότι το Pro το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση και ουχί με ενισχυτή, οπότε η αξιοποίηση των νέων φορμά ήχου, επίσης δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση ή δε θα μου δώσει απολύτως τίποτε περισσότερο σε σχέση με το firmware που φοράει ήδη το μηχανηματάκι;

Ωραία λοιπόν. :a0210:

Εφόσον το παίζεις σε τηλεόραση μείνε όπως είσαι. Τίποτα ουσιαστικό δεν αλλάζει. Ο μεγάλος καημός ηταν για τους HD ήχους. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Μόνο αυτό? Που περιμέναμε τόσο καιρό για να το ετοιμάσουν και δεν έδιναν το firmware χωρίς το Jukebox , που το βάζεις αυτό? Τες πα... Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αξιοποιήσουν και τις άλλες δυνατότητες που μένουν ανενεργές ( Series, Music , Photos ktlp) κι ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος να το διορθώσει...

Λοιπόν το έσβησα το Jukebox και κατέβασα από εδώ ποστ #37
http://forum.xtreamer.net/topic/12645-dts-1080p-logo-dont-show/page__st__20
μια βλετιωμένη έκδοση που έχει φτιάξει o χρήστης benhur ο οποίος έχει φτιάξει την ανάλυση των cover arts στα 300Χ450 έχει βάλει κάτι logo των εταιρειών κλπ.
Αυτή την φορά φαίνονται τα εξώφυλλα αλλά πάλι έχω θεματάκια:

- Σε κάποιες ταινίες, ενώ φαίνονται τα coverarts μια χαρά όταν τα βλέπω στο multiplex, αν επιλέξω list ή 3Χ9 ή 2Χ7 τότε δεν εμφανίζονται!.
Πάω στο webinterface να τα φτιάξω χεράτα και ενώ μου βρίσκει online την σωστή ταινία, επιλέγω coverart, fanart κάνω save και έρχεται το ....ΚΕΝΟ. !!! Εννοείται ότι έχω προσέξει να μην έχουν συμβολάκια περίεργα οι τίτλοι των folders όπως #$%^& και εννοείται έχω επιλέξει το automount στα favorites folders μέσα από το webinterface.

- Στα παιδικά/animation δεν μου έχει φέρει ούτε ένα coverart-fanart ενώ οι πληροφορίες text υπάρχουν κανονικά.

- Τελικά γιατί τραβάει από το TMDB και όχι από το IMDB που λένε; Γίνεται ν' αλλάξει να τραβάει από το imdb;

Μάλον κατάλαβα πως δουλευει η φιλοσοφία του όσον αφορά τα favorites: έχεις λοιπόν μέσα στα favorites όλων των ειδών τις ταινίες. Με το που ξεκινάει το jukebox στις δείχνει όλες σαν να είναι μια βιβλιοθήκη και από κει και πέρα αν θες να εμφανίζει π.χ. μόνο τα animation πάς στα Sort/search και επιλέγεις Genre Animation. Υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι τζάμι όλες οι ταινίες στο τι είδος είναι. Κι αν δεν είναι τις φτιάχνεις από το webinterface. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, διότι αποκλείεται αυτόματα με online scrapping να είναι τζάμι κατηγοριοποιημένες όλες οι ταινίες.

Εγώ Τάσο το έσβησα και το κατέβασα μέσω του Xtreamer Pro. To νέο Jukebox αφού κατεβάσει τις εικονες τις μετατρέπει σε .bmp (γιατι αυτό το φορμάτ απ'ότι λένε το διαχειρίζεται καλύτερα το Jukebox) και μετά τις κάνεις resize από 300x450 σε 160x240 για να κάνει ποιο γρήγορο το navigation .
Τώρα, εάν έχει κανείς το νέο Jukebox και πάει να τα βάλει χεράτα , πρέπει να έχουν την ονομασία : π.χ. 300_xjb_cover , 300_xjb_fanart
Αν και κατά την άποψή μου εάν κανείς κάνει scrapping offline είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει πρώτα το Ember για να βρει τα κατάλληλα εξώφυλλα και εικόνες . Να σημειώσω ότι το Ember έχει την δυνατότητα να κάνει resize τις εικόνες που βρίσκει σε ότι διάσταση του πούμε εμείς και σε ότι φορμάτ του υποδείξουμε.

Εγώ το έσβησα αυτό που είχα κατεβάσει αυτόματα από το μηχάνημα και έβαλα χεράτα αυτό του benhur. Και έτσι είδα κάποια coverarts και μου συμάζεψε και ένα σωρό .m2ts απο τα bluray folders που τα είδε σαν ξεχωριστές ταινίες.
Οπως γράφω παραπάνω στο 910 , πριν δεν υπήρχε κανένα coverart και μου χε φτιάξει κι ένα σωρό ταινίες ξεχωριστές από τα bluray δομή.

Βέβαια την δεύτερη φορά που έβαλα το jukebox του benhur το scraping το έκανα μέσω webinterface και όχι από το μηχάνημα. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.