Xtreamer Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Μου κάνει εντύπωση που το pro δεν υποστηρίζει 23.976 fps ενώ το 2,5" το υποστηρίζει εδώ και 5 fw updates! Είναι τσεκαρισμένο? Κατα την αναπαραγωγή ανάλογου αρχείου το Info αναφέρει 24? Το 2,5" παλιότερα είχε θέμα με την αναπαραγωγή αυτών των αρχείων γιατί τα fps αναγνωρίζονταν ως 23,99 ή 23,98 και όχι ώς ακριβώς 23,976 που είναι το σωστό!

Αδιάφορο τι δείχνει το info. Αδιαψευστος μάρτυρας είναι το lumagen radiance όπου αναφέρει ξεκάθαρα στο input 24.000. Ενώ από desktop bluray player αναγράφει 23.976

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Αδιάφορο τι δείχνει το info. Αδιαψευστος μάρτυρας είναι το lumagen radiance όπου αναφέρει ξεκάθαρα στο input 24.000. Ενώ από desktop bluray player αναγράφει 23.976

Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Όταν το 2,5" δεν υποστήριζε ακριβώς 23,976 δεν έγραφε και 23,976 στο info! Αν το pro δεν υποστηρίζει 23,976 δε αναφέρει και 23,976! Περίεργο πάντως γιατί είναι καινούριο προϊόν ενώ υπάρχει και η τεχνογνωσία του 2,5" από πίσω!!

Yπάρχει torrent client για το xtreamer pro; Πως γίνεται η διαδικασία;
επίσης με εσωτερικό σκληρό WD2TB greenEARS ή ΕΑDS δεν θα έχω πρόβλημα; Ποιόν από τους δύο προτείνετε;
Αναφορικά με το jukebox Πως γίνεται να τραβάω info από imdb και να μεταφράζονται στα ελληνικά;
Ευχαριστώ εκτων προτέρων
Κοίτα εδώ για εσωτερικό δίσκο πρώτα.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Συμφωνώ, απλά το γράφει όμως σαν info. Στο output δίνει 24.000
Για το output δε μπορώ να πω κάτι γιατί δε μπορώ να το εξακριβώσω.
Η τηλεόραση γράφει πάντα 24 και δεν ξέρω αν μπορεί να γράψει κάτι διαφορετικό. Δεν έχω άλλη συσκευή για τεστ

Για το output δε μπορώ να πω κάτι γιατί δε μπορώ να το εξακριβώσω.
Η τηλεόραση γράφει πάντα 24 και δεν ξέρω αν μπορεί να γράψει κάτι διαφορετικό. Δεν έχω άλλη συσκευή για τεστ

Ο Lumagen πάντως δεν λέει ψέματα.... ;)

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Εφοσον ο δισκος δεν αναγνωριζεται ως sda1,δηλαδη ως το πρωτο partision κατα Linux, δεν μπορεις να εγκαταστησεις Live, Jukebox κτλ. Αυτο μου δημιουργησε προβλημα γιατι ειχα ενα σκληρο 2ΤΒ με 1ΤΒ υλικο, ο οποιος ειχε ενα μικρο partision στην αρχη (γυρο στα 125mb νομιζω, μαλλον το χα φτιαξει σαν swap ή κατι τετοιο σε καποια εγκατασταση linux δεν θυμαμαι ακριβως...) οποτε το xtreamer τον αναγνωριζε ως sda2 και δεν μπορουσα να εγκαταστησω κανενα απ'τα προγραμματα. Επρεπε να μεταφερω ολα τα αρχεια, να διαγραψω ολα τα partisions, να φορμαρω τον δισκο (και μεσα απο windows στην αρχη και μετα παλι απο xtreamer) και τελος να ξαναπερασω τα αρχεια...:argue:. Υπαρχει και η επιλογη του Gparted αλλα και σωστη δουλεια δεν κανει και παλι θα τρωγα πολυ χρονο.
Επισης οταν δοκιμασα 2ο δισκο στην θεση Β ο οποιος ειχε πολλαπλα partisions αναγνωριζε το πρωτο αλλα οχι τα δευτερα.

Στην δική μου περίπτωση πάντως χωρίς να ξέρω τίποτα από προδιαγραφές ούτε SDA1 ούτε τίποτα, έβγαλα όπως ήταν τον σκληρό 1T από το Tvix γεμάτο αρχεία και τον κότσαρα στο xtreamer και έπαιξαν όλα τζάμι και το Live και το Jukebox κλπ. Βέβαια ήταν ένα partition. Ποτέ δεν κάνω partitions.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Βέβαια ήταν ένα partition.
Αυτο ειναι ολο το κλειδι. Απλα επειδη πολλοι σε 2ΤΒ δισκο ειναι πιθανον να χουνε πολλα partitions το εγραψα για να μην εχουνε το ιδιο προβλημα και δεν ξερουν πως να το λυσουν.
Οσων αφορα την μη υποστηριξη 23.976 του Pro ομολογω δεν το ξερα. Μου φανηκε αυτονοητο οτι ειχε. Και μαλλον αυτο ειναι το προβλημα που χω με την κινηση. Στην αρχη ειδα λιγο Avatar (23.976) για τεστ και μου φανηκε λιγο περιεργη η κινηση, οχι πολυ εντονο φαινομενο ομως. Μετα δοκιμασα το Pirates of the Caribbean το 1 (720p αν δεν κανω λαθος και 23.976) στο οποιο τα πραγματα ηταν πολυ πολυ χειροτερα. Παντως σημερα που ειδα το The Cove (24fps εγραφε στο info δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο) το δειχνε παρα πολυ καλα. Επισης και το Paranormal Activity το δειχνε καλα (δεν θυμαμαι fps) αν και δεν προσφερεται και πολυ η συγκεκριμενη ταινια για τετοια τεστ...
Θα τσεκαρω και αλλες ταινιες να δω αλλα μαλλον απο αυτο ειναι. Ελπιζω να το διορθωσουν γρηγορα.

Last edited:
ρε παιδιά το μηχανακι βλέπει τον ένα σκληρό μου κανονικά και μπαίνει και στριμαρει αλλά από τον άλλο ζητάει password! πως γίνεται αυτό;! στο ίδιο πισι είναι!

ρε παιδιά το μηχανακι βλέπει τον ένα σκληρό μου κανονικά και μπαίνει και στριμαρει αλλά από τον άλλο ζητάει password! πως γίνεται αυτό;! στο ίδιο πισι είναι!
Λογικα δεν εχεις αλλαξει τα permissions στον δευτερο δισκο αν καταλαβα καλα. Αν εισαι σε Windows 7 πατα δεξι κλικ στον δισκο -> Properties -> Sharing -> Advance Sharing. Εκει τσεκαρε το "Share this folder". Μετα κλικ στο κουμπι permissions και τσεκαρε το κουτακι που σου δινει Full Control (το πανω αριστερα απο τα εξι που βλεπεις).

Αυτο ειναι ολο το κλειδι. Απλα επειδη πολλοι σε 2ΤΒ δισκο ειναι πιθανον να χουνε πολλα partitions το εγραψα για να μην εχουνε το ιδιο προβλημα και δεν ξερουν πως να το λυσουν.
Οσων αφορα την μη υποστηριξη 23.976 του Pro ομολογω δεν το ξερα. Μου φανηκε αυτονοητο οτι ειχε. Και μαλλον αυτο ειναι το προβλημα που χω με την κινηση. Στην αρχη ειδα λιγο Avatar (23.976) για τεστ και μου φανηκε λιγο περιεργη η κινηση, οχι πολυ εντονο φαινομενο ομως. Μετα δοκιμασα το Pirates of the Caribbean το 1 (720p αν δεν κανω λαθος και 23.976) στο οποιο τα πραγματα ηταν πολυ πολυ χειροτερα. Παντως σημερα που ειδα το The Cove (24fps εγραφε στο info δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο) το δειχνε παρα πολυ καλα. Επισης και το Paranormal Activity το δειχνε καλα (δεν θυμαμαι fps) αν και δεν προσφερεται και πολυ η συγκεκριμενη ταινια για τετοια τεστ...
Θα τσεκαρω και αλλες ταινιες να δω αλλα μαλλον απο αυτο ειναι. Ελπιζω να το διορθωσουν γρηγορα.

Δεν ξέρω αν είσαι γραμμένος στο φόρουμ του xtreamer.
Δες εδώ:
http://forum.xtreamer.net/topic/15621-241-does-24p-mode-still-stutter-23976-fps-sources/

Πάντως εγώ παίζω με ενεργοποιημένη την εντολή 1080p24 και δεν μ' ενοχλεί. Σαφώς στον προβολέα η κίνηση είναι πολύ ανώτερη απ' ότι στην Kuro, είναι γνωστό ότι η Kuro δεν φημίζεται για την κίνηση.

Λοιπόν μετά από κόπο και τεστ κατέληξα στα εξής σχετικά με τους ήχους και τα αρχεία στο 2.4.1 :

- TrueHD μόνο από κανονική δομή Bluray (από ISO δεν παίζει, από σκέτο m2ts που το έβγαλες είτε από τη δομή ή από το ISO δεν
παίζει, δομή βγαλμένη από ISO παίζει)
- DTS-HD, παίζει από ISO, λογικά από κανονική δομή, από m2ts βγαλμένο από δομή ή ISO
- DTS-HD ή TrueHD από mkv δε δοκίμασα, δεν έχω βασικά

Last edited:
καλυσπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!!
μου εδωσε ενας φιλος το extreamer επειδη εχει προβλημα...(μπας και το λυσουμε!)
σκληρο εξωτερικο usb βλεπει κανονικα και μπορω να δω και τα jpg εξωφυλλα καθε ταινιας που εχω στον φακελο τους,η περηιγηση στο μενου γινεται χωρις κανενα προβλημα
το setings/tvsystem το εχω βαλει hdmi auto
αλλα οταν παταω play για να παιξει ταινια avi ή br τοτε δεν δειχνει τιποτα στην οθονη λεγοντας ελεγξετε καλωδιο συνδεσης!! μετα απο αυτο δεν μπορω να γυρισω στο αρχικο μενου (λογικο αφου με εχει πεταξει)
και αναγκαζομαι να το βγαλω απο το ρευμα!!
πριν απο οτι μου ειπε επαιζε απροβληματιστα μεχρι που μια μερα εκει που εβλεπε ταινια πατωντας το pause μετα δεν ξαναεπαιξε βγαζοντας το μυνημα ( ελεγξετε καλωδιο συνδεσης!

Να λοιπόν και κάτι που δεν παίζει.

Με προτροπή φίλου παρατηρήσαμε ότι ΔΕΝ παίζει καλά Bluray ISO ΔΙΚΤΥΑΚΑ. Κάνει πολλά σπασίματα μέχρι , διακόπτεται ο ήχος που σημαίνει πρακτικά unwatchable.
Το ίδιο iso αρχείο από τον εσωτερικό σκληρό το παίζει τζάμι.

Η δοκιμή έγινε με το τελευταίο firmware 2.4.1 με streaming και από PC και από NAS.

πες τα ρε τάσο εκτός από τα αρχεία του bbc που σου έλεγα είχα κ ένα iso που μου κολλούσε

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Να λοιπόν και κάτι που δεν παίζει.

Με προτροπή φίλου παρατηρήσαμε ότι ΔΕΝ παίζει καλά Bluray ISO ΔΙΚΤΥΑΚΑ. Κάνει πολλά σπασίματα μέχρι , διακόπτεται ο ήχος που σημαίνει πρακτικά unwatchable.
Το ίδιο iso αρχείο από τον εσωτερικό σκληρό το παίζει τζάμι.

Η δοκιμή έγινε με το τελευταίο firmware 2.4.1 με streaming και από PC και από NAS.
πες και την ταινία, έκδοση μπας και τη βρω και δοκιμάσω με το etrayz και σου δείξω πόσο ανώτερο είναι :D

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Σε ISO το έχω, eureka έκδοση με DTS-HD.

Ελπίζω να προλάβω να το κοιτάξω πάλι το απόγευμα, ίσως να το βάλω να παίζει, αλλά επειδή τέσταρα τη σκηνή με τον καταρράκτη, δεν έκανε κανένα κόλλημα.