Xtreamer Sidewinder 4

spyrakos

AVClub Enthusiast
16 January 2010
709
Η "αγαπημένη" μας Xtreamer μόλις έστειλε newsletter για το νέο media player που έχει στα σκαριά:

http://www.xtreamer.net/SideWinder4/

Όσοι δεν έχουν απηυδήσει από προηγούμενες αγορές από τη συγκεκριμένη εταιρεία, εύχομαι καλή τύχη.

κατι δεν μου καθετε καλα,το 3 το εχουν στα 129 ευρα και οι κατοχοι ακομη βριζουν μετα απο 2 χρονια,πριν ενα μηνα βγαλανε την multi console περιπου στα ιδια λεφτα αν θυμαμαι καλα και και δεν διαφημιζουν την υποστηριξη του xbmc και τωρα βγαλανε το 4 με 79 ευρα και μου εχουν προεγκατεστημενο το xbmc...τι δεν καταλαβαινω?

τι λειτουργικο εχουν το 3 και το 4?

κατι δεν μου καθετε καλα,το 3 το εχουν στα 129 ευρα και οι κατοχοι ακομη βριζουν μετα απο 2 χρονια,πριν ενα μηνα βγαλανε την multi console περιπου στα ιδια λεφτα αν θυμαμαι καλα και και δεν διαφημιζουν την υποστηριξη του xbmc και τωρα βγαλανε το 4 με 79 ευρα και μου εχουν προεγκατεστημενο το xbmc...τι δεν καταλαβαινω?

τι λειτουργικο εχουν το 3 και το 4?

To 4 έχει Android 4.2.2 και δεν υποστηρίζει DTS-HD . Κατά τ'άλλα μια χαρά μου φαίνεται για την δουλειά που κάνει και για τα λεφτά που ζητάει.......

Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 4

Κατά τ'άλλα μια χαρά μου φαίνεται για την δουλειά που κάνει και για τα λεφτά που ζητάει.......

Οταν λες "την δουλειά που κάνει και για τα λεφτά που ζητάει" τι ακριβώς εννοείς? Με την παράδοση που έχει η xtreamer, μέχρι να βγει, μπορεί να έχει άλλο σχήμα και χαρακτηριστικά, να μην υποστηρίζει dvbt, να έχει άλλη τιμή, να μην στέλνουν ευρώπη, να έχει android 4.1 ή και 4.0 γιατί το 4.2 δεν δούλεψε ποτέ τελικά, να έχει μειωμένη συχνότητα ο επεξεργαστής, να έχει άλλον επεξεργαστή, να μην βγει ποτέ, ή να βγει και στο καπάκι να γίνει EOL... (όλα αυτά έχουν γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε κάποιο από τα μηχανήματα της).

Επίσης, ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά ΑΝ βγει ποτέ, HD audio εννοείται ότι θα έχει. Εδώ η xtreamer (και μόνο, παγκόσμια πρωτοτυπία), είχε δώσει (στα specs και μόνο φυσικά, μην τσιμπήσει κανείς που διαβάζει αυτό το θέμα και δεν ξέρει τι εστί xtreamer) HD audio από το ΙΟΝ...

υγ. Ακόμα να κλείσει αυτή η εταιρία???... κοίτα να δεις κάτι πράγματα... τς τς τς

Και αφου ειναι 4.2.2 android συσκευη γιατι προ μηνος παρουσιασαν το multi με τα ιδια χαρακτηριστικα πανω κατω αλλα 50 ευρα πιο ακριβο...εκτος απο hd dts, iso,3d που δεν θα παιξουν τη φετινη χρονια αλλες διαφορες δεν πιστευω να εχουν....

Ενταξει παιδες εδω και 2 χρονια χαλανε 2 φτιαχνουν 1 και στο τελος ειμαστε με beta fw και θελουν να πουλησουν ενα προιον το οποιο ακομη ειναι σε beta μορφη και ειμαστε σιγουρη εμεις τουλαχιστων πως θα εχει πολλα θεματα στην αναπαραγωγη.Αν δειτε στην σελιδα κανουν αναφορα στο google play, dlna, air mouse και διαφορες αλλες εφαρμογες οι οποιες δουλεύουνε σε ολα τα κινεζικα smart phone αλλα δεν γινετε πουθενα αναφορα στο τι αρχεια μπορει να αναπαραγει.... (ισως να μου διεφυγε αυτο αλλα δεν το ειδα πουθενα)

Παλι για beta testers ψαχνουν

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 4

Οταν λες "την δουλειά που κάνει και για τα λεφτά που ζητάει" τι ακριβώς εννοείς? Με την παράδοση που έχει η xtreamer, μέχρι να βγει, μπορεί να έχει άλλο σχήμα και χαρακτηριστικά, να μην υποστηρίζει dvbt, να έχει άλλη τιμή, να μην στέλνουν ευρώπη, να έχει android 4.1 ή και 4.0 γιατί το 4.2 δεν δούλεψε ποτέ τελικά, να έχει μειωμένη συχνότητα ο επεξεργαστής, να έχει άλλον επεξεργαστή, να μην βγει ποτέ, ή να βγει και στο καπάκι να γίνει EOL... (όλα αυτά έχουν γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε κάποιο από τα μηχανήματα της).

Επίσης, ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά ΑΝ βγει ποτέ, HD audio εννοείται ότι θα έχει. Εδώ η xtreamer (και μόνο, παγκόσμια πρωτοτυπία), είχε δώσει (στα specs και μόνο φυσικά, μην τσιμπήσει κανείς που διαβάζει αυτό το θέμα και δεν ξέρει τι εστί xtreamer) HD audio από το ΙΟΝ...

υγ. Ακόμα να κλείσει αυτή η εταιρία???... κοίτα να δεις κάτι πράγματα... τς τς τς

:flipout: Τώρα εδώ που τα λέμε δεν έχεις άδικο.....
Πάντως εάν ότι διαφημίζουν το πράξουν ...είναι καλό deal.

Η τιμή αφορά προ-παραγγελία και σαν τέτοια είναι πολύ καλή. Εγώ ας πούμε είχα κάποτε αγοράσει το sw1 και το etrayz με 149 αλλά... μήπως σας διέφυγε η επισήμανση "This product will be shipped from Hong Kong. Vat & local taxs (if applied) are not included." ??
Αν αυτό ισχύει τότε η τιμή δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αυτή που αναφέρεται. Με φόρους και δασμούς θα κοστίσει το λιγότερο όσο το sw3! Αν μάλιστα κάνετε και μαζική αγορά... δεν την γλυτώνετε με την καμία (που λέει και η κόρη μου"

Πάντως με 79 , με ή χωρίς hd audio, alpha ή beta testers, θα ήταν κελεπούρι.
Παρά την προϊστορία της εταιρίας στην ανεπιτυχή υποστήριξη των προϊόντων της, από προσωπική άποψη αλλά και κατά γενική ομολογία, τα προϊόντα της XT έχουν διάρκεια στον χρόνο, έστω και ανολοκλήρωτα!

Η τιμή αφορά προ-παραγγελία και σαν τέτοια είναι πολύ καλή. Εγώ ας πούμε είχα κάποτε αγοράσει το sw1 και το etrayz με 149 αλλά... μήπως σας διέφυγε η επισήμανση "This product will be shipped from Hong Kong. Vat & local taxs (if applied) are not included." ??
Αν αυτό ισχύει τότε η τιμή δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αυτή που αναφέρεται. Με φόρους και δασμούς θα κοστίσει το λιγότερο όσο το sw3! Αν μάλιστα κάνετε και μαζική αγορά... δεν την γλυτώνετε με την καμία (που λέει και η κόρη μου"

Παρά την προϊστορία της εταιρίας στην ανεπιτυχή υποστήριξη των προϊόντων της, από προσωπική άποψη αλλά και κατά γενική ομολογία, τα προϊόντα της XT έχουν διάρκεια στον χρόνο, έστω και ανολοκλήρωτα!

Υπάρχουν τρόποι να μην πληρώσεις πολλά με την παράδοσή του...
Οσον αφορά την αντοχή τους ......ένα θα σου πω. Το Xtreamer Pro και το etrayZ που έχω, δουλεύουν - ιδιαίτερα το 2ο που seedάρει κι όλας - ασταμάτητα εδώ και 4 περίπου χρόνια. Χειμώνα- καλοκαίρι .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 4

για μένα "κελεπούρια", είναι οι συσκευές που χωρίς να δώσεις μια περιουσία, της συνδέεις και παίζουν έτσι όπως πρέπει, και όπως έχει αναφέρει η μαμά εταιρία τους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 4

για μένα "κελεπούρια", είναι οι συσκευές που χωρίς να δώσεις μια περιουσία, της συνδέεις και παίζουν έτσι όπως πρέπει, και όπως έχει αναφέρει η μαμά εταιρία τους...

Δε θα διαφωνίσω μαζί σου. Τα Xtreamer που έχω στα χέρια μου, ένα XT SW1 ένα XT PRO ένα NAS etrayz και ένα XT Ultra έπαιξαν από την αρχή "out of the box" χωρίς να δώσω μια περιουσία και χωρίς να ρυθμίσω τίποτε ιδιαίτερο. Μπορεί πολλά από αυτά να μην έκαναν όλα όσο διαφήμισαν από την αρχή. Για παράδειγμα το SW1 και το Ultra την πλήρη υποστήριξη HD Audio την έκανε γαργάρα ενώ το etrayz ποτέ δεν έφτασε στο επίπεδο που φιλόδοξα υποστήριζε στις αρχικές παρουσιάσεις. To Pro ήταν και είναι μια αξία μεταξύ των media player αλλά γρήγορα ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά κάθε ένα από αυτά αποδείχθηκε κελεπούρι για την τιμή που είχαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. Τα μετέπειτα μοντέλα, ειδικά τα τελευταία που κυκλοφόρησαν με το κιλό, ήταν σχετικά αποτυχημένα και τα θεωρώ εμπορικό λάθος της εταιρίας.
Όπως και να έχει πάντως η Χtreamer έχει αποδειχθεί πολλή καλή στο αρχικό γενικό στήσιμο των προϊόντων τους, εκτός ίσως της ακούσιας ή εκούσιας παραπλανητικής αρχικής προώθησης των προϊόντων τους (βλέπε υποστήριξη HD Audio).
Και εγώ όπως και ο OnlineN, έχουμε μηχανήματα που δουλεύουν ασταμάτητα, όπως το sw1 και το etrayz, από τα τέλη του 2009. Ειδικά του etrayz του έχω αλλάξει τον αδόξαστο!!!
Στο θέμα μας τώρα για το SW4, με αυτά τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και που εδώ που τα λέμε δεν είναι εξωπραγματικά και με την σχετική ωρίμανση που έχουν δείξει τα android boxes τον τελευταίο καιρό. πιστεύω πως θα λειτουργεί out of the box μια χαρά.

Last edited:
Μετά την απάτη που έκαναν με το SW2, δεν ξαναπαίρνω ούτε καλώδιο από αυτούς. Δεν πρόκειται να ξαναδώσω ούτε 1 cent σε εταιρεία που, όχι μόνο δε σέβεται αλλά κοροϊδεύει στα μούτρα τους πελάτες της. No respect=no money.

Μετά την απάτη που έκαναν με το SW2, δεν ξαναπαίρνω ούτε καλώδιο από αυτούς. Δεν πρόκειται να ξαναδώσω ούτε 1 cent σε εταιρεία που, όχι μόνο δε σέβεται αλλά κοροϊδεύει στα μούτρα τους πελάτες της. No respect=no money.

Είπαμε....όσον αφορά το SW2 το περισσότερο φταίξιμο πάει στην Realtek. Φυσικά τότε - όπως συνήθως κάνει η Xtreamer - διαφήμισε το player με υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Προσωπικά - όσο κι αν την κατηγορούμε για συχνές ανακρίβειες - έχω 2-3 μηχανάκια από αυτήν τα οποία έχουν βγεί αθάνατα. Δουλέυουν νύχτα μέρα (ιδιαίτερα το eTRAYz και το Pro ) και απορώ τόσα χρόνια .....χωρίς κανένα πρόβλημα.....

any way.....μόλις ανακάλυψα ότι μπορεί κανείς να πληρώσει την Xtreamer με PaySafe card ....Αυτό είναι καλό για όσους δεν έχουν πιστωτική.

Είπαμε....όσον αφορά το SW2 το περισσότερο φταίξιμο πάει στην Realtek. Φυσικά τότε - όπως συνήθως κάνει η Xtreamer - διαφήμισε το player με υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Προσωπικά - όσο κι αν την κατηγορούμε για συχνές ανακρίβειες - έχω 2-3 μηχανάκια από αυτήν τα οποία έχουν βγεί αθάνατα. Δουλέυουν νύχτα μέρα (ιδιαίτερα το eTRAYz και το Pro ) και απορώ τόσα χρόνια .....χωρίς κανένα πρόβλημα.....

any way.....μόλις ανακάλυψα ότι μπορεί κανείς να πληρώσει την Xtreamer με PaySafe card ....Αυτό είναι καλό για όσους δεν έχουν πιστωτική.

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Κυκλοφόρησαν και ακόμα κυκλοφορούν players με το ίδιο chipset αλλά κανένα δεν είχε τα προβλήματα του sw2. Και ξαφνικά, αποφάσισαν να το "σκοτώσουν" κόβοντας κάθε υποστήριξη, αφήνοντας τους καταναλωτές που τους εμπιστεύτηκαν ξεκρέμαστους. Και αντί να δώσουν κάποιου είδους refund, έδιναν την επιλογή να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο με μία έκπτωση η οποία εκμηδενιζόταν λόγω μεταφορικών εξόδων. Αν δεν είναι αυτή ασεβής συμπεριφορά, ποια είναι?

Να καταθεσω και γω μια πρωτη ιδεα για το SW4 που μολις απεκτησα.
Τιμη? τσουχτερη, στα 159 ευρω στα παμπλικ , μεγαλη διαφορα απο τα 89 που αναφερει η κατασκευαστρια στο σαιτ της.
Χbmc προεγκατεστημενο και με τα ρεπος περασμενα. Δουλευει μια χαρα.
Ο δεκτης mpeg 4 καλος.
Μεγαλο συν επισης οτι εχει εξοδο εικονας ηχου καρφι σε composite που σημαινει οτι παιζει και σε τηλεορασεις παλαιοτερης γενιας.
δεν περιμενω πολλα απο υποστηριξη , ουτως η αλλως εχω και γω την κακη εμπειρια απο ολατα προηγουμενα μοντελα. το θετικο τους ειναι οτι ειναι σκυλια στη χρηση.

Επειδή το σκέφτομαι να το πάρω λόγω του dvbt για να μπει στον προβολεα τι λεει το airmouse;
Παίζουν όλα τα αρχεία και δικτυακα; Με ελληνικούς υπό τίτλους οκ;

Να ρωτησω και γω: Αλλαζει το framerate σε 24p οταν η ταινια ειναι σε αυτον το ρυθμο καρε?

γεια σας σε ολους στο φορουμ. ειμαι καινουργιος και θα ηθελα οποιος γνωριζει και ξερει ας με βοηθησει. λοιπον πριν λιγες ημερες αγορασα το xtreamer sidewinder4 (δεν ξερω αν εκανα καλα) και δεν μπορω ,δεν ξερω να ρυθμισω το enigma-tv στο xbmc . τι πρεπει να κανω. κατω δεξια βγαζει συνεχεια αυτο το μηνυμα:VU+/ enigma2 client απωλεια συνδεσεις.