Xtreamer Ultra!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Και εγώ αυτό πιστεύω παιδιά..Μια χαρά μου φαίνεται..! Η διανομή του linux με προβληματίζει λίγο, καλύτερα ubuntu (που ενημερώνετε συχνά) παρά καμιά ξεχασμένη έκδοση.. Ξέρουμε τίποτα για την διανομή?

στο βίντεο ubuntu είναι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

στο βίντεο ubuntu είναι
Στο video , ναι.. αλλά μήπως έχουμε κάτι πιο σίγουρο?
Έχει ψάξει κάνεις στα forum , μήπως το αναφέρει κανένας developer?

συγνωμη το βελακι του mouse μονο εμενα εκνευρισε??Μαλλον εγω γινει παραξενος ή εχω σκυλοβαρεθει τα htpc.

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

συγνωμη το βελακι του mouse μονο εμενα εκνευρισε??Μαλλον εγω γινει παραξενος ή εχω σκυλοβαρεθει τα htpc.

Βασικά και εμένα μου την έδωσε, αλλά τα υπόλοιπα θετικά του έχουν μεγαλύτερη σημασία...

μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσα στο xbmc

μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσα στο xbmc
το ξερω , εχω κανει διατριβη στο xbmc..μα δεν ειναι το xbmc που μου την σπαει , ουτε η xtreamer.Οταν παροπλισα το htpc ειπα windows τελος για την τηλεοραση μου.
Τελος παντων μαλλον εχω γινει παραξενος τελικα

το ξερω , εχω κανει διατριβη στο xbmc..μα δεν ειναι το xbmc που μου την σπαει , ουτε η xtreamer.Οταν παροπλισα το htpc ειπα windows τελος για την τηλεοραση μου.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα παραξενιάς...
κρίνοντας από εμένα όταν θέλω να δω ταινία ή να ακούσω μουσική ΔΕΝ θέλω παίδεμα... (=htpc)...
-bye-

Αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν με μια λύση που θα λειτουργούσε κατευθείαν με ένα remote και θα τους διευκόλυνε τη ζωή.

Οφείλω όμως να σημειώσω ότι ένα XBΜC μπορεί να στηθεί ώστε να λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με remote.

Στη δική μου περίπτωση έχοντας στήσει το XBMC σε ένα asrock 330 πλην του ότι πρέπει να ανοίξω τον υπολογιστή με το χέρι (γι’ αυτό τη δεδομένη στιγμή ψάχνω pc που να ανοίγει από remote), μετά τo boot όλα γίνονται από τηλεχειριστήριο. Σπάνια και μόνο όταν θέλω να αλλάξω κάτι σοβαρό στο στήσιμο του media center χρειάζεται να κάνω χρήση του πληκτρολογίου ή του mouse.

Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται να ασχοληθεί λίγο κάποιος στην αρχή – δεν μιλάμε δηλαδή για out of the box λύση – αλλά δεν νομίζω ότι η προσπάθεια ή ο χρόνος που απαιτείται είναι απαγορευτικός για κάποιον που θέλει να φτιάξει κάτι που θα τον ικανοποιεί.

Βασικα δεν παω να πεισω κανεναν.Για την ιστορια τηλεχειρισμο στο pc εχω πανω απο 2 χρονια ! Εχω htpc που εχει αναβαθμιστει πριν 8 μηνες. Το xbmc το εχω πανω απο 1 χρονο . Το αναβαθμιζω συνεχεια (software), με την τελευταια αναβαθμιση πριν 4 ημερες !
Στα windows (εχω τα 7) ειναι ο λογος που μου την σπαει.Εγω ως τωρα με οτι καρτα και να ειχα , κινηση στα windows σαν τα media player δεν ειδα ποτε.Ακομα και το παλιο (πια) wd live tv plus κατα την γνωμη μου εχει πιο ωραια κινηση.
Αναφερθηκε καπου , για να παιζω δομη BR να ανοιγω power dvd.Χαιρω πολυ Κωστας.. και με power dvd & total media theatre+ mpc ολα ειναι γνωστα...
<Κατσε λιγο , να κλεισω το XBMC, να ανοιξω κατι αλλο να δουμε την ταινια..ειδες που αφησα το mouse?> <κατσε να φορτωσω το iso file με daemon tools >.. αυτα δεν θελω ! Αυτο ειπα.
Ισως να εχουν λυθει και να μην το ξερω. Επειδη το μηχανακι ειναι πανεμορφο ,παροπλιζω οχι 1 αλλα και οσα media player εχω , και το αγοραζω χωρις σκεψη, αλλα εκει που φωναζα οτι θα ειμαι πρωτος που θα το αγορασω , θα περιμενω να διαβασω 30 σελιδες στο πιο αξιοπιστο φορουμ (για εδω μιλαω), και μετα θα κανω οτι κανω.
Αυτα ετσι για την ιστορια και χωρις καμμια εμπαθεια.+-

Βασικα δεν παω να πεισω κανεναν.Για την ιστορια τηλεχειρισμο στο pc εχω πανω απο 2 χρονια ! Εχω htpc που εχει αναβαθμιστει πριν 8 μηνες. Το xbmc το εχω πανω απο 1 χρονο . Το αναβαθμιζω συνεχεια (software), με την τελευταια αναβαθμιση πριν 4 ημερες !
Στα windows (εχω τα 7) ειναι ο λογος που μου την σπαει.Εγω ως τωρα με οτι καρτα και να ειχα , κινηση στα windows σαν τα media player δεν ειδα ποτε.Ακομα και το παλιο (πια) wd live tv plus κατα την γνωμη μου εχει πιο ωραια κινηση.
Αναφερθηκε καπου , για να παιζω δομη BR να ανοιγω power dvd.Χαιρω πολυ Κωστας.. και με power dvd & total media theatre+ mpc ολα ειναι γνωστα...
<Κατσε λιγο , να κλεισω το XBMC, να ανοιξω κατι αλλο να δουμε την ταινια..ειδες που αφησα το mouse?> <κατσε να φορτωσω το iso file με daemon tools >.. αυτα δεν θελω ! Αυτο ειπα.
Ισως να εχουν λυθει και να μην το ξερω. Επειδη το μηχανακι ειναι πανεμορφο ,παροπλιζω οχι 1 αλλα και οσα media player εχω , και το αγοραζω χωρις σκεψη, αλλα εκει που φωναζα οτι θα ειμαι πρωτος που θα το αγορασω , θα περιμενω να διαβασω 30 σελιδες στο πιο αξιοπιστο φορουμ (για εδω μιλαω), και μετα θα κανω οτι κανω.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες και η αλήθεα είναι ότι προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με BR ISO ή rips οπότε δεν σκέφτηκα αυτό το ενδεχόμενο. Μια τέτοια περίπτωση είναι όντως σπάσιμο νεύρων.

Ελπίζω και χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα γιατί με την Xtreamer ποτέ δεν ξέρεις όλα αυτά να ξεπεραστούν και το μηχάνημα να παίζει τα πάντα απρολβημάτιστα.

Και κάτι ακόμη που είδα πριν από λίγο στο forum της Xtreamer. Υπάρχει μια φημολογία ότι η τιμή του μηχανήματος θα είναι τελικά 250-260. Δεν βρήκα κάποια επίσημη επιβεβαίωση αλλά και μόνο το γεγονός ότι αυτό έχει εμφανιστεί εδώ και μια-δυο μέρες και δεν βγήκε ένας admin στο φορουμ να το διαψεύσει δεν μου αρέσει.

Μακάρι να είναι μόνο μια φήμη και τίποτα άλλο.

Συμφωνώ για την κίνηση. Τo XBMC Dharma πλησιάζει τα media player σε κίνηση με ένα καταπληκτικό interface και ένα περιβάλλον πληρέστατο. Παίζει μουσική μακράν καλύτερα από οποιοδήποτε media player και εαν χρησιμοποιήσεις το XBMC Remote απλά δεν έχει "ταίρι".

Σαν πακέτο εμένα με καλύπτει διότι απλά δεν τρελαίνομαι για τα HD-Formats, διότι απλούστατα οι αξιόλογες ταινίες με καλή HD μπάντα είναι ελάχιστες. Εξάλλου στην νέα έκδοση θα παρουσιαστεί νέο audio engine με πιθανή την πλήρη υποστήριξη των HD Formats.

Νομίζω πως αν η Sigma καταφέρει και βάλει το XBMC στα chipακια της τότε το πακέτο θα είναι ασυναγώνιστο. Μέχρι τότε ευκολίες - δυνατότητες - μουσική - ομορφιά πας XBMC, ποιότητα εικόνας - ήχου πας σε καλό media player.

α και κατι αλλο - τα πιο ωραια σκινς του XBMC δεν υποστηριζουν ελληνικα.Αλλα εδω ειναι ο zilmer να σας πει πως θα τα κανετε να υπαρχουν :singer:

α και κατι αλλο - τα πιο ωραια σκινς του XBMC δεν υποστηριζουν ελληνικα.Αλλα εδω ειναι ο zilmer να σας πει πως θα τα κανετε να υπαρχουν :singer:

Stay tuned....Σε χρειαζόμαστε!! :D

κατεβασα την καινουργια εκδοση του XBMC 10.1 . Θα την συνδεσω στην τηλεοραση να δω πως παει απο κινηση και εικονα.Τα .iso files αντε πες και το λυσαμε με ενα daemon tools. Τα BR rip κατι βρηκα στο νετ και θα το ψαξω.
Το htpc ειναι dual core αλλα ΔΕΝ εχω nvidia αλλα ati .Κατεβασα και τους καινουργιους drivers.Θα συνδεσω ενα εξωτερικο δισκο usb 2ΤΒ .Το περιεχομενο ειναι μονο , mkv , mkv sbs (3d), full BR (περιπου 5), 2 iso αρχεια, φωτο 12 megapixel και απο μουσικη απλα mp3.
Ενισχυτη δεν εχω (τον εχω παραγγειλει) ωστε να δω τα φορματ ηχου.
Θα το συγκρινω με το hub (δεν εχω και αλλο) και θα δω οσο πιο αντικεμενεικα μπορω την διαφορα κινησης και εικονας (αν υπαρχει)

Λοιπον , τελικα το χειροτερο πραγμα να πει κανεις στην τεχνολογια ειναι : ποτε ξανα ! Αναιρω οτι ειπα για windows+xbmc γιατι τα αποτελεσματα με εκθετουν .
Παμε στην συνθεση
pentium Dual core 6500 ,2.93 ghz , 2Gb ram , Ati Hd 5500 με εξοδο hdmi.Τηλεοραση 55 samsung, software xbmc 10.1 απο clean install.
Απο μουσικη δεν εχω να πω πολλα, mp3 που επαιξα εχει κτηνωδη διαφορα , πληροφοριες πολλες, γραφικα κτλ.Ειναι σιγουρα καλυτερο απο οποιοδηποτε media player (το λειτουργικο εννοω).
Ταινιες : mkv 720p , mkv 1080p στα ματια μου , καμμια διαφορα.Στα 24hz φυσικα ολα 1920χ1080.Πολλες ευκολιες ακομα , που βαριεμαι να πω , ισως βελτιωσουν και αλλο την εικονα.
Παυση , ff ,bf ακαριαια χωρις σπασιματα και χωρις να πεταγεται καρε.Μπορει ακομα καποιος να παρεμβει στην εικονα , ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ για καθε ταινια και να αποθηκευτει (φωτεινοτητα , κοντραστ κτλ).Δοκιμασα μεχρι και βαρια mkv της ταξεως των 19+ GB .Κινηση νερακι και 1-2 πολυ μικρα σπασιματακια ισως να ωφειλονται στις ψηφιακες ευκολιες της τηλεορασης που ηταν ολες στο τερμα.Τα ιδια δλδ βλεπω και με το hub.
Αν επρεπε να βαθμολογησω την εικονα ,θα εβαζα 9,8 στο hub , 9.7 στο xbmc.
Μην ξεχναμε ομως οτι το xtreamer ερχεται με nvidia που απο οτι λενε ειναι καλυτερη.
Για υποτιτλους μην με ρωτησει κανεις.Κανεις οτι θες , με οτι γραμματοσειρα θες.Απλα και ευκολα.
Αρχεια iso δεν παιζει. Η εκπληξη ομως ειναι στα BR Rip ,που παιζει μεσα απο το stream το αρχειο Movie index.Ξεκινα κανονικα και αλλαζει και ηχο και υποτιτλους (αν περιλαμβανονται).Μενου δεν το καταφερα και δεν ξερω.
Για οσους εχουν 3d τα αρχεια sbs αναπαραγονται κανονονικοτατα , και να μην πω και καλυτερα.
Το XBMC ειναι ειναι ενα πληρες πακετο.Ερχεται με ολα τα codecs ενσωματωμενα και ΔΕΝ χρειαζεται απολυτως τιποτα απο τον χρηστη να προσθεσει.Downmix εννοειται οτι κανει , ουτε καν χρειαζεται να το πουμε.
Αρα το xtreamer θεωρητικα με το xbmc πανω ανοιγει καινουργια σελιδα , οπως εχουμε πει ηδη,φτανει το hardware του να αποδεικτει οτι ειναι επαρκες (λεμε τωρα).
Συμπερασμα : Μολις βγει το xtreamer θα το παρω:flipout::flipout:

να προσθεσω οτι τα BR rip τα επαιξε εννοειται με κινηση υποδειγματικη και αβιαστα
Αυτα

να σε ρωτήσω τώρα...

ήταν HTPC ή απλό PC συνδεδεμένο στην TV...

αν ήταν HTPC πως το χειρίστηκες? (ασύρματα?)..

Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

να σε ρωτήσω τώρα...

ήταν HTPC ή απλό PC συνδεδεμένο στην TV...

αν ήταν HTPC πως το χειρίστηκες? (ασύρματα?)..
htpc
εχω ενα κουτι της thermatek το οποιο εχει lcd ενσωματωμενη οθονη και ir επισης ενσωματομενω(το κουτι)
Εχω ενα πολυχειρηστηριο , του εβαλα οτι εχω microsoft κοντρολ και βουαλα !
Λυση δοκιμασμενη και σωστη (περιπου 2 χρονια)