Xtreamer Ultra!

Παιδιά ποια εναλλακτική λύση υπάρχει που να είναι όπως το Ultra αλλά να δίνει κανονικά hd audio αυτή τη στιγμή (ανεξαρτήτως κόστους); Ευχαριστώ

Σε πακέτο όπως το xtreamer ultra και με αυτά τα χαρακτηριστικά + HD Audio δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την τιμή. Μπορείς να στήσεις Mini itx PC με επιλεγμένο Hardware αλλά και πάλι για να είναι ποιοτικό (αθόρυβο, καλή ποιότητα κατασκευής) δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι καλό με κάτω από 450 .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Γενικα τα γραφεις σωστα.
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν θυμαμαι ποτε να εγραφαν 200 σαν τιμη πωλησης.Ισως στον ψευτο promo διαγωνισμο του facebook.
Ταρζανιά εκαναν οντως με το hd audio οπου μετα το πηραν πισω.
Σε οτι εχει να κανει με το hdmi 1.4 νομιζω οτι εξακολουθουν να το διαφημιζουν χωρις να εννοουν το καλωδιο.
Open source + hd audio φυσικα αποκλειεται.
Η ημιαληθειες και τα ψέμματα της xtreamer δεν έχουν ομως να κανουν με ενα γεγονος....
Πως οτι και να ειναι το ultra, ειναι σιγουρα ενα πολυ αξιολογο και πολυ γρήγορο htpc/media player το οποιο βρίσκεται σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τιμη (ποσο μαλλον απο το power buy) και με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εξοπλισμο.
Hdmi cable, mce remote , mini wireless k/b , usb stick , ION2 + Intel Dual Core,4GB RAM
(χέστηκαμε αν ειναι ddr2 η ddr3).
Eπίσης , οσο και να σκέφτεται κάποιος το (ψιλοανεντιμο σε υποσχεσεις) παρελθον της xtreamer ,το καλο σε αυτο το μηχανημα ειναι οτι με το που θα το αγορασετε το κάνετε οτι θέλετε χωρις να βασιζεστε στην xtreamer για fw και drivers.
Ok , το hd audio το ξεχνατε, so what?Αν δεν σας καιει ετσι και αλλιως , ειναι μια υπερπληρης λυση η οποια με την προσθηκη ενος σκληρου δισκου μπορει να κανει απολυτως ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

hdmi πήρα προχτές με 2 .
mce remote έχει 15 ?
usb stick 10 και πολλά λέω
mini wireless k/b να πω 20 ? (εξαρτάται φυσικά ποιο)
χοντρικά 50 , τα οποία είναι φυσικά καλά αφού είναι bundle, αλλά δεν είναι και κατ' ανάγκη απαραίτητα σε όλους, κάποιοι μπορεί να έχουν ήδη, κλπ.
====
Για τα υπόλοιπα:
ΙΟΝ2 -> η κατώτερη discrete κάρτα γραφικών της nvidia
intel dual core -> atom, επίσης ο κατώτερος επεξεργαστής της intel

Έχεις εμπειρία από χρήση ατομ? Σαφώς και δεν θα κάνει κάποιος τα πάντα... Δεν αρκεί η ισχύς των επιμέρους κομματιών. Οτι και αν κάνει, είναι λες και γίνεται σε slow motion... Αυτό το γράφω για να είναι ξεκάθαρο σε όσους το αγοράζουν πιστεύοντας ότι ο Ατομ είναι κάτι αντίστοιχο ενός π.χ. c2d επεξεργαστή, και θα έχουν ένα πλήρες δυνατοτήτων pc...

Last edited:
Σε πακέτο όπως το xtreamer ultra και με αυτά τα χαρακτηριστικά + HD Audio δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την τιμή. Μπορείς να στήσεις Mini itx PC με επιλεγμένο Hardware αλλά και πάλι για να είναι ποιοτικό (αθόρυβο, καλή ποιότητα κατασκευής) δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι καλό με κάτω από 450 .

Αυτό θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα άλλο τόπικ να το συζητήσουμε... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Έχεις εμπειρία από χρήση ατομ? Σαφώς και δεν θα κάνει κάποιος τα πάντα... Δεν αρκεί η ισχύς των επιμέρους κομματιών. Οτι και αν κάνει, είναι λες και γίνεται σε slow motion... Αυτό το γράφω για να είναι ξεκάθαρο σε όσους το αγοράζουν πιστεύοντας ότι ο Ατομ είναι κάτι αντίστοιχο ενός π.χ. c2d επεξεργαστή, και θα έχουν ένα πλήρες δυνατοτήτων pc...

Όντως.. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ένας Atom περισσότερο μοιάζει με έναν πολύ γρήγορο και διπύρηνο PIII σε αρχιτεκτονική και επιδόσεις παρά με έναν σύγχρονο επεξεργαστή.

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

εχω αρχισει και ξενερωνω...
Έχω ξενερώσει ήδη.. Κρίμα! Μάλλον θα πάω για κάτι έτοιμο & φτηνότερο, σαν το Prodigy, εάν το βγάλουν ποτέ...

Παιδιά μην ξενερώνετε, το σύστημα σαν πακέτο δεν φαίνεται να είναι κακό.
Απλά τα συζητάμε για να μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις, που μετά (πιθανώς) να φέρουν απογοήτευση... Δείτε το σαν ένα ΙΟΝ μηχανάκι... Είπαμε, έχει τα "καλά" τους και τα "κακά" τους.

Ashrock vision 3D... Και όλα όσα έχουν την νέα πλατφόρμα της amd (zacate Ε350). Και άλλα σίγουρα θα υπάρχουν που μου διαφεύγουν...

Φίλε μου, εννοείς αυτό εδώ;;
http://www.asrock.com/news/events/2010vision3d/index.asp?c=Main

features:
http://www.asrock.com/news/events/2010vision3d/index.asp?c=Features

Δεν κανονίζουμε κάνα powerbuy για αυτό λέω εγώ. Τι να δώσουμε 350 και να τρέμει η καρδιά μας για το ultra, τι να δώσουμε 400 και να τα έχουμε όλα εγγυημένα και λειτουργικά.

Φίλε μου, εννοείς αυτό εδώ;;
http://www.asrock.com/news/events/2010vision3d/index.asp?c=Main

features:
http://www.asrock.com/news/events/2010vision3d/index.asp?c=Features

Δεν κανονίζουμε κάνα powerbuy για αυτό λέω εγώ. Τι να δώσουμε 350 και να τρέμει η καρδιά μας για το ultra, τι να δώσουμε 400 και να τα έχουμε όλα εγγυημένα και λειτουργικά.

400 δεν νομίζω, ανέβα καμιά 200άρα και είσαι μέσα!

Για το μικρο με ι3 και dvd θες γυρω στο 600αρικο. Ενταξει ειναι λιγο ακριβουτσικο!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Όντως.. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ένας Atom περισσότερο μοιάζει με έναν πολύ γρήγορο και διπύρηνο PIII σε αρχιτεκτονική και επιδόσεις παρά με έναν σύγχρονο επεξεργαστή.
οταν εφτιαξα το htpc , μονο μια αναννεωση εκανα στην 3ετια ,με αποτελεσμα το προηγουμενο καλοκαιρι να εχω Pentium Dual core E6500 στα 2,93GHZ, με ΑΤΙ αν θυμαμαι καλα 5650 , και το οποιο ακομα εχω.Εκει σταματησα και να ασχολουμαι (με hardware).Ρωτησα ενα μαγαζι με υπολογιστες εδω στην γειτονια και μου λεει δεν ειναι για πολλα πολλα οι Αtom επεξεργαστες και οτι ο δικος μου ειναι καλυτερος.Δεν ξερω αν ισχυει ή οχι αυτο ή οχι , εγω θα βαλω μετα τον υπολογιστη μου πανω στον ενισχυτη.Θα τρεξω με ΤΜΤ ενα BR .Αν αναψει το Dts true , θα ξανακανω την ερωτηση.Εκτος XBMC το ultra Μπορει να παιξει hd? Αν οχι βγαινω αμεσως απο power buy.Παρτε το , και αν παιξει σε εσας ας το παρω 50 ευρω πιο ακριβα.
Αλλα δεν δινω τοσα λεφτα , να ειναι σε 5 σημεια τουλαχιστον πιο κατω απο το PCH ( 1) αναπαραγωγη iso 2)Αναπαραγωγη BR δομη 3)Πληρη μενου 4)Παντελως αθορυβο 5) Ολα τα φορματ ηχου HD ) και να μην κανει εστω 1 απο τα 5. Τα 4 τα παραβλεπω γιατι αντισταθμιζουν την απλοτητα του λειτουργικου και την υποστηριξη πολλων δισκων ευκολα κα γρηγορα.
Με λιγα λογια θεωρουσα δεδομενο τον ηχο ! Και δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα οταν αγοραζεις ενα pc (γιατι αυτο ειναι) να εχεις αμεσως περιορισμους που ηδη τους ξερεις.
Ασε που ειμαστε σε λαθος κατηγορια εδω 100%.Τι δουλεια εχει ενα pc στα media players? Eπειδη η xtreamer δινει στο Usb και ενα απλο λειτουργικο να ξεκινησει χωρις windows? υπαρχει εστω και ενας που θα το λειτουργησει ετσι?
Αυτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

οταν εφτιαξα το htpc , μονο μια αναννεωση εκανα στην 3ετια ,με αποτελεσμα το προηγουμενο καλοκαιρι να εχω Pentium Dual core E6500 στα 2,93GHZ, με ΑΤΙ αν θυμαμαι καλα 5650 , και το οποιο ακομα εχω.Εκει σταματησα και να ασχολουμαι (με hardware).Ρωτησα ενα μαγαζι με υπολογιστες εδω στην γειτονια και μου λεει δεν ειναι για πολλα πολλα οι Αtom επεξεργαστες και οτι ο δικος μου ειναι καλυτερος.Δεν ξερω αν ισχυει ή οχι αυτο ή οχι , εγω θα βαλω μετα τον υπολογιστη μου πανω στον ενισχυτη.Θα τρεξω με ΤΜΤ ενα BR .Αν αναψει το Dts true , θα ξανακανω την ερωτηση.Εκτος XBMC το ultra Μπορει να παιξει hd? Αν οχι βγαινω αμεσως απο power buy.Παρτε το , και αν παιξει σε εσας ας το παρω 50 ευρω πιο ακριβα.
Αλλα δεν δινω τοσα λεφτα , να ειναι σε 5 σημεια τουλαχιστον πιο κατω απο το PCH ( 1) αναπαραγωγη iso 2)Αναπαραγωγη BR δομη 3)Πληρη μενου 4)Παντελως αθορυβο 5) Ολα τα φορματ ηχου HD ) και να μην κανει εστω 1 απο τα 5. Τα 4 τα παραβλεπω γιατι αντισταθμιζουν την απλοτητα του λειτουργικου και την υποστηριξη πολλων δισκων ευκολα κα γρηγορα.
Με λιγα λογια θεωρουσα δεδομενο τον ηχο ! Και δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα οταν αγοραζεις ενα pc (γιατι αυτο ειναι) να εχεις αμεσως περιορισμους που ηδη τους ξερεις.
Ασε που ειμαστε σε λαθος κατηγορια εδω 100%.Τι δουλεια εχει ενα pc στα media players? Eπειδη η xtreamer δινει στο Usb και ενα απλο λειτουργικο να ξεκινησει χωρις windows? υπαρχει εστω και ενας που θα το λειτουργησει ετσι?
Αυτα

Μιας και έχω (και) ΑΤΟΜ πισί σπίτι, μπορώ να σου πω ότι η ισχύς του είναι κλάσμα του δικού σου επεξεργαστή. Υπολογίζω χοντρικά περίπου το 1/5 - 1/10 του δικού σου. Εχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που σου είπε, και δεν είναι άλλωστε κρυφό: οι ΑΤΟΜ φτιάχτηκαν για χαμηλή κατανάλωση και μικρό κόστος, και όχι για επιδόσεις. Με την 5650, ναι, πρέπει να σου ανάψουν τα HD audio, αν είναι όλα σωστά σεταρισμένα βέβαια. Το ultra (και όλα τα σχετικά ΠιΣιά με ατομ επεξεργαστές), μπορούν να παίξουν άπροβλημάτιστο HiDef μόνο όταν την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει η gpu τους (λέγε με ΙΟΝ της nvidia στην περίπτωση μας). Οταν το πρόγραμμα δεν έχει δυνατότητα να στείλει την αποκωδικοποίηση στην gpu, τα όρια του ΑΤΟΜ θα φανούν γρήγορα... Το XBMC στην λίνουξ εκδοχή μπορεί (VDPAU λέγεται). Ο SMPlayer για παράδειγμα, δεν μπορούσε (αν και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Μιας και έχω (και) ΑΤΟΜ πισί σπίτι, μπορώ να σου πω ότι η ισχύς του είναι κλάσμα του δικού σου επεξεργαστή. Υπολογίζω χοντρικά περίπου το 1/5 - 1/10 του δικού σου. Εχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που σου είπε, και δεν είναι άλλωστε κρυφό: οι ΑΤΟΜ φτιάχτηκαν για χαμηλή κατανάλωση και μικρό κόστος, και όχι για επιδόσεις. Με την 5650, ναι, πρέπει να σου ανάψουν τα HD audio, αν είναι όλα σωστά σεταρισμένα βέβαια. Το ultra (και όλα τα σχετικά ΠιΣιά με ατομ επεξεργαστές), μπορούν να παίξουν άπροβλημάτιστο HiDef μόνο όταν την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει η gpu τους (λέγε με ΙΟΝ της nvidia στην περίπτωση μας). Οταν το πρόγραμμα δεν έχει δυνατότητα να στείλει την αποκωδικοποίηση στην gpu, τα όρια του ΑΤΟΜ θα φανούν γρήγορα... Το XBMC στην λίνουξ εκδοχή μπορεί (VDPAU λέγεται). Ο SMPlayer για παράδειγμα, δεν μπορούσε (αν και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)

Εγω παντος χρησιμοποιω προσωρινα ενα laptop με τον E7500. Αν ειχε εναν ssd και εβγαζε με εξωτερικη καρτα ηχου HD ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟ θα ημουν μια χαρα. Εχει και remote της μανας του.

Αλλα εχει την 8400GS και δεν την παλευει με 1080 οποτε δεν εχω ενεργοποιησει hw acceleration. Το τρωει ολο ο CPU και τα παει μια χαρα (τις περρισοτερες φορες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Αυτα

Το ultra (και όλα τα σχετικά ΠιΣιά με ατομ επεξεργαστές), μπορούν να παίξουν άπροβλημάτιστο HiDef μόνο όταν την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει η gpu τους (λέγε με ΙΟΝ της nvidia στην περίπτωση μας). Οταν το πρόγραμμα δεν έχει δυνατότητα να στείλει την αποκωδικοποίηση στην gpu, τα όρια του ΑΤΟΜ θα φανούν γρήγορα... Το XBMC στην λίνουξ εκδοχή μπορεί (VDPAU λέγεται). Ο SMPlayer για παράδειγμα, δεν μπορούσε (αν και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)

Επίσης πάνω σε αυτά να συμπληρώσω ότι παίζοντας HiDef από cpu με software decoding χωρίς βοήθεια από την gpu, στα windows είναι πιο "ελαφριά" η εργασία (π.χ. με coreAVC που μάλλον είναι ο πιο ελαφρύς decoder) από ότι σε linux... Εκεί με τους υπάρχοντες decoders είναι πιο ζόρικα τα πράγματα. Και σε οριακές καταστάσεις το ίδιο υλικό στα windows παίζει, ενώ στο linux κολλάει, χάνει frames και τέτοια...

Σόρι για το απανωτό ποστ, αλλά δεν λειτουργεί πια το edit:

το παραπάνω ποστ είναι απλή αναφορά των εμπειριών μου σε win και linux με αρχεία mkv HiDef, στο ultra (αλλά και γενικά στα ΙΟΝ, zacate κλπ) εννοείται ότι η χρήση του h/a από την gpu είναι μονόδρομος λόγω επεξεργαστών χαμηλής ισχύος και δυνατοτήτων, και μπορεί και καλύπτει την αδυναμία των επεξεργαστών...

Last edited:
Τα πράγματα μάλλον ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά.

Λέγαν για HDaudio το κάνανε γαργάρα!
Λέγαν για DDR3 και το κάνανε πιπίλα μιας και δεν την αξιοποιούν.
Λέγαν για 200 το κάνανε 350 +

Αναρωτιέμαι τι τελικά είναι αλήθεια, πίσω από όλη αυτή την ιστορία, πλην της ομολογουμένως για άλλη μια φορά, θεαματικής προ-παρουσίασης του προϊόντος τους!

Αν αργήσουν λίγο ακόμη (έχουν μια έφεση σε αυτό τελευταία) θα τους προλάβουν οι εξελίξεις, αν δεν τους έχουν ήδη προλάβει!

Με φτηνά τεχνάσματα πάντως δεν προκαταβάλεται η αγορά! Θέλει πράξεις και μάλιστα γρήγορες και θεαματικές ειδικά σε μια εποχή που είναι μίζερη ψυχολογικά και οικονομικά!