Xtreamer Ultra!

Στα win7 δουλευει μια χαρα.Σε linux os δεν το αφησα τοσο πολυ :p
Αξιζει να βαλεις κανονικο ssd.Στην θεωρια ο ssd της xtreamer αξιζει εφοσον οπως λεει δεν δεσμευει την θεση του εσωτερικου δισκου.
Εγω ομως δεν ειδα κατι τετοιο.
Με κανονικο ssd vertex 2 60gb που του εβαλα απογειωθηκε λεμε!Απιθανη αποκριση!

Ρε συ Χρήστο.....πας να μας βάλεις σε έξοδα ε? :D

Ερώτηση τώρα προς τους έχοντες απλό δίσκο: Τι χρόνο φορτώματος έχουμε? Τον γνωστό για windows 7 ? Μήπως αξίζει να το έχουμε σε standby ή σε hybernation κατάσταση ή λέτε να έχουμε κάποιο θέμα?

Σε win7 ultimate 32 με εσωτερικό sata, από την στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί on υπολόγισε 40-45''.
Υποτίθεται ότι ρυθμίσαμε να μην φορτώνουν πολλά "σκουπίδια".

Αρκετά καλά χωρίς να είναι και super!

Όσο αφορά στα "σκουπίδια" νομίζω πως από τη στιγμή που το χειριζόμαστε ως media player και όχι ως torrent client, nas, κλπ, δε θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα!
Παραγγέλω πάραυτα έναν εσωτερικό sata και βουρ για win 7 και ΧΒΜC! Όσο αφορά στους codecs ελπίζω να βρω μια άκρη να ξεκινήσω!

Aυτός τι λέει ?

Last edited:
πολυ καλος ειναι αλλα επειδη ειναι στις 7200 στροφες , δεν ξερω κατα ποσο αρμοζει στο μικρο κουτι του ultra.
Ισως θα ηταν καλύτερα να πας σε 5400 δισκο.

Εγώ θα πάω να πάρω έναν SSD. M'έχει βάλει στην πρίζα ο vadergr.

Σιγά μη σε έχει βάλει ο vadergr! Είσαι από μόνος σου σε ... πολύπριζο όπως πολλοί από εμάς, εδώ και καιρό!:flipout:-bye-

Υ.Γ.
Κάνω σκέψεις μήπως πάω τελικά σε SSD mini pci-e για τα λειτουργικά και σε απλό sata εσωτερικό ή εξωτερικό για τα data, ίσως για κανένα game. Για τα υπόλοιπα έχω NAS.

Σιγά μη σε έχει βάλει ο vadergr! Είσαι από μόνος σου σε ... πολύπριζο όπως πολλοί από εμάς, εδώ και καιρό!:flipout:-bye-

Υ.Γ.
Κάνω σκέψεις μήπως πάω τελικά σε SSD mini pci-e για τα λειτουργικά και σε απλό sata εσωτερικό ή εξωτερικό για τα data, ίσως για κανένα game. Για τα υπόλοιπα έχω NAS.

Εχεις τσεκαρει το ultra σου οτι γίνεται αυτο ?

Να σας πω και εγώ τα νέα μου...
Έβαλα αυτό τον ssd http://ark.intel.com/Product.aspx?id=56568 στα 40Gb , και χτες το βράδυ , έστησα windows 7 professional (32bit). Δεν μπορούσα να την παλέψω - από χρόνο και όρεξη - με το ultra os, και το παράτησα, -και εγώ- γρήγορα..
Δεν έχω στήσει ακόμη όλους τους drivers, ούτε έχω κάνει optimize με τα tuneup utilities.. παρόλα αυτά η ταχύτητα είναι πολύ καλή.. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί σημαντικά μόλις τελειώσω.
Εάν προλάβω σήμερα, θα ολοκληρώσω την εγκατάσταση, και θα στήσω και το xbmc.. Θα σας ενημερώσω δεόντως...
ΥΓ : Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ζεσταίνεται πολύ περισσότερο με τα windows από ότι με τα ubuntu... :bigcry:
--> Ένας από τους πολλούς λόγους που διάλεξα αυτόν τον δίσκο : http://download.intel.com/design/flash/nand/325207.pdf

Last edited:
Mη σε απασχολεί.Το μηχανάκι εχει πολυ καλο σχεδιασμο.
Εγω θα σου έλεγα να μην ασχοληθεις με το xbmc παραπάνω απο οσο πρέπει , και να στήσεις ενα καλο mpc-hc με cuda acceleration κτλ.
Εισαι πάντως στον σωστό δρόμο!

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Mη σε απασχολεί.Το μηχανάκι εχει πολυ καλο σχεδιασμο.
Εγω θα σου έλεγα να μην ασχοληθεις με το xbmc παραπάνω απο οσο πρέπει , και να στήσεις ενα καλο mpc-hc με cuda acceleration κτλ.
Εισαι πάντως στον σωστό δρόμο!
Έχω βάλει τους τελευταίους drivers από την nvidia, άρα υποθέτω ότι το cuda acceleration έχει ενεργοποιηθεί.. σωστά?

Το καταπληκτικό στην τελική είναι πως στο σαλόνι σου , μπορείς να παιζεις σχεδόν τα πάντα με ενα μηχάνημα που δεν ντρέπεσαι να το έχεις πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης.Με ή χωρίς windows, με η χωρίς δισκο.Το linux στικάκι που έχει στην συσκευασία καλύπτει ΠΟΛΛΕΣ βασικές (και οχι μονο) ανάγκες. :music-smiley-005:

Γκούχ! My young padawan... :p

Εχεις δικιο guru των htpc...Βλακεία έγραψα.