Xtreamer Ultra!

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Το media remote το μεγάλο;
Γιατί δεν σου παίζει όπως είναι;

Δεν ακούει καλά στις εντολές, είναι πολύ σπαστικό! Εσείς δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα?

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Δεν ακούει καλά στις εντολές, είναι πολύ σπαστικό! Εσείς δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα?

καλημερα, εγω εχω το harmony ths logitech και ειναι super, το δικο του δεν θελω να το ξερω!!!!

Νομίζω πως το τηλεκοντρολ δεν είναι και πρώτης ποιότητας! Μια υστέρηση στην απόκριση των εντολών την έχει.

Όσο αφορά στο mini keyboard αυτό είναι το κινέζικο ipazzport (μοντέλο KP-810-10A), φυσικά μεταμφιεσμένο σε xtreamer!
Στo πλήρες manual βρήκα περισσότερες πληροφορίες και όπως διαπίστωσα το pad του υποστηρίζει multitap, όχι βέβαια πολύ πρακτικό λόγω του μικρού μεγέθους του panel! Κατά τα άλλα είναι ένα τυπικό κινέζικο προϊόν με προβληματική λειτουργία λόγω ευαίσθητου σε ραδιοπαρεμβολές και κακού πομποδέκτη

Επειδή το mini keyboard είναι χάλια για χειρισμό του ultra σε μέση απόσταση (5μ) θα ήθελα προτάσεις για ποιοτικό ευπαρουσιάστο και προσιτό keyboard με ενσωματωμένο pad κατά προτίμηση, και κυρίως άμεσο και ακριβή χειρισμό από σχετικά μεγάλη απόσταση (5-6μ)!

Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Επειδή το mini keyboard είναι χάλια για χειρισμό του ultra σε μέση απόσταση (5μ) θα ήθελα προτάσεις για ποιοτικό ευπαρουσιάστο και προσιτό keyboard με ενσωματωμένο pad κατά προτίμηση, και κυρίως άμεσο και ακριβή χειρισμό από σχετικά μεγάλη απόσταση (5-6μ)!

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=80448&page=8

Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Ναι το έχω δει αυτό και είναι πολύ όμορφο. Αν δεν κάνω λάθος όμως είναι και αυτό RF και με τόσες ασύρματες συσκευές που έχω στο σπίτι φοβάμαι λίγο για την λειτουργία του. Μήπως το έχεις δοκιμάσει σε μεγάλη απόσταση, δηλαδή εκεί που το mini k/b της xtreamer αρχίζει και δεν αποκρίνεται? Σε εμένα αυτή η απόσταση είναι τα 4-5 μέτρα, όσο δηλαδή και ο .... καναπές μου από την τηλεόραση (κάνω εξάσκηση στην πρεσβυωπία)!
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις λοιπόν πως τα πάει σε μεγάλες αποστάσεις?

Παιδια να κανω μια ερωτηση για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω,γιατι δεν προσαρμοζεται το refresh rate π.χ.απο 60HZ στα 24hz οταν τρεχεις XBMC απο το Usb που συνοδευει το μηχανημα ενω στα windows το xbmc αλλαzει κανονικα το refresh rate.Φυσικα εχω κανει τις αναλογες ρυθμισεις στο μενου του XBMC sto Usb αλλα δεν γινεται τιποτα παραμενει στα 60hz.H τηλεοραση μου ειναι η SAMSUNG UE46B8000.Αλλαξα το refresh rate manual απο τις ρυθμισεις του Linux και κλειδωσα στα 24hz,οταν ομως ετρεξα ξανα το xbmc και ξεκινησε η ταινια αλλαξε απο μονο του παλι σε 60hz.Αυτο το κανει σε ολες τις ταινιες ανεξαρτητα αν ειναι 24-50-60hz.Sta windows η επιλογη auto refresh rate δουλευει κανονικα.

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Παιδια να κανω μια ερωτηση για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω,γιατι δεν προσαρμοζεται το refresh rate π.χ.απο 60HZ στα 24hz οταν τρεχεις XBMC απο το Usb που συνοδευει το μηχανημα ενω στα windows το xbmc αλλαzει κανονικα το refresh rate.Φυσικα εχω κανει τις αναλογες ρυθμισεις στο μενου του XBMC sto Usb αλλα δεν γινεται τιποτα παραμενει στα 60hz.H τηλεοραση μου ειναι η SAMSUNG UE46B8000.Αλλαξα το refresh rate manual απο τις ρυθμισεις του Linux και κλειδωσα στα 24hz,οταν ομως ετρεξα ξανα το xbmc και ξεκινησε η ταινια αλλαξε απο μονο του παλι σε 60hz.Αυτο το κανει σε ολες τις ταινιες ανεξαρτητα αν ειναι 24-50-60hz.Sta windows η επιλογη auto refresh rate δουλευει κανονικα.

Τάκη δες το σχετικό νήμα του XBMC-Openelec στα HTPC Guides.
Συνοπτκά παραθέτω:

Βήμα 2ο : Σετάρισμα του Xorg.conf του αρχείου δηλαδή που αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών μας αλλά και την EDID της τηλεόρασης μας, για να παίζει όλες τις αναλύσεις που υποστηρίζει η τηλεόραση μας και κυρίως την 24p.

Μπαίνεις σε κονσόλα,αν είσαι Ubuntu με Ctrl + Alt + F1 και
Κατεβάζεις αυτό το απίθανο automated script πληκτρολογώντας :

curl "http://pastebiόn.com/download.php?i=bU1QFQ3c" | tr -d \\r > nvidia.sh

Έπειτα τρέχουμε το Script

sh nvidia.sh

Ο Xorg θα επανεκκινήσει δύο φορές και αν όλα έχουν πάει καλά μέσα απ' το interface του XBMC θα εμφανιστούν οι επιλογές 24,30,50 και 60 ΗΖ. Επιλέγουμε ανάλογα.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Το script τρέχει και διαβάζει την EDID του μέσου προβολής μας και εμφανίζει μόνο τις αναλύσεις που αυτό υποστηρίζει. Αν εγκαταστήσουμε τα πάντα σε μόνιτορ Η/Υ και μετά μεταφέρουμε το HTPC μας στο μέσο προβολής μας, πρέπει να ξανατρέξουμε απ' την αρχή το script.

Προς τους κ. Διαχειριστές. Για να μπορούμε να βοηθάμε τα παιδιά που έχουν το Xtreamer Ultra, καλό είναι, να μεταφερθεί το νήμα στην κατηγορία HTPC,έτσι ώστε να βλέπουμε σε καθημερινή βάση τα προβλήματά τους.

Εμένα από το στικάκι δεν ξεκινούσε με τίποτα το xbmc (τουλάχιστον κανά 3λεπτο που άντεξα).

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Τάκη δες το σχετικό νήμα του XBMC-Openelec στα HTPC Guides.
Συνοπτκά παραθέτω:

Βήμα 2ο : Σετάρισμα του Xorg.conf του αρχείου δηλαδή που αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών μας αλλά και την EDID της τηλεόρασης μας, για να παίζει όλες τις αναλύσεις που υποστηρίζει η τηλεόραση μας και κυρίως την 24p.

Μπαίνεις σε κονσόλα,αν είσαι Ubuntu με Ctrl + Alt + F1 και
Κατεβάζεις αυτό το απίθανο automated script πληκτρολογώντας :

curl "http://pastebiόn.com/download.php?i=bU1QFQ3c" | tr -d \\r > nvidia.sh

Έπειτα τρέχουμε το Script

sh nvidia.sh

Ο Xorg θα επανεκκινήσει δύο φορές και αν όλα έχουν πάει καλά μέσα απ' το interface του XBMC θα εμφανιστούν οι επιλογές 24,30,50 και 60 ΗΖ. Επιλέγουμε ανάλογα.

ΠΡΟΣΟΧΗ – Το script τρέχει και διαβάζει την EDID του μέσου προβολής μας και εμφανίζει μόνο τις αναλύσεις που αυτό υποστηρίζει. Αν εγκαταστήσουμε τα πάντα σε μόνιτορ Η/Υ και μετά μεταφέρουμε το HTPC μας στο μέσο προβολής μας, πρέπει να ξανατρέξουμε απ' την αρχή το script.

Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου.Επιτελους τωρα εχω τα 24hz και η εικονα ειναι τωρα ομαλη παει σαν νερο.Επισης να πω οτι στην αρχη πεδαιυτηκα λιγο γιατι μου ζηταγε να εγκατασησω το curl αλλα και στο link υπηρχε ενα λαθακι γιατι ηταν pastebin.com και οχι pastebion.com,τελος καλο και παμε για αλλα τωρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου.Επιτελους τωρα εχω τα 24hz και η εικονα ειναι τωρα ομαλη παει σαν νερο.Επισης να πω οτι στην αρχη πεδαιυτηκα λιγο γιατι μου ζηταγε να εγκατασησω το curl αλλα και στο link υπηρχε ενα λαθακι γιατι ηταν pastebin.com και οχι pastebion.com,τελος καλο και παμε για αλλα τωρα.

Σόρρυ για το παίδεμα. Επειδή δεν έκανα copy - paste τις εντολές αλλά τις ξαναπληκτρολόγησα, έγινε πατάτα...

Ήμουν σίγουρος ότι ακόμα και με την έκδοση της Xtreamer όλα θα μπορούσαν να λειτουργούν στην εντέλεια, απλά όχι out of the box. Μην ξεχνάτε ότι όλοι σχεδόν οι devs του XBMC και ιδιαίτερα στην Dharma, ανέπτυσαν τον κώδικα σε Nvidia κάρτες και ION μηχανάκια.

Χαίρομαι ιδιαίτερα πάντως, διότι πραγματικά είναι ωραίο μηχάνημα το Xtreamer και του πάει γάντι το XBMC.

Last edited: