Xtrend ET 7000/7500

ant21

Senior Member
13 July 2008
360
WEST MACEDONIA
Σε τιμες εκπληξη ξεκινησαν να κυκλοφορουν στη Γερμανια οι νέοι δέκτες της Xtrend

http://www.hm-sat-shop.de/hdd-receiver-hdtv-xtrend/

Cattura-625x738.png

et7x00_7500-625x676.png

Με έτρωγε ο κ#$%ς μου και είπα να δοκιμάσω με έναν 7000 (το linux δεν είναι το πεδίο δράσης μου).
Έχω 4 sar 411 spaun που καταλήγουν σε έναν sur 420. Για δείτε τη φωτογραφία, έτσι πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις στο DiSEqC; Έχει πολλές και έχασα την μπάλα... :ban-aki:

ΓŽΒ‘ΓΒΓŽΒΈΓŽΒΌΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ· DiSEqC.jpg

Παίζει. Αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι τα "αυξημένη τάση", "τύπος τόνου", "γρήγορο DiSEqC" και τα δύο τελευταία με τις "επαναλήψεις" είναι σωστά. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Σεραφείμ ο τρόπος που τα έχεις είναι σωστός
Απλά σε κάθε input θα έχεις 4 πόρτες (Α,Β,C,D) diseq 1.1 και αυξανόμενο αριθμό LNB (1,2,3,4,5 κτλ) για diseq 1.0.
Αν χρειαστείς ότιδηποτε εδώ είμαστε

Δεν έχω ψάξει ακόμη πολύ το δέκτη αλλά άρχισαν τα "προβλήματα": για παράδειγμα στον astra 1 δε βγάζει σήμα η συχνότητα 11817, V που έχει ένα ελεύθερο hd κανάλι (δεν έχω ψάξει άλλες συχνότητες για την ώρα), ενώ στις 3.1°E δεν έχω σήμα στις συχνότητες της digea (η ΕΡΤ την ίδια ώρα έχει σήμα). Με άλλους δέκτες δεν υπάρχει το παραπάνω θέμα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

αν εννοείς το d8 hd κατεβαίνει με το όνομα της συχνότητας (11817v sid 0x1f49)αλλά είναι κλειδωμένο

δεν έχεις καθόλου σήμα?μήπως είναι θέμα παρεμβολής,σε μένα πχ τα bein sports hd στον astra 11376 κάποιες στιγμές κατεβαίνουν με 10-12 db και την επόμενη πάει στο μηδέν

Κατέβασες έτοιμη λίστα καναλιών για μοτέρ ή έκανες manual scan ???

O Λεο έχει δίκιο το κατεβάζει σαν 11817V SID 0x1f4a στη λίστα καναλιών, όντως παίζει τώρα που το κοίταξα.

Re: Απάντηση: Xtrend ET 7000/7500

Δεν έχω ψάξει ακόμη πολύ το δέκτη αλλά άρχισαν τα "προβλήματα": για παράδειγμα στον astra 1 δε βγάζει σήμα η συχνότητα 11817, V που έχει ένα ελεύθερο hd κανάλι (δεν έχω ψάξει άλλες συχνότητες για την ώρα), ενώ στις 3.1°E δεν έχω σήμα στις συχνότητες της digea (η ΕΡΤ την ίδια ώρα έχει σήμα). Με άλλους δέκτες δεν υπάρχει το παραπάνω θέμα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Κλείσε τον δέκτη(βγάλε τον από την πρίζα) και έλεγξε το καλώδιο που πάει στον δέκτη και τα καλώδια των συγκεκριμένων δορυφόρων πάνω στο diseq. Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα shortcut γιατί θα πρέπει να κοψεις τα καλώδια στην άκρη και να τα ξαναφτιάξεις.

Όποτε βρει το χρόνο κάποιος φίλος (πλην Πάμπου τον οποίον παρακαλώ να μην απαντάει στις απορίες μου), ας εξηγήσει τι σημαίνουν τα παρακάτω από την κάρτα ρύθμισης tuner:

1. Aυξημένη τάση
2. Τύπος τόνου
3. Γρήγορο DiSEqC
4. Επαναλήψεις DiSEqC 1.1 και
5. Επανάληψη διαδοχής

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: Xtrend ET 7000/7500

Όποτε βρει το χρόνο κάποιος φίλος (πλην Πάμπου τον οποίον παρακαλώ να μην απαντάει στις απορίες μου).
Το είδαμε και αυτο !!!!!!!!! :SFGSFGSF: Απλά ήθελα να βοηθήσω !!! Υπάρχει και η λέξη .... ευχαριστώ (σε παρακαλώ δεν θέλω την απάντηση σου Καρακώστα)
Να'σαι καλά φίλε μου !!!!

Όποτε βρει το χρόνο κάποιος φίλος (πλην Πάμπου τον οποίον παρακαλώ να μην απαντάει στις απορίες μου), ας εξηγήσει τι σημαίνουν τα παρακάτω από την κάρτα ρύθμισης tuner:

1. Aυξημένη τάση
2. Τύπος τόνου
3. Γρήγορο DiSEqC
4. Επαναλήψεις DiSEqC 1.1 και
5. Επανάληψη διαδοχής

Πάρε μια ιδέα από τον δικό μου δεκτη [Xtrend ET9500] όμως η ρυμθίσεις που βλέπεις είναι με diseqc centauri 16/1.

Αυτές τις ρυθμίσεις έχω πάντα και στους δυο δεκτες enigma2 και δουλεύουν άψογα.

20150615191730.jpg

20150615191742.jpg

20150615191814.jpg

20150615191823.jpg

Καλό θα είναι οι οποίες "μη φιλικες" σχέσεις να μένουν εκτός φόρουμ. Στην ανάγκη υπάρχει και το κουμπακι που μας βοηθά στο να μην βλέπουμε ποστ από μέλη που δεν θέλουμε...

Είναι μια προσωπική παράκληση...