Xtrend ET10000

Ενδιαφέρον, όντως... Επίσης ενδιαφέρον (εξωφρενική θα έλεγα) θα είναι και η τιμή του!

Αν και ξέρω πως δεν είναι είναι η καλύτερη στιγμή δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Αγόρασα το et10000. Από τότε που βγήκε μου έκανε το click. Είχα πολύ περίεργα να δοκιμάσω το hdmi in και επίσης την θέληση να έχω μια εμπειρία με το xtrend. Η αγορά έγινε online επειδή από τι είδα εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με την πρώτη ματιά είναι η ποιοτική κατασκευή. Προσωπικά και σαν εμφάνιση μου αρέσει πολύ. Ιδικά το λευκό. Με το που το πήρα έκανα τοποθέτηση hdd και εγκατάσταση openvix. Σύνδεση στο δίκτυο μέσο θύρας vlan (αν και από τη είδα σε άλλο φόρουμ, δεν παίζει ρόλο αν η σύνδεση γίνεται μέσο θύρας lan η vlan). Επίσης στην θύρα hdmi in μπήκε άλλο δεκτή. Συγκριτικά με το Vu Solo2 μου φαίνεται πολύ πιο γρήγορα αλλά δεν είναι αυτό το δυνατό σημείο του. Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση, δύο ίσως τρία επίπεδα πάνω από το Vu Solo2, είναι η ποιότητα της εικόνας στα hd αλλά και στα sd κανάλια. Είναι κάτι φοβερό όσον αφορά την ποιότητα εικόνας. Προσωπικά νομίζω πως μόνο για το λόγο αυτό, αξίζει τα λεφτά του. Πέρασα επίσης μια ταινία mkv με υπότιτλους. Η ταχύτητα μεταφοράς ήταν περίπου 12 Mb/s. Επίσης δοκίμασα να κάνω εγγραφή του περιεχομένου της hdmi in. Πρέπει να πω ότι σε κανονική εγγραφή δεν έχω φωνή (για την θύρα hdmi in μιλάμε πάντα). Όταν η εγγραφή έγινε με timer τότε δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Αυτά τα εν λίγα αρχικά. Αν κάποιος φίλος έχει κάποια απορία, ευχαρίστως να προσπαθήσω να βοηθήσω... Αν, κάτι τελευταίο. Το openvix έχει προ εγκατάστημενο kodi... Δεν έχω καθόλου εμπειρία στο iptv αλλά η οποιαδήποτε δοκιμή και κατέβασμα έγινε χωρίς προβλήματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι τελευταίο, αν και αφορά ελάχιστους, ίσως κανέναν... Η μεγάλη μειονέκτημα είναι ότι δεν αναγνωρίζει CI+ με κανένα τρόπο

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Xtrend ET10000

Αν και ξέρω πως δεν είναι είναι η καλύτερη στιγμή....
Την "καλύτερη στιγμή" στιγμή, την ορίζουμε εμείς ;)
Η αγορά έγινε online επειδή από τι είδα εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβό.
Απο που έγινε η αγορά και πόσο σου κόστισε ;
Προσωπικά και σαν εμφάνιση μου αρέσει πολύ. ...Ιδικά το λευκό.

Καλοδούλευτος :2thumb22sup:

Είπα ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή με την έννοια ότι μάλλον έπρεπε να περιμένω τους 4k..αλλά επειδή νομίζω ότι θα είναι πολύ ακριβά αρχικά είπα να προχωρήσω στην αγορά. Δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω το link αλλά το πήρα με 2 tuner dvb-s2 + 1 dvb-c/t και μαζί με τα μεταφορικά μου πήγε περίπου 240

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει καλό tuner / ευαισθησία ανταπόκριση κλπ στις αδύνατες συχνότητες ;

Απάντηση: Re: Xtrend ET10000

Έχει καλό tuner / ευαισθησία ανταπόκριση κλπ στις αδύνατες συχνότητες ;

δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω,διοτι δεν ειμαι <<κυνηγος>> συχνοτητων.εχω προσβαση στο 13/16/19,2...αν σε αυτους τους δορυφορους υπαρχει καποια δυσκολη συχνοτητα,ευχαρίστως να το τσεκαρω

Το "κακό" με αυτό το δέκτη δεν είναι το ότι δεν υποστηρίζει 4Κ. Άλλωστε 4Κ περιεχόμενο είναι ελάχιστο ακόμα και θα παραμείνει ελάχιστο για τουλάχιστον 2 χρόνια (σε ότι αφορά τη δορυφορική).
Το πρόβλημα του ET10000 που στο είπα και σε προσωπικό μύνημα είναι πως η εταιρεία Xtrend που τον έβγαλε στην ουσία δεν υπάρχει πια. Η νέα Xtrend δεν έχει σχέση με την παλιά Xtrend - η ομάδα που ανέπτυξε τον ET10000 δεν δουλεύει πλέον στην Xtrend. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη υποστήριξης (νέοι οδηγοί, νέος Linux kernel κτλ κτλ) στο άμεσο μέλλον. Το οποίο φυσικά είχε αποτέλεσμα να πέσει η τιμή κατακόρυφα για να ξεστοκάρουν τα μαγαζιά.
Η τιμή που τον πήρες είναι πολύ καλή αλλά να γνωρίζεις ότι δε πρόκειται στο μέλλον να βγει το παραμικρό update σε drivers για το συγκεκριμένο δέκτη.

Re: Απάντηση: Xtrend ET10000

Ναι φίλε μου. Μου το είπες και σε προσωπικό μήνυμα. Και το πήρα υπόψη μου. Ένας λόγος που το πήρα είναι ότι βλέπω να αργούν τα νέα του Vu+. Είχα βάλει στο μάτι μου και το gigablue 4k αλλά όλο καθυστερούν και το σπρώχνει.... Πάντως το πήρα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα περάσω σε 4k. Μπορεί να μου πάει λίγο ακριβά αλλά είναι το τμήμα που πρέπει να πληρώνουμε για το hobby αυτό.. Όσο αφορά την υποστήριξη, πιστεύω πως και οι άλλες εταιρίες, εφόσον θα έχουν περάσει σε 4k δεν θα υποστηρίζουν ποια τους τωρινους δέκτες. Η άποψη μου είναι ότι με αυτά τα λεφτά, αυτήν την στιγμή, δεν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο

Και με την ευχέρεια θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο.. Για ποιο λόγο η νέα ομάδα έχει επιλέξει να μην υποστηρίζει το 8000/10000 και για το 8500 έχει έχει κάνει κανονικά update τον drivers και έτσι υποστηρίζει το CI+??

Οι μόνοι δέκτες που έχει τεχνογνωσία πάνω τους η νέα ομάδα είναι οι 7Χ00 και 8500, συν ότι καινούριο βγάλουν από δω και πέρα.

Δοκίμασα σήμερα να κάνω streaming από το xtrend στο PC, τα κανάλια 4k.. Ανοίγουν αλλά με προβλήματα. Δοκίμασα διάφορους players... VLC, media home player, potplayer και κάποια άλλα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα (πολλά κολλήματα και freez)... Ξέρει κανείς πως μπορώ να τα παίξω χωρίς πρόβλημα??.. Μήπως υπάρχει κάποιο media player που υποστηρίζει χωρίς πρόβλημα το hevc 265, η φταίει κάτι άλλο?? (cpu, gpu)

Δοκίμασα σήμερα να κάνω streaming από το xtrend στο PC, τα κανάλια 4k.. Ανοίγουν αλλά με προβλήματα. Δοκίμασα διάφορους players... VLC, media home player, potplayer και κάποια άλλα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα (πολλά κολλήματα και freez)... Ξέρει κανείς πως μπορώ να τα παίξω χωρίς πρόβλημα??.. Μήπως υπάρχει κάποιο media player που υποστηρίζει χωρίς πρόβλημα το hevc 265, η φταίει κάτι άλλο?? (cpu, gpu)

αν δεν έχεις hardware acceleration θέλεις πολύ δυνατό pc, το nvidia shield πάντως παίζει μια χαρά