XTZ Room Analyzer. Τί ξέρουμε γι αυτό;

Εννοώ ότι το μπέρι, έχει ρυθμιστικά που αλλάζεις τα db με μεγάλη λεπτομέρεια ανα συχνότητα. Δεν ισχύει?

το xtz σταματά στη μέτρηση. δεν κάνει ισοστάθμιση.

Εννοώ ότι το μπέρι, έχει ρυθμιστικά που αλλάζεις τα db με μεγάλη λεπτομέρεια ανα συχνότητα. Δεν ισχύει?

Καλά αυτό δεν έχει απαραίτητα τα ποθητά αποτελέσματα μη νομίζεις...πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις...αλλά άλλο θέμα αυτό...πρώτα οι μετρήσεις!

Κι εγώ πάντως, όπως και ο Μπουλ, είμαι διατεθιμένος να βοηθήσω, αν πχ κάποιος μένει κοντά, όπως ο Νταλανικ πχ που ήμαστε γειτόνια, μπορώ να έρθω να μετρήσουμε, νο πρόμπλεμ, να μη μπαίνετε και σε έξοδα καιροί που είναι....απλά δεν ξέρω αν μπορώ πολύ άμεσα λόγω μετακόμισης σε λίγες μέρες....

το xtz σταματά στη μέτρηση. δεν κάνει ισοστάθμιση.

ναι έχει μεγάλη λεπτομέρεια.
Αλλά όντως αν έχει στραβομάρα ο χώρος, τα μισα ντιμπί είναι ψωμοτύρι.
Θέλει επέμβαση....όχι ντελικάτα πράματα...

Καλά αυτό δεν έχει απαραίτητα τα ποθητά αποτελέσματα μη νομίζεις...πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις...αλλά άλλο θέμα αυτό...πρώτα οι μετρήσεις!

Τα ίδια λέω από την αρχή Άλεξ.

Aπλά δε μου γεμίζει το μάτι το μπέρι, για πάσα νόσο... αυτό λέω.

Bασικά πρέπει να σου έρθω κάποια στιγμή να ακούσω τη κάρτα και να δω το software... έχω και γω μπλεξίματα με πολλά αυτήν την εποχή.
Αν έχω μια έστω μικρή άποψη και για τις δύο λύσεις (xtz και κάρτα ήχου) θα ήταν πιο χρήσιμο απο τις θεωρίες.
άλεξ μόλις ξεμπερδέψεις να το στριμώξουμε κάπως.

Και παραμένει βέβαια το θέμα ότι μιλάμε για pc audio αποκλειστικά.

Τόσο ο Παναγιώτης όσο και εγώ έχουμε αρκετές πηγές, ακόμα και ht... και προφανώς και αυτός θα θέλει τη βέλτιστη λύση για όλα τα παιξίματα...

Last edited:
ναι έχει μεγάλη λεπτομέρεια.
Αλλά όντως αν έχει στραβομάρα ο χώρος, τα μισα ντιμπί είναι ψωμοτύρι.
Θέλει επέμβαση....όχι ντελικάτα πράματα...

Όντως.

Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά αλλά εγώ έχω ένα ηχείο μπροστά σε τζάκι και διάταξη στο εγκάρσιο...
βουβάλι και oppo93 ένα και το αυτό... κρίμα είναι...:jester:

αν εννοείς επέμβαση στο χώρο, αυτό σκέφτομαι και εγώ. κατευθείαν στη πηγή του προβλήματος... και πάλι αν...

επέμβαση εννοώ θέλει θάρρος στο κουμπί.

τί εννοείς βουβάλι και όππο ένα και το αυτό?

Όπως το διαβάζεις Δημήτρη... είτε το ένα παίζει είτε το άλλο... το ένα και το αυτό... 3-4 άτομα προσπαθούμε να τα ξεχωρίσουμε.

Αντίθετα βρήκαμε διαφορές με το II + λεγκάτο (και καλύτερες και χειρότερες) στο σύστημα του Αλεξ.

Ο χώρος σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα των ηχείων. Ευελπιστώ με κάποιες διορθώσεις στο χώρο να μπορώ να διακρίνω αλλαγές στις πηγές καθώς και ένα δύο πραγματάκι ακόμα χωρίς να σημαίνει ότι καίγομαι κι όλας.

Για το κουμπί (οποιοδήποτε κουμπί, όχι απαραιτήτως του μπέρι) διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Δεν ξέρω αν φτιάχνεις κάτι και χαλάς κάτι άλλο... γι' αυτό. Τίποτε άλλο.

end off topic :D

το σύστημα του Αλεξ δεν είναι ...το δικό σου. (νο οφφενς)
Γι αυτό εγώ πάντα λέω για ακουστικά.
Πρώτα ακούς και βρίσκεις τις διαφορές με τα ακουστικά και μετά πας να τα βρείς στο σύστημα και στο χώρο.
και αυτό με το κουμπί ισχύει.
ένα φτιάχνεις 10 χαλάς....

εντ οφ τοπικ ξανά

Σαφώς δεν είναι βρε το ίδιο, ούτε και ο χώρος...

Αυτό δεν είπα παραπάνω? τι να παρεξηγηθώ?
αλίμονο ξέρουμε τι έχουμε... δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο...

:ernaehrung004:

Θα έλεγα κυρίως, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των -ευάκουστων κατά τα άλλα- ηχείων...γιατί κι εμένα ο χώρος μου θυμάσαι τις μετρήσεις του...
θυμάσαι στο σπίτι μου όταν μπήκαν τα chario πόσο απίστευτα διαφορετικός ήχος βγήκε? Εμένα που έχω συνηθίσει στα δικά μου, μου ακούστηκε απίστευτα χρωματισμένος, λογικό είναι λοιπόν με τέτοιον χαρακτήρα να κρύβονται άνετα οι όποιες μικρές διαφορές των ντακ...
Κατά συνέπεια, θεωρώ Νίκο πως δύσκολα θα καταφέρεις να ακούσεις τις διαφορές που ψάχνεις με τα συγκεκριμένα ηχεία, θα ακούς βασικά σχεδόν πάντα τον χαρακτήρα των ηχείων σου, ο οποίος είναι μια χαρά όμορφος μεν, όχι ουδέτερος δε...

Εννοώ ότι το μπέρι, έχει ρυθμιστικά που αλλάζεις τα db με μεγάλη λεπτομέρεια ανα συχνότητα. Δεν ισχύει? το xtz σταματά στη μέτρηση.δεν κάνει ισοστάθμιση.

Ακριβώς!
Οι μετρήσεις κάνουν διαγνωση, οχι θεραπεία
Αλλά είναι πιο σωστό να κάνεις διαγνωση, να δεις τι φταει και αν γίνεται να διορθωθεί από τη αιτία του και οχι να δει π.χ. ο ισοσταθμιστής τονωση στις χαμηλές και να τις κόψει.
Καταλαβαίνετε τη διαφορά.

Μετα καταλήγουμε βεβαια σε αυτό που λέει ο Αλέξανδρος....:music-smiley-005:

Πάντως να σας πω και κάτι από την μικρή εμπειρία μου...αν δεν έχετε dedicated χώρο για το σύστημά σας, μην έχετε και πολλές ελπίδες να βελτιώσετε ουσιαστικά τα προβλήματα που θα δείτε στις μετρήσεις...θέλει μεγάλες παρεμβάσεις που δύσκολα γίνονται αποδεκτές σε ένα σαλόνι ας πούμε...
Για παράδειγμα εμένα βελτιώθηκε αισθητά όταν είχα φτιάξει και τοποθετήσει πάνω από 2 diffusers, 10 absorbers και 2 superchanks...φυσικά τα έβγαλα γιατί δεν βλεπόταν το σαλόνι μου....δυστυχώς δατς λαιφ....

Συμφωνούμε για το χρώμα των ηχείων (άλλωστε για αυτό τα διάλεξα), διαφωνούμε για το χώρο...

Εμένα το αριστερό έχει πίσω του ένα τζάκι και κοντά του ένα τοίχο, ενώ το δεξί έχει αέρα... Η απόσταση δε μεταξύ τους είναι αναγκαστικά περιορισμένη στα 2 μέτρα.

Υπο αυτές τις συνθήκες Aλεξ δε μπορώ να ξέρω τι θα έκαναν οι ορίονες.

Σαφώς και εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα χώρου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο δικός μου, υπόλοιπος χώρος είναι καλός και τριανταφυλένιος... για αυτό και έχω σκάσει να τον μετρήσω, βελτιώσω... ότι είναι εφικτό να κάνω τελικά.

Μη ξεχνάμε ότι το κάθε σύστημα είναι διαλεγμένο σύμφωνα με το χώρο και τα γούστα.
Τα chario άδειασαν στο χώρο σου και χάθηκαν τόσο ο "αέρας", το sound stage και η ανάλυση του συστήματός σου, αλλά βάλε τους ορίονες στο σπίτι μου και έλα να τα ακούσουμε πάλι και διάλεξε... καταλαβαίνεις τι λέω. δεν είναι όλα για όλους του χώρους, ούτε για όλα τα γούστα.

εμένα η υποχώρησή μου ήταν στη σκηνή και εν μέρη στην ανάλυση. Αν με λίγο κόπο και χρήματα μπορώ να βελτιώσω αυτά τα δύο γιατί όχι... γενικά οι δοκιμές δε βλάπτουν.

τώρα αν είναι αποκλειστικά θέμα απόστασης μεταξύ τους, ναι... δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει κάτι για αυτό. Στη παρούσα φάση τουλάχιστον!

Γενικά πιστεύω ότι όλοι οι χώροι έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Με αυτή τη λογική θα το κυνηγήσω!

:ernaehrung004:

Να σημειώσω ότι στην μέτρηση που παραβρέθηκα, αφού αναγνωρίστηκε μια μικρή ακύρωση και σκληρότητα στις μεσουψηλές και τα δύο βελτιώθηκαν σε 10 λέπτα με μικρές (αστείες) παρεμβάσεις με μαξιλάρια.

Όταν βλέπεις το πρόβλημα μπροστά σου με δεδομένα είναι αλλιώς... αν δεν έχεις μετρήσεις απλά παίζεις με τη τύχη σου και την ικανότητα του αυτιού σου βέβαια...

αν ενδιαφέρεστε για άλλο άτομο για την αγορά, είμαι μέσα
αλλά είμαι τελείως άσχετος με το θέμα

Όπως όλοι μας.

Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο θέμα. Εν καιρώ (μετά την άλλη εβδομάδα) θα έχει συνέχεια το θέμα.

Έως τότε, πληροφορίες και συμμετοχές καλοδεχούμενες γιατί μπορεί και να βρεθούμε με περισσότερα απο ένα analyser στο χέρι...

Λόγω επιμονής του Παναγιώτη να είναι τελευταίος, να πω πως εγώ θα είμαι προτελευταίος λόγω έκτακτου σημαντικού προβλήματος.
Παρ' όλα αυτά αν τίθεται θέμα οργάνωσης μετά 3-4 μέρες θα μπορέσω να βοηθήσω με pm προς όλους να δούμεε που βρισκόμαστε και τι προοπτικές υπάρχουν να το κάνουμε.

Καλημέρα.