Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

27,90 το φύλλο Σημύδας (6mm) στην Madeira. Από εκεί τα πήρα και τα δύο φύλλα για να γλυτώσω το πήγαινε-έλα, απλά έγραψα την τιμή του Σαχλού που είναι η καλύτερη που έχω βρει. Ο Σαχλός όμως δεν έχει καθόλου κ/π λεύκα.
Κι' εγώ περνάω από την περιοχή χρόοοονια τώρα και δεν το 'χα πάρει χαμπάρι. Δεν βάζει και καμιά ταμπέλα ο χριστιανός. Πρώτη φορά πήγα και δεν ξέρω για τις υπόλοιπες τιμές που έχει.
Στο Madeira ρώτησα μόνο για πρόχειρη κοπή (πχ στα δύο για να το κουβαλήσεις) και στο κάνουν δωρεάν. Τώρα, να στο κάνουν πολλά κομμάτια και με ακρίβεια, μόνο στο Leroy έχω δει (φαντάζομαι και στο πράκτικερ) αλλά εκεί τελευταία δεν έχει καθόλου ποικιλία. Πρώτα σταμάτησαν να φέρνουν σημύδα, και τελευταία φορά που πήγα δεν είχε ούτε κινέζικο - μόνο κ/π θαλάσσης.

Ευχαριστώ συνονόματε.
Στά Leroy ναί σημύδα δέν φέρνουν πιά,άν καί φαινόταν γιά Poplar καί όχι Σημύδα,μιά φορά είχα πετύχει ένα ρετάλι Σημύδα.
Κοντρα-πλακέ Οκουμέ Μουρίκη έχει πάντος,γιά Κινέζικο Οκουμέ δέν γνωρίζω δέν έχω πάρει ποτέ.

Last edited:
Ευχαριστώ συνονόματε.

Κοντρα-πλακέ Οκουμέ Μουρίκη έχει πάντος,

Το μόνο που έχει πλέον... Ωραίο κ/π αλλά έχει 37 το φύλλο των 6mm (11,9/τμ). Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις ολόκληρο το φύλλο και σου κόβουν τα κομμάτια που θες- χρήσιμο για όποιον δεν έχει τα εργαλεία για κόψιμο φύλλου.

Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα. Αφού κουράστηκα να ψάχνω ξυλεία (κάτι άλλο εκτός πεύκου) για τις κατασκευές, νομίζω θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν καταστήματα που μπορούν να μας προμηθευσουν. Αν είναι και ηλεκτρονικά, τόσο το καλύτερο.
Από εξωτερικό μήπως θα συνέφερε;
Ακόμα ποια είναι η σωστή τεχνική ξήρανσης για κομμάτια που κόβουμε μόνοι μας; μήπως να δημιουργηθεί ένα νήμα αποκλειστικά για θέματα ξυλείας; Έτσι κ αλλιώς το φόρουμ κατά κύριο λόγο με κατασκευές ξύλου ασχολείται.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπαρχει νημα αποκλειστικα για ξυλεια και τιμες στην πρωτη σελιδα!
Ευχαριστώ Μιχάλη, δεν το θυμόμουν. Θα μεταφέρω εκεί τις ερωτήσεις μου.

Καλησπέρα. Αφού κουράστηκα να ψάχνω ξυλεία (κάτι άλλο εκτός πεύκου) για τις κατασκευές, νομίζω θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν καταστήματα που μπορούν να μας προμηθευσουν και αν είναι και ηλεκτρονικά, τόσο το καλύτερο.

Από εξωτερικό μήπως θα συνέφερε;

Ακόμα ποια είναι η σωστή τεχνική ξήρανσης για κομμάτια που κόβουμε μόνοι μας;

Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νίκο για Οξυά, Μαόνι, Μεραντι, πεύκο κ έλατο στην Πάτρα κοίτα στον Φουρα - Μεσσαλα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νίκο για Οξυά, Μαόνι, Μεραντι, πεύκο κ έλατο στην Πάτρα κοίτα στον Φουρα - Μεσσαλα.
Μάστορα μου έχει κ η ξυλεμπορικη αλλά και οι δύο πουλάνε απλανιστο και σε μεγάλη διάσταση. Επί της ουσίας δεν είναι διαχειρισιμο. Άσε τις τιμές... Έλεγα μήπως τα λες για πάτωμα θα μπορούσαν να χρησημοποιηθουν αλλά κ πάλι είναι περιοριστικά σε μέγεθος αλλά και στην ποσότητα.
Κάπου είχα πετύχει ένα site μάλλον για όργανο ποιους που πουλαει κάποια περιεργα ξύλα.
Μήπως πρέπει να τα ξηραινουμε μόνοι μας; αν ναι, ποια η διαδικασία?

Μάλλον για στο Σοφιανό αναφέρεσαι.
Διαδικασία συγκεκριμένη για ξήρανση ξύλου δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι οτι το κόβεις, το αποθηκεύεις σε σκιερό μέρος και περιμένεις.
Κόλπα υπάρχουν πολλά, ο καθένας λέει και κάτι διαφορετικό. Άλλοι τα χώνουν σε κοπριά, άλλοι στην κομμένη πλευρά βαλζουν ατλακόλ και εφημερίδα... Αν ψαλξεις θα βρείς πολκά και διάφορα. Το σιλγιυρο ειλναι οτι ό,τι και να καλνεις το ξύλο για να στεγνωλσει θέλει το χρόνο του. Και δεν μιλάμε για μέρες ηλ βδομαλδες, ούτε καν μήνες. Για να στεγνώσει καλά ένα χοντρό ξύλο με φυσικό τρόπο,θέλει χρόνια.

Νικόλα ζήτα πλανισμενα κ χρησιμοποίησε κ λίγο το όνομα μου (κ που δουλεύω) κ θα έχεις πολύ καλύτερη τύχη.

Re: Απάντηση: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

Νικόλα ζήτα πλανισμενα κ χρησιμοποίησε κ λίγο το όνομα μου (κ που δουλεύω) κ θα έχεις πολύ καλύτερη τύχη.
Φίλε είσαι ωραίος! Να κεράσω καφέ και αν κανονίσεις κ τοπικό μαστροgroup είναι μέσα!

Re: Απάντηση: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

Μάλλον για στο Σοφιανό αναφέρεσαι.
Διαδικασία συγκεκριμένη για ξήρανση ξύλου δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι οτι το κόβεις, το αποθηκεύεις σε σκιερό μέρος και περιμένεις.

Ετσι περιπου. Βασικα πρεπει να καταλαβει κανεις οτι το ξυλο στεγνωνει απο τις ακρες του και μονο (κομμενα αγγεια).
Οσο πιο γρηγορα στεγνωσει τοσο ποιο πολυ θα στραβωσει. Πιθανοτητα να ΜΗΝ στραβωσει κατα την ξηρανση ΔΕΝ υπαρχει.
Οποτε περιμενουμε να πεσει η υγρασια στο 10% περιπου και μετα κοβουμε τα κομματια που θελουμε.

Τα κολπα με τα κερια, τις ατλακολ κτλ ειναι για να περιοριστει η ταχυτητα ξηρανσης (βλεπε παραπανω).

πρακτικα, απο οσο εχω καταλαβει, αν δεν εχεις κοψει ηδη ξερο δεντρο, ενας χρονος αναμονης δεν φτανει.

Άρα πρέπει να αποθηκεύουμε με σκοπό να χρησιμοποιησουμε μετά από χρόνια. Και με τα έντομα τι κάνουμε;;

Απάντηση: Re: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

Για σαρακι λες; Ενα ματσακι λεβαντα και εισαι οκ. Βαζουμε μεσα στα πιανα. Και αν θυμαμαι καλα και ο κεδρος εχει τετοια δραση.

ΥΓ Δεν ξερω για διαδικασιες ξηρανσης, αλλα στα οργανα δεν βαζουμε ξυλο που δεν εχει κοπει-αποθηκευει τουλαχιστον πριν 5 χρονια...

Εγω εχω κατι φιλετα δαμασκηνιας κανα τριμηνο μεσα σε νερο που αλλαζω. Ακομη κοκκινιζει, οποτε εχει μελλον. Θα κοψω και φλαμουρια συντομα και μαλλον θα κανω την ιδια δουλεια. Στο μελλον θα δω για τα επομενα βηματα.

Γιατί μέσα σε νερό; ξήρανση δεν επιθυμούμε;

Στην ουσία θέλουμε, το ξύλο, να αποβάλλει τα δικά του υγρά.
Μέσα σε νερό αυτό γίνεται πολύ αργά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, σκισίματα κλπ.
Βέβαια κι όταν τα βγάλουμε απ´ το νερό θέλει πολύ προσοχή, αν τα βγάλουμε στον ήλιο ή αν στεγνώσουν γρήγορα θα πάθουμε πάλι αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε.

Καλησπέρα!
Μου είπε ένας ξυλουργός οτι παίζει ρόλο το φεγγάρι αν είναι στο γέμισμα ή στο άδειασμα για να κόψεις το δέντρο για ξυλεία. Δεν θυμάμαι όμως πότε κάνει να κόπει. Μου το είχε πει αλλά η μνήμη μου με απατά. Έχει ακούσει κανείς κάτι γι' αυτό; Έχει να κάνει με τους χυμούς του δέντρου μου είχε πει.