Ξυλεία...

Δηλαδή, διπλή τιμή απο τον Σαχλό !
Νίκο, του Σαχλού είχε 4€ το 110Χ110, που σημαίνει 6πλάσια και βάλε.
Γιώργο, μήπως είναι κάνα εξειδικευμένο κ/π? Στα μοντελομάγαζα πχ έχουν κάποια πολύ λεπτά με πολλές λεπτές στρώσεις. Αν είναι τέτοιου τύπου την λες και καλή την τιμή - αν είναι το απλό με τις 3 στρώσεις ο τύπος είναι αλλού για αλλού.

• Like
Reactions: nikfor
Δε ρώτησα δυστυχώς κάτι άλλο. Από αυτό το ξυλεμπορικο είχα πάρει πριν 2-3 χρόνια το καλύτερο κόντρα πλακέ για λέιζερ. 2mm σημύδα άριστης ποιότητας. Αλλά το σταμάτησε μόλις το πήρα χαμπαρι
Δε ξέρετε πόσο χάρηκα χθες που το είδα. Αλλά δυστυχώς....

Τίποτα και αυτος

Παλιά, όταν πήγαινα συχνά στο «Κέντρο βίδας», πέρναγα κι απο Κουνουβέλη που ήταν ακριβώς δίπλα, στο πλάι του, αγόραζα φύλλο 3mm και μου το έκοβαν.
Μάλλον σταμάτησε πλέον να το φέρνει.

Τι κακό είναι αυτό βρε παιδιά. Να μη μπορούμε να βρούμε σημύδα 2 ή 3mm. Και καλά το 2 πάει στο καλό. Δε το ζητάνε. 3mm γιατί δεν υπάρχει;

Η λευκά είναι πολύ μαλακό ξύλο; πως είναι σαν κόντρα πλακέ; κόβεται εύκολα φαντάζομαι.

Ούτε το 3 mm το ζητάνε.
Συνήθως τη μεγάλη κατανάλωση σε αυτό την κάνουν στην οικοδομή οι καλουπατζήδες, κι εκεί δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Έχω την εντύπωση οτι αυτή η δυσλειτουργία και η μεγάλη ακρίβεια στην αγορά ξυλείας οφείλεται στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας.
Τώρα πλέον αγοράζουμε Ρώσικη ξυλεία μέσω Τουρκίας και σε διπλάσια τιμή.

Η λευκά είναι πολύ μαλακό ξύλο; πως είναι σαν κόντρα πλακέ; κόβεται εύκολα φαντάζομαι.
Στα 3mm δυσκολεύοαι (που λέει ο λόγος) να την ξεχωρίσεις από το κ/π σημύδας.
Κάνε και εδώ ένα τηλέφωνο που είχε ψωνίσει κάποιος δικός μας.

• Like
Reactions: ggeorge
Ούτε το 3 mm το ζητάνε.
Συνήθως τη μεγάλη κατανάλωση σε αυτό την κάνουν στην οικοδομή οι καλουπατζήδες, κι εκεί δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Έχω την εντύπωση οτι αυτή η δυσλειτουργία και η μεγάλη ακρίβεια στην αγορά ξυλείας οφείλεται στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας.
Τώρα πλέον αγοράζουμε Ρώσικη ξυλεία μέσω Τουρκίας και σε διπλάσια τιμή.
Ετσι είναι...
Η σημιδα 3μμ (το λεγόμενο μπετοφορμ κατά την ωρολογια των καλουπατζηδων) έχει τρελή κίνηση εδώ και 2 χρόνια καθώς η ενέγερση κατασκευαστικων έργων και πολυκατοικιων είναι στα ύψη..
Ενδεχομενος να πηγαίνει κατευθείαν σε εταιρίες η μεγάλους εργολάβους...

Δύσκολο. Ο Καλλιγάς έχει απίστευτη ποικιλία καπλαμαδων. Έχω αγοράσει πολλές φορές και απέναντι υπάρχει και αποθήκη ξυλείας. Πάλι Καλλιγάς αλλά συγγενής φαντάζομαι. Μεγάλη ποικιλία ξύλων και εκει
Δεν έχω δει κόντρα πλακέ ποτέ. Θα πάρω παντως τηλ. Ευχαριστώ

Για τα 2μμ που ειναι ενα πολυ χρησιμο νουμερο, τουλαχιστον για τις δικες μου μικροκατασκευες, εχω καταληξει εδω και αρκετο καιρο σε οξια που κοστιζει 24ευρω το τετραγωνικο απο Γερμανια.
Αγορασαμε πάλι προσφατα με τον Μπαμπη 23 τεμαχια 300μμ χ 145μμ (δηλαδη 1 τετραγωνικο μετρο) και παχος 2μμ. Κλασεις ανωτερο ποιοτικα απο οποιοδηποτε κ/π. Τα μεταφορικα ειναι λιγα, 5-6 ευρω.

Εδω τα 2μμ οξιας κολλημενα σε 4μμ κοντρα πλακε οκουμε απο το Leroy.
wHNiajx.jpg

Last edited:
Δύσκολο. Ο Καλλιγάς έχει απίστευτη ποικιλία καπλαμαδων. Έχω αγοράσει πολλές φορές και απέναντι υπάρχει και αποθήκη ξυλείας. Πάλι Καλλιγάς αλλά συγγενής φαντάζομαι. Μεγάλη ποικιλία ξύλων και εκει
Δεν έχω δει κόντρα πλακέ ποτέ. Θα πάρω παντως τηλ. Ευχαριστώ

Δεν έχει ο Καλλιγάς κόντρα πλακέ.
Στο δρομάκι δίπλα είναι ο Δημήτρης, ανιψιός του, και ασχολείται με μασίφ ξυλεία.

Για τα 2μμ που ειναι ενα πολυ χρησιμο νουμερο, τουλαχιστον για τις δικες μου μικροκατασκευες, εχω καταληξει εδω και αρκετο καιρο σε οξια που κοστιζει 24ευρω το τετραγωνικο απο Γερμανια.
Αγορασαμε πάλι προσφατα με τον Μπαμπη 23 τεμαχια 300μμ χ 145μμ (δηλαδη 1 τετραγωνικο μετρο) και παχος 2μμ. Κλασεις ανωτερο ποιοτικα απο οποιοδηποτε κ/π. Τα μεταφορικα ειναι λιγα, 5-6 ευρω.

Εδω τα 2μμ οξιας κολλημενα σε 4μμ κοντρα πλακε οκουμε απο το Leroy.

Δηλαδή Μιχάλη, για κοπή περίπλοκων σχεδίων στον laser, αυτή η Οξιά κόβεται καλύτερα από ένα ΚΠ 3mm λεύκας; Εννοώ παίρνεις πιο καθαρές κοπές; Έχεις δοκιμάσει και την 4mm από το wodewa; (μικρή η διαφορά τιμής από τα 2mm)
Έχεις εντοπίσει κάτι άλλο από εκεί που να έχει καλό value for money;

Nαι η οξια 2μμ κοβεται καλυτερα γιατι ειναι πιο πυκνο και πιο στερεο ξυλο απο το 3αρι κ/π λευκας, ιδανικο για λεπτομερειες με σαφως καθαροτερες κοπες.

Και η οξια 4μμ κοβεται ευκολα και καθαρα. Αυτα τα δυο ειδη ειναι τα καλυτερα VFM για οξια που εχω βρει στο συγκεκριμενο μαγαζι.

Απο κει και περα εχει βγαλει πολυ προσφατα 6μμ δρυ, κερασια και σφενδαμο σε διασταση 600χ145μμ που αγορασα προσφατα. 5 τεμαχια 33 ευρω.
Βγαινει και σε πιο μικρη διασταση 5 τεμαχια 300χ145μμ στα 22 ευρω. Επισης ολα αυτα βγαινουν σε παχος 6, 8, 10 και 20μμ

Θεωρω πολυ καλη περιπτωση επισης τα σετακια απο καρυδια και αλλα ειδη ξυλων που βγαινουν σε διαφορα παχη και πλατος 5 η 10 εκατοστα με μηκος 20 εκατοστα.

Εδω το σετακι με διαστασεις 100χ200μμ με διαφορα ειδη ξυλων και διαφορα παχη με τιμη 5 ευρω το σετ (μεχρι προτινος ειχε 4 ευρω το σετ)
Εδω το σετακι με διαστασεις 80χ200μμ με διαφορα ειδη ξυλων και διαφορα παχη με τιμη 4 ευρω το σετ
Εδω το σετακι με διαστασεις 50χ200μμ με την μεγαλυτερη ποικιλια ξυλων και με τιμη 4 ευρω το σετ.

Κατα καιρους βγαζει διαφορες προσφορες οπως 1 τμ σε exotic woods με 45 εως 49 ευρω το τετραγωνικο σε διαφορα παχη 2, 4 και 6μμ και διαστασεις 50χ200μμ. Αυτα τα τρια τα ειχε σε τετοια προσφορα η οποια εληξε πριν μια βδομαδα.
Αυτα τα εχω παρει ολα αλλα τα 6μμ δεν κοβονται δυστυχως με το 10αρι λειζερ, το καιει το ξυλο δεν το κοβει. Μονο τα 4 και 2μμ κοβονται.

Παραλαβη απο EPS wood, Σαχλος, στο Μενιδι. Ειχα δωσει την διευθυνση πριν κανα μηνα σε φιλο που μου ειπε οτι οταν περασει απο εκει, θα τα αγορασει και θα μου τα φερει.

Εξι φυλλα κοντρα πλακε λευκας παχους 3μμ και διαστασεων 1 μετρο χ 1 μετρο και τιμη 5 ευρω εκαστο.
nMJNfFBh.jpg

Εντελως μετρια ποιοτητα, καμμια σχεση με το αντιστοιχο κοντρα πλακε σημυδας, αλλα η τιμη ειναι σουπερ. Ιδανικο για κατασκευουλες που βαφονται.

Ανα τρια τα φυλλα μετρηθηκαν και σημαδευτηκαν για να κοπουν στην πριονοκορδελα σε διασταση Α4.
f4uHT1Ih.jpg

Σε ενα τεταρτακι τα μεγαλα φυλλα εγιναν καμμια 100στη φυλλαρακια μεγεθους Α4.
jD2PgPah.jpg

..και φωλιασαν ηδη στην φιλοξενη ντουλαπα του Leroy που προστατευει τα πολυτιμα ξυλαρακια για το laser.
Q2gS0ATh.jpg

Aπο πανω ειναι το κοντρα πλακε 4mm οκουμε απο το Leroy.

Μεγειά. Στην 1η φωτογραφία νομίζω δείχνεις την "κακή" πλευρά. Αν δεν έχει αλλάξει την ποιότητα που φέρνει (ή δεν έπεσες σε ταλαιπωρημένα κομμάτια), η μια πλευρά θα είναι η καλής ποιότητας και η άλλη θα έχει ρόζους, διχρωμίες κλπ.