Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Πολύ ωραίο το βαζάκι. Και το καπάκι παίρνει κι αυτό καραμέλες . Απ' τα πιο όμορφα ξύλα η αμυγδαλιά, αλλά σκίζετε πολύ. Πως και δεν σου σκίστηκε ήδη. Όταν λες λάδι,Μπάμπη, εννοείς σπορέλαιο, ελαιόλαδο ή παραφινέλαιο πχ. Και για πόσο καιρό το αφήνεις μέσα ;

Τα προηγούμενα τα έκανα με λινέλαιο. Σ´ αυτό έχω βάλει baby oil.
Δεν το γεμίζω με λάδι, απλά του κάνω επάλειψη εξωτερικά και εσωτερικά και αφήνω λίγο λαδάκι στον πάτο για να ρουφάει.
Στην αρχή το κάνω συχνά, φροντίζω να είναι υγρό συνέχεια, μόλις το ρουφήξει και στεγνώσει ξενακάνω επάλειψη. Απ´ τη δεύτερη μέρα και μετά το κάνω 2-3 φορές την ημέρα.
Εννοείται οτι το παρακολουθώ κι αν δώ κάπου να αραχνιάζει το περνάω λαδάκι.

Last edited:
Πολυ ομορφο, αξιζε η ταλαιπωρια :)

Εχεις σκεφτει ποτε να κανεις αυτο που υποννοει ο kats3777; Δηλαδη να το βαλεις ολοκληρο σε "μπανιο" καποιου λαδιου;
Για μικρα πραγματα, και με δεδομενο οτι θα ειναι επαναχρησιμοποιουμενο το μπανιο, δεν θα βγαινει και πολυ ακριβο.

Θέλει λίγο προσοχή αυτό.
Στην ουσία κι αυτό που κάνω εγώ το ίδιο αποτέλεσμα έχει. Το μπάνιο σε λάδι το φοβάμαι λίγο γιατί αν το παρακάνεις και ποτίσει υπερβολικά μετά το ξύλο θα ξερνάει συνεχώς λάδι.

Ουοαου! Φοβερή η αμυγδαλιά, φοβερό το σχέδιο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εντάξει... θα σου φέρω είπαμε... :flipout:
Πανέμορφο λέμε!! Τα συγχαρητήρια μου.. ωστόσο στον κυρ μη φέρεις! Συνήθως η αμυγδαλιά δουλεύεται χλωρή γιατί μετά σκληραίνει παρά πολύ! Όποτε όταν θα την πιάσει ο κυρ μας θα είναι χειρότερα από πέτρα :Ρ

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Εργο τεχνης το βαζακι!!!
Πανεμορφα νερα!

Εργο τεχνης το βαζακι!!!
Πανεμορφα νερα!

Πανέμορφο λέμε!! Τα συγχαρητήρια μου.. ωστόσο στον κυρ μη φέρεις! Συνήθως η αμυγδαλιά δουλεύεται χλωρή γιατί μετά σκληραίνει παρά πολύ! Όποτε όταν θα την πιάσει ο κυρ μας θα είναι χειρότερα από πέτρα :Ρ

κι εγω καλα λογια εγραψα αλλά δεν ειδα ανταποκριση απο τον δημιουργο! :flipout:

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

κι εγω καλα λογια εγραψα αλλά δεν ειδα ανταποκριση απο τον δημιουργο! :flipout:

Απάντησα σ´ εσένα και στον Κυριάκο ταυτόχρονα βρε παραπονιάρη.
Άσε που στην αρχή δεν κατάλαβα οτι ήσουν εσύ επειδή δεν είδα πουθενά σχόλιο για το τρίψιμο.... -bye-

Ένα ανθοδοχείο 25 cm ύψος, από φτελια και λεύκα. Είχε αρκετή δουλειά, κόψε ράψε, και σκάψιμο σε βάθος. Δεν μου βγήκε όπως το περίμενα, το ήθελα λίγο πιο φαρδύ στην κορυφή του αλλά ίσως το ξαναδοκιμάσω με άλλα ξύλα.
cd304e55b35a705fdbfdcf31a75d387d.jpg
e4709302ae26e261bdf5c93162502889.jpg
e4708b5686d1f4a5c07df2d2c7bdaea3.jpg
929d26587b8005a3bae1cc041d504144.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk