Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Εμβαπτισμένο; Όχι.
Τα ξύλινα είναι γυαλισμένα με shellawax και το πρώτο είναι ρητίνη με κουκουνάρι πεύκου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aριστουργηματα Παυλο!! Δεν χορταινεις να τα βλεπεις και να τα χαιρεσαι!
Kαποια μου θυμιζουν την φινετσα των συλλεκτικων που βγαζει κατα καιρους η Mont Blanc!!
e85ae2692859bfa081c1c8454ea51fa3.jpg

Να προσθεσω και γω οτι καποιοι μπορειτε να κανετε τζιρο με τις κατασκευες σας, αρκει να βρεθει το καταλληλο προμοτιον.
:award:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Να προσθεσω και γω οτι καποιοι μπορειτε να κανετε τζιρο με τις κατασκευες σας, αρκει να βρεθει το καταλληλο προμοτιον.
Αναλαμβάνεις τα σχετικά;

& ένα στυλό για τον φίλο μου τον Osatosa μετά οβάλ βάσεως !!!
Ευλογημένο ξύλο η ελιά !!!

Και εσύ ευλογημένος είσαι :worshippy:-bye-

Τι να σε κάνω που σε πάω πολύ ........τρελοκοτσιδού μου όμορφη.

Αχχχχ ... ετσι ειναι Παναγιωτη. Ο βηχας και οι συμπαθειες δεν κρυβονται. Δεν προλαβε να το πει ο Νικος........................και τσουπ!!!!
Εκτος βεβαια και αν το εκανε για να μετακινηθει "ο βραχος" απο τον βορειο στον νοτιο τομεα, χιλλιομετρα συντηρησης δηλαδη.

Κωστα οι μηχανισμοι πρεπει να εχουν συγκεκριμενες διαστασεις και τυπο; Δεν μπορεις να αλλαξεις την κατεργασια ωστε να χρησιμοποιηθουν οι μηχανισμοι απο κοινα στυλο του "κιλου";

Και η καταληλη χωρα. Ποσοι θα κατσουν να εκτιμησουν την σκεψη, τον χρονο και τον κοπο που εχουν αυτα τα μικρα κομψοτεχνηματα, και να πληρωσουν γι αυτο νομιζεις στο Ελλαντα;

Δημήτρη σιγά μην μετακινήθηκε. Με την πίπα της ειρήνης με περίμενε στο .....χωριό του αλλά να χρωστά χάρη που δεν ήταν μόνος του......

Με του μηχανισμούς το ψάχνω κ να είσαι σίγουρος θα βρω άκρη "τοπική".

Παίζοντας με το ξυλοτορνάκι.......
Το πρώτο τι ακριβώς είναι;
Η βάση για στυλό με το κόντρα πλακέ ωραία μου έδωσες ιδέα!

Μόνο εσύ θα βάζεις γρίφους ?
http://scrollsawworkshop.blogspot.gr/2017/10/recessed-lidded-box-scroll-saw-pattern.html?m=1

Για αυτό είμαστε εδώ για να αλληλοσυμοληρωνόμαστε !!!
Βρε παναθεμά σε με τρόμαξες!
Τώρα το κατάλαβα.

Μπιζουτιέρα για δωράκι. Εσύ γιατί τρόμαξες?
:BDGBGDB55:
Η καβιλια στο κέντρο στο καπάκι μπήκε για να κρύψει το σημάδι από την ποντα της κουκουβάγιας.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Άλλη μια παρτίδα στυλό με ξύλο ακακίας, ιροκο και ένα με ρητίνη +...... για να δούμε ποιος θα το βρει.
626771e2a10e6086544fd616a7ce2c48.jpg
94fdfca9ef7c5bc3155c9361b97d3218.jpg
872f11da4516ba4548eb1bdf8796cb94.jpg

Έμεινα ενεός... :drool1:
Και για να το πούμε λαϊκά, έμεινα "λαλάκας".... :worshippy::worshippy::worshippy:
Μάστορα αυτό είναι ζωγραφιά!

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Και για να το πούμε λαϊκά, έμεινα "λαλάκας".... :worshippy::worshippy::worshippy:
Από δευτέρα σου στέλνω την ρητίνη με πόρτα πόρτα.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ο δάσκαλος είναι προχώ...
Μπορείς να το πείς και "λαμάκας" :flipout:

Πρώτη προσπάθεια ενασχόλησης με Ξυλότορνο (Σχόλια-Σκέψεις)
Λοιπόν , είχα στην άκρη εδώ και ένα χρόνο περίπου ένα μικρό entry lvl Ξυλότορνο της Holzmann , τον D300F. Τον είχα πάρει απέξω με τελική τιμή στα 190 euros . Για την αγορά του συμβουλεύτηκα και έναν αλλοδαπό ειδικό , που με παρότρυνε να πάρω κάτι πολύ απλό και φτηνό για αρχάριο , και η συμβουλή του ήταν πολύ σωστή . Και το μηχάνημα αυτό , σαν κάθε powertool , θέλει την απαιτούμενη προσοχή , δεν είναι καθόλου , μα καθόλου ακίνδυνο , αντίθετα μάλιστα , και τουλάχιστον τα γυαλιά προστασίας , τα θεωρώ δεδομένα στη χρήση τους .
Σήμερα λοιπόν , σκέφτηκα να τον "ενεργοποιήσω" και βρήκα ένα κομμάτι από τάκο παλέτας , έτσι για αρχή .Τονίζω ότι οι δυνατότητές του είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες. Κοτσάρισα τον τάκο επάνω , βλέπε εδώ https://postimg.org/image/huq1b6duh/
και ξεκίνησα την προσπάθεια . Περιττό να πω , ότι όλοι οι διαόλοι και ............τριβόλοι με τηλέφωνα , εκείνη την ώρα βρήκαν να ενοχλήσουν , αλλά τέσπα συμβαίνει σε όλους μας . Μετά από κάποια ώρα και προσπάθεια έφτασα εδώ , φωτό https://postimg.org/image/une5anugp/ και εδώ https://postimg.org/image/k0kc5neq1/ . Και τελικά έφτασα μέχρι εδώ https://postimg.org/image/hx9wxuhg9/ . Το τελικό αποτέλεσμα , ένα απλούστατο κύπελλο-μολυβοθήκη , το πέρασα με ένα απλό χέρι βερνίκι νερού της Kraft.
Συνοψίζοντας , και θέλοντας να βοηθήσω και άλλα παιδιά , που ενδεχομένως θέλουν να ασχοληθούν με το ευγενές αυτό σπόρ , κατέληξα , από την πλευρά του αρχάριου , στα εξής :
1. Το μηχάνημα ΔΕΝ είναι ακίνδυνο , αντίθετα θέλει προσοχή και σεβασμό .
2. Πολύ καθοριστικό ρόλο παίζουν τα σκαρπέλα που θα χρησιμοποιήσει κανείς .Τα δικά μου ήταν απλά της Holzmann , που ήταν μαζί με τον τόρνο προσφορά μέσα στη τιμή . Τα σκαρπέλα τρώγονται γρήγορα , τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποίησα εγώ , και εδώ μπαίνει αυτόματα το θέμα του τροχίσματός τους , άρα δίδυμος τροχός πρέπει να υπάρχει ........spare , αλλιώς θα τρέχετε στο τροχείο για τρόχισμα . Εγώ έχω ένα απλό του lidl , ο οποίος κάνεις μια χαρά τη δουλειά του.
3. Η μάζα ροκανιδιών και ψιλόσκονης (από το τρίψιμο με γυαλόχαρτα ) που συγκεντρώνεται είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ , θα τρομάξετε και το εννοώ . Η ψιλόσκονη χώνεται κυριολεκτικά παντού , που δεν έφτανε η σκούπα στο μάζεμα , αλλά αναγκάστηκα να ενεργοποιήσω και το κομπρεσσέρ με το πιστόλι αέρα . Ηθικό δίδαγμα , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , να ξαναχρησιμοποιήσω τον τόρνο σε κλειστό χώρο .
4. Πολύ προσοχή στον τρόπο χρησιμοποίησης των σκαρπέλων , διότι "κλοτσάνε" πολύ εύκολα .Πρέπει να τα κρατάτε γερά , και προς τα πάνω , πατώντας πάντα πάνω στη μεταλική βάση του Τόρνου . "Ταρζανιές" , με τη χρήση των σκαρπέλων στον αέρα , όπως είδα σε κάτι βίντεο του youtube , τα βρίσκω παρακινδυνευμένα , τουλάχιστον για τον αρχάριο . Τώρα , αν ο Ανίκας , ή ο δικός μας ο Παύλος εδώ δουλεύουν τα σκαρπέλα στον αέρα , μην παρασυρθείτε , γιατί αυτοί είναι έμπειροι , ενώ ημείς .....γκάβακες.
5. Το Σπόρ απαιτεί υπομονή σε κάθε περίπτωση , συνεχή έλεγχο και επανέλεγχο της δουλειάς , και φυσικά όχι κούραση .
Αυτά , σαν πρώτες εντυπώσεις από τον Τόρνο . Όποιος Θέλει συμπληρώνει με σχόλια , παρατηρήσεις , κρίσεις .

Βαγγελη πολυ χρησιμη η αναρτηση σου αλλα και το κυπελακι βγηκε μια χαρα!
Νομιζω οτι ολοκληρωσες τα πρωτα και βασικοτατα σταδια του αθληματος, οπως σωστη τοποθετηση του ξυλου στο μηχανημα, παραγωγη κυλινδρου απο τετραγωνη πρωτη υλη και εκβαθυνση.
Βοηθησε το οτι ο τακος ειναι μαλακο ξυλο, αλλα οι βασικες αρχες ισχυουν παντου. Πλεον η κατασκευη στυλο θα ειναι παιχνιδακι για σενα :))

Βαγγέλη ωραίος μια χαρά για πρώτη φορά.
Χιώτη, νομίζω θα το κάνουμε φωλιά εδω μέσα με τα στυλά..
@babis, με τον μηχανουργικό δεν γίνονται όλα πιο άνετα και ωραία;;;;;; !!!!!!!!!