Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Kύριε Μπάμπη αν δεν φτιάξεις το τσαμπί που φαίνεται στην πρώτη φώτο,πίσω απ`το δήθεν μήλο,δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς με αυτές τις ψευτοκατασκευές που κάνεις.
(Στα σοβαρά τώρα μέσα σε 2-3 (; ) μήνες που έχεις τον τορνο κάνεις παπάδες.Οκ ο Παύλος ειναι ο πρώτος διδάξας και ο πρωτομάστορας εδώ,αλλά κι εσύ έχεις τρομερό χέρι ρε φίλε.Ειλικρινά σε χαίρομαι που ό,τι πιάνεις στα χέρια σου το κάνεις καλά,όχι στο περίπου.Πολλά μπράβο από`μένα και περιμένουμε την συνέχεια επί της οθόνης!)

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Για σένα δουλεύουν όλοι... Σου μαζεύουμε υλικό.

Θελω εδω να ευχαριστησω και τους 3 σας για την υποστηριξη για την μελλοντικη μου αγορα και ενα μεγαλο ευχαριστω σε Κωστα και Δημητρη weather για τα ξυλα που μου εφεραν για πρωτη υλη!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Kύριε Μπάμπη αν δεν φτιάξεις το τσαμπί που φαίνεται στην πρώτη φώτο,πίσω απ`το δήθεν μήλο,δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς με αυτές τις ψευτοκατασκευές που κάνεις.
(Στα σοβαρά τώρα μέσα σε 2-3 (; ) μήνες που έχεις τον τορνο κάνεις παπάδες.Οκ ο Παύλος ειναι ο πρώτος διδάξας και ο πρωτομάστορας εδώ,αλλά κι εσύ έχεις τρομερό χέρι ρε φίλε.Ειλικρινά σε χαίρομαι που ό,τι πιάνεις στα χέρια σου το κάνεις καλά,όχι στο περίπου.Πολλά μπράβο από`μένα και περιμένουμε την συνέχεια επί της οθόνης!)

Δημήτρη, σ´ ευχαριστώ πάρα πολύ.
Είναι αλήθεια πως ό,τι κάνω προσπαθώ να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν είναι να γίνει κάτι "στο περίπου" προτιμώ να μην ασχοληθώ καθόλου. Γί αυτό και πολλές φορές τρώω δυσανάλογα πολύ χρόνο σε "εύκολα" κομμάτια μιας κατασκευής επειδή δεν βγαίνουν όπως θα ήθελα. Πχ στο πρώτο μήλο τα 3/4 του χρόνου μου τον σπατάλησα στο βάψιμο γιατί δεν μ´ άρεσε αυτό που έβλεπα.
Μπορεί να δοκιμάσω κάτι ξανά και ξανά μέχρι να μου πετύχει, ή τουλάχιστον να είναι, πρώτα για μένα, αποδεκτό.
Σ´ όλους μας αρέσουν τα καλά λόγια και οι καλές κριτικές και το επιδιώκουμε κιόλας. Πέρα απ´ αυτό όμως αυτά που κάνουμε εδώ μέσα είναι και μια ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα του forum.
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν ήθελα να πω, κυρίως για κάποια παιδιά που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον ξυλότορνο αλλά κολώνουν, οτι κάποια πράγματα που όταν τελειώσουν δείχνουν πανέμορφα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζουν.
Τα μήλα, τα αχλάδια και κυρίως τα στυλό, που τον τελευταίο καιρό έχουν κλέψει και τις εντυπώσεις, είναι από εύκολα έως πολύ εύκολα στην κατασκευή τους.
Αρκεί να τηρείς τον χρυσό κανόνα του μερακλή μάστορα: "-Σημασία στη λεπτομέρεια" :grandpa:

Πανέμορφο! :a0210:
Ελιά είναι κι αυτό;

Ναι.

Μπάμπη φτιάξε καί ένα καντάρι στόν ξυλότορνο καί θά είσαι άρχοντας :firstprize:
Πολύ όμορφα τά μήλα γειά στά χέρια σου

Κώστα απλά Keep walking :a0210:
:a0210:

Last edited by a moderator:

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Θελω εδω να ευχαριστησω και τους 3 σας για την υποστηριξη για την μελλοντικη μου αγορα και ενα μεγαλο ευχαριστω σε Κωστα και Δημητρη weather για τα ξυλα που μου εφεραν για πρωτη υλη!!!!!!!!!!!

Δέν κάνει τίποτα Κυριάκο,αναμένουμε μέ τό καλό τήν παραλαβή,καί τής μετέπειτα δημιουργίες.

Πως τις φτιάχνετε τις τρύπες του Ξύλου στον Τόρνο? Χρησιμοποιείτε τσόκ , ή τρυπάτε πρώτα το Ξύλο με κολονάτο και μετά το δουλεύετε το Ξύλο στον Τόρνο ?
Ο δικός μου ο τόρνος , παίρνει τσόκ με λαιμό ΜΚ1 , ενώ οι περισσότεροι παίρνουν ΜΚ2 .Βέβαια να βρεις στο ελλαδιστάν τέτοια τσόκ (συνήθως 2,5-10mm) το βρίσκω δύσκολο , όπου κιαν ρώτησα κανείς δεν είχε .Οπότε αναγκαστικά από εδώ https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_s...236&crid=3IMBLS6TSQW03&rh=i:aps,k:mk1+bohrfut

Κάνε και μετάφραση Μήτσο γιατί πιστεύω οτι πολλοί, ειδικά οι πιο μικροί, δεν θα ξέρουν τι είναι το καντάρι. -bye-

Πως τις φτιάχνετε τις τρύπες του Ξύλου στον Τόρνο? Χρησιμοποιείτε τσόκ , ή τρυπάτε πρώτα το Ξύλο με κολονάτο και μετά το δουλεύετε το Ξύλο στον Τόρνο ?
Ο δικός μου ο τόρνος , παίρνει τσόκ με λαιμό ΜΚ1 , ενώ οι περισσότεροι παίρνουν ΜΚ2 .Βέβαια να βρεις στο ελλαδιστάν τέτοια τσόκ (συνήθως 2,5-10mm) το βρίσκω δύσκολο , όπου κιαν ρώτησα κανείς δεν είχε .Οπότε αναγκαστικά από εδώ https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_s...236&crid=3IMBLS6TSQW03&rh=i:aps,k:mk1+bohrfut

Με τσόκ Βαγγέλη, ΜΚ2.

Last edited by a moderator:
Έτοιμα και τα ανθρωπάκια για τις χαρτοπετσέτες...
Μέχρι 12 τρώμε, 13 είναι γρουσουζιά, για παραπάνω δεν υπάρχει φαΐ. :flipout:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    211.4 KB · Views: 142
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πανέμορφα καί τό χρώμα καί όλα,άρχοντας μέ Α κεφαλαίο,καλές γιορτές νά έχουμε όλοι συνάδελφοι.

Κάνε και μετάφραση Μήτσο γιατί πιστεύω οτι πολλοί, ειδικά οι πιο μικροί, δεν θα ξέρουν τι είναι το καντάρι. -bye-

Οι νέοι τήν βρίσκουν τήν άκρη από τόν γκούκλη -bye-

Θα συμφωνησω με τον Νικο παραπανω, αυτο ειναι το πιο μερακλιδικο νημα!!

Γεια στα χερια σας μαστορες, απιθανες δημιουργιες!!!!

Μπαμπη καλα το ειπες, η σημασια στην λεπτομερεια κανει την διαφορα, τα 'στρατιωτακια' ειναι χαρμα οφθαλμων!!

Wow lala! :a0210:
Ποσο παει το κομματι Μπαμπη?