Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Γρήγορη δοκιμή του απορροφητήρα στον ξυλοτορνάκι.
Μέχρι αυτά τα μεγέθη τα πάει περίφημα. Σε μεγαλύτερα μεγέθη ξύλου ο τόρνος σε λερώνει αρκετά.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Γρήγορη δοκιμή του απορροφητήρα στον ξυλοτορνάκι.
Μέχρι αυτά τα μεγέθη τα πάει περίφημα. Σε μεγαλύτερα μεγέθη ξύλου ο τόρνος σε λερώνει αρκετά.
Ωραίο το βοήθημα Κώστα σε γλυτώνει από την σκόνη.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ωραίο το βοήθημα Κώστα σε γλυτώνει από την σκόνη.

Στην σκόνη κάνει τέλεια δουλειά.
Στο ξεχόνδρισμα που είναι "βαριά" τα κομμάτια που αποκολλούνται κατά την κατεργασία του ξύλου δεν τα προλαβαίνει όλα.

Η σκόνη είναι πολύ πιο ύπουλη... Απ´ τα χοντρά κομμάτια και να φύγουν μερικά μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Βέβαια, όπως είπες, δουλεύει κι ένα κτήνος απο πίσω...

Η σκόνη είναι πολύ πιο ύπουλη... Απ´ τα χοντρά κομμάτια και να φύγουν μερικά μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Βέβαια, όπως είπες, δουλεύει κι ένα κτήνος απο πίσω...

+ 1

Άλλη μια όμορφη έκπληξη.
Με τα soft pads & φτάνοντας από τα 80 grid μέχρι τα 12.000 !!!, το ξύλο της ελιάς έγινε τόσο γυαλιστερό & απαλό σαν πλαστικό. Δεν έχω βάλει ούτε λάδι ούτε τίποτα άλλο.

Ρε τους π........ τι βγάζουν τελικά.....!

Last edited by a moderator:
Κώστα ποια η διαφορά από τα κοινά ντουκοχαρτα;

Δεν ξέρω ακριβώς.
Αυτά είναι μαλακά σαν σφουγγαράκια, όχι πορώδη, αδιάβροχα, δουλεύονται εύκολα, ανεβαίνουν πολύ ψηλά σε νούμερα κ εντυπωσιαστηκα με την γυαλάδα που βγάζουν. Αυτά τα ολίγα.

Ωρέ συγχρονισμός! Στο φτερό.
Νικόλα σε ευχαριστώ.

Ωραία!
Τα παρέλαβα σήμερα τα σφουγγαράκια και μου φάνηκαν κουλτσικα, τα οεριλμενα λίγο πιο μεγάλα.
Παύλο βείσκεις εύκολα μεγάλα νούμερα σε ντουκόχαρτα; Εγώ μέχρι 2500-3000 βρίσκω, από κει και πάνω δεν έχω βρεί ούτε σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων.

Πολυ καλο φινιρισμα, κριμα που η φωτο δεν εχει εστιαστει καλα.
Ειναι δυσκολο σε γυαλιστερες επιφανειες να εστιασει σωστα ο φακος. Θελει manual focus ειτε πολλες φωτο για να τυχει να εστιασει.

Ωραία!
Τα παρέλαβα σήμερα τα σφουγγαράκια και μου φάνηκαν κουλτσικα, τα οεριλμενα λίγο πιο μεγάλα.
Παύλο βείσκεις εύκολα μεγάλα νούμερα σε ντουκόχαρτα; Εγώ μέχρι 2500-3000 βρίσκω, από κει και πάνω δεν έχω βρεί ούτε σε χρωματοπωλεία αυτοκινήτων.

Δύσκολο πάνω από 3000 σε είδη φανοβαφων.
Γυαλί πρέπει να έχει γίνει Κώστα ε????

Παιδιά δώστε κανένα λινκ με σκαρπελα τορνου. Εισαγωγικά.

Τι ευχαριστείς Κώστα,εγώ σας ευχαριστώ για την τέρψη οφθαλμών και εγκεφάλου που προσφέρετε απλόχερα!

:a0210:

Kώστα καλοδούλευτα,χρυσοχέρης.

:ernaehrung004:

Δύσκολο πάνω από 3000 σε είδη φανοβαφων.
Γυαλί πρέπει να έχει γίνει Κώστα ε????

Παιδιά δώστε κανένα λινκ με σκαρπελα τορνου. Εισαγωγικά.

Όντως είναι σαν γυαλί Κυρ κ όχι σαν πλαστικό που έγραψα πιο πάνω.

Για σκαρπέλα τόρνου κλπ εδώ:
https://www.toolstore.gr/advanced_search_result.php?keywords=KIRSCHEN+#.WjyCvWhl-ks

Πολυ καλο φινιρισμα, κριμα που η φωτο δεν εχει εστιαστει καλα.
Ειναι δυσκολο σε γυαλιστερες επιφανειες να εστιασει σωστα ο φακος. Θελει manual focus ειτε πολλες φωτο για να τυχει να εστιασει.

Καλημέρα. Εσύ έχεις απόλυτο δίκιο κ εγώ δεν έχω καλή μηχανή.

Τι να την κάνεις την καλή μηχανή... Το "πράμα" σου πουλάει μόνο του... :grinning-smiley-043
Αυτά είναι μόνο τρίψιμο ή και λαδάκι;

Μόνο τρίψιμο κ με ψεκασμό ελάχιστο νερό με το ψεκαστήρι του Jubo μόλις μπήκα στα pads.

Απίθανα!
Για δώσε λίγο πιο πολλές πληροφορίες γιατί σήμερα δεν με βλέπω να μπορώ να ξεμυτίσω για δοκιμές στην ταράτσα.
Και μη μου πείς στο "εργαστήριο-σαλόνι" γιατί είπαμε να το γαμ..ουμε όχι να τα ξε..λιάσουμε... :flipout:
Αντέχουν; ή θα είμαστε για καινούρια μετά από καμια 15-αριά χρήσεις.
Τα χρησιμοποιείς όλα με τη σειρά ή δυό τρία νούμερα τη φορά;

Μόλις τελείωσα τα σκουπισα. Δεν τα είδα πολύ ταλαιπωρημενα. Δεν τα κρατάω πολύ ώρα το κάθε νούμερο. Γύρω στο λεπτό. Βάλε το πινακάκι δίπλα σου για να μην μπέρδεψες τα νούμερα. Θέλει με την σειρά τους. Αυτά τα ολίγα.