Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Είσαι άρχοντας.
Κοίτα μην σε πάρει καμιά σφαίρα εκεί πάνω με αυτά που διαβάζω κ χάσουμε τον μάστορα.

Τι διαβάζεις;
Έχουν πλακώσει όλοι οι Αγρινιώτες εδώ πέρα και όλη μέρα έχουμε μπάμ και μπούμ.
Της πλάκας κυνηγοί, 700 φυσίγγια για μιά τσίχλα...

Συγνωμη αυτη την "γκουμουτσα" την γυρναγες χωρις ποντα, με την κουκουβαγια τερμα δεξια να "ξεκουραζεται";;;;;;;;;;;

Ο μάστορας όπως το πήγαινε λογικά θα έβγαζε μόνο το μπολ. Λίγο πιο πολύ προς το κέντρο να πηγαινε στο πίσω μέρος θα βαραγε το σκαρπελο στις βίδες κ θα γινόταν ζημιά. Λογικά του άρεσε έτσι όπως σχηματίστηκε κ δεν το γύρισε να φτιάξει πατουρα κ να το καθαρίσει κ πίσω.
Γνώμη μου πάντα.

Ο τόρνος κάνει την φαντασία σου να φεύγει συνέχεια σε νέα μονοπάτια.

Ο μάστορας όπως το πήγαινε λογικά θα έβγαζε μόνο το μπολ. Λίγο πιο πολύ προς το κέντρο να πηγαινε στο πίσω μέρος θα βαραγε το σκαρπελο στις βίδες κ θα γινόταν ζημιά. Λογικά του άρεσε έτσι όπως σχηματίστηκε κ δεν το γύρισε να φτιάξει πατουρα κ να το καθαρίσει κ πίσω.
Γνώμη μου πάντα.

Ο τόρνος κάνει την φαντασία σου να φεύγει συνέχεια σε νέα μονοπάτια.

Άμα είσαι μάστορας... :grinning-smiley-043

Το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνει μιά πατούρα πίσω ώστε να γυρίσει ανάποδα και να πιαστεί στο τσόκ.
Μετά, όταν άρχισα να διαμορφώνω λίγο τη γκουμούτσα λυπήθηκα να «πετάξω» τόσο όμορφο ξύλο και σέφτηκα να το αφήσω σετάκι, μπώλ-πιατάκι, όπως λέμε φούστα-μπλούζα δηλαδή.
Σκέφτηκα οτι, ακόμα κι αν δεν σ´ αρέσει, όποια στιγμή θες το αφαιρείς.
Τα συμπεράσματα που έβγαλα εγώ απ´ αυτή τη προσπάθεια ήταν, πρώτον σε τόσο μικρό και ελαφρύ τόρνο που δεν είναι πακτωμένος το ξύλο θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να είναι απόλυτα ζυγισμένο.
Δεύτερον, επειδή το ξύλο είναι σχεδόν αδύνατον να είναι απόλυτα ζυγισμένο, χρησιμοποιείς τη μικρότερη ταχύτητα αλλιώς ο τόρνος θα απογειωθεί.
Τρίτον, όσο ανεβαίνουν οι όγκοι στο ξύλο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις για δυνατό μοτέρ.

Μπάμπη...
%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7.jpg

Πανέμορφο! :a0210:
Ο ευκάλυπτος δεν είναι ταπεινός, υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν καταπληκτικό κόκκινο χρώμα στην καρδιά.
Προχθές έκοψα ένα τέτοιο κορμουδάκι, ίσιο σπ´ τη κάτω μεριά και 35’ μοίρες περίπου σπ´ την πάνω, και με μιά φρεζούλα στο ξέντρο έγινε καταπληκτική βάση για στυλό. Έμοιαζε με στόχο, κατακκόκινο κέντρο και ροζ δαχτυλίδια περιφερειακά.

Πανέμορφο! :a0210:
Ο ευκάλυπτος δεν είναι ταπεινός, υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν καταπληκτικό κόκκινο χρώμα στην καρδιά.
Προχθές έκοψα ένα τέτοιο κορμουδάκι, ίσιο σπ´ τη κάτω μεριά και 35’ μοίρες περίπου σπ´ την πάνω, και με μιά φρεζούλς στο ξέντρο έγινε καταπληκτική βάση για στυλό. Έμοιαζε με στόχο, κατακκόκινο κέντρο και ροζ δαχτυλίδια περιφερειακά.

-bye-

Εύχομαι να το χαρει η Νανα!!

Εμένα έκρυβε άλλο μέσα της η ελιτσα!!!

Εδώ παίρνει σχήμα...

20180116_180324.jpg

Τρύπα στο κέντρο για αρχή του εσωτερικού σκαλίσματος.

20180116_184352.jpg

Κάί εδώ στο τέλος της ημέρας σήμερα.
Εις αύριον τα νεότερα.

20180116_191306.jpg