Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σέ δουλειές να βρισκόμαστε Μπάμπη,αλλά τό αποτέλεσμα πάντα είναι όμορφο.:a0210:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Έχω δρόμο ακόμα...
Μόλις τον φτάσω, θα φορέσω κι εγώ το ξύλινο γυαλί μου και θα τρέχω στις αερολέσχες... :flipout:
Πειράζει;
Εδώ κυκλοφορούν άλλοι με κινέζικα του 1,5 .

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος ο σκουφος, αλλα φτιαξε και ενα ξυλινο χερουλι... Αυτο τι μεταλλικο δε μου κολλαει. Παιξε με καποιο τελειως διαφορετικο ξυλο παλι (ισως ακομα πιο σκουρο) να κανει τριχρωμια, πιστευω οτι θα ειναι κατα κλασεις ανωτερο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ωραιος ο σκουφος, αλλα φτιαξε και ενα ξυλινο χερουλι... Αυτο τι μεταλλικο δε μου κολλαει. Παιξε με καποιο τελειως διαφορετικο ξυλο παλι (ισως ακομα πιο σκουρο) να κανει τριχρωμια, πιστευω οτι θα ειναι κατα κλασεις ανωτερο.

Κι εγώ συμφωνώ με τον Κυριάκο... :grinning-smiley-043

Λοιπόν, ίσως να σου φανεί παράξενο αλλά συμφωνώ σε όλα.
Αρχικά το καπάκι είναι διαφορετικό ξύλο. Είναι μουρτζιά που συνήθως βγαίνει καθαρό με μια κιτρινωπή χροιά, σαν αυτό το γουδί που είχα φτιάξει παλιότερα.

attachment.php

Δυστυχώς, όσο το έτρωγα, στο εσωτερικό υπήρχαν καρκινώματα κι αυτά δημιουργούν διάφορα νερά και σχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγεί περίπου κι αυτό σχεδόν σαν την ελιά.
Το χερουλάκι μπήκε προσωρινά γιατί δεν έχω σκοπό να φτιάξω ξύλινο, όταν κατέβω κέντρο θα πάρω κάποια οξυντέ που χρειάζομαι και θα του βάλω ένα τέτοιο.

Σήμερα ασχολήθηκα με ένα κομμάτι σύνθετου ξύλου που μου είχε δώσει ο Κώστας.
Το έβλεπα μπροστά μου συνεχώς για πάρα πολύ καιρό κι όλο αναρωτιόμουν τι να κάνω μ´ αυτό. Λόγω μικρού ύψους (4 cm) δεν είχα και πολλά περιθώρια κι έτσι ακοφάσισα να κάνω μια φρουτιέρα, στην οποία βέβαια εκτός απο φρούτα μπορείς να βάλεις κι άλλα πράγματα.:smile:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    246.7 KB · Views: 202
  • image.jpg
    image.jpg
    298.6 KB · Views: 201
  • image.jpg
    image.jpg
    287.1 KB · Views: 200
  • image.jpg
    image.jpg
    285.9 KB · Views: 200
Μπαμπη πολυ ωραια αυτα που φτιαχνεις ... αλλά με τοσο ροκανιδι μηπως να αρχισεις να φτιαχνεις και μπρικετες για το τζακι :flipout:

κ.Babi πολυ ομορφα ολα! Μια παρατηρηση μονο.. Διακρίνω πως χρησιμοποιείτε το παλιο τσοκ σωστα;; Το καινούριο δεν ;; Επισης κάποια στιγμη θα ηταν χρήσιμο ενα σεμινάριο για εμας τους πιο απλούς για να δουμε live τη δημιουργια..

Ευχαριστώ πολύ.
Το παλιό χρησιμοποιώ, το καινούριο ακόμα το έχω στο κουτί του. Κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιηλσω, όταν χρειαστώ μεγαλύτερο άνοιγμα πιασίματος ίσως, προς το παρόν όμως το έχω στο κουτί του γιατί έχω ξενερώσει λίγο.
Θεωρώ οτι ένα εξάρτημα εργαλείου που θα είναι συνεχώς μέσα στη σκόνη και το πριονίδι οφείλει να είναι στοιχειωδώς προστατευμένο. Αυτό το τσόκ είναι ακριβώς το αντίθετο.
Ίσως να είμαι εγώ περίεργος αλλά αυτό που είδα όταν το άνοιξα μου έκανε πολύ κακή εντύπωση.
Όσο για το live σεμινάριο, αν και δεν είμαι κανένας τορναδόρος περιοπής ώστε να δικαιούμαι και τον τίτλο του εκπαιδευτή, θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν κάποιος ήθελε να φτιάξουμε παρέα κάποια κατασκευή πίνωντας το καφεδάκι μας. Αυτό μπορώ να το κάνω.
Αν όμως εννοείς video και yutube λυπάμαι αλλά θα σε στεναχωρήσω...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    290.1 KB · Views: 144
Η αρχική μου πρόθεση ήταν να φτιάξω μια extra slim θηκούλα για τα λεπτά στυλό της τελευταίας ομαδικής που κάναμε.
Τελικά, κι αφού μου έτυχαν κάποιες αναποδιές/ατζαμοσύνες, κατέληξα να χρησιμοποιήσω ένα νέο είδος μεντεσέδων που δεν θα το βρείτε σε κανένα μαγαζί και σε κανένα e-bay και Amazon.
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι είναι φτώχεια... Voila :grandpa:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    301.9 KB · Views: 107