Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σας ευχαριστώ.
Επειδή δεν το έχω με τις φώτο ξέχασα να βγάλω την προ κατεργασίας. Το πάντρεμα των ξύλων έγινε όπως στην παρακάτω εικόνα και πρόσθεσα δύο στρώματα ακόμη.
b97a91e07d96c3a90806a365df47ba5d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να συμπληρώσω ότι το κεντραρισμα στον τόρνο βάλε βγάλε, γύρνα ξαναγύρνα από την άλλη, είναι εύκολο να ξεφύγεις ένα δύο χιλιοστά. Το ύψος είναι στα 23 cm.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

...
Να συμπληρώσω ότι το κεντραρισμα στον τόρνο βάλε βγάλε, γύρνα ξαναγύρνα από την άλλη, είναι εύκολο να ξεφύγεις ένα δύο χιλιοστά. ...

Ναί, κι άμα ξεφύγεις δυστυχώς το σχέδιο πάει περίπατο. :bigcry:

Εξαιρετικό Παύλο...
Είναι τόσο ωραίο οπτικά και λαχταριστο αφου μοιαζει λες και έχεις κέικ με ρινισματα σοκολάτας...!!!
Μπράβο για την δημιουργία...!!!

Ημέρα μηχανουργικού σήμερα.
Δε μας φτάνουν τα δικά μας έχουμε και τις παραγγελίες του Κυριάκου. :p
Τρείς προεκτάσεις για forstner για όλα τα μεγέθη, 8, 10 και 12,7 χιλιοστά, και ένα τσοκάκι για εναλλαγή σκερπέλων 12,7 χιλιοστά.
Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα γιατί δυστυχώς δεν έχω σκουληκόβιδες εδώ στο χωριό για το σφίξιμο. Δεν πειράζει όμως, η χοντρή δουλειά έγινε. Όταν βρώ τις βίδες τρυπούλα κολαουζάκι και φινίτο.

Attachments

• B4E874CC-14FA-4DF3-A24A-774DE7DE9794.jpg
    B4E874CC-14FA-4DF3-A24A-774DE7DE9794.jpg
    321.3 KB · Views: 99
  • CA523DA0-9874-42E7-88AF-052BE88A3FF9.jpg
    CA523DA0-9874-42E7-88AF-052BE88A3FF9.jpg
    319.1 KB · Views: 100
  • 14FD87CE-A33B-4359-820F-8C1BC4AB1341.jpg
    14FD87CE-A33B-4359-820F-8C1BC4AB1341.jpg
    261.9 KB · Views: 99
Άμα είσαι μάστορας... Μπράβο και πάλι μπράβο! Κακώς τα δημοσιεύεις αυτά όμως γιατί υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στο νήμα με τις μαζικές παραγγελίες!! Χαχαχαχα!

Άμα είσαι μάστορας... Μπράβο και πάλι μπράβο! Κακώς τα δημοσιεύεις αυτά όμως γιατί υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί στο νήμα με τις μαζικές παραγγελίες!! Χαχαχαχα!

Καλά, το «μάστορας» είναι μεγάλη κουβέντα, μακάρι να ήμουν. Τις απλές κατασκευές όμως τις καταφέρνω.
Βέβαια του Κυριάκου που ήταν δύσκολη θα την πληρώσει ανάλογα. :flipout:

Μπαμπη αν και δεν εχω ιδεα περι μηχανουργικου τορνου πρεπει μα ειναι εργαλειαρα!!! Βλεπω τα βιντεακια του χαλαση και λεω τι κανει ο ανθρωπος !!

Βασίλη καλός είναι ο τόρνος αλλά για να γίνει εργαλειάρα θα πρέπει να εισαι κι εσύ Χαλάσης. :grinning-smiley-043

Χαχαχαχα μπαμπη αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι και ως ανησυχω πνευμα που εισαι θα τον αξιοποιησεις σιγα σιγα στο επακρο!

Θαυμασιες βγηκαν οι προεκτασεις και πολυ χρησιμες σε καποιες περιπτωσεις. :a0210:

Ισως θελουν δυο σκουλικοβιδακια για να πιανουν πιο σφιχτα τον αξονα του τρυπανιου.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

....
Ισως θελουν δυο σκουλικοβιδακια για να πιανουν πιο σφιχτα τον αξονα του τρυπανιου.

Το είπα... -bye-

....
Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα γιατί δυστυχώς δεν έχω σκουληκόβιδες εδώ στο χωριό για το σφίξιμο. Δεν πειράζει όμως, η χοντρή δουλειά έγινε. Όταν βρώ τις βίδες τρυπούλα κολαουζάκι και φινίτο.