Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Γειά σου Πάνο...
Διάλεξα ένα σημείο στη σφαίρα σαν κέντρο κι έκανε με μολύβι έναν κύκλο. Χώρισα την περιφέρεια στα τρία κι εκεί που τέμνεται η γραμμή με την περιφέρεια είναι το κέντρο του κάθε κύκλου.
Το τρίγωνο της βάσης είναι ισόπλευρο, άρα οι 3 εσωτερικές γωνίες έπρεπε να είναι 60” μοίρες η κάθε μία.
Τα όρθια τρίγωνα δεν είναι ισόπλευρα αλλά ισοσκελή. Οι πλευρές είναι λίγο μεγαλύτερες απ´ τη βάση. Έτσι άνοιξαν ελάχιστα οι δύο γωνίες της βάσης, και μίκρυνε αντίστοιχα η γωνία της κορυφής.
Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το μήκος της καβίλιας που είναι έξω απ´ τις μπάλες. Στις 3 της βάσης, όπως και στις πλαινές θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο.

:a0210:
Καλό είναι, κι εγώ το χάρηκα, πιο πολύ σαν practice...
Μετά απ´αυτό το επόμενο θα μου πάρει πολύ λιγότερο χρόνο, ούτε το μισό.

Γειά σου Πάνο...
Διάλεξα ένα σημείο στη σφαίρα σαν κέντρο κι έκανε με μολύβι έναν κύκλο. Χώρισα την περιφέρεια στα τρία κι εκεί που τέμνεται η γραμμή με την περιφέρεια είναι το κέντρο του κάθε κύκλου.
Το τρίγωνο της βάσης είναι ισόπλευρο, άρα οι 3 εσωτερικές γωνίες έπρεπε να είναι 60” μοίρες η κάθε μία.
Τα όρθια τρίγωνα δεν είναι ισόπλευρα αλλά ισοσκελή. Οι πλευρές είναι λίγο μεγαλύτερες απ´ τη βάση. Έτσι άνοιξαν ελάχιστα οι δύο γωνίες της βάσης, και μίκρυνε αντίστοιχα η γωνία της κορυφής.
Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το μήκος της καβίλιας που είναι έξω απ´ τις μπάλες. Στις 3 της βάσης, όπως και στις πλαινές θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο.

Γεια σου Μπάμπη και ευχαριστώ.

Καλό ταξίδι.

Το ήξερα αυτό αλλά στο δικό μου τον άντρα της τον λέγανε Χαράλαμπο...
Πέρα από την πλάκα, κρίμα ένα φόρουμ σαν το avclub να μην κάνει κάτι παρόμοιο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θα συμφωνήσω απόλυτα!! Μήπως να στέλναμε κάτι συνολικα ως φορουμ;επίσης κ.Παυλο κάποια στιγμή θέλω μια βοήθεια με το jig για τα segmented! Παλεύω εδώ και καιρό να φτιάξω για την κορδέλα αλλά δε μπορώ με τπτ να πετύχω τις σωστές μοιρες και όλο μου βγαίνει λάθος.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πέρα από την πλάκα, κρίμα ένα φόρουμ σαν το avclub να μην κάνει κάτι παρόμοιο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα!! Μήπως να στέλναμε κάτι συνολικα ως φορουμ;

Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Ποιοί να το κάνουμε;
Τα παιδιά αυτά έχουν όλα το ίδιο χόμπυ, είναι τορναδόροι και μάλιστα με πολλές κατασκευές.
Εμείς τί έχουμε; Πόσους τορναδόρους έχουμε που κάνουν κατασκευές; Τρείς, τέσσερις... Κι ο κόσμος όλος.
Μπορεί σαν forum να έχουμε μεγάλη κίνηση αλλά η αντιστοιχία μηνυμάτων/κατασκευών είναι πάρα πολύ χαμηλή.
Επίσης διαφωνώ και στο να στείλουμε κάτι συνολικά ως forum.
Που να το στείλουμε και τι να στείλουμε; Ούτε μας ζήτησε κάποιος κάτι αλλά ούτε και κάποια επικοινωνία ή ειδοποίηση υπήρξε.

Θα συμφωνήσω απόλυτα!! Μήπως να στέλναμε κάτι συνολικα ως φορουμ;επίσης κ.Παυλο κάποια στιγμή θέλω μια βοήθεια με το jig για τα segmented! Παλεύω εδώ και καιρό να φτιάξω για την κορδέλα αλλά δε μπορώ με τπτ να πετύχω τις σωστές μοιρες και όλο μου βγαίνει λάθος.
Κωστή εγώ τα κόβω στο φαλτσοπριονο και μάλιστα του λιντλ, που για να πετύχω τις σωστές μοίρες με την πρώτη είναι λαχείο. Έτσι η πρώτη δοκιμή μου φεύγει στον αέρα.
Με κορδέλα δεν έχω δοκιμάσει.
Που ακριβώς κολλάς; κόβεις δηλ πχ 12 κομμάτια στις 15 μοίρες, από το ίδιο πλανισμενο ξύλο και δεν κλείνει ο κύκλος;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι αυτή είναι η τελική του μορφή...
Αλλάχτηκε το καπάκι με κάτι πιο μεγάλο και πιο λεπτό για να μοιάζει πιο πολύ με τραπεζάκι, που προορίζεται, κι όχι με σκαμπώ.

Attachments

• IMG_6854.jpg
    IMG_6854.jpg
    119.5 KB · Views: 97
  • IMG_6852.jpg
    IMG_6852.jpg
    132.7 KB · Views: 98
  • IMG_6855.jpg
    IMG_6855.jpg
    110.7 KB · Views: 96
Σαν "αγοραστό" είναι. Μπράβο κ. Babis.

Τα ποδαράκια από κάτω έχουν κάποια φαλτσοκοπή για καλύτερη σταθερότητα? θέλουν τσοχακια?

Ευχαριστώ πολύ παληκάρια... :ernaehrung004:

Ακολουθούν κι άλλα τραπεζάκια εν καιρώ, αυτά όμως θα γίνουν με τον εύκολο τρόπο. Ήδη σήμερα παρέλαβα δέκα σφαίρες των 6 cm.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    101.2 KB · Views: 147
Κι αυτή είναι η τελική του μορφή...
Αλλάχτηκε το καπάκι με κάτι πιο μεγάλο και πιο λεπτό για να μοιάζει πιο πολύ με τραπεζάκι, που προορίζεται, κι όχι με σκαμπώ.

Tώρα θα πείς ότι πολυλογάω πάλι.. αλλα τί άλλο να πώ εκτός από το είναι καταπληκτική κατασκευή..:firstprize:

Tώρα θα πείς ότι πολυλογάω πάλι.. αλλα τί άλλο να πώ εκτός από το είναι καταπληκτική κατασκευή..:firstprize:

Αφού κατάφερα να σε κάνω να γράψεις ολόκληρη γραμμή... Έκλεισα σαν μάστορας... :flipout: