Ξυλότορνος και δημιουργιες.

πολυ ωραια κατεργασια και φινιρισμα ... αλλά, φιλε μου, αυτο το συνοθυλευμα χρωματων δεν μου αρεσει

πως και γεμισες ολο το καλουπι με ρητινη και δεν εβαλες καλυπι μεσα στο καλουπι, για οικονομια υλικου αλλα και χρονου τορνισματος

πολυ ωραια κατεργασια και φινιρισμα ... αλλά, φιλε μου, αυτο το συνοθυλευμα χρωματων δεν μου αρεσει

πως και γεμισες ολο το καλουπι με ρητινη και δεν εβαλες καλυπι μεσα στο καλουπι, για οικονομια υλικου αλλα και χρονου τορνισματος

Κοίτα τώρα να δείς τί έγινε...
Αυτές τις μέρες που βρέχει είπα να κάνω κάποιες δοκιμές σε μια νέα ρυτίνη που παρήγγειλα από Γερμανία μετά από κουβέντα με Κυριάκο και Κωστή (Wolfegolas).
Ο Κωστής τη χρησιμοποίησε και είδε οτι συμπεριφέρεται καλύτερα στη μίξη χρωμάτων.
Εγώ λοιπόν, αυτό που αρχικά ήθελα ήταν να δώ τι παίζει. Αυτό όμως για να το δώ χρειαζόμουν τουλάχιστον δύο χρώματα.
Το κασπώ, όσο κι αν σε ξεγελάει, εκτός απ´το ξύλο είναι μίξη δύο χρωμάτων, πράσινου και μπλέ. Για την ακρίβεια δεν είναι καν μίξη, πρώτα έριξα το μπλέ και μετά το πρόσινο, αν ήθελα μίξη θα τα έριχνα ταυτόχρονα. Οι διαφορετικοί χρωματισμοί που βλέπεις είναι γιατί χρησιμοποίησα Mica Powders.
Παράλληλα βέβαια έκανα κι άλλες δοκιμές. Έφτιαξα κάποια sticks για στυλό.
Κι εδώ όντως το παράκανα, έφτιαξα τέσσερα διαφορετικά χρώματα κι έριχνα μια από δώ και μια από κει... Βγήκαν πολύ τρικολόρε τα στικάκια αλλά λίγο μ´απασχολεί αυτό. Σημασία έχει οτι το πείραμα έπιασε και κατάλαβα πως δουλεύει η συγκεκριμένη ρυτίνη.
Δεν θα τα πετάξω βέβαια... Κάποια απ´αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω να τα κάνω στυλό.

Attachments

• 47261462-A6DA-4DD8-8157-8460B167D613.jpg
    47261462-A6DA-4DD8-8157-8460B167D613.jpg
    184.4 KB · Views: 192
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Μπάμπη, σε ζηλεύω για την "χύτρα".
Η ρίζα σαν ελιά μοιάζει.
Κάτι δεν μου αρέσει στον συνδυασμό χρωμάτων.....
Τα στυλό νομίζω, θα βγουν πιο ωραία.
Την ρητίνη από Γερμανία, την πήρες για καλύτερη η φθηνότερη

Κυρ, δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που σε απασχολεί... Τι σημασία έχει αν είναι 3 ή 4 τα χρώματα;
Στα συγκεκριμένα στικάκια είναι όντως 3 τα χρώματα, το (κόκκινο) 4ο μπήκε σε άλλο στικάκι με άλλο ξύλο.

Τα στυλό θα δούμε πως θα βγούνε, δεν είναι μόνο ρυτίμη έχει και κομματάκια banksia μέσα.
Τη ρυτίνη την πήρα γιατί στεγνώνει πιο γρήγορα απ´τη Mercola πχ και ευνοεί τη διαδικασία χρωματισμου.
Τώρα για τα χρώματα σίγουρα δεν είναι κι ο καλύτερος συνδυασμός το μπλέ με το πράσινο αλλά, όπως είπα, δοκιμές έκανα και μετά λυπήθηκα να το πετάξω.
Ούτε κι εμένα με τρελαίνει βέβαια αλλά όσο το γυαλίζω δεν μου φαίνεται και πολύ αντιαισθητικό. Θα δούμε αύριο που θα τελειώσει.

Attachments

• IMG_E4965.jpg
    IMG_E4965.jpg
    89.6 KB · Views: 156
Αντε ρε δε παιζει ρολο λεει...
Ξερεις ποση ωρα εψαχνα να βρω το τεταρτο χρωμα?
Και λεω τωρα τι να ηταν και με ποιο να αναμιχθηκε και τι χρωμα να έδωσε.

ωωωωωω

Παντως αν ηταν ενα χρωμα του κουπακι θα ηταν πολυ καλο.
Ειτε μπλε ειτε πράσινο αλλα ολόκληρο.

Γεια σας.

Εγω θελω να ρωτησω, για εναν Τορνο ZMM C5 / MB
Γνωριζει κανενας για να μου πει, σχετικα τα σπειρωματα ?

Ευχαριστω

Τώρα αυτό που πάει; Στον τόρνο ή στο υγρο γυαλί; :nounder:

Στυλό από υγρό γυαλί, χρώματα Mica Powders και κομμάτια banksia.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    132.6 KB · Views: 84
  • 2.jpg
    2.jpg
    130.2 KB · Views: 85
Απίθανα !

:a0210:

Τορνοποιημα ειναι Μπαμπη. Τελειο παντρεμα ρητινης, χρωματων και ξυλου!

Tks Mike

ωωωω super

εχει δημιουργηθει πολυ ωραιο εφε με τα banksia

ωραιο γυαλισμα και ωραιες φωτο :a0210:

Στις φωτογραφίες ακολουθώ εντολές... Άσπρο φόντο δεν ήθελες; -bye-

:SFGSFGSF:

Μπράβο ρε Γιώργη!!!
Σ´αυτούς τους δύσκολους καιρούς κρατάς τη σημαία των τορναδόρων ψηλά!

Εσπευσα να κανω like στο βιντεακι :)):a0210:

Πανεμορφο το διττης χρησης δοχειο και για αλλη μια φορα εργο εξω απο τα συνηθισμενα! Πως εχει στερεωθει στους στυλοβατες?

Οι στυλοβατες (δοχειοβατες) φαινονται υπεροχα φινιρισμενοι. Εφτιαξες την αμυγδαλια στον τορνο και μετα την εκοψες στη μεση?