Ενα απο τα χερουλια για λιμες που εφτιαξα επρεπε να ειναι ξυλινο, και οχι πλαστικο απο τον 3D printer, καθως η λιμα ανηκε σε σετ με ξυλινα λαβες.
Θα αγοραζα ενα ετοιμο για
μισο ευρουδακι, αλλα δεν βρηκα μικρο χερουλι 6 εκατοστων και δεν θα καθοταν σωστα στην ξυλινη θηκη με τις αλλες λιμες.
Φτιαχνεται στον τορνο αλλα εχει διαδικασια που την ψιλοβαριεμαι, δεν ειναι σαν τα πλαστικα που τα τυπωνεις ακουραστα στον 3d printer...
Για αρχη παιρνεις μια καβιλια και την τρυπας στη μεση
Μετα την σφιγγεις καλα στο τσοκ του τορνου και την πιανεις και απο την αλλη ακρη.
Με τα καταλληλα κοπτικα διαμορφωνεις ευκολα καποιο σχημα.
Για εξτρα λειο αποτελεσμα περνας με ψιλο γυαλοχαρτο το ξυλο καθως γυριζει στον τορνο...
...και το περνας και λινελαιο για να σκουρηνει λιγο.
Για να παρει την αποχρωση που εχουν τα υπολοιπα χερουλια, το βαφεις. Προτιμω τον μαρκαδορο για ξυλα που κυκλοφορει σε διαφορες αποχρωσεις.
Βγαζει τετοιους μαρκαδορους κατα καιρους και το λιντλ. Φαινεται οτι εχω δυσχρωματοψια, αφου το χρωμα δεν πετυχε ακριβως...
Αφου στεγνωσε καλα το χρωμα, το περασα ενα χερι κερι και κατοπιν το γυαλισα.
Θα μπορουσα να το περνουσα βερνικι γυαλιστερο σε σπρευ αλλα βαρεθηκα. Μαλλον θα το κανω σε καποια φαση.
Μου πηρε περιπου μια ωρα η ολη διαδικασια, απο το κοψιμο και τρυπημα της καβιλιας μεχρι το γυαλισμα με το κερι.
Ωραια ηταν δεν λεω, αλλα θα προτιμουσα να αγοραζα ενα ετοιμο ξυλινο χερουλι μιας και δεν ειμαι πολυ φαν του τόρνου.